/ Fórumok / Versenyek, rendezvények /

Szolnoki makettverseny

Az év első magyarországi versenye. Repülősöknek kötelező!
A topikhoz csak bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni. Kérem, jelentkezzen be itt!
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13.,14.,15.,16.,17.,18.,19.,20.,
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20.,
21., 22., 23., 24., 25., 26., 27., 28., 29., 30., 31., 32., 33.
Kamovos 495765 2010. március 7. 11:50
Válasz erre
Szia Mexx!

Idén nem lesz laktanya látogatás!
Viszont!
10:00-16:00-ig meglehet nézni a Szolnoki Repüléstörténeti Kiállítást!
13:00-15:00 között pedig 6 repülégép kabinja lesz kinyitva, bele lehet ülni, valamint fényképezni is lehet a belsejét

Üdv: kamovos
Mexx 495764 2010. március 7. 11:39
Válasz erre
sziasztok!

Egy kérdésem lenne az elhangzottakkal kapcsolatban.
Az elmúlt években sor került reptér látogatásra a szolnoki bázison,a kérdés hogy idén is esedékesz lesz ez?
és ha igen akkor ki vehet rajta részt?

aki tud valamit ezzel kapcs.-ban kérem jelezzen.

Üdvözlettel Papp Bence
wellesley 495763 2010. március 1. 18:06
Válasz erre
Sziasztok!

Az idei szolnoki versenyre történő előnevezés eltér kicsit az eddig megszokottaktól. A lényeg, hogy lehet!

Az alábbi linkről letölthető egy rövid táblázat, ami összefoglalja a kategóriákat és az azon belüli további beosztást. Ez amolyan segédlet a kitöltéshez.
mercator.elte.hu/~messer/Elonevezes_kategoriak.pdf
Az alábbi linkről pedig letölthető az az előnevező Excel tábla, amit értelemszerűen ki kell tölteni és elküldeni email csatolmányaként az alábbi email címre: deakzotya@freemail.hu.
mercator.elte.hu/~messer/Elonevezesi_tablazat.xls
Kéretik az állományt átnevezni a nevező saját nevére a könnyebb azonosítás végett! Pl. meszaros_janos.xls

Felmerülő kérdések, problémák esetén messer@map.elte.hu vagy deakzotya@freemail.hu!

További kellemes makettezést és készülést a versenyre!

Mészáros János
don 495762 2010. február 24. 11:07
Válasz erre
Sziasztok!

A versenyre a neten hol lehet előnevezni? Makreg vagy a modelregistration.tk?
A félkész kategória is fönn lesz az előnevezésen?
(ha lesz annyi haladás, elindulnék abban a kategóriában)

