/ Fórumok /

Retusbaj

Ha retusod beszáradt, vagy éppen segíteni akarsz azokon, akik ilyen problémával élnek, akkor írd meg a fórumra.
A topikhoz csak bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni. Kérem, jelentkezzen be itt!
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13.,14.,15.,16.,17.,18.,19.,20.,
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20.,
21., 22., 23., 24., 25., 26., 27., 28., 29., 30., 31., 32., 33., 34., 35., 36., 37., 38., 39., 40.,
41., 42., 43., 44., 45., 46., 47., 48., 49., 50., 51., 52., 53., 54., 55., 56., 57., 58., 59., 60.,
61., 62., 63., 64., 65., 66., 67., 68., 69., 70., 71., 72., 73., 74., 75., 76., 77., 78., 79., 80.,
81., 82., 83., 84., 85., 86., 87., 88., 89., 90., 91., 92., 93., 94., 95., 96., 97.
ssanyi 579769 2015. február 27. 12:07
Válasz erre
Üdv!

Gratulálok az új szerzeményhez!
Takarítás: (cimborámtól tanultam) egy hosszabb vastagabb injekciós tűbe fogköz tisztító kefét kell pillanatragasztóval rögzíteni és ezt végigtudod tolni az egész testben (előtte Emese acetonmentes körömlakklemosóba mártom, Gunze Hobby Colort használok).
gyurmakoma 579764 2015. február 27. 11:19
Válasz erre
ott a pont.én bénáztam el.kicsit meg volt húzva és csúszott a kezem rajta.azt hittem egybeöntött.
Jól jön majd némi infó a tisztításról,bár lehet valaki már leírta.
Mivel a test egyben van,meddig megy benne vissza a festék? elég csak a tűt kivenni,dűznit pucolni és a tartálytól előre?
bercsi 579763 2015. február 27. 11:07
Válasz erre
A tűvédő sapi is lecsavarható, néha szoktam én is így festeni.
Gratula a pisztolyhoz, nem fogod megbánni :-)
gyurmakoma 579760 2015. február 27. 10:47
Válasz erre
20150227_103310
20150227_103310

Az előbb sikerült megkapnom végre az Evolution 2in1-t.
Bent voltam érte a Neoartban.
Kicsit megváltozott a véleményem,igazatok volt:
Gyorsan,az igért időre itt volt a pisztoly.
Bár az úr és a hölgy még kicsit álmos volt,de kb 5 perc alatt lerendeztek mindent.
Korrektek,készségesek,ajánlom őket ezentúl én is.
Kellemes csalódás volt :)
Pisztoly:
Első benyomások: egész jó csomagolás,minőségibb műanyagban,papírban,celofánban teljesen zártan.
Fogásra érződik a minőség,van benne anyag.Viszont relatíve nehéz,de ki van egyensúlyozva rendesen,tartás szempontjából orrnehézkes.triplexhez képest jobban húz előre és nehezebb szerintem.
Szétszedni egy pillanat műve,pár mozdulat csak.
A dűzni hozza a minőséget,önbeállós,feszes a sapkában.
Tömítés a dűznin és a sapkában is egyaránt.
Ami elsőre furcsa,hogy a tűvédő sapka rögzíti a dűznit.ergo nem lehet levenni a fejét fújáshoz..
/triplexnél nekem a turbulenciája nem jött be,ezért fújáskor mindig leveszem,így kint a tű vége.Kicsit rizikósabb ugyan,de jobban,tisztábban lehet fújni.sapkában ugye felgyűlik a festék./
Ravasza könnyebb mint a triplexé,hosszabb a lenyomási útja.
Pozitívum,hogy a kis fémtartálya is öblösebb mint a triplexnél,jóval nagyobb a szája és a csatlakozás a testbe is sokkal nagyobb.Így könnyebb lesz takarítani is..
A nagyobbik tartály meg hatalmas,egy fél.talán egés revelles kupa bele fog férni :)
Hétvégén meg jöhet majd a festés és takarítási teszt...
bandy 579461 2015. február 23. 23:30
Válasz erre
Jó a meglátásod. Annyit még hozzá fűznék hogy a haladók között is sok van akinek csak a kinaira futja. Én egy Chromax Bd-135E-t használok már 5-6 éve és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Üdv: Bandy
Willi 579444 2015. február 23. 21:04
Válasz erre
Üdv!
Kimásoltam valamit, amiből talán tanulhatunk, ha követjük a leírást. Többen már biztosan olvastátok Pap Laci ajánlását, de ugyanez a szöveg olvasható a művészellátó bolt airbrush használati leírásában is. Bocs, de elég sok lesz. Akit nem érdekel, ne olvassa! Íme:

