Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Israti71 | Adatlap | 738721 | tegnap 09:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738720 | tegnap 09:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 738715 | tegnapelőtt 23:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||
,,mint én is,aki ki szoktam menteni a doboz grafikát ollózással,és elteszem." Én be szoktam scannelni a grafikákat, illetve az összerakási utasítást (utóbbiban néha vannak saját jegyzetek is). Annyit nem ér, hogy fizikai valójában rakosgassam, de az információ jól jöhet később is, mert hozzád hasonlóan én is egy jól körülhatárolható témát gyűjtök, más formában/altípusban, de visszakerülhet még ugyanaz a jármű vagy festésminta az asztalomra. | |||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738713 | tegnapelőtt 22:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Laac | Adatlap | 738694 | tegnapelőtt 13:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Szia! Vannak azért hazai boltokban is IDF makettek.Van olcsóbban és drágábban is. Amit nem említettél azok elég jó minőségi termékek az AFV Club termékei. És van most egy makettbolt ahol az Academy termékek féláron vannak. Nekem magamnak sok IDF makettem van és de valamennyit itthonról szereztem be. Csak annyit kell tenni, hogy gyakran felkeresni azt a pár oldalt ami a legjobb. Most úgy gyoran pár példa ami kapható: 1:35 IDF M113A1 Nagmash 1973 - AFV CLUB 1:35 IDF M113 Zelda APC - Academy A félárasok (48% off) közül néhány: Academy-13267-IDF-MERKAVA-MK-III-135 Academy-13297-MAGACH-7C-GIMEL-135 Academy-13281-MAGACH-6B-GALBATASH-135 Academy-13286-MERKAVA-Mk-IID-135 Nem rakom ki a pontos elérhetőségüket, mert nincs hozzá közöm, de ezek alapján könnyen megtalálhatóak. Jó válogatást! Üdv Laac | |||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738687 | tegnapelőtt 07:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Ennyire sikerült leszedni a kínai "paplant". Próbáltam kézi erővel,finoman lehúzni,de sajnos nem volt jó az elgondolás. Aztán megint finoman,alig nedves szivaccsal egyszerűen ledörzsöltem róla. Pár helyen hagyott kis hibát és érződik hogy a ragacsossága még megvan,de legalább már látszik a kép normálisan. | |||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738686 | 2025. június 28. 22:11 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Üdv! Régóta IDF makettező vagyok,és azt hittem már(majdnem) mindent(is) láttam,erre ezt találtam ma este. Sosem sejtettem azt hogy pl. az olyan gyártók is mint az AMT/ERTL is kiadott 1/35-ben IDF témában makettet. Tudtam az Esci/Italeri,Academy,Dragon...stb. M-60 Blazer kiadásokról,sőt ezekből nem is egy volt nekem korábban,de ezt...még sosem láttam. Nem mondom hogy maga a makett nagy szám volna,csak meglepett hogy ilyen is van. Ha esetleg ti is tudtok olyan kiadásokról amik korábban megjelentek,csak esetleg nem voltak túl ismertek,kérlek osszátok már meg,mert szívesen informálódom a témában,és mint kiderült,elég hiányos a tudásom. :-) modelingmadness.com/review/misc/vehicles/previews/amt/8864.htm | |||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738679 | 2025. június 28. 18:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Még nem próbáltam...de valamivel csak megpróbálom majd leszedni. Itt-ott már kicsit sérült is a doboz kép...de mindegy...ha némi kárral is, majd leszedem majd valahogy. | |||||||||||||||||||||||||
Block50 | Adatlap | 738678 | 2025. június 28. 17:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Esetleg ovatosan denszesszel? | |||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738676 | 2025. június 28. 17:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Igen...nagyon lehangoló volt látni amikor bontottam a karton dobozt amiben jött,és ezzel szembesültem. Rögtön szerettem volna visszajelzést is adni,de amíg nincs a rendelés minden téren általuk is lezárva.addig sajnos nem enged a rendszerük hozzászólni,kommentet hagyni. Amúgy többen is jeleztek már...mindenkinél ugyanez volt a panasz...fényképekkel is bizonyították. Nem tudom hogy az eladó foglakozik-e egyáltalán a visszajelzésekkel,de gyanítom hogy hidegen hagyja őket. Délelőtt jól kicsavart nedves szivaccsal benedvesítettem,de alig jön le valami,nagyon erős ragasztóval bír a matrica.Próbálkozom még, de amit nem említettem korábban és ugyanolyan zavaró az az,hogy a doboz grafikás fedő oldal elég vetemedett,olyan mintha nedves helyen tartották volna korábban,ami miatt a papír alakja,tartása megváltozott,most belóg lefelé...így sajnos úgy néz ki hogy ezt elvesztettem. Amúgy én is megőriztem korábbi makettjeim nagy résének grafikás oldalait ollózva,mint egy képet...és ez a mostani eset sajnos olyan amiből nem biztos hogy rendbe tudom hozni annyira hogy ezt is ott lehessen a többivel. Mindenesetre ahogy az Ali megadja a lehetőséget a feedback-re...én is csatlakozom a többi (jogosan) elégedetlen hozzászólóhoz. | |||||||||||||||||||||||||
Block50 | Adatlap | 738675 | 2025. június 28. 14:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Engem ez a matrica nagyon bosszantana mert minden doboztetot elrakok es szeretem egybe latni amit megveszek Meg az egyik hazai bolt apro marricaja is zavarni szokott es mindig megprobalom leszedni | |||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738668 | 2025. június 28. 12:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Üdv! Tegnap megérkezett Kína újabb "meglepetése",ami sajnos most kicsit rossz értelemben értendő...hiszen a vásárolt maketten az ún. "BOXART"-ot, azaz a doboz grafikát sikeresen elbaltázták egy akkurátusan rábiggyesztett matricával,ami a saját információikat tartalmazza. (Közben az Ali-n láttam,hogy az eset sajnos nem egyedi,minden ilyen vásárolt terméken ugyanezt a marhaságot csinálták. Kérdezem...nem lehetett volna ezt a matricát pl. a doboz aljára tenni,és nem "agyonvágni" vele a színes grafikát? Mondhatnák...nem mindegy...hiszen nem ez a makett fontos része? Talán nem,de de akkor sem kéne valamit feleslegesen tönkretenni,és talán valaki(k)nek fontos lehet ez a rész is...mert egyrészt lehet referencia a fekete-fehér építési papír mellett,vagy mint én is,aki ki szoktam menteni a doboz grafikát ollózással,és elteszem. (Na tessék...ilyen vagyok én.) Sajnos vannak ú.n (számunkra) hátrányos kulturális különbségek...így ez a dolog Kínában lehet hogy tök természetes,de mifelénk talán másképpen oldottuk volna meg. Amúgy meg az ára miatt (14.500 Ft körül,tokkal,vonóval) ezek voltak a legjobbak,viszonylag gyorsan ide is ért...így ezt a békát így kell lenyelni. A keretek nagy százalékban amúgy megegyeznek a korábban vásárolt M-113 IDF Zelda kereteivel. Mivel ez is újrakiadás,a Zelda-hoz hasonlóan itt is kiegészítették a tartalmat fotó maratott rácsokkal,szemenkénti lánctalpakkal,figura készlettel (amit korábban vagy talán azóta is külön meg lehetett venni), egy full belső tér...egyéb fegyveres keret...és természetesen különbözik a daru elemeit adó keretetekkel. Én személyesen örülök annak hogy megint lehet kapni,hiszen a korábbi,talán 90-es évekbeli első kiadást már csak ritkán és horror árakon lehetett beszerezni...ezt megint "olcsón" és nagy számban lehet kapni. Még úton van egy Hobby Boss M-60 Blazer (talán jövő hét közepe felé meg is jön),és egy kis Meng 1/72 Merkava Mk.4 Trophy,ami friss és ropogós kiadás. Szóval...megint beizzítottam a beszerzéseket,és lassan meg is lesz nagy része a "bakancslistás" IDF dolgoknak. Most pl. a Hobby Boss 8 kerekű Eitan pszh-ját (páncélozott személyszállító jármű) tervezem megvenni,és talán még majd egy régebb óta észben tartott Hummer/Humvee-t,vagy Oshkosh teherautót. Az Eitan a biztosnak tűnik már...a többi majd kialakul. | |||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 738579 | 2025. június 25. 01:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Közben megtaláltam ezt a képet én is, ritkánláthatótörténelem blogon volt régebben. A fenti, középső lámpa az normális, a keceli UAZ mentőkön is van (én makettemen is pl). A szélvédő két sarkában lévő lámpák elég furcsák, szerintem az index lehet- pedig már az elődmodell 450-es is a jól ismert elrendezést használta. | |||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738565 | 2025. június 24. 21:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738562 | 2025. június 24. 21:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Bsz@rás milyen képet találtál! Az igen. Köszönet. Hmmm és tényleg | |||||||||||||||||||||||||