Don
Macal 495761 2010. február 24. 09:32
Válasz erre
magoo 495760 2010. február 23. 23:35
Válasz erre
A verseny meghívó pontosításra kerül, mert kimaradt belőle az építés alatt álló makettek kategóriája és a makettezők díja.
magoo 495759 2010. február 23. 22:22
Válasz erre
Sziasztok!
Gabi, szólni fogok! Nem is hallottam, hogy milyen engedménnyel mehettél ki a díjadért.Ez is a verseny történetét színesíti.
Kalóz, gondoltam rá, majd megkérdezem a főszerkesztőt.
Mindenkit szeretettel várunk!
Üdv: Karcsi
Kalóz 495758 2010. február 23. 14:44
Válasz erre
Karcsi!
Ezt a témát nem szándékszol feldolgozni az Aranysasban?
Szerintem érdemes lenne.
Üdvözlettel:
Kalóz
juge75 495757 2010. február 23. 14:32
Válasz erre
Karcsi!
1990-es években, mivel nyomdász tanuló voltam, én készítettem ingyen a plakátokat a versenyre, tagja lettem a veterán repülők egyesületének, sokat kutattam Béler Gyula bácsinál Daala barátommal, rengeteg segítséget és ismeretet kaptam Nagy András (akkor őrnagy) barátomtól és ő vitt fel a Rebeká-ra is, 1994-ben sorkatona lettem, eskü előtt.
Februári időszakosként, eskü előtt sem eltáv, sem kimaradás nem létezett, de a makett már be lett nevezve.
Külön parancsra (Héjja alezredes úr segítségével, akkor), édesapám kíséretében (aki akkor aktív létü.őrnagy volt) első osztályú gyakorlóban (65M) vettem át első elismerésemet, katonakönyvem még nem volt.
Akkor is, ma is úgy segítem munkátokat, ahogy erőmből telik.
Csak szóljatok.
Üdvözlettel: Juhász Gábor (juge75)
magoo 495756 2010. február 22. 21:22
Válasz erre
A szolnoki makettverseny története:
1973-ban Burai András (jelenleg nyugállományú őrnagy) kezdeményezésére indult el a makettezés a Killián György Repülőműszaki Főiskola szakszerelő kiképző zászlóaljánál. Sok jó kézügyességű tanuló volt, aki szabadidejében szívesen épített műanyag repülőgépeket, ezért Burai András felügyelete mellett beindult a makettező élet. Rövid időn belül olyan sokan maketteztek, hogy a zászlóaljon belül voltak kisebb megmérettetések. Burai András volt az egyszemélyes zsűri, és kiválasztotta a legjobban sikerült maketteket. Szép lassan a makett építés elterjedt az egész főiskolán, melyet az iskola kulturális felelőse Telepovszki Tibor (jelenleg nyugállományú alezredes) is támogatott.
1978-ban már a makettek is benevezhettek a főiskolán megrendezett Főiskolai Amatőr Alkotópályázatra, melyet a hallgatók által készített művészeti alkotások számára hoztak létre. Ekkorra a makettezés az iskola kulturális életének fontos része lett. A sok nevezés miatt a makettek önálló kategóriában versenyeztek. A megmérettetés legfontosabb elismerése az volt, ha egy-egy munka tovább jutott a hadseregszintű versenyre.
1980-ban Burai András makettje bekerült a hadseregszintű versenyre, ahol korábban nem voltak makettek. A zsűri fanyalogva fogadta, hogy ez gyári műanyag alkatrészekből van összerakva, gyári festékkel lefestve, és megkérdezték tőle, hogy mi ebben a nagydolog? Erre, humorosan azt válaszolta, hogy a matyó hímzés is gyári szövetből van, gyári cérnával kihímezve, de nem mindegy, hogy hogyan! Az országos pályázaton nem hódítottak teret maguknak a makettek, de Szolnokon továbbra is minden évben indult ez a kategória.
1981-től a nyári alkotópályázat után tartottak külön makett versenyt is a jelenlegi verseny helyén, a Repülőtéri Művelődési Otthonban. Akkor a nagyterem feletti galéria részen voltak kiállítva a munkák, ahol ma a börze egy része van. Ezeken, a rendezvényeken már nem csak a főiskolán dolgozó katonák vettek részt, hanem a repülőtéren állomásozó alakulat tagjai is. Sőt a civilek is nevezhettek, de csak külön engedéllyel léphettek be a művelődési otthonba. A baráti hadseregek közötti jó viszony eredményeként külföldi katonák is részt vettek az egyik szolnoki versenyen. Szlovák katonák érkeztek Rozsnyóról, ahova később az iskola nevében viszont látogattak a magyar makettezők is.
1989-ben a rendszerváltás kisöpörte a hadseregből politikai osztályokat, ahol a kultúrával kapcsolatos tevékenységet irányították, ezért a versenyek és a pályázatok megszűntek. Nyitott a hadsereg a civilek felé, ami a makettező katonák esetében nem volt új dolog, mert már korábban jó kapcsolat alakult ki a környék makettezőivel. Mivel a makettezők szerették volna folytatni a kiállítások és versenyek hagyományát, keresni kezdték a megfelelő kiállító helyet. Elkezdődött a kiállítás szervezése, melyet a repülőtér helyett a városban kívántak megtartani.
1990-ben került megrendezésre az első olyan makett kiállítás, melyet katonák és a civilek közösen szerveztek a városban található Helyőrségi Művelődési Otthonban. A kis kiállítás népszerű volt és sok érdeklődő látogatott el. A sikeres kiállítás után szóba került, hogy érdemes lenne egy klubot alakítani, ahol a makettezők tartják egymással a kapcsolatot, segítik egymás munkáját, közösen részt vehetnek különböző makettező rendezvényeken. A klubnak az Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ (ma: Aba-Novák Kulturális Központ) adott helyet, ahol elkezdődött a klubélet.
