Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Israti71 | Adatlap | 736739 | 2025. április 30. 21:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 736736 | 2025. április 30. 21:11 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Hát,csak rákerestem,és egyértelműen bozóttüzek tombolnak a területem,amik Jeruzsálem közelében csaptak fel...talán már másodjára rövid időn belül. A főútvonalat is lezárták...komoly a baj. :-( Pl. a Ynet ezt írja...(gyorsan beütöttem a fordítóba,mert magam túl fáradt vagyok hozzá,de ezt írja):"Israel ablaze in national emergency believed to be terrorist act As Israel heads into Independence Day, the smell of fire and the thick grey smoke give a strange sense of unease, with multiple sources alleging terrorism and fear of major damage to the Armored Corps museum in Latrun, a significant memorial site Izrael lángokban áll a nemzeti vészhelyzetben, amelyet feltehetően terrorcselekménynek vélnek Ahogy Izrael a Függetlenség Napja közeledik, a tűz szaga és a sűrű szürke füst furcsa nyugtalanságot kelt. Több forrás is terrorizmusra hivatkozik, és attól tart, hogy súlyos károkat okozhat a latruni Páncélos Hadtest múzeumában, egy jelentős emlékhelyen. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 736735 | 2025. április 30. 20:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Húúú... Most nem akarok feltétlen rákeresni...de mi volt a kiinduló pontja a tűznek? Én voltam ott,legalább 20 éve már,de nem emlékszem hogy túl sok gyúlékony alap lenne a páncélos múzeumban ami könnyen lángra tudna kapni. Emlékeim szerint több épület is van ott,mivel (ha jól emlékszem) páncélos laktanya,helyőrség...vagy valami ilyesmi is kapott ott helyett,tehát relatíve eléggé beépített a terület...de ahhoz hogy ez ennyire égjen,oda kellhetett valami komolyabb kiváltó dolog is mint egy egyszerű,úgymond bozóttűz. Remélem gyorsan el tudják oltani,mivel ehhez aránylag közel vannak ott más ikonikus létesítmények is,mint pl. a Mini Izrael makett komplexum.(No és természetesen maga a hely,ahol rengeteg,szintén ikonikus jármű és egy nevekkel teleírt emlékfal is van.) :-( | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
HűBérÚr | Adatlap | 736729 | 2025. április 30. 19:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Sajnos ez nem ennyire egyszerű, a nagy szél viszi mindenfelé a parazsat-lángokat, simán le tud égni az összes kiszolgáló épület és a hőterheléstől a harckocsik is tönkremehetnek hamar… :( | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 736728 | 2025. április 30. 18:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
HűBérÚr | Adatlap | 736727 | 2025. április 30. 18:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szomorú képek Latrunból, a harckocsi múzeumból… :/ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
HűBérÚr | Adatlap | 736726 | 2025. április 30. 18:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
HűBérÚr | Adatlap | 736725 | 2025. április 30. 18:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szomorú képek Latrunból, a harckocsi múzeumból… :/ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 736701 | 2025. április 29. 21:11 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon köszönöm mindkettőtöknek! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
rooka72 | Adatlap | 736698 | 2025. április 29. 20:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Nem nagyon van referencia fotó a Saraf fülkéjéről. Talán az IsraDecal kiadványában lehet valami 35 dodóért, illetve még a Quinta Studio kiadta 3d matrica feljavítóját, de csak minimális különbséget látok a D-hez képest. Én például AH-64D műszerfalat használtam fel a Red Foxtól, mert az volt megfelelő árban. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
rooka72 | Adatlap | 736697 | 2025. április 29. 20:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Grat! Nagyon komolyak így együtt, elfogadnám azt a polcot. :D | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 736668 | 2025. április 29. 11:16 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Bocs hogy most reagálok csak,de éjszakás műszak után vagyok,most kezdek magamhoz térni.:-) Igen...az előttem szóló tökéletesen írta le a fordítást. Yachad Nenatzeach - azt jelenti hogy együtt (fogunk) győzni. יחד ננצח | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