charles | Adatlap | 738560 | 2025. június 24. 20:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 738549 | 2025. június 24. 12:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Igen, egy fotót feltehettek volna, vagy legalább egy linket vagy referenciát. IDF-et makettezni kicsit olyan egyébként, mint második vh-s magyarokat, hogy ha kicsit megkapargatod, akkor kiderül, hogy kb a korszak összes járművét megépítheted nekik, odlaltól függetlenül :) | |||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738548 | 2025. június 24. 12:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Szia! Nem vonom kétségben az általad elmondottakat...de szerintem egy olcsó giccs kategória,főleg ennyiért. Mostanában veszegetek kínai oldalakról maketteket,IDF-et is természetesen,de az ami igazán kiveri nálam a biztit az az,hogy egy maketthez,ami simán ugyanannyiba kerül mint itt Európában,odaírják ezt a normál kereskedelmi árat...és mellé odabiggyeszti hogy ez most pl. 40 ezerről kerül ennyibe,de ő irgalmasan,téged megkínál egy húsz ezres árral. Szerintem sokan be is veszik ezt az ócska trükközést,de hát Kína az Kína...! Az Ebay is lassan beleáll ebbe néphülyítésbe,sőt azok még drágábbak is sok esetben mint az A.L.I...így hát már meg sem lepődöm rajta amikor ilyesmiket látok a felületeiken,mint ez a "kihagyhatatlan" IDF(-nek festett) UAZ. Amúgy tényleg kíváncsi vagyok (nagyon nem csak kicsit az önérzetemért),hogy milyen referencia alapján csinálták meg ezt a makettet? Tudom hogy Izrael sokféle eszközt fogott el majd alakított át saját használatra...de a gumikerekes IDF-es témában még ennyi év után sem vagyok teljesen képben. Ezt a citátumot is csak amiatt tettem be ide,hogy nicsak...mik vannak? :-) | |||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 738544 | 2025. június 24. 12:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Szerintem 1/43-as, az elvileg kb 10 centi hosszú. Nekem van 1/35-ös (nem izraeli :) adatlapon van kép róla), az majdnem végigér az ember kezén. 100 dollárért már lehetne panelezni, és a gumikéder is nagyon igénytelenül néz ki a kaszni színére festve. Egyébként vsz egyszerűen fogták a legolcsóbb kínai UAZ-t, szétszedték és a kasznit telibefújták izraeli színre, pár matrica rá, és csá. Egyébként simán lehet hiteles, sok szovjet járművet zsákmányoltak, és azokat fel szokták használni. Bár az ilyenekhez nem árt egy fotó, UAZ-469-esről pl láttam már fényképet izraeli jelzésekkel. | |||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738529 | 2025. június 23. 18:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Ja az a gyanta úgy nem is vészes. Mondjuk+ a matrica már szép pluszköltséget hoz. 15-18mm a fehér kör jó a hummere simán 2 láncos/gumis verdàra is elég | |||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738527 | 2025. június 23. 15:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738526 | 2025. június 23. 15:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738525 | 2025. június 23. 15:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Hmmm,rosszul emlékeztem,szerintem hirtelen egy másik átalakító ára villant be...ez vállalhatónak tűnik. [URLhttps://www.super-hobby.hu/products/IDF-Humvee-Amb-Con-set-for-Academy-Humvee-Amb.html] Az alapmakett meg olyan 5-6 ezer forint hazai lehetőségekkel. | |||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738524 | 2025. június 23. 15:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Az átalakító mellett még matricákat is kell szerezni ehhez a mentőautóhoz,és bár az M-113-asokhoz volna is ilyen matrica szett,szerintem az nem volna jó ide.Nem tudom. | |||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738523 | 2025. június 23. 15:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738522 | 2025. június 23. 15:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Köszi. Érdekes módon nem minden járművön van. | |||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738521 | 2025. június 23. 15:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Legend műgyanta szettje tartalmazza,pont ma nézegettem. (Nem veszem meg...szerintem nagyon drága...inkább a CMK TOW Humvee átalakítóján gondolkodom,de ahhoz még kell egy Academy M-966 Tow Hummer is mint alapgép.) | |||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738519 | 2025. június 23. 15:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||
A fordító segítségével,mert oda írogattam be a dolgokat héberül,azt mondja hogy:N'yedet Beriut Hatzava...azaz nagyjából katonai mobil egészségügy. ניידת בריאות הצבא | |||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738516 | 2025. június 23. 14:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738515 | 2025. június 23. 14:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738513 | 2025. június 23. 12:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738512 | 2025. június 23. 11:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Nekem is gyanús,főleg hogy a kézen tartott makett nagyobbnak látszik mint az 1/43. Van ezeknek több ilyesmi "makettjük" is hirdetve.pl. a Hummer ambulance,de az UAZ nekem is kicsit,vagy nagyon What If lehet...bár majd rákeresek egyszer,mert tényleg eddig ilyet még sosem láttam sehol. :-) | |||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738511 | 2025. június 23. 10:40 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Milyen gagyi ez(nem feltétlenül mert 43as de kérem!). Biztos volt ilyen nekik? Nem IA-os shitbox? | |||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738510 | 2025. június 23. 10:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Üdv! Hááát...ilyet se láttam még! 1/43 IDF katonai mentő UAZ...és legalább egy vagyont kérnek érte. :-) www.ebay.com/itm/255032012310 | |||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738477 | 2025. június 22. 11:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Üdv! Folytatom most kicsit megint az 1/35 IDF dolgok keresését a neten,hogy jobban képben legyek velük kapcsolatban. Most pl. találtam egy jó kis dobozbontást a Hobby Boss IDF Eitan APC-ről. Nem tudom ki hogy van vele,nekem egyre jobban tetszik a dolog...főleg most hogy látom a video-t. Szerintem ez is jöhet...amúgy is szeretem a gumikerekes IDF dolgokat. :-) www.youtube.com/watch | |||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738417 | 2025. június 19. 20:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Hoppá! A Hobby Boss sem vesztegeti az idejét. Nemrég jelentették be a Namer-t 1/35-ben,és most látom hogy a Namer 2 is ott van mint előrendelhető makett. Nekem a Meng kiadású van meg,de erre is cefetül kíváncsi lettem hogy vajon milyen lesz a makett maga? (A HB-nak vannak egész jó IDF makettjei,szerintem ez is jó kis makett lesz majd.) A cikkszáma ennek 84525,a korábbié pedig 84524. vasutmodell-centrum.hu/de/spd/HobbyBoss_84525/hobbyboss-84525-idf-namer-2-ifv-harcjarmu-makett-1-35 a második Namer. vasutmodell-centrum.hu/de/spd/HobbyBoss_84524/hobbyboss-84524-idf-namer-1-ifv-harcjarmu-makett-1-35 ez pedig a korábbi. | |||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738389 | 2025. június 18. 19:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738387 | 2025. június 18. 18:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Jó múltkor talán emlegettem hogy még milyen 1/35 IDF maketteket szeretnék (újra) beszerezni,és ebből a listából most kettőt sikerült is megrendelnem. Az Academy M-113 Fitter az a korábbi kiadás újra dobozolt és kibővített keretekkel (mint a Zelda esetében is volt) kínált szettje,valamint egy IDF M-60A1 Blazer (a mostani esetben nem Academy hanem Hobby Boss kiadás). Ez utóbbi szerintem amúgy az Academy makett "kínaiasított" változata lehet,de ócón most az Ali-ról sikerült megvennem,postával együtt olyan 10 és félezer jó magyar Forintért. Ennek van KMT aknataposó felszerelése is,amit vagy használ a makettező,vagy nem,és lehet hogy a makett minősége sem olyan lesz mint a Dél-Korai cégé...de most majd kiderül. :-) A Fitter viszont, mint fentebb is említettem, az Academy bővített újrakiadása, némi rézzel és figurákkal, szemenkénti lánctalppal (a gumiszalagos mellett) kiegészítve, ami onnan 14 és félezerért utazik haza. Még kéne pár modern Merkava 3 és 4 verzió,aztán nagyjából minden meglesz amit elterveztem...meg ami majd jön. :-) Nálatok? Valami jó kis IDF makett beszerzés...építés alatt? | |||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738350 | 2025. június 17. 16:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Szia! Az enyémet is feladták időközben...nagyon várom hogy kézbe vehessem. Valahogy mintha megint kicsit tényleg jobban erősítenének a gyártók,főleg a Meng,ezen a területen,de ha mind ilyen szép lesz,akkor nem számolom fel én sem a mostani 1/72-eseimet,kivéve talán a HB Merkava III.LIC makettet. Az sem volna amúgy rossz,de a legnagyobb bajom vele az az,hogy sikeresen "kifelejtették" belőle a láncos golyós részt a toronykosár alól,így meg olyan mintha egy figurának nem lenne pl. bal karja egy szettben. Ezt pótolni házilag vagy lehetetlen,vagy nem az,csak nem nekem...viszont a mostani Meng változat (egyenlőre csak a 4-es,mert ezt adták ki eddig kicsiben)annyira szépnek és részletesnek tűnik,hogy ezt überelni...hát...nem gondolom hogy másnak könnyű lenne. De...hátha elindít egy "lavinát" és akkor majd talán beindul az 1/72 IDF dömping is a mi nagy örömünkre. :-) | |||||||||||||||||||||||||
bgyasoldier | Adatlap | 738340 | 2025. június 16. 21:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Szia. Én két hónapja rendeltem meg a Temu-ról, tényleg nagyon szép darab. Nem tudom mi történt a Meng-gel, de lett mostanában egy csomó szuper 72-es készletük, a Himars és Bradley is nagyon jól néz ki. | |||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738331 | 2025. június 16. 15:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Üdv! Újabb Takom 1/35 IDF harcjármű. Olyan friss hogy még talán ropog is. 15.000 Ft körüli áron kapható,és bár nem néztem még itthoni lehetőségeket,külföldi vásárlásra már vannak. Szerintem az Agademy régebbi Super Sherman-je sem rossz,és a mostani Takom kiadás (főleg az azóta sokat fejlődött technológiák felhasználása mellett),szintén nagyon jónak tűnik így első látásra. www.ebay.com/itm/256934232711 Egy lehetőség a több közül. | |||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738238 | 2025. június 13. 09:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Szia uram! Én nem vártam tovább...rendeltem egyet gyorsan az Ebay-ről. Tokkal vonóval 7800 Ft lesz,bár idő kell neki amíg ideér...de nem számít,úgysem ő volna soron. :-) (Amúgy ennél olcsóbban nem is volna,de ez sem egy rossz ár ezért a vadiúj kiadású kis tankért.) Nagyon kíváncsi vagyok rá,mert az elérhető internetes adatok,képek alapján talán az eddig legszebb és legrészletesebb Merkava makett ebben a méretarányban. (Lehet át kell gondolnom az eddig hirdetett 1/72-eseim eladását is,vagy egy részükét,mert ezzel a "kis fickóval" lehet egy igazán vagány kis jelenetet alkotni majd valamikor.) | |||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738071 | 2025. június 9. 23:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738065 | 2025. június 9. 21:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Örömmel! Ilyeneket mindig örömmel osztok meg,mert amilyen ütemben fejlődnek a technológiák,szerintem a következő években tényleg leshet rá számítani hogy egyre több gyártő kiadja a nagyobbacskákat kicsikben is...ráadásul ilyen felső szintű minőségben. Az Academy pl. kiadta a korábbi sima Mk.3-asát kicsiben is. (Szerintem kb. ugyanaz a minőség és szint mint a Revell-é...!) vasutmodell-centrum.hu/de/spd/Academy_13429/academy-13429-merkava-mk-iii-1-72 | |||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738064 | 2025. június 9. 21:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Itt pedig a "nagy tesók"...arra az esetre ha valaki már tényleg nem tudja mit kezdjen a sok pénzével. :-) Az 1/10 alig van az 1.2 millió forint felett,az 1/16-os meg alulról nyaldossa a 300 ezret...de...legalább lehet kapni. :-) www.hooben-shop.com/es/products/pre-order-for-hooben-1-16-cromwell-the-fastest-british-military-army-tank-cruiser-mk-viii-1 | |||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738063 | 2025. június 9. 21:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Eszméletlen! Hallod olvasás nélkül simán rámondtam volna 1:35ös. Nagyon szép. Antennát pótolni kell de ez a legkevesebb. Na várunk "pár évet" hátha kiforja magát pár verda még. Köszi a linket! | |||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738062 | 2025. június 9. 21:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Üdv! Nem tudom hányan találkozhattatok már vele,de én csak pár napja láttam meg először. Itt van a Meng (42006) 1/72-es-re kicsinyített Merkava Mk.4 Trophy makettje,ami szerintem az eddigi legszebb makett amit láttam ilyen kis léptékben IDF témában. A makettet egyébként már le is másolták (áááá...nem kínaiak),de a tipikus Ali-s féle változatok mellett valóban létezik a Meng eredetije is,méghozzá nem is túl drágán. Nekem ez a makett 1/35-ben már elkészült,az is nagyon szép,így gondolom hogy ez a kicsi változat is hasonlóan ott lesz a szeren. www.1-72depot.com/1-72-scale-plastic-model-kits/vehicles-1-72/meng-72-006-merkava-mk-4m-w-trophy-active-protection-system/ Aki szereti az 1/72 méretarányt,annak szerintem ez a makett a "kell hogy legyen" kategória. (Én mostanában pont felszámolnám 1/72-eseimet,bár ezt meglátva,bevallom őszintén,komoly kísértésbe estem...és már szemeim előtt is lebeg egy kis dioráma amin ő a főszereplő.) Pár kép a netről,magáért beszél a makett. :-) | |||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 737395 | 2025. május 19. 19:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Köszönöm! Egyenlőre kifogytam az 1/35 IDF makettekből,az 1/72-eseket meg nem kezdem el. Van ugyan egy viszonylag friss listám a beszerzendő IDF makettekről,de semmi konkrétum. A listás lánctalpasok jobbára már valamikor meg is voltak,viszont van két gumi kerekes jármű is tervben,mint pl. egy IDF Humvee,HEMMT Oshkosh (talán a tanker változat,de a platós is jó lenne.) | |||||||||||||||||||||||||
rooka72 | Adatlap | 737360 | 2025. május 18. 21:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Érdekes egy jármű. :D Grat nagyon jó lett. Várjuk a következőt. :) | |||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 737336 | 2025. május 17. 22:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Szia! A Merkava szerintem egy kifejezetten vagány (kinézetű) tank,és bár sokféle van belőlük (a négy fő alap tank és ezek ezek variánsai),szerintem jól teszed ha legalább egyet kipróbálsz majd. Nem tudom hogy a régebbiek közül valamelyik( 1. és 2) ,vagy a modernebb,3-as vagy 4-es szériákból lesz valami? Tényleg nagy a kínálat belőlük...kíváncsi leszek rá hogy mit választottál ha eljön az ideje. :-) (Nekem egy Takom 1-es van most 1/35-ben és egy Meng 4 Trophy...de szerintem a sor "teljessége" miatt még szereznem kell egy 2-est és egy 3-ast is.Mindből volt régebben,főleg az alapok,vagy kicsit tovább fejlesztett változatok,de ha megint lesz a hiányzó két típusból,akkor most talán a modernebb,főleg az Academy 2.D és a Meng kései 3-as változata lesz a befutó...majd látom.) |
Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Lehet hogy "gyerekes"...,de nekem az ollózott grafikák mindig is hozzátartoztak a makettezéshez...még ha melléktevékenységként is.
A korábbi összerakásiak java része is megvan még,ezeket sem dobom ki soha.Volt már rá példa hogy elő-elő kellett venni belőlük az idők során,és olyan jó volt hogy ott volt a megfelelő helyen megőrizve.