1991-ben volt az első országos makett verseny, melyre meghívták az ország különböző részein élő makettezőket.
1991. és 1998. között a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban, rendezték meg a versenyeket, melyeket egy hetes kiállítás követett. A hadsereg továbbra is patronálta a makettezést, mert a Szolnok Vegyes Szállító Repülő Ezred kiemelt támogatója volt a rendezvénynek. Az alakulat biztosított repülőgép alkatrészeket, hajtóműveket, oktatási segédleteket a kiállítás szakmai színvonalának emeléséhez. A kiállítás őrzését a makett klub tagjai, vagy sorkatonák vállalták. Ilyenkor tárlatvezetéssel, szakmai tanácsadással színesítették a programot. A rendezvény népszerűsége folyamatosan nőtt, szinte minden makettező megtanulta, hogy ha február, akkor verseny Szolnokon.
1999-ben a verseny elmaradt.
2000. tavaszán az alapoktól kellett újra kezdeni. A korábbi tapasztalatok megmutatták, hogy az Aba-Novák Kulturális Központ nem volt alkalmas a verseny lebonyolításához, mert a verseny eredményeit szombatról vasárnapra kellett feldolgozni, viszont az intézmény éjszaka bezárt. Ezért a választás ismét a városban található Helyőrségi Művelődési Otthonra esett. Ezen a versenyen 160 makett vett részt, viszonylag mérsékelt látogatottság mellett. Ettől az évtől kezdve a verseny után nem volt egy hetes kiállítás.
2001-ben került a verseny a jelenlegi helyére, a repülőtérre. Szerencsére napjainkra már az egész művelődési otthon benépesül a verseny idején, de ekkor még elég volt az emelet jobb oldali része is. (ma ott van a börze egy része) Ettől az évtől a Szolnok Vegyes Szállító Repülő Ezred, majd jogutódjai lettek a verseny házigazdái. További kiemelt támogatója lett a versenynek a Repülőtiszti Intézet és a Repüléstörténeti Múzeum Alapítvány. A támogatásokért cserében a klub tagsága vállalta, hogy segít a repülő múzeumba került makettek felújításában, rendszerezésében, továbbá a makettező hagyatékok begyűjtésében az ország minden részéről. Ebben az évben az országos verseny mellett egy repüléstörténeti kiállítást rendezett a klub a múzeum alapítványának kezelésében lévő 600 makett bemutatására, melyet a múzeum látogatói és a veteránok tekintettek meg. A város általános iskolásai számára az alapítvány támogatásával makett szakkör indult, melyen 25 gyermek vett részt. A versenyen induló makettek száma folyamatosan növekedett, ezért először a galéria lett igénybe véve, végül az alsó nagyterem is.
2003-tól támogatja a rendezvényünket a Honvéd Sportrepülő Egyesület, ezért a hétvégi programok színesítésére lehetőség nyílt sétarepülésre Szolnok felett.
2004-ben különleges díjat (egy díszes alapra erősített TV-2-117A típusú hajtómű kompresszor lapátot) kaptak a győztes versenyzők. Ettől az évtől kiemelt támogatója lett a versenynek a Forgó-Travel, mely különdíjként értékes utazásokat ajánlott fel a versenyzőknek.
2006-ban Szolnokon lett bevezetve egy a hazánkban teljesen új versenyrendszer. Két szinten (mester és hobby) lehetett versenyezni. A verseny munkák értékelése a korábban kialakított szigorított pontozásos rendszer kis mértékű módosításával történt. Ismét kiosztásra kerültek a mesterlevelek a nívós munkát készítő makettezőknek.
2007-ben megalakult a Turul Makett Klub Martfűn, mely megalakulásától kezdve társrendezője a versenynek.
Ezek a hétvégék nem csak a makettezőknek szóltak a makettezésről. Mivel nem volt a makettezést propagáló kiállítás a verseny után, a családok számára vonzó programok kerültek a rendezvénybe. Minden évben kísérő programok várták a látogatókat. A repülőtér látogatás mellett veterán járművek, hagyományőrző katonák és a kutyás mentők bemutatóit lehetett megtekinteni. A sportrepülőtérrel kialakult jó kapcsolat keretében a sétarepülés is belekerült a családi hétvégébe. A hagyomány őrzés keretében ideiglenes kiállítás volt a verseny idején a monarchia tárgyi emlékeiből, a légierő századjelvényeiből, a „Pumás pilótákról”, a Magyar Királyi Honvéd Légierő két berepülő pilótájának anyagaiból. A verseny legnagyobb dekorációja egy Lepke típusú vitorlázó repülőgép volt, mellyel a szolnoki sportrepülés történetének állított emléket a rendezvény. A hagyományőrzés keretében egy rendezvényünket Winkler László repüléstörténész emlékének ajánlottuk.
A versenyeket hagyományosan egy magas beosztású, vagy híres katona nyitotta meg. Rendszerint az otthont adó alakulat, vagy a Repülőtiszti Intézet parancsnoka köszöntötte a vendégeket és a versenyzőket. A szolnoki verseny két legismertebb vendége Farkas Bertalan űrhajós és Nyemecz Pál a Magyar Királyi Honvéd Légierő oktató és berepülő pilótája volt. Az eddig lebonyolított versenyekre hat országból neveztek versenyzők, kiállítók.

