| Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
| Sennás | Adatlap | 750478 | tegnap 20:55 | ![]() | |||||||||
|
👍 | |||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 750477 | tegnap 20:32 | ![]() | |||||||||
|
Már válaszoltál magadnak,miközben válaszoltam. :-) De igen...értem mire gondolsz,erre válaszoltam amúgy. | |||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 750476 | tegnap 20:30 | ![]() | |||||||||
|
Ja...most esett le hogy nem az eredeti Puma-ra gondolsz,hanem hogy tegyem fel az M-88A1-re. :-)(Hiába...ezek az iccakás műszakok...még ilyenkor estefelé is félig kómás vagyok és félreértek dolgokat.):-) De várj...szerinted arra pont ez való? Egyéb képekena netről,a rácsozat mennyisége sokkal több szerintem,kb. mint a Nagmachon-okon,meg a kutyaház is inkább hengeres,nem ilyesmi hosszúkás,négyszöges alakú. Így,szerintem ezt arra nem lehet egy az egyben feltenni. (Amúgy egyszer ha mégis szerzek egy Pumát,és nem lesz meg ez a verzió,akkor visszatérhetünk rá.) :-) | |||||||||||||
| Sennás | Adatlap | 750475 | tegnap 20:21 | ![]() | |||||||||
| Sennás | Adatlap | 750474 | tegnap 20:16 | ![]() | |||||||||
Haggyad mán Ati. Te tudod legjobban mennyit segítettél már. Ne gondold túl. Pár alkatrész csak meg az üveg. Csak akkor tedd is fel. Ne simán dobozból építs már. Legyél kreatív meg egyedi kicsit. Így úgyse tudod megvenni sehol. Nem pont az a torony de megmókolod 😜 | |||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 750470 | tegnap 18:45 | ![]() | |||||||||
|
A link amit mellékeltél valóban jó.Korábban már kimentettem erről (is) minden használható képet forrásnak. | |||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 750469 | tegnap 18:43 | ![]() | |||||||||
|
Hallom Báttya! Ez most komoly? Nyilván tetszik...de nem kívánhatom hogy csak úgy add nekem. (Amúgy természetesem így épülne meg amint a képen van,mert ez ilyen és csak így van értelme.) (Van még 15 F&F autóm is amikből csereként tudnék felajánlani...vagy ilyesmi "kiszerelésben".) :-) | |||||||||||||
| Sennás | Adatlap | 750464 | tegnap 16:26 | ![]() | |||||||||
|
forums.kitmaker.net/t/idf-m88-and-m88a1-information/35561/15 Hallod Báttya ha tetszik és megigéred hogy a kutyaházat ráteszed meg a rácsot neked adom a Puma-sat műanyag nem gyanta. | |||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 750463 | tegnap 16:05 | ![]() | |||||||||
|
Üdv! Régóta barátkoztam a gondolattal hogy egyszer megépítenék egy nem kifejezetten "tömegesen használt" IDF láncos vasat mint pl.a Merkavák,így eszembe jutott ez a különleges műszaki harcjármű,amit Izraelben is használtak sokáig,(talán még mindig...nem tudom) bár mára tényleg inkább egy sokat megélt,látott "öregúr" a manapság látható modern kollégái mellett. Ez az M-88A1 típusú darus nagytestű fenevad,ami egyszerre fura,de mégis szép. Nemrég vettem meg egy itt,a makettinfón hirdetett lehetőségként ez,amit az AFV Club öntött formába ebben a léptékben. Amúgy tipikus korabeli AFV Club makett,és ami szimpatikus hogy ez még talán nem volt annyira túlgondolva mint a mai kiadásaik,így még talán élvezni is fogom majd az építést. Mint gyártó...nem a kedvencem,de most nem ez a lényeg,hanem maga a típus. Remélem hamarosan elkezdem megépíteni,bár még a sokkal korábban elkezdett M-113 Fitter-emmel sem lettem kész...lehet hogy megint