Airbrush pisztoly festékszóró, retuspisztoly használatával kapcsolatos tanácsok:
Festékek:
Az airbrush pisztolyokból szinte bármilyen típusú festék kifújható, feltéve ha az megfelelő hígításban kerül a készülékbe. A festékszóró körülbelül a tej sűrűségű festékeket terít legszebben. A sűrűbb anyagokat nehezebben, nagyobb levegőigény mellett tudja kifújni, kevésbé jó minőségű porlasztásban. Mindent a kívánt hatásfoknak és az elért eredménynek megfelelően kell használni.
Az airbrush festékek lehetnek vizes bázisúak, és oldószeresek egyaránt. Az airbrush a víztől sem rozsdásodik. A pisztolyok szerkezete rozsdamentes alkatrészekből áll, az oldószerek pedig nem marják meg az alkatrészeiket. Minden festékboltban kapható hígító tökéletesen használható minden típushoz!
Nagyon fontos a festék előkészítése. Nem csak az állaga és a sűrűsége fontos. Ha különböző festékeket használunk, és ki tudja hogy ki mikor vásárolta, akkor nagyon fontos, hogy közvetlenül használat előtt alaposan megszűrjük egy minél sűrűbb hálón keresztül, és odafigyelni arra is, ha oldószeres festéket használunk, olyan airbrush szűrőt használjunk, amit nem old fel a szűrendő festék. Léteznek nagyon finom szövésű rézből készült szűrők, amik nagyon hasznosak és tartósak, de használat után azonnal mossuk ki! Nagyon hasznos és hálás dolog.
Ajánlott azonban jól fedő, viszonylag lassan száradó, jól terülő festéket használni, hiszen az airbrush technológia rendkívül vékony festékréteget hoz létre. Azonban mindenki maga dönti el, hogy kinek, hogyan alkalmasabb a pisztoly használata. Ehhez némi gyakorlás és próba sosem árt.
Rosszul terülő festékek esetén, a felületen nem tudjuk jó minőségben eloszlatni az anyagot, mely esetleg kisebb csomókba, cseppekbe ugorhat össze.
Kevésbé fedő festékek esetén festés után átlátszó felületet kaphatunk! Amivel nagyon kellemes és sejtelmes felületeket hozhatunk létre.
Rendkívül gyorsan száradónál a finom porlasztás miatt előfordulhat, hogy a festékszemcsék már röptükben megszáradnak, és a festeni kívánt területre már csak por alakjában hullanak le. Koppannak a felületen, ezért nagyon fontos a már említett próba.
Általánosan rosszul fedő színekkel történő festés előtt ajánlott egy azonos színű festékkel történő alapozás. Általában rosszabbul fedő színek: fehér, sárga…
Airbrush Használat:
Az airbrush pisztoly ravaszának lenyomásával indítjuk a levegőt, majd hátrahúzásával a dűznibe húzzuk a tűt, és indítjuk / szabályozzuk a festék mennyiségét.
Helyes használat az, amikor a levegő nyitása megelőzi a festék nyitását, illetve záráskor fordítva, először a festéket zárjuk, majd a levegőt. Ha a festéket nem zárjuk el a levegő áramlásának megszüntetése előtt, a tűn komolyabb festékmennyiség maradhat, és így az új indításkor a készülék „köp”. (Egy csúnya pacát csinálhat a felületre, amit elég nehéz kijavítani)
Az airbrush pisztoly használata közben sokszor húzzuk be a tűt, melyet ekkor körülvesz a festék, illetve toljuk a dűznibe, amikor csak a levegő éri. A folyamatos ki/be kapcsolás egyes festékeknél azt eredményezi, hogy a tű végén festék rakódik le. Ez a festék megvastagítja a tűt, és csökkenti a porlasztás minőségét. Ajánlott ezekben az esetekben egy oldószeres párna, szivacs, rongy segítségével ezt időnként óvatosan letisztítani, vagy oldószert kifújatni a pisztollyal.
Előfordulhat, hogy a pisztoly elején akkor is jön festék, amikor nem húzzuk hátra a „ravaszt”. Ennek a jelenségnek elkerülése végett egy kis „holtjátékot” kell hagynunk a ravasz előtt! (A tűt rögzítő csavart kilazítjuk, majd a ravaszt picit hátra húzzuk. Ezt követően a tűt óvatosan beletoljuk dűznibe, majd megszorítjuk a rögzítő csavart!) Nagyon fontos hogy a tűt sose erőltesük az előre tolással a düznibe, mert ez idővel tönkre teheti a düznit, és ez megint a minőségi munka rovására megy.
A retuspisztoly festendő felülettől való távolsága határozza meg a szórási szélességet, a festék mennyiségének szabályozása pedig annak vastagságát. Ha a festéket a levegő eltolja a felületen, túl híg festékkel, túl sok festékkel, vagy túl nagy levegőnyomással dolgozunk, esetleg túl közel tartjuk a készüléket.