1991. február - I. Országos makett kiállítás és verseny
1992. február - II. Országos makett kiállítás és verseny
1993. február - III. Országos makett kiállítás és verseny
1994. február 26-27. - V. Országos makett kiállítás és verseny
1995. február 25-26. - V. Országos makett kiállítás és verseny
1996. február 26-27. - VI. Országos makett kiállítás és verseny
1997. február 22-23. - VII. Országos makett kiállítás és verseny (egy napos volt)
1998. február - VIII. Országos makett kiállítás és verseny
1999-ben a rendezvény elmaradt.
2000. április 29-30. - IX. Országos makett kiállítás és verseny
2001. február 17-18 - X. Országos makett kiállítás és verseny
2001. június-október - XI. Repüléstörténeti makett kiállítás
2002. február 23-24. - XII. Országos makett kiállítás és verseny
2003. február 22-23. - XIII. Országos makett kiállítás és verseny
2004. február 28-29. - XIV. Országos makett kiállítás és verseny
2005. március 5-6. - XV. Országos makett kiállítás és verseny
2006. március 17-18. - XVI. Országos makett kiállítás és verseny
2007. március 17-18. - XVII. Országos makett kiállítás és verseny
2008. március 8-9. - XVIII. Országos makett kiállítás és verseny
2009. március 21-22. - XIX. Országos makett kiállítás és verseny
2010. március 20-21. - XX. Országos makett kiállítás és verseny