rod666 | Adatlap | 736645 | 2025. április 28. 20:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
A Google fordítója szerint: A figyelmedbe! Matan járműve biztonsági kamerákat használ a Brinks Israel-nál BRINKS IIIBRINKS Brinks Israel - Brinks Israel Együtt győzni fogunk! BRINKS Ez mondjuk az egész szöveg, de csak ki tudod találni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 736641 | 2025. április 28. 19:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Ati! Ide meg ide meg oda alúlra mi van írva? Köszönöm! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 736633 | 2025. április 28. 16:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Igen...az és akkora. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 736632 | 2025. április 28. 16:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Sherman csövén az a "csőszájfék"?.?.? mi az ilyen kvnagy? Elég bumszLEE | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 736630 | 2025. április 28. 15:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi uram! Az nincs a közelben,de az ötlet nem rossz. :-) (Ezeket már egyszer 2012 körül építettem,de most jó volt kicsit megint nosztalgiázni. Akkoriban még nem volt az a manapság már szinte kötelező kismillió ilyen-olyan feljavító,és ezeket is csak simán,dobozból építettem. Van pár itthon legyártott kellék hozzájuk,de 99%-ban minden más gyári.) :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 736629 | 2025. április 28. 15:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Ati! Nagyon szépek! Valami gyerek "homokozóba " vidd ki természetes környezetbe 😀 vagányak lettek! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ste | Adatlap | 736624 | 2025. április 28. 14:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Kedves Kollégák! Az AH-64 D és DI Saraf közötti különbségekre lenne szükség általában is, de különösen a kabint, műszerfalat illetően. Előre is köszönöm a segítséget! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 736617 | 2025. április 28. 10:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Elkészültek. Illetve talán még valamennyi málha mehet majd rájuk menet közben,de egyenlőre "kész" mindkettő. A kinti napfényben most jók voltak a feltételek,így kivittem őket a kertbe,és ott is kattintottam párat,majd mentek be a garázsban létrehozott polcrendszerre a többi,főleg IDF makett mellé. A Nagmachon azóta szinte semmit sem haladt,mert erre a kettőre koncentráltam,így most majd azzal fogok foglalkozni amikor lesz rá időm. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 736570 | 2025. április 27. 17:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Hááát...ez nekem valahogy (test)idegen...de szerintem amúgy meg "what if" kategória lehet az adott show-n is,mert amennyire én tudom,ilyen verzió sosem létezett. Kicsit olyan mint a iráni légierő gépei,értem ezen a korábbi F4-eseik festését...ami ezen, bár érdekes...én nem biztos hogy erre "beáldoztam volna" egy 1/35 Meng gyönyörűséget. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 736568 | 2025. április 27. 17:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Nem okosítás céllal írtam a dolgokat,csak mintegy infós jelleggel.:-) Nem vagyok igazi szakértő...távolról sem,de mivel hosszú ideje foglalkozom IDF/IAF dolgokkal,ragadt rám is valami a koszon kívül. A héberben is járatos vagyok némileg,kicsit beszélem,írom ,olvasom,így nekem mindig kicsit "kötelező" jobban utána járni a dolgoknak,mert sokat segített eddig is az hogy fejlesztettem a tudásomat ezen a területen. Csak egy példa...legalább a releváns matricákat is értem,amiket egy adott makettre kell felrakosgatni,és mivel kicsit maximalista vagyok (talán már kicsit autista is ezen a téren),szeretem ha minden a helyére kerül. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