az lesz hogy amint elkezdem ez,megjön a kedv a másik befejezéséhez. Persze ehhez kéne némi nyugalmi állapot egy pár napig...de a munka miatt nem egyszerű. :-) Régebben megvolt nekem az AFV Club-os M-730A1 Chaparral is,amit,mint sok mást is...elkótyavetyéltem,és nézegetem annak is a beszerzési lehetőségeit,de csak akkor veszem meg újra ha normális árban sikerül,mert bár érdekes makett...nem ér vagyonokat,mint azt eladóik gondolják. :-) Ezt akkor még ecsettel lefestve csináltam meg,most kipróbálnám fújva is,meg a több tapasztalattal ami azóta lett,talán most jobban sikerülne mint kb.20 éve az első. Tehát akkor az M88-as felkészül...el is kezdem átnézegetni az összerakási útmutatóját mielőtt belevágnék az építésbe. | |||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 750125 | 2026. augusztus 19. 21:48 | ![]() | |||||||||
|
Hajrá...egy kis Merkava mindig kell! :-) A cikket is várom. | |||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 750124 | 2026. augusztus 19. 21:47 | ![]() | |||||||||
|
Mint mindig...most is fenomenális IAF madárka építés! (Én még mindig érzek valami ellenállhatatlan vonzást az Academy 1/32 Sufa-ja iránt...de ismerem magam.Megvenném,néha elővenném nézegetni...és sosem készülne el,mert a repülők terén olyan sügér vagyok amennyire csak lehet.) De nálad ez valahogy máshogy van,mert minden eddigi repülőd olyan színvonalú,hogy azt csak dicsérni lehet! | |||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 750123 | 2026. augusztus 19. 21:42 | ![]() | |||||||||
|
Na...asszem ez "hazarepül" hozzám...mivel Holló (Orev). :-) Végre...egy olyan Hummer ami pont IDF...nem kell mindenféle méregdrága ICM,Legend...stb. átépítővel csinálni az alapmakettet. Igaz,az AFV Club nem a kifejezetten legkedveltebb távol-keleti gyártóm,de mivel eddig csak nekik van/lesz így dobozból Hummer makettjük,nemigen fog ez érdekelni. :-) (Szép fogás...még nem láttam erről semmit korábban.) | |||||||||||||
| kervil | Adatlap | 750103 | 2026. augusztus 19. 10:33 | ![]() | |||||||||
|
Húú, nagyon szép makett, gyönyörű festés, szinte megszólal, gratulálok hozzá! A készülő cikknek pedig örülök nagyon. (Igen, az Eduardban az ember egyre csak csalódik, és ilyen téren a legalja szerintem a műgyanta termékskálájuk, az ma már kritikán aluli, különösen ha összeveti az ember a konkurenciával. És az engem is mindig felb@*z, ha egyszerűen arra sem képesek, hogy méretben megfeleltessék a terméküket annak a makettnek, amihez készítették. Ahol legkevésbé kellett csalódnom bennük, az a két legrégebbi termékkörük, a rézmaratás és a műanyag makett,ebben a sorrendben. Minden mást inkább kerülök, és megveszem mástól, ha csak tehetem.) | |||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 750092 | 2026. augusztus 18. 20:41 | ![]() | |||||||||
|
Szépek a repcsik nálam is elúszott minden most fejeztem be a 72-es merkavát egy kis alapot készítek és írok egy cikket róla majd. | |||||||||||||
| Nagyzo | Adatlap | 750087 | 2026. augusztus 18. 19:32 | ![]() | |||||||||
|
nah, kislányos zavaromban kimaradt, h örülök, hogy tetszik, és köszi! | |||||||||||||
| Nagyzo | Adatlap | 750085 | 2026. augusztus 18. 19:27 | ![]() | |||||||||
|