A történeti áttekintésből kiderül, hogy 1973. óta különböző szintű versenyeket rendeztek a repülőtéren és a városban. Először hadseregen belüli, majd az országos makettezés egyik jelentős helyszíne lett Szolnok. Ebben az évben ünnepeljük a civilek és katonák által közösen szervezett rendezvények 20. jubileumát, mellyel az elmúlt évtizedeknek szeretnénk emléket állítani!
balaton 495755 2010. február 21. 20:23
Válasz erre
Lemaradtam valamiről?
A békének örülök. Igaz, azt sem tudtam, hogy "háború" volt :)
lavidzs 495754 2010. február 21. 20:15
Válasz erre
Sziasztok!

Többen kérdezték, hogy kinél lehet szállást és asztalt foglalni.
Természeteszen (mint előző években is)nállam.
Deák Zsolt 30/ 412-33-98
pecso 495753 2010. február 20. 19:37
Válasz erre
Kamovos 495752 2010. február 20. 19:12
Válasz erre
Sziasztok!

Az ember nagyságának egyik mércéje, hogy képes-e arra, hogy valós, vagy vélt, sérelmeit, önös érdekit, háttérbe tudja-e szorítani, egy közösség érdekei érdekében!

Egy hobbihoz tartozó közösségben, soha, nem lehet célja senkinek, semmilyen uszítás!
Hiszen a kiállítások, a barátságról a baráti találkozókról is szólnak!

Gratulálok minden résztvevőnek!

Éljen a makettezés, éljen a makettezők közötti barátság!

Üdv: kamovos
Keri 495751 2010. február 20. 18:56
Válasz erre
Gratulálok én is még egyszer a jelenlevőknek!
Most először éreztem azt,hogy a felek felnőtt módjára félre tudják tenni önös érdekeiket a közös cél érdekében,nevezetesen a magyar makettezés előrelendítésében.A megegyezés mindannyiunknak csak hasznára válik.Aki ennek ellenére továbbra is szítani kívánja a feszültséget,annak,úgy gondolom,nincs helye a makettezők között!

Urak,kezdődik a "szezon",találkozunk a versenyeken(végre keserű szájíz nélkül)!Mindenkinek jó építést kívánok!
Keresztes László "Keri"
zvereb 495750 2010. február 20. 16:03
Válasz erre
Ja. Már teljesen gyerekes dologba ment át az utóbbi pár hónap.
Na lehet makettezni!
Kamovos 495749 2010. február 20. 16:03
Válasz erre
Gratulálok mindannyiatoknak a józan döntésért!
juge75 495748 2010. február 20. 15:22
Válasz erre
Kalóz 495747 2010. február 20. 15:17
Válasz erre
G-cart 495746 2010. február 20. 15:13
Válasz erre
vlevi 495745 2010. február 20. 15:09
Válasz erre
Ennek azthiszem, mindannyian csak örülhetünk!
magoo 495744 2010. február 20. 15:05
Válasz erre
Nyilatkozat
Nyilatkozat

A Nyilatkozat!
magoo 495743 2010. február 20. 15:01
Válasz erre
Tisztelt Makettezők!
A mai napon sikerült leülni minden érintettnek, megbeszélésre kerültek a vitás kérdések, melyben sikerült megállapodásra jutni. A közösen megfogalmazott nyilatkozat egyértelmű jele annak, hogy a múltat le kellett zárni. A megbeszélésen résztvevőknek ez sikerült, ezért kérünk MINDENKIT, hogy döntésünket tartsa tiszteletben!
Úgy gondoljuk, hogy a magyar makettezés számára fontos, hogy nyugodt és egységes légkör legyen!
A megbeszélésen résztvevők nevében további jó makettezést kívánok mindenkinek!
Magó Károly
bogarbalu67 495742 2010. február 19. 17:46
Válasz erre
Igen megvan Deák Zsolt száma!
Köszi szépen!
ÜdVW
Sulaco 495741 2010. február 18. 22:27
Válasz erre
Elméletileg a versenykiírásban benne van.
bogarbalu67 495740 2010. február 18. 21:58
Válasz erre
Szia Karcsi!