rooka72 | Adatlap | 736554 | 2025. április 27. 11:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
A Scottish Nationals Model Show-n állítottak ki egy ilyet Érdekes így is. www.facebook.com/TheBunkerDumfries/posts/pfbid0yqBk3o2ez8Axr3QBKoqSXHP1jrZWijECWqTE26bBpbJrMYEow9De7PHTsgbaKgPWl | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
rooka72 | Adatlap | 736553 | 2025. április 27. 11:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Köszönjük a fotókat és az okosítást, benne vagy a témában. :) Valóban kincs. Egy CH-53 1/35-ben vagy 60cm hosszú lenne lapátok nélkül, az már rendesen válási ok is lehet. :D | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 736522 | 2025. április 26. 09:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Korrigálnék.Most nézem csak hogy mi a naptár címe,és nem Zug b'shamayim,hanem Zug m'shamayim.Az első jelentése Pár az égben,helyesen pedig Pár az égből. :-) Legközelebb nem emlékezetből kell írogatnom hanem megnézni pontosabban a dolgokat. :-) (Öregszem...ez van.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 736521 | 2025. április 26. 09:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Szerintem nagyon menő lett volna ha legalább valamennyi gépüket ebben a kísérleti színben hagyták volna szolgálatban. A "Peten" (vipera) az AH-64, a "Yanshuf" (fülesbagoly) pedig az UH-60A Blachawk izraeli nevei. A Saraf is kígyót jelent a héberben és több néven is ismertek ezek mint pl. Nachash,de ez csak kígyó,mint faj. A különböző kígyónevek mind más és más,leginkább mérges kígyók...mivel "marnak",azaz a harci helikopterek névadásai köthetőek ehhez. A pl. teherszállítók jobbára madár neveket kaptak,valamint a harci és nem harci repülőgépeik is. Kivétel a C-130 Hercules,ami Karnaf,azaz orrszarvú.:-) Nekem az egyik nagy kedvencem amúgy az MH/CH 53 Super Stallion,ami eddig 1/48-ig jutott el méretben,de ha egyszer ezt is kiadnák 1/35-ben,az maga volna a csoda számomra,és bár irdatlan méretei miatt ennek egy speciális tér is dukál,talán mégis "megkockáztatnám" a háziasítását. Ezt Izraelben Yasur-nak,vagyis (mediterrán) vész vagy viharmadárnak hívják. Van egy olyan kis magam által össze ollózott fali díszem,amit egy Izraelből kapott régi naptár lapjaiból szedtem össze.Az a kép amin egy kis rigó van (ez a Tzukit) feliratokkal,oda az van írva címként hogy Párok az égből/égben-vagy Égi párosok. Ezen az eredeti névadó szerepel a nevezett eszközzel. Nagy kincsem...ott lóg a műhelyemben ahol a nyári makettezéseim jelentős részét végzem,a festési folyamatokat illetően. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
rooka72 | Adatlap | 736494 | 2025. április 24. 20:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
A Mengnél pl ezek a kábelezések már gyárilag rá vannak öntve. Ezzel is egyszerűbb. Hú többször szembejött velem ez a zöld festés, de nem gondoltam, hogy létezett. Nekem is tetszik, egy kis változatosság a barnák közt. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 736491 | 2025. április 24. 19:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Ezt a krém-fűzöld kamót amúgy megpróbálták a Blackhawk-on is,de sosem lett belőle széria...viszont a krém-barna kamót éppúgy használják azokon is mint az Apache-okon. Nekem a krém-zöld amúgy nagyon bejött. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 736490 | 2025. április 24. 19:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Hát...ez nagyon király lesz...szerintem én meg sem próbálom. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 736489 | 2025. április 24. 19:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Ez volt az az ominózus festés. Az AH-1F meg ez volt.Szintén 1/48. Az Apache Academy volt a másik pedig Revell. (Közben vacakol a gépem,amint helyreáll...teszem fel a képeket is.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
rooka72 | Adatlap | 736488 | 2025. április 24. 19:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
rooka72 | Adatlap | 736475 | 2025. április 24. 11:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Igen, egy Ah-1-re én is várok, előbb utóbb kiadják, megint felkapták ezt a méretarányt helikopter témában. De szerencsére sok gépük van/volt, így van miből még választanom. Erről a kísérleti festett Peten-ről van fotód? A Merkaváért formailag nem vagyok oda, egyet azért biztos beszerzek. Inkább a régebbi M48, M60, M51 és Centurion tetszik. Igyekszem átnézni a topikot. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 736456 | 2025. április 23. 21:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Ja igen! Sajnos a helikopteres témákban még mindig arra várok,hogy valaki egyszer adjon már ki egy AH-1S vagy AH-1F változatot 1/35-ben,mert azt biztosan megépíteném.A Revell kiadta ugyan,de csak 1/48-ban,ami nem volt rossz makett,de nem volt az "igazi". Amik vannak már kiadva ebben a témában,azokból egy sem jó IAF Tzefa-nak,és bár a közeli méretű 1/32-es ukrán gyártók is csak a G verzióig jutottak el,még mindig remélem hogy egyszer jön majd egy S vagy F változat is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 736455 | 2025. április 23. 21:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi! Nekem fontos minden visszajelzés,akár pozitív,akár esetleg kritikus. én nem vagyok híve az "agyonösszevisszamindentiscskazértis" féle úgymond viseletességi eljárásoknak. :-) Szeretem kicsit koszolgatni őket,de amit mindig is úgy gondoltam,az az hogy módjával. A másik nagy heppem az a figura téma.Ebben viszont olyan vagyok mint sokan a vasárnapi húslevessel,hogy anélkül nincs is vasárnapi ebéd,ez nálam a figurák kérdése. Lassan 54 éves vagyok,sok éve makettezem,de a figurák szinte mindig ott voltak a témákban amiket építettem,és az IDF-ben is követem a sémáimat. :-) Amúgy nekem megvan a Sky's Decals 1/35 helikopteres matrica szettje (még szüzen),és bár volt több releváns 1/35 IAF helikopterem is,mindig eladtam a végén,mert nem igazán mertem belevágni. A harcjárművekkel jobb kapcsolatban vagyok,bár nekem is volt olyan IAF AH-64 A Apache-om (Peten) 1/48-ban,ami ecsettel volt még festve,de egy ritka (kísérleti) kamó színnel és Izraelből hozott matricákkal volt díszítve. Persze,ez is a múlté már,de akkor nagyon tetszett,és szerintem ma is az egyik (talán legérdekesebb színű ) helikopterem volt. Ha esetleg korábbi Hsz.-eket is néztél,feltettem ide is az akkori IDF gyűjteményemről képeket,mert mára már elég sok ilyenem (is) van.De pl. a Merkaváim sora még hiányos (megint),mert többet eladtam,elajándékoztam,így gondolkodom az újra beszerzéseken és építésekben. Ilyen megfontolásból "született" ez a kis Sherman is újjá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
rooka72 | Adatlap | 736448 | 2025. április 23. 19:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
A Takomnál sajnos látszik, hogy a mezei amcsi D verziót vették alapul, főleg a matricák terén. Ha az ember fenntartással kezeli az útmutatót és inkább referencia fotókra hagyatkozik, illetve a matricákat egyből kukázza akkor meg lehet oldani. A részletességre viszont nem lehet panasz. Nekem ez az első izraeli és egyben első helikopter makettem, a bosszantó hibák ellenére mégis vágyat érzek, hogy megépítsem az összes kapható IAF 1/35 gépet. Később harckocsikat is biztos beszerzek. Láttam az előző Shermant is, az is jól sikerült (én nem tudtam volna ecsettel így megcsinálni), de látszik a fejlődés. Szép letisztult, felesleges sallangoktól mentes élethű felületek. Sajnos én inkább átesek a ló túloldalára és túl használttá teszem. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 736444 | 2025. április 23. 18:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Köszönöm! Ezek a makettek régiek,és nincsenek agyon bonyolítva,mint a mai standard makettek általában.A Sherman nekem mindig is tetszett,most másodszorra építettem meg,csakúgy mint a Tirant.A korábbi makettjeimet akkor még ecsettel pingáltam,de közel 10 éve vettem festékszórót és kompresszort is,hogy fújva is megtanuljak festeni. Ezek a makettek most fújva készültek,és szerintem élvezetesebb volt megépíteni őket mint korábban.Plusz,nem is túl drágák,viszont (főleg a Sherman) még ma is egy inkább jó makett,mint rossz. A Takom Saraf-ja nekem is megvan,épp árulom,mert inkább a Meng kicsit később kiadott Apache-jét szeretném helyette.Azt még sosem láttam élőben,csak netes források által,de az szerintem észszerűbben építhető,kevésbé bosszantó és amiket te írtál róla,azokat még csak nem is tudtam. A Takom,mint gyártó,nem a szívem csücske,bár van pl. Merkavám is tőlük,a Meng makettjeit sokkal jobban szeretem. Most egy Tiger Model féle Nagmachon-t is építek,tök első ettől a gyártótól...és elsőre nem rossz,szerintem a Takom féle dolgoknál jobb,talán a Meng-gel van egy szinten,ami jó szint. Visszatérve a Meng Apache-ra,abból meg a két figurás verzió volna jó,de amúgy az árkülönbség a figurás és a standard között olyan nagy,hogy nem tudom,emiatt megérné-e 10-12 ezer Forinttal többet kifizetni érte. Ha nem sikerül mostanában eladnom a Takom Sarafomat,akkor sincs baj,marad...de megépíteni nem tervezem,főleg azok után amiket leírtál róla.Ennyi pluszt nekem nem fog érni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
rooka72 | Adatlap | 736437 | 2025. április 23. 13:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Nagyon tetszenek, főleg a Sherman. Együtt érzek veled, nekem egy Takom Saraf van terítéken, már egy éve. Van vele gond, millió apró alkatrész, hibás útmutató, halandzsa matricák rossz elhelyezéssel, a fele felirat is hiányzik, be kellett szerezni hozzá az Isradecal féle matricaívet. :) Nem tudom a Meng milyen lehet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 736436 | 2025. április 23. 11:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! A most tényleg hosszú hétvége kedvezett a makettezésnek. Nálam jelenleg három IDF harcjármű is készül egyszerre,de a legjobban álló kettő az a Super Sherman és a Ti-67. Ezek,bár vannak még rajtuk kisebb elvégzendő munkák,lényegében közel vannak a befejezéshez. A Tiger Model 1/35 Nagnmachonja is sokat haladt a napokban,de mivel ez a leginkább kihívást jelentő makett,ezen még bőven van feladat. Egyenlőre nincs dioráma tervem egyikhez sem,majd látom mi sül ki belőlük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 736266 | 2025. április 19. 16:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Csak hogy ez a topik se "haljon el". A napokban elkezdtem összeállítani a Tiger Model 1/35 Nagmachon-ját. Tudtam hogy nem lesz kis munka,de eddig már eljutottam. Nem kapkodom el,és mivel most a Ti-67 és a Super Sherman kint várnak alapozásra,őt kicsit pihentetem is. Amúgy általában jól építhető makett,viszont a torony kicsit feladta a leckét a sok kis tartóval,egyéb pici alkatrésszel. Mindennek dacára,inkább örömmakettezés mint bosszantó. A legnagyobb mumuson már nagyjából túl vagyok ezen a harcjárművön is (lánctalpak),viszont ott vannak még a két kerékvédő oldallemez apró láncos megoldások. A neten nézegettem kész maketteket ebben a típusban,és azt látom hogy van aki felrakja,van aki nem,mert amúgy ezek meg annyira kis sziszifuszi vackok,amiket nem egyszerű megcsinálni...nekem legalább is. Aztán ő is megy ki alapozásra (amennyiben kitart a jó idő), és majd valamikor a színre fújás is. Aztán szerintem a két másikkal együtt amikor mind "kész" van...jöhet megint egy kör IDF figura is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 735679 | 2025. április 3. 16:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Látom kitört a "jégkorszak" az oldalon...de ma böngészés közben ráakadtam a 2025-ös kiadandó makettek között erre. Ez szerintem a korábban már kiadott Academy M-113 Fitter makettjének(1388) lehet az újra dobozolt kiadása(13568). Kíváncsi vagyok hogy ezt is egy kicsit "ránc felvarrva" adják-e ki,mert pl. a Zelda esetében voltak pozitív változások a mostanság újra kiadott dobozolásban. A Fitter doboza láthatóan másabb,gondolom kellett egy új kinézet,boxart...de gyanítom hogy a beltartalom nagyjából ugyanaz lesz majd. Én amúgy is keresem egy ideje ezt a típust,és,mert bár egyszer már építettem és később megváltam tőle,most megint érdekel,így ha kapható lesz,én szeretném háziasítani.Többeknek nem jön be az M-113 formavilága,ez-az...nekem tetszik...és hátha jobb lesz kicsit mint az elődje. www.scalemodelshop.co.uk/1-35-israeli-defense-force-m113-fitter-armoured-combat-recovery-vehicle-academy-13568/ www.jadlamracingmodels.com/academy-13568-idf-m113-fitter-armoured-combat-recovery-vehicle-1-35-model-kit/ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 732374 | 2025. január 4. 11:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