Az ülések még csak bedobódtak a helyükre, illetve az elsőt már elkezdtem festeni. Ilyen lesz, amit itt látsz, a fejtámasz szürke, párnák feketék, a keret szintén fekete. Természetesen vannak variációk a fotók alapján, de amit mutatsz, az a jellemző. Igyekszem cikket írni, az építés szüneteibe belefér. Szeretem a GWH maketteket, de ez esetben talán a Kinetic-kel való verseny miatt van pár butaság, amiről lehet néhány szót írni. Kis apróság annak, aki a GWH makett építését tervezi, hogy az Eduard kimondottan ehhez a maketthez szánt ülései sokkal szélesebbek, mint a teknő, így nem fér a helyére, és nem is a megfelelő típus, a minőségéről nem is beszélve.Az ArtScale viszont minden szempontból tökéletes. Az Edunál már lassan meg sem lepődöm, többször jártam így, kezdenek elk...ni. | |||||||||||||
| Ste | Adatlap | 750082 | 2026. augusztus 18. 19:08 | ![]() | |||||||||
|
A 253-as, közelebbi képek: | |||||||||||||
| Ste | Adatlap | 750081 | 2026. augusztus 18. 19:05 | ![]() | |||||||||
|
Húúú Zoli, ez nagyon ütős! És remélem nem csak megmutatod majd készen, de írsz is róla egy kis írást. :) ;) Egy észrevétel: a Sufa-ban használt ülések talán mind fekete alapszínűek voltak, legalábbis nem láttam még mást. A 427-esről más infód van? | |||||||||||||
| Nagyzo | Adatlap | 750080 | 2026. augusztus 18. 18:59 | ![]() | |||||||||
|
Valahogy ez a nyár nem a makettezésről szólt, így ezzel a kis haladással is meg kell elégedni. A póttankok és egyéb függesztmények nagy része kész, egy Delilah vár még rá, hogy matricázzam, de muszáj volt megnéznem, hogy mutatnak. A póttartályok még szép tiszták, de ez is változik hamarosan. A navigációs/célzókonténerek is pihennek, ill a kabin nagy része. Ha ezt a sebességet tartom, talán jövő ilyenkorra a kész makettet is tudom mutogatni :-D | |||||||||||||
| Sennás | Adatlap | 750075 | 2026. augusztus 18. 16:00 | ![]() | |||||||||
| Sennás | Adatlap | 750074 | 2026. augusztus 18. 15:56 | ![]() | |||||||||
| Sennás | Adatlap | 750038 | 2026. augusztus 17. 08:59 | ![]() | |||||||||
| Israti71 | Adatlap | 750034 | 2026. augusztus 16. 21:32 | ![]() | |||||||||
|
Igen...biztos az. Hogy mire használják? :-)(Végül is csak olyan kétszázezer féle módosított járművük lehet...és lehet hogy ez egy papagáj,vagy postagalamb szállító. :-) Csak az most le van ponyvázva a ketrec.) Ősszel kint leszünk a seregnél önkénteskedni pár napot a feleségemmel meg a kisebb fiammal.Még nem tudjuk melyik laktanya vagy támaszpont lesz a szolgálati helyünk,de ezer százalék hogy addig haverkodom majd ott,amíg minden járművet szétfényképezek amit legálisan lehet. :-)Ilyesmiket meg főleg. | |||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 750033 | 2026. augusztus 16. 21:30 | ![]() | |||||||||
|
Valószínüleg idf lehet én most fejeztem be a merkavámat majd teszek fel képet. | |||||||||||||
| Sennás | Adatlap | 750027 | 2026. augusztus 16. 18:17 | ![]() | |||||||||
| nbali | Adatlap | 749673 | 2026. augusztus 1. 20:55 | ![]() | |||||||||
|
Szia! Köszönöm! Igen, én nagyon szeretem a nyomtatott irodalmat, a mai napig minden hónapban megveszem az aranysast is. Jó erzés lapozgatni a könyveket. A nagyobbik gyerekemnek is minden nap olvasok könyvekböl. Nincs tv, okostelefon. Drágák a könyvek, de szerintem mindent pénzt megérnek. | |||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 749669 | 2026. augusztus 1. 16:29 | ![]() | |||||||||
|