A legvékonyabb vonal festésénél az előbb említett változók összhangjára van szükség, de ha egyszer ráérzünk, 0.3mm-es dűznivel is a milliméter töredéke vastagságban tudunk festeni.
NE FELEDJÜK GYAKORLÁS KÖZBEN, HOGY A GYAKORLAT TESZI A MESTERT! A PISZTOLY CSAK EGY ESZKÖZ, AZ AIRBRUSH PEDIG EGY SZAKMA! TÜRELEM ÉS ÉS GYAKORLAT!
Ha festékszóró pisztoly festéktartályában buborékolást észlelünk, a dűzni nincs teljesen a helyén, vagy nincs eléggé meghúzva, illetve a tömítés nincs a helyén. Általában az esetek 99%-ában egy kis meghúzás végleg megszünteti a problémát. VAGY ki kell húzni a tűt és oldószerrel egy kis darab ronggyal megtisztítani. Ha ez nem lenne így elég, meg kell vizsgálni, hogy a tömítés sértetlen-e. Ilyen tömítést házilag bárki bármikor tud csinálni különböző anyagokból, akár teflonból, papírból, vagy gumipasztából.
Az airbrush pisztoly egyetlen igazi ellensége a hanyag takarítás. Készülékünk élettartama így nagyban függ a munka utáni kezeléstől, takarítástól.
A festés befejezése után a maradék festéket célszerű kiönteni, vagy kifújni a készülékből, majd helyére a hozzá való oldószert tölteni, és azt kidolgozni a pisztolyból. (lakkbenzin, nitro/aromás/észterhígító, egyes esetekben acetonmentes körömlakklemosó ajánlott)
Ezt követően a pisztolyt darabjaira szedjük. A dűznit mindig kézzel tekerjük fel, és le, így elkerülhető a menet pisztoly testébe történő beletörése.
Az airbrush pisztoly belsejében elrejtve találhatunk egy tömítésrögzítő csavart, melyhez tilos hozzányúlni. (helyszínre öntött tömítése van a készüléknek, melynek megbolygatása annak sérülését vonja maga után)
Az airbrush pisztoly alkatrészeit külön-külön el kell mosni, el kell takarítani. A tömítéseket nem kell, nem szabad leszedni a készülék tartozékairól, hiszen azok le, és felrakása veszélyt jelent a tömítések anyagára.
Nagyon fontos, hogy az alkatrészeket az eltakarítás után, nem célszerű összerakni, hiszen így az oldószerek szabad párolgását gátoljuk.
Az airbrush pisztoly szétszedett állapotban levegős helyen tartandó, saját műanyag tokjába csak hosszas szellőztetés után tehető, vagy egyáltalán nem ajánlott, hisz a párolgó bezárt oldószer megmarja a doboz belsejét, hosszú időn át szárítja a pisztoly tömítéseit, valamint tönkreteszi a doboz szivacsos bélését.
A pisztolyhoz kapott „pipetta” eltakarítása csaknem lehetetlen, használata ezért kerülendő. A gyógyszertárakban kb. 25 forintért kapható társa, melyet viszonylag könnyen lehet tisztítani is.
Ennyi. Remélem tudtam némelyikünknek újat mondani, vagy legalábbis felfrissíteni a tudását. Én is csak tanulom még a festést, de szívesen veszek bármit, amit tapasztalt kollégák osztanak meg velünk.
Tisztelettel és köszönettel:
Willi
juge75 579443 2015. február 23. 20:58
Válasz erre
Szerintem annak örülj, hogy nem lőtte beléd valamely alkatrészét ekkora nyomáson!
juge75 579442 2015. február 23. 20:57
Válasz erre
A nyomás mértéke a regulátoron múlik, munka nyomás (használat)1-3,5 Bar (15-50 Psi).
juge75 579441 2015. február 23. 20:55
Válasz erre
gyurmakoma 579440 2015. február 23. 20:53
Válasz erre
ezek az olcsóak kb 3bar ig bírják.
volt hogy szar volt a kompresszorom és 8 bárt tartott a pisztoly.
ez a gyenge tű végét elhajtja már-
triplex birta..
juge75 579439 2015. február 23. 20:51
Válasz erre
Probléma csupán annyi, hogy legtöbb mai kezdő makettezőnek még Kínaira is alig futja...
juge75 579438 2015. február 23. 20:50
Válasz erre
bercsi 579321 2015. február 22. 10:36
Válasz erre
Én 4db kínai stuki után váltottam evo-ra.
Először volt egy alsótartályos fekete "csoda", 2 nap után falhoz vágtam (szó szerint). Számomra használhatatlan volt.
Aztán "alder320", ez meg volt 2 évig. Észre vettem, hogy a tű elkezdett kopni a dűzninél, sőt maga a dűzni is kopott; valami oknál fogva elgörbült az egész belső része pár tized miliméterrel. Leejtve soha nem volt, vigyáztam rá mert nekem ez volt maga az AIRBRUSH. Aztán sikerült eladnom.

Utánna "alder370". Elvarázsolt a reklámszöveg, a kúpos, fém a fémmel záró dűzni. Ez is meg volt 2 évig. A tartály alatti o-gyűrű első nap után kuka volt, nem bírta a vegyszert (k.lakklemosó). A tű itt is elkezdett kopni a dűzninél. Sőt, ott is kopott ahol a kis menetes csavar megszorítja a működtető karnál. Mindkét pisztolynál a kar és a kis nyelv is kopott, ezt kb 1 év után vettem észre. Szintén eladva...

Kis szünet, itt az infón vettem egy másik kínait, bízva a szerencsémben. Fél után produkálta ez is a fent említett hibákat. Eladva...

Utánna jött az evo, ennyire stresszmentes és örömteli még nem volt a festés. Elmondani nem lehet, ki kell próbálni. A kidolgozása első osztályú, a teljes nagytakarítás 5 perc. Nincsenek benne pici bizbasz alkatrészek, a menetek határozottak, a tömítések zárnak és ellenállnak mindennek. Számomra ez a tökéletes szerszám.

Még annyit hozzáfűznék hogy a 4 kínai kankó árából vastagon kijött az evo. Nincs miről beszélni...
gyurmakoma 579316 2015. február 22. 09:58
Válasz erre
Willi!
Természetesen nem azt mondom hogy mindenki vegyen drága stukkert.
Csak a sz@rra nem mondjuk hogy jó.
Az hogy 20 év rutinnal te vagy én megfogunk egy bd-t és fújunk vele egy vékony kukacot...az tuti..mert van némi rutin.
De egy kezdő első pisztolyost ha lehet,és megteheti,kiméljünk meg több év szívástól :)
De ez igaz pl a makett minőségekre is,egyetértek azzal amit írtál.
Egy első makettnek nem javasolok egy régi KP,vagy Smert.
Inkább egy tamiyát.Amin lehet azonnal sikert elérni.Mert ha van siker,akkor tovább halad az ember az úton.Ha meg rögtön kudarc ér,akkor lehet el is tántorít egy életre...
Willi 579313 2015. február 22. 09:54
Válasz erre
Kedves Bajtársak!
Azért nem kell megijedni, hogy most azonnal drága pisztolyért kellene rohanni! Ha elő is fordul nagyobb nyomás, ami persze az esetek 99%-ában nem, lehet venni pót tűt. Sokkal olcsóbb, mint egy új pisztoly. Hogy Gyurmakomának ez a tapasztalata? Biztosan így van, mert miért kételkednék, de mindenkinek más lehet. Elég, ha csak annyit mondok, hogy a futószalagról, robotok által gyártott két egymást követő autó sem egyforma, akkor elmondtam mindent. És még ott van a két különböző felhasználó.
Szóval, nem elkeseredni és igyekezni betartani a gyártó által előírt feltételeket!
gyurmakoma 579309 2015. február 22. 09:27
Válasz erre
ezek az olcsóak kb 3bar ig bírják.
volt hogy szar volt a kompresszorom és 8 bárt tartott a pisztoly.
ez a gyenge tű végét elhajtja már-
triplex birta..
multec 579307 2015. február 22. 09:25
Válasz erre
Szia!
Mit jelent a nagynyomáson tűhajlás?
Nincs gyakorlatom ezért kérdezem.
gyurmakoma 579304 2015. február 22. 08:55
Válasz erre
Tegyünk tisztába néhány dolgot:
1: ha egy düzni tömítését cserélni kell,mert megette az oldószeres festék--AKKOR AZ NEM ALKALMAS ERRE A FELADATRA!
2:örüljetek,ha csak a düzni tömítést kell cserélni.Némely olcsó pisztolynál a test zárt rendszerű,nem szétszerelhető és középen van egy belesütött tömítés ami NEM CSERÉLHETŐ-PISZTOLY KUKA !
3: CHROMAX..AB..BD...és társai mind MÁSOLAT!
Egy jobb minőségű drága pisztoly utánzata csak.Ebből vannak jobbak és rosszabbak.

Amég egy olcsó pisztolyban cserélgetsz ezt az,mert olcsó...át kell gondolni...

A pisztoly ott kezdődik,hogy BÁRMILYEN festéket és hígítót önthetek bele,nem lesz baja,mert ERRE VAN GYÁRTVA !
És jobb lenne olyanokra hallgatni akik a jobb minőségű,de drágább cuccokat javasolják,mert hosszú távon mindenképp kifizetődőbb.

Tapasztalat:
revell és noném alsó tartályos pisztoly 0.5 ös dűznivel: festésre alkalmatlan.kb2.4 ezer ft.
AB- ebből kettő volt,0.2 es méret.használható lett volna,de válogatni kellett a festéket hozzá..árban 10-15 közötti kategória.nagy nyomáson tűgörbülés,dűzni vég kiszopószodás,folyás..kezdésre talán..
BD- szintén kettő.Sok szar közül használhatóbb volt.Menetes tűzni törik egy idő után,gyenge az anyaga.itt is nagy nyomásnál tűhajlás.testben elmegy a tömítés kb egy év után.kuka
chromax: 10 ezres kategória.gyárilag szar volt.nem volt lesorjázva,orrán száján folyt a festék,egy-EGY percig sem lehetett festeni vele.Gyárilag zárt dobozos volt.Én bontottam ki,gyári selejt.Ennyi.

Triplex: 30 ezres kategória 9 éve használva még csak tömítést sem cseréltem.Teszi a dolgát.
Most jött el az ideje hogy másikat nézzek mellé.50-60 ezres kategóriában felfelé váltva,mert :
PISZTOLY KELL.JÓ MINŐSÉG.MERT NEM SZENVEDNI AKAROK,HANEM FESTENI HOSSZÚ TÁVON.

Bocs hogy ezt így leírtam,csak néhány kezdőbb makettezőnek nagyon el tudja venni a kedvét egy rosszul megválasztott pisztoly.És erősen visszaveti a további fejlődésben.
akkokoko 579290 2015. február 21. 19:11
Válasz erre
akkokoko 579289 2015. február 21. 19:07
Válasz erre
Szia!

Nekem BD-135 volt, és csak oldószeres festékkel használtam.Egyedül a düzni tömítését kellet cserélnem kb. 1 év használat után.Azt is az állandó szét-összeszerelés miatt.
Aztán eladtam mindent. Most újra készül a házi kompi+ rendeltem pisztolyt. Kínai.
www.aliexpress.com/item/New-Dual-Action-Airbrush-Makeup-Tanning-Gun-Salon-Nail-Art-Hobby-Cake-Tattoo-Spray-Decorating-0/1732643791.html www.aliexpress.com/item/Wholesale-Painting-Airbrush-Body-Brushwork-Accessories-Parts-Needle-Nozzle-0-2mm-Free-Shipping/1774050361.html
www.aliexpress.com/item/0-3-mm-Airbrush-Accessories-Machine-Part-Fluid-Nozzle-With-Bottle-New/1908317742.html Nem Chromax, de szerintem ezek mind ugyanazok, csak a név más... Szerintem u.a. mint a BD-130, ami itthon a legolcsóbban 7500ft/db.

Ennyiért meg veszek évente (2) újat. + rendeltem 0,2, 0,3 düznit (kb.300ft) és tűt.
+ 1-2 kiegészítő...
www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-VEDA-Airbrush-Spray-Gun-Machine-Part-Paint-Air-Brush-Holder-Bracket-Tool/1769078258.html
www.aliexpress.com/item/U118-Free-Shipping-Tattoo-Cleaning-Brush-Kit-Tip-For-Tube-Machine-Grip-Airbrush-Spray-Gun-Free/32274353997.html

Végül nem "air" csak "brush" de kb. 2500 ft 15db ilyen ecsetért szerintem nem roszz...
Gabusch 579086 2015. február 18. 20:52
Válasz erre
vfrtom 579085 2015. február 18. 20:50
Válasz erre
Gabusch 579084 2015. február 18. 20:43
Válasz erre
De a regisztráláshoz sem kellett kártya? Mert a kérdés ekörül forog.
gyurmakoma 579071 2015. február 18. 16:15
Válasz erre
Update:
Leadtam a rendelést a NEOartnál.
Azt mondták,hogy mindenből jön hozzájuk cucc.
Talán jövő héten hívnak,ha megérkezett.
Ha ez se jön össze,akkor nem veszek idén stukkert :D
vfrtom 579057 2015. február 18. 12:09
Válasz erre
Lassan másfél éve használok paypal-t. Eleinte bementem a bankba ennyi meg ennyi pénzt szeretnék a paypal számlámra utalni, 2-3 nap és rajta volt. Majd később beállítottam a teljesen sima mezei bankszámlámra, és bármikor tudok vele fizetni, azonnal jön mind a bolttól mind a banktól az email a fizetésről.Majd következő nap a bolttól, hogy feladták a csomagot.
Gabusch 579053 2015. február 18. 10:28
Válasz erre
Próbálj meg kártya nélkül regisztrálni. Ha hagyja, jó. Ha nem, akkor add meg neki a bankkártyádat - elég biztonságos. Ha azt sem hagyja, akkor sajnos ez nem fog menni.

Nekem eszembe sem jut webkártya nélkül vásárolni a neten (esetleg utánvéttel), úgyhogy sajnos nem tudom, mi most a helyzet.
juge75 579041 2015. február 18. 07:30
Válasz erre
Nem is mind az, csak internetes vásárlásra legyen alkalmas, most már van egyéb lehetőség is, de hidd el, akkor amikor én regisztráltam, nem volt más opció.
Más: A társított kártya tranzakció ideje gyorsabb,Virtuális kártya pedig biztonságos is.
vfrtom 579038 2015. február 18. 07:00
Válasz erre
Nekem nincs webes kártyám. A bank számlámhoz van csatolva. A bankom nem húz le plusz pénzt az utalás miatt. Tehát nem kell dombornyomott kártya.
Gabusch 579036 2015. február 18. 01:43
Válasz erre
Megkérdeztem, azt mondta, neki még kellett (megadta a nem webesét, de nem használta). De ez változhatott is, mert az még 2011-ben volt. Viszont azt mondja, hogy az utalgatás baromi drága, mert a bank csúnya sápot húz le magának.

Tehát azért ezt is bele kell kalkulálni, még ha hagyja is bankkártya nélkül.

Egyébként a múltkor azt hiszem, valami mezei kártyát adtam meg neki, ami most Visa Electron helyett van, amikor nem tudtam fizetni és a webkártyára sem tudtam pénzt tenni, mert elutált éppen az OTP. Fizettem és kitöröltem a francba.
Gabusch 579016 2015. február 17. 20:49
Válasz erre
PP
PP

Nem akarok veled vitatkozni, mert én egy webkártyához csatolva használom, tehát akár még igazad is lehet. De amennyiben 2012. óta nem szüntették meg a lehetőséget, valószínűleg nincs (Lásd alább).

A kártyát a mellékelt képen a Profile menü harmadik almenüpontjában kell beállítani és ahhoz jön később az általad mutatott pont, meg még annak a konfirmálása pár nappal később.

Viszont, mint az általam csatolt képen látható, a második menüpont az "Add or Edit Bank Account", ami szerintem egy bankszámlához csatolja a PayPalt. Természetesen ettől még nyugodtan megkövetelhetik a kártyát, csak illogikus.

Addig Gugli, meg olvasgatás. Pl. itt van két régebbi cikk, nem tudom, ez most így működik-e, a "paypal használata bankkártya nélkül" keresésre jött elő:

www.hwsw.hu/hirek/49299/paypal-online-fizetes.html
www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugyek-kamat-hitel__1795422-hogy-lehet-letezo-bankkartya-szam-megadasa-nelkul-paypal-account-ot-csinalni

De, ha igény van rá, írok a cimbinek, csak az esetleg hetekbe telik, mire válaszol, plusz nem tudom, hogy van-e már webkártyája.
JammyDodger 579013 2015. február 17. 20:22
Válasz erre
Köszönöm a választ! Néhány hónap zsíros kenyér diéta és kispórolom az árát! :)
juge75 579011 2015. február 17. 20:01
Válasz erre
evolution_2_in_1
evolution_2_in_1

H&S Evolution 2in1-t ajánlom, csak az ára 52 ezres, ami már húzós...
juge75 579010 2015. február 17. 19:59
Válasz erre
pp
pp

Akkor rosszul tudod, kell kártya, mégpedig interneten használható.
Nekem például Erste Bank számlám van, ahhoz pedig egy Virtuális (direkt erre való) kártya.
gyurmakoma 579008 2015. február 17. 19:32
Válasz erre
volt kártyám is meg meg webszámlám.de éves szinten alig használtam,drága volt a fenntartása... :(
Gabusch 579007 2015. február 17. 19:20
Válasz erre
Tudtommal elég a bankszámla. Vagy legalábbis elég volt. Az egyik barátom pár éve úgy használta, hogy feltöltögetett rá valahogy pénzt, ha vásárolni akart, mert olyan csomagja volt a bankjánál, amihez nem lehetett webkártyát rendelni, viszont csak ezért nem érte meg neki csomagot váltani.

Megkérdezzem?
gyurmakoma 579005 2015. február 17. 19:05
Válasz erre
köszi.konyhaangolom van csak :D
de kér valami kártyaszámot is így hirtelen átböngészve.
először futok pár kört még az itthoni fizetéses körökben mindenképp
JammyDodger 579004 2015. február 17. 18:48
Válasz erre
Kedves makettező társaim!

Régóta tervezem airbrush vásárlását. Ebben szeretném a nálam jóval tapasztaltabb kollégák segítségét, véleményét kérni!
Megbízható, minőségi pisztolyt szeretnék venni, amit nem kell 1-2 év múlva eldobnom az esetleg silány minősége miatt.

Amit találtam: Iwata Revolution CR Airbrush, Harder & Steenbeck Ultra 2 in 1 Airbrush. Ezzekkel van-e valakinek tapasztalata? Megérik az árukat?

Elsősorban 1/48 méretarányú repülőkhöz használnám.