No,pár hónappal azután hogy rátaláltam ezekre a dolgokra,mondhaton hogy úton is vannak hazafelé.:-) Sikerült a RM 1/35 "vietnam" fejeket is megvenni,igaz Ali-ról...de mindjárt két szettet is,mert így egy darabig el vagyok látva ezekkel a Libanon témát illetően (is),és így megvalósíthatom azt az elképzelést,amit pár hónapja találtam a neten,és nagyon megtetszett. Itt Academy testekre "hegesztették" ezeket a fejeket,így egy egyedibb kivitel született,ami nem a megszokott tömeg IDF tankos figurás megoldás. sajnos a mikrofonok nemigen jönnek velük,de azok kaphatóak külön is,vagy jöhet a barkácsolás(megint). Találtam még egy különleges IDF figurát is 1/35-ben,egy modern kori IDF katonát amint épp hegedűn játszik. Ezt is megrendeltem ugyanerről a felületről,szóval ez i pipa. (Nem tudom amúgy hogy ezek eredetiek-e vagy inkább mégsem,mivel Kínában még a kínait is másolják és eladják olcsóbban,szóval erős a gyanú hogy ezek is így születhettek.Mivel Árban jók voltak,és amúgy sem járok versenyekre,ahol (joggal) ezek ki vannak zárva,így nekem ide polcra pont jók lesznek.) Megint csatolom a figurákat,amik Academy testtel és RM (Royal Models) fejekkel készültek,csak mint egy jó ötletet amit én is referenciaként tudok használni. Tegnap a Super Sherman-on tornyát is elővettem megint,és javítanom kellett rajta ezt-azt,viszont szerintem a festéssel még kivárok amíg sokkal melegebb lesz a idő. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 732339 | 2025. január 3. 13:06 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Igen...gondoltam rá én is mert amúgy ezzel a cikkszámmal sehol máshol nem találtam releváns találato(ka)t. Tényleg jó régi szettek,és ha így akarták kisöpörni a készlete,akkor sikerült.:-) Nekem a Ford Mutt Smira talán még listás is,mert az is volt egyszer,és az újra beszerzéses mizériám miatt esélyes volna ő is a háziasításra. Az Achilles-t is nézegettem,de az annyira régi IDF téma,hogy azt meg nem gyűjtöttem még sose (ideérve a korai brit/IDF dolgokat is,a francia AMX-75-ön kívül,ami volt egyszer...de nem "szerettem bele". Kéz alól vettem egy fickótól,aki szerint bár elkezdett volt,hiánytalan is...hát minden volt csak az nem.Mindegy,az alja repült,a torony még megvan valahol). :-) Viszont az Aliexpress-en van most pár nagyon olcsó IDF figura,azokat elkönyvjelzőzgettem,mert amikor lesz rá kavics,meg is rendeljük.:-) Amúgy azon a felületen is érdemes most nézelődni,mert bár nem minden ócó,vannak azért kifejezetten jó fogások is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 732335 | 2025. január 3. 12:06 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia BUÉK neked is! Figyelj már nem véletlenül az MBK-nak van valami "akciós ajánlata"? Készletkisöprés :) Allin-es? 5az1ben ritkaság. Már bocsánat de őskori készletek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 732334 | 2025. január 3. 11:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! שנה טובה לכולם Shana Tova l'kullam - azaz Boldog Új évet mindenkinek! Böngészgetek...megint,és erre akadtam. Hallott már valaki erről az öt szettet magába foglaló kombó szettről? Nekem teljesen új,és láthatóan mind az 5 dolog,korábban egyesével kiadott szett,de így egyben még sosem láttam. Most nem kapható,és az 50 plusz eurós ár sem látszik túl soknak érte,bár a figura szettek néha itthon is kaphatóak és nagyon olcsón. Így volna a 3 jármű ami talán megérheti...talán. Ki mit gondol róla? www.modellbau-koenig.de/en/Vehicles/Military-1-35/Tanks/Armoured-Vehicles-since-1945/IDF-Armor-Set | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 731574 | 2024. december 13. 14:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Ma egy kicsit összedobáltam a mostanában elkövetett dolgokat,csak ideiglenesen hogy lássam,mi is a helyzet. A figurák (IDF tankerek) itt most csak díszletek,mert az ő járműveik itt nem szerepelnek,viszont "támpontnak" pont jók. A két libanoni árus is alakul,nyilván nem lesz ilyen szép fényes a ruházatuk. A teher kocsi ponyvája már kapott beeresztést,van már némi mélysége a "szövetnek",de talán még egy kis száraz ecseteléssel jobban ki lehet emelni a fényhatásokat. Volt még egy régi hordóm,ami előkerült valahonnan,ezt pedig libanoni színekre mázoltam le,és majd lesz valahol. Itt most kicsit megállt a tudomány...agyalok rajta valamennyit,aztán a hétvégén talán jobban kialakul a folytatás lehetősége. Az M-151A2 Mutt pótos változat az lényegében "What if" kategória (konkrét releváns képek hiányában),de most ez az elgondolás,még mindig mehet az utánfutó a levesbe. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 731492 | 2024. december 11. 13:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Mindig adnál valami "szorgalmi feladatot".:-) Igen,ez is lehetne egy opció,viszont akkor már két járművet is kezelésbe kéne vennem,mert az M-548-as lőszer szállítónál is felmerült már ugyanez a dilemma. Azóta ahhoz sem nyúltam...úgy megijedtem. :-) Ezt az M-109 Doher mellé vettem és IDF-esítettem,de egyenlőre még várok azzal is,mert elment a kedvem tőle nehogy összecsapjam,a korrekt,alapos munkához való kedvet meg ki kell várni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 731490 | 2024. december 11. 12:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Láttam olyan képet (nem feltétlenül IDF) egyik oldalon fel volt tekerve oldalon is! a ponyva meg a lécek kiszedve . Picit melós de be is látni de alapvetően ponyva is fent marad. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 731488 | 2024. december 11. 12:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Nem tudom van-e értelme rajta hagyni,mert mint írtam,akkor a rakomány volna okafogyott. A fűzést nem tervezem (egyenlőre). | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 731487 | 2024. december 11. 12:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Nagyon vagány! Ponyva levehető lesz esetleg bírod idegekkel lefűzheted. Vagy felesleges? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 731486 | 2024. december 11. 11:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Nálam már nem sok változás van,igyekszem a mostanában elkezdett dolgokat befejezni...legalább is nagyjából. Tegnap kaptak a ponyva részek egy homokszínű alap festést (a szürke alapozóra),majd lesz még némi befolyatás,száraz ecsetes kiemelés. A két ajtó is nagyjából kész ("üvegek" nélkül egyenlőre),mehetnek majd a helyükre,viszont a két visszapillantó esetében még gondolkodom hogy feltegyem-e a gyári eredetieket,vagy le kell "gyártanom" az M49-esét,ami sokkal összetettebb,bonyolultabb,viszont referencia képek alapján (amiből sajnos elég kevés van) a későbbi változatot kellene/illene megcsinálnom. Van az AFV Club-nak ilyen változata is,de emiatt nem igazán venném meg azt is,inkább képek alapján megpróbálhatom vékony drótokból összefércelni azt. A matricázási munkálatok kész vannak,se több,se kevesebb nem kell rá. Amikor minden együtt lesz,akkor kapni fog az egész egység egy poros kezelést,matt lakkos finish-t és tervezhetem a rakományt. Ehhez mondjuk nem ártana majd eldönteni hogy mi legyen,mert ha marad a ponyva akkor nagy részét takarni fogja,azaz,értelme nem sok volna. A sofőr is kérdés...mert jól állna neki,és a régebben épített teherautómban is volt egy,tehát még ez is javíthat a képen,de szerintem idén azt már passzolom. Most már készülnöm kell a "kiküldetésre"...amely idő alatt max. képek nézegetése marad majd. 🙂 Üdv:D.A |
Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Tervezem még bővíteni a kollekciót, és ha úgy járok hogy nem sikerül eladnom,vagy elcserélgetnem a kis 1/72-es IDF dolgaimat,akkor talán majd azokat is megépítem,és mehetnek a nagyok mellé. :-)
Azoknak az az előnye,hogy helyileg jobban el lehet őket képzelni ,még akár egy kicsi alapú diorámában is.