Szép fogás! Bár én nem vagyok nagy repülős,mindig megnézem azért az IAF témákban megosztott dolgokat. Jó az ha valaki még értéknek tartja a nyomtatott irodalmat is,miközben ma már szinte minden,digitális,online...stb. Sok kellenesen eltöltött időt kívánok a szerzeményeiddel,no és a kibővült családdal is. :-) | |||||||||||||
| nbali | Adatlap | 749649 | 2026. július 31. 18:09 | ![]() | |||||||||
|
Sziasztok! Nálam családbövülés miatt a nakettezés sajnos teljesen háttérbe szorult. Majd egyszer talán újrakezdhetem( most per pillsehelyem se idöm/energiam nem marad rá) De követem a forumot, és közben bövithetem a szakirodalom gyüjteményem. Hosszú évek keresgélese után végre teljes lett az Alex Yofe gyűjteményem. Sikerült végre beszereznem az Avia könyvét, ill tavaly megjelent a sorozat 4. kötete, közel 15 év után, igy arra is lecsaptam amazonon. Nagyon örülök neki, az Avia könyvre már nagyon régóta fájt a fogam.igy most a típus izraeli üzemeltetésével kapcsolatosan nagyjából minden könyvem megvan. Nagyzo, gyönyörű a Sufád, nálam is bakancslistás a típus. | |||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 749072 | 2026. július 4. 17:18 | ![]() | |||||||||
|
Szia mondtam jó készlet de a lánctalp nekem is sántít de ha kész lesz akkor szép kis tank lesz most nem tudtam foglalkozni semmivel mert felújítjuk a fürdőt most fejeztük be a vizet teljesen új csövek plusz mindent levertünk még az alját is de teszek fel képet ahogy haladok. | |||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 749051 | 2026. július 3. 23:48 | ![]() | |||||||||
|
Igen...nézve a rajzot,tényleg csak így lehet megépíteni a lánctalpas részt,de akkor is úgy gondolom hogy ezt elrontották.Ezt korábban sosem vettem volna észre,de most hogy összeraktad,így látszik ez a dolog.Amúgy meg...annyira nem észrevehető...nekem is talán csak amiatt hogy több Merkaván vagyok már túl,és valamennyire megismertem ezt a részletet is. Összességében jó kis makett lesz ez. :-) | |||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 748989 | 2026. június 29. 21:36 | ![]() | |||||||||
| Yuki | Adatlap | 748894 | 2026. június 23. 20:23 | ![]() | |||||||||
|
Szia most néztem a futóművet jól raktam össze minden jó | |||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 748876 | 2026. június 23. 07:19 | ![]() | |||||||||
|
Szia rajz alapján építettem jól van felrakva de szerintem fordítva öntötték rá a kerekeket máshogy nem is lehetett összerakni. | |||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 748874 | 2026. június 22. 22:38 | ![]() | |||||||||
|
Szerintem nem a jó irányban vannak felrakva a lánctalpak...de te tudod. (Nézegetve a képeket,akkor lett gyanús,és meg is kerestem a neten.Így van az összerakásin...és egy másik tankon kicsit jobban is látszik.) | |||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 748870 | 2026. június 22. 20:39 | ![]() | |||||||||
|
Most össze van már ragasztva még matricca és kész. | |||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 748869 | 2026. június 22. 20:36 | ![]() | |||||||||
| Israti71 | Adatlap | 748858 | 2026. június 22. 11:49 | ![]() | |||||||||
|
Tetszetős így összerakva. A 3-as szériából ezek a legszebbek amúgy. | |||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 748844 | 2026. június 21. 20:35 | ![]() | |||||||||
| Israti71 | Adatlap | 748577 | 2026. június 9. 08:02 | ![]() | |||||||||