Szállásfoglalással kapcsolatban lehetne kérni egy elérhetőséget?

Köszi szépen!
Találkozunk a versenyen!
ÜdVW!
Balu
magoo 495739 2010. február 16. 01:01
Válasz erre
Szia Laci!
Várjuk! Csináljuk a helyet!
Bobek!
A két évtized versenyében a tavalyi is nevezhet!
Üdv:Magó K.
Laci 495738 2010. február 14. 00:50
Válasz erre
Üdv mindenkinek!
Azt kerdeznem töletek,hogy a Bismarckom ami tavaly volt a versenyen (1:100),iden is elvihetem ha lehetseges?Sokan nem lättäk a forumozok közül,hätha most lehetöseg lesz rä.(Bocs az ekezet nelküli iräsert,de kintröl irok külföldröl!)
Remelhetöleg le lesz addigra festve a test.
Köszi!
Üdv!
bobek 495737 2010. február 13. 18:59
Válasz erre
Sziasztok!
Remélem az idén is olyan sok szép és profi makett lessz mint tavaj
Én hű maradok magamhoz, tavaj egy FW 200 condort vittem.
Az idén egy Zeppelin straakent viszek.
magoo 495736 2010. február 12. 18:27
Válasz erre
Sziasztok!
Mindenkit szeretettel várunk!
magoo
Mexx 495735 2010. február 8. 21:46
Válasz erre
igyekszem én is ottlenni nem lakok messze onnan,pár autót elgurítok énis
Hawk 495734 2010. január 27. 23:37
Válasz erre
Már nagyon várom a versenyt, idén is tiszteletem teszem, ha jól alakul még makettet is tudok vinni :-D
Üdv! A versenyig jó építést kívánok mindenkinek!
Hawk!
apcyrobi 495733 2010. január 27. 09:13
Válasz erre
Van 1 pesti fodrász ismerősöm, neki biztosan jól jönne 1 fémfestésű kategória!
magoo 495731 2010. január 26. 23:09
Válasz erre
Amit elfelejtettem:
Az építés alatt álló maketteknek lesz kategóriája!
Javaslat érkezett, hogy legyen külön kategória a fém festésű repülőgépeknek. Várom a véleményeteket, hogy jó lenne egy ilyen kategória, vagy sem.
A klubok számára van kiállítási lehetőség, de a rendelkezésre álló kevés hely miatt a klub asztalok is a verseny asztaloknál lesznek elhelyezve, jól elkülöníthetően a verseny makettektől és a többi klub kiállításától.
magoo 495730 2010. január 26. 22:56
Válasz erre
Sziasztok!
5-6 gép nyitva lesz a múzeumban!
juge75 495729 2010. január 24. 15:24
Válasz erre
Remélem lesz, komolyra fordítva a szót.
Karcsi biztosan időben szól róla.
juge75 495728 2010. január 24. 15:23
Válasz erre
Idén is lesz nyitva gép, nem repülő, hanem autó, és nem a múzeumban hanem a parkolóban. :-)
zoli1989 495727 2010. január 24. 15:21
Válasz erre
Egyéb programokról lehet már valamit tudni?
Mint pl. tavaly hogy volt néhány gép nyitva a múzeumban olyan lesz idén is?
tüzér 495726 2010. január 24. 09:16
Válasz erre
Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy a szolnoki kiállításon lesz-e börze.

üdv,
tüzér
Sulaco 495725 2010. január 19. 20:26
Válasz erre
tankos_srac 495723 2010. január 19. 12:46
Válasz erre
magoo 495722 2010. január 18. 19:25
Válasz erre
2010. március 20-21-én lesz a verseny.
tankos_srac 495721 2010. január 6. 20:41
Válasz erre
És mikor lesz idén a verseny?
magoo 495720 2009. december 3. 23:33
Válasz erre
Kedves Batya!
Amit írtam nem az indulatok gerjesztésére szolgált, hanem tájékoztatás volt egy viselkedési forma következményeiről!
Betartva fórum elvárásait, és szem előtt tartva az élőszó varázsát a továbbiakban kizárólag magán levelezés, vagy telefonálás útján tudunk erről a témáról értekezni.
Abban az esetben, ha az MMC tagsága úgy dönt, hogy beszélni kíván velem a kialakult helyzetről, akkor egy közösen legyeztetett időpontban, és helyen állok rendelkezésre. Szívesen ajánlom ezt a lehetőséget, azért, mert részemről, és a klub részéről nem a harag volt a kiváltója ennek a döntésnek.
Hozzászólásommal ennek a témának a nyilvános részét lezártnak tekintem!
Üdvözlettel: Magó Károly
Batya 495718 2009. december 2. 22:58
Válasz erre
Tisztelt Magó Károly!

Leveled elolvasása után, értelmetlenül állok!

Veszprémben egyértelműen jeleztem feléd hogy tudomásul vettem a kérésedet!

Nem értem miért kell az indulatokat tovább gerjeszteni!

Az általad írott szövegkörnyezetből, ki-ki azt hall ki amit akar. Nem értem miért kell személyeket hovatartozásuk miatt kiközösíteni, megbántani.

További jó makettezést.
Baranyai Attila
magoo 495700 2009. november 27. 22:01
Válasz erre
Tisztelt Makettezők!

A szolnoki rendezvénnyel kapcsolatban egy új szabály került bevezetésre, melyről szeretném tájékoztatni a makettezőket!
Tekintettel arra, hogy szeretnénk jó kapcsolatot kialakítani a Közel-Kelet makett klubjaival, ezért bevezetésre kerül egy új szabály:
Azok a magyar makettezők, akik úgy gondolták, hogy "vesszen Arafat", illetve azok, akik jelenleg tagjai az MMC-nek, és ezek után nem lépnek ki belőle, nem határolódnak el megnyilvánulásaitól, ne látogassák a továbbiakban a szolnoki versenyt. Úgy gondoljuk, hogy mi így tudunk teljesen elhatárolódni azoktól, akik ilyen személyeskedésre, kultúrálatlanságra képesek.
Természetesen abban az esetben, ha az MMC valamely tagja mégis meglátogatja a rendezvényünket, nem fogjuk hívni az MMP-t (Magyar Military Police), hogy távolítsa el őket, de éreztetni fogjuk velük, hogy nem látjuk őket szívesen!
Tesszük ezt kettős céllal: szeretnénk, ha azok az emberek, akik mindent megtettek azért, hogy HÁBORÚ legyen, ne rontsák a versenyünk jubileumi hangulatát, és a várható palesztin látogatóinkat sem szeretnénk kellemetlen helyzetbe hozni azzal, hogy Arafat ellenzőivel kell este együtt vacsorázniuk.

A szolnoki makettezők nevében:
Magó Károly
lavidzs 495698 2009. április 6. 15:43
Válasz erre
Bocsi egybe sikerült írni a névelőt a címmel, csak későn vettem észre.
A helyes: deakzotya@freemail.hu
notarius 495697 2009. április 6. 12:37
Válasz erre
Valamiért nem jó az email-címed.
lavidzs 495696 2009. április 2. 18:49
Válasz erre
T. pucul
Ird meg az email címedet, a makett rajt számát (sorszám)vagy a nevedet és küldöm a pontozólapot.
lavidzs 495695 2009. április 2. 18:24
Válasz erre
A pontozólapok küldése megoldottá vált.
Küldj egy emailt adeakzotya@freemail címre.
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13.,14.,15.,16.,17.,18.,19.,20.,
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20.,
21., 22., 23., 24., 25., 26., 27., 28., 29., 30., 31., 32., 33.