Nagyon szépen köszönöm a segítségetek!
juge75 579003 2015. február 17. 18:46
Válasz erre
vfrtom 579002 2015. február 17. 18:36
Válasz erre
Nem tudom a paypal-hoz is kell kártya,nem elég bank számla?
gyurmakoma 579000 2015. február 17. 18:27
Válasz erre
nyögvenyelős volt sajna.
nincs kártyám,én nem tudok rendelni az a baj
még várok egy árajánlatra,ha az sem lesz jó,akkor kizárásos alapon megrendelem a neoból :(
vfrtom 578998 2015. február 17. 18:22
Válasz erre
Nem beszélve, hogy németből még majdnem olcsóbb és már meg is jött volna. Nekem hétfőn feladták csütörtökön már próbálgattam az ultrámat.
Gabusch 578997 2015. február 17. 18:16
Válasz erre
Ezzel az erővel intéztetheted máskor is, hacsak nem ment már az előző is nagyon nyögvenyelősen. De megjegyzem, nem egy ördöngösség és érdemes foglalkozni vele.

Én azt gyanítom, hogy azért nem tartanak belőle, mert drága és ezért kevesen keresik. Sajnos, a magyar egy nagyon pici piac.
gyurmakoma 578995 2015. február 17. 18:03
Válasz erre
Örülök hogy jó a tapasztalatod.
Akkor reális hogy be tudják szerezni..
Sajna telefonba a hölgy nem volt túl meggyőző
ssanyi 578988 2015. február 17. 17:35
Válasz erre
Üdv!

A Neoartnál vettem én is a Silverline Two in One pisztolyt, ugyanígy várnom kellet ( kb. 1-1,5 hetet ).Majd telefonáltak és a tulajdonos adta át egy szép dísztáskában (papír) és jókívánságok mellé egy kézfogás.
Jólesett a korrekt viselkedésük, engem megvettek vele na. :-)
gyurmakoma 578986 2015. február 17. 17:25
Válasz erre
rendeléssel az a baj,hogy nekem szivességből intézték volna.
ezért keresek inkább itthon.
de gyakorlatilag chromaxon,alderen,bd-n kívül semmi jobb minőségű nincs.
Gabusch 578985 2015. február 17. 17:09
Válasz erre
Köszi. Én nem hívom fel őket, mert amilyen az én szerencsém, a végén még Neked sem lesz. :(
Arról nem is beszélve, hogy ebben a felállásban nekem egyszerűbbnek tűnik valahonnan Németországból rendelni.

Illetve három napja várok egy választ a Mosonshow képviselőjétől, hogy jön-e az idén Gabbert úr a Triplexekkel, mert ha igen, akkor elmegyek és veszek egyet tőle direktben. Az még két hónap, annyit kibírok.
vfrtom 578983 2015. február 17. 16:42
Válasz erre
gyurmakoma 578982 2015. február 17. 16:39
Válasz erre
Update: wargammersben is van megrendelésre.
DE az átfutási idő akár 2! kettő hónap..
gyurmakoma 578981 2015. február 17. 16:35
Válasz erre
Neoart:
Ma elértem őket telón:
Hölgy azt mondta,raktáron semmi nincs.Szállítás TALÁN a jövőhéten.Evora adjam le a rendelést,hagyjak telszámot és ha talán érkezik,akkor majd értesítenek 54 ezerért.
Gyerekek,ez egy vicc.
Komolyan fontolgatom hogy mégsem veszek pisztolyt.
Én naív még azt hittem,hogy félretenni és kigazdálkodni lesz a legnehezebb 50 rugót...erre stuki nincs sehol.
De!
Mivel elég szerencsétlen vagyok,valószínűnek tartom hogy ha Te betelefonálsz vagy bemész,tuti van.
Nem lepődnék meg :)
Gabusch 578979 2015. február 17. 16:13
Válasz erre
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13.,14.,15.,16.,17.,18.,19.,20.,
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20.,
21., 22., 23., 24., 25., 26., 27., 28., 29., 30., 31., 32., 33., 34., 35., 36., 37., 38., 39., 40.,
41., 42., 43., 44., 45., 46., 47., 48., 49., 50., 51., 52., 53., 54., 55., 56., 57., 58., 59., 60.,
61., 62., 63., 64., 65., 66., 67., 68., 69., 70., 71., 72., 73., 74., 75., 76., 77., 78., 79., 80.,
81., 82., 83., 84., 85., 86., 87., 88., 89., 90., 91., 92., 93., 94., 95., 96., 97.