|
Szia! Köszi az infót,és tényleg jó lenne ha megírnád a cikket. D.A | |||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 748574 | 2026. június 8. 19:57 | ![]() | |||||||||
|
Szia lánc van golyó sajnos nincs rajta a makett egy hibája a géppuskákon lévő alsó tüskéket meg kell csiszolni egy kicsit amúgy nagyon jó makett a bulldózerre kíváncsi leszek azt is átnéztem gyönyörű az is.Aztán lehet cikkben be is mutatom őket. | |||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 748554 | 2026. június 7. 19:03 | ![]() | |||||||||
|
Vagány kis makett ez amúgy. Jó hogy a toronykosár nem nyitott hanem ponyvás...és nagyon kíváncsi leszek a láncos golyósorra is alatta. | |||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 748553 | 2026. június 7. 18:17 | ![]() | |||||||||
| Yuki | Adatlap | 748520 | 2026. június 6. 14:54 | ![]() | |||||||||
|
Szia most már építeni kellene mert van pár készletem ami felgyűlt erről nem is tud a feleségem nem terveztem vásárolni de amikor megláttam nem hagytam ott.Az m 60-at régebbem meg akartam építeni de már nem nagyon érdekel a harcjármű inkább a civil pálya felé mozgok. | |||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 748515 | 2026. június 6. 13:12 | ![]() | |||||||||
|
Szia! Ennyiért ajándék volt! Nem ismerem a HB 1/35 Merkaváit első kézből,de sokat olvastam róluk,és sok sikert,örömet az építésében. (Az én érintetlen M-60 Blazer-em nem érdekel véletlenül?) :-) | |||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 748512 | 2026. június 6. 09:33 | ![]() | |||||||||
| Yuki | Adatlap | 748417 | 2026. június 1. 22:30 | ![]() | |||||||||
|
Szia szerettem volna egy ilyen tankot már régóta,és nálad meg találtam ha készen lesz utána majd ahogy lesz időm a bulldózer jön erről lehet írok egy kis rövid cikket. Most a gépemet kell összerakni meg hozok egy kamion tüzifát lesz mivel elütni az időt. | |||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 748408 | 2026. június 1. 20:37 | ![]() | |||||||||
|
Szia! Köszönöm,meg is néztem ma este. Szép makett,nem olyan mint a régi Dragon kiadás,látszik hogy modernebb technológia. Tetszik a maszkoló lap,de még mindig hiányolom a matrica ívről a sárga "V" jelzéseket.Nekem egy Lahatut,valahogy csak azzal egész.8De egyébként nekem minden IAF helikopter azzal teljes.Ez lehet hogy valami "fétis",de ez egy olyan tipikus izraeli jelzés,ami lényegében egyértelműsíti a hovatartozást. De az is jó hogy legalább valaki elkezdte megint ezt a témát,és nálam az Academy amúgy is kedvelt gyártó. (Valahol már árat is láttam-ha jó árat láttam,és az alapján nem tűnik drágának a makett.) | |||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 748406 | 2026. június 1. 20:27 | ![]() | |||||||||
|
Amúgy igen...szép kis makett.(Legalább megépül.) :-) | |||||||||||||
| Sennás | Adatlap | 748389 | 2026. június 1. 17:15 | ![]() | |||||||||
|
Igen karakteres az a "V" rajta. Talán a 900-sokon nincs (?). Jobban mutat(na) úgy. | |||||||||||||
| halaci | Adatlap | 748378 | 2026. május 31. 23:19 | ![]() | |||||||||
|
Dusan felrakott egy dobozbontást róla, az Academy új készleteitől megszokott szép, részletes fröccsöntés. Azt, hogy mennyire típushelyesek a részletek, nem tudom megmondani. www.youtube.com/watch | |||||||||||||
| Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |