/ Fórumok / Makettversenyek, rendezvények /

Wolfpack makettkiállítás - Zalaegerszeg

A zalaegerszegi Wolfpack makettklub kiállítása és versenye.
A topikhoz csak bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni. Kérem, jelentkezzen be itt!
  Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13.
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13.
G-cart 724921 2024. május 17. 23:16
Válasz erre
2nd_WP_Market_Poster720
2nd_WP_Market_Poster...

Sziasztok!
Makett és modell vásár, csere-bere.
A tavaszi makett börzénket követő pozitív visszajelzések és az újabb érdeklődések alapján úgy gondoltuk, hogy egyfajta szezon záró eseményként megrendezünk egy újabb börzét. Tudjuk jól, hogy a nyár alapvetően nem a makettezésről szól, de nem megnyugtató érzés biztosan tudni, hogy valami újabb érdekesség vár összeépítésre a polcodon? Mások meg pont a az eladott makettek árából finanszíroznak meg esetleg egy családi fagyizást! 🙂
Sokkal nagyobb helyünk lesz, mint tavasszal, de nem végtelen, ezért most is szükséges az előzetes regisztráció. Az árusok - bármilyen hihetetlen - most is INGYENESEN juthatnak hozzá az asztalokhoz.
Jelentkezni a wolfpack.zeg@gmail.com címen lehet „Börze” tárgyú levélben.
Kérjük írd meg azt is, hogy milyen jellegű cuccokat szeretnél hozni és nagyságrendileg hány darabot.
Jelentkezési és részvételi feltételek, szabályok:
- Most is tényleg a börze jellegen lesz a hangsúly, ezért kérjük, hogy a hivatalos kereskedelmi tevékenységet végző vállalkozások ne jelentkezzenek, kivéve ha makett és/vagy kiegészítő gyártók is egyben!
- Hozzájárulsz ahhoz, hogy a nevedet feltüntessük a rendezvénnyel kapcsolatos előzetes tájékoztatóinkban. A szervezők vállalják, hogy az elérhetőségedet mások számára kizárólag előzetes hozzájárulásod után adják meg.
- Árusítani lehet maketteket, makettezéshez kapcsolódó kiegészítőket, szerszámokat, anyagokat, szakirodalmat. Beleférnek még a vasút- és autómodellek is.
- A szervezők térítés mentesen biztosítják az árusok számára a helyet, asztalt, székeket.
- Az elárusító helyek kijelölésének jogát a szervezők fenntartják.
- A börzén árult makettek, kiegészítők származásáért, jogtisztaságáért a szervezők semminemű felelősséget nem vállalnak. A Wolfpack Makett Klub továbbra sem támogatja a jogosulatlan másolatok árusítását!
- A szervezők nem vállalnak felelősséget a börzén esetlegesen eltűnt tárgyakért, értékekért.
- Mindennemű lőfegyvert, szúró-, vágó-, robbanó eszközt, testi épséget veszélyeztető eszközt a börzére bevinni és árusítani tilos.
- Az árusok az árusító hely elfoglalásával a fentieket elfogadják és vállalják azok betartását.
Szeretettel várjuk tehát a börzéseket, érdeklődőket 2024. június 22-én, szombaton, 9:00-tól 12:00-ig.
Helyszín:
Apáczai Művelődési Központ (aula - ahol a régi makett versenyeink voltak)
8900 Zalaegerszeg, Apáczai tér 5.
G-cart 722383 2024. március 23. 15:04
Válasz erre
Kedves Barátaink!

Ahogy azt már korábban közzé tettük, a 2024-es Wolfpack kiemelt kategóriája a Focke-Wulf lesz, és természetesen egy ilyen makettet szeretnénk a rendezvény plakátján is megjeleníteni.
Tavaly sikeres volt a Spitfire makettes felhívásunk, így idén is „pályázatot hirdetünk”.

Keresünk tehát olyan Focke-Wulf makettről készült fotókat, amelyek az alábbiaknak megfelelnek:
- Alkalmas a gyár valamely ismertebb típusának könnyű beazonosítására,
- Lehetőleg magyar felségjelzésű, (Mi Makettezők ugyan a helyén tudjuk kezelni a szvasztika kérdését, de nem szeretnénk folyamatosan magyarázkodni, meg különböző letiltásokkal szembesülni.)
- Saját készítésű a makett (vagy dioráma),
- A makett minősége eléri a kívánatos szintet,
- Nagyméretű a fotó (8 Megapixel feletti),
- Lehetőleg egyszínű, zavaró motívumoktól mentes háttér.

A fotókat a wolfpack.zeg kukac gmail.com címre kérjük megküldeni 2024. április 14-ig.
Az e-mailben kérjük tüntessed fel, hogy a fotó beküldésével – amennyiben kiválasztásra kerül – hozzájárulsz ahhoz, hogy azt a Wolfpack 2024 promóciós anyagaihoz felhasználhassuk. (Ezért is fontos, hogy saját munkáról készült fotó érkezzen be.)
A beérkező munkákból ezt követően kiválasztjuk a plakátunkra leginkább megfelelő fotót. A makett készítőjének nevét természetesen feltüntetjük a plakáton is.
A plakáton kívül a beküldött fotókból a web, illetve FB. oldalunkra is szeretnénk válogatni, természetesen ezeken a felületeken is szigorúan a makettező nevének feltüntetésével.

Ez a felhívás nem a makett versenyünk része, de természetesen a „dicsőségen” kívül igyekszünk majd valamilyen tárgyjutalmat is átadni a rendezvényünkön.

Emlékeztetőül: Tavaly a kecskeméti Szabó Sándor munkája lett a kiválasztott.

Köszönettel, üdvözlettel a Wolfpack Makett klub nevében: Szekér Géza
G-cart 721507 2024. március 6. 10:47
Válasz erre
1st_WP_Börze
1st_WP_Börze

Sziasztok!
Szeretettel várunk minden érdeklődőt a zalaegerszegi, szombat délelőtti makett börzére!
A biztonság kedvéért legyen nálad készpénz, de ha az nem elég, a legközelebbi automata (Erste Bank) 700 méterre van, OTP-s pedig 850 méterre található.
G-cart 720969 2024. február 24. 15:15
Válasz erre
1st_WP_Market_Apáczai
1st_WP_Market_Apá...

Sziasztok!
Örvendetes módon nagy érdeklődést tapasztalunk első makettbörzénk irányába. A mai napon beérkezett a 19. jelentkezés is. Lesz, aki 2-3 makettel jön, de van 150 darabos készlettel érkező árus is.
Fehér Rendes Zsolt
Jáhn Arnold
Bertalan Balázs
WP Team (Tóth Dani, Horváth Krisztián)
Cseri Szabolcs
Horváth László
Fodor Gábor
Tóth Ákos
Szalkai Gyuri
Papp Attila
Ulicska Gábor
Molnár Mihály (MoMiI)
Lendl Laci
Vigh István
Tábor Áron
Auer Miklós
Csordásné Németh Bianka
A kínálattal tehát nem lesz probléma! Innentől már csak a vásárlókon múlik a rendezvény sikere.
Ne feledjétek! Március 9-én 9-től 12-ig várunk minden érdeklődőt Zalaegerszegen az Apáczai Csere János Művelődési Központ emeleti Klub termében!
G-cart 720715 2024. február 17. 22:30
Válasz erre
Lassan elfogynak a börzés helyek, nagyon örülünk az érdeklődésnek. Remélhetőleg a látogatók, vásárlási szándékkal érkezők is nagy létszámmal képviseltetik magukat.
Börzére jelentkeztek (2024.02.17-i állapot):
Fehér Rendes Zsolt
Jáhn Arnold
Bertalan Balázs
WP Team (Tóth Dani, Horváth Krisztián)
Cseri Szabolcs
Horváth László
Fodor Gábor
Tóth Ákos
Szalkai Gyuri
Papp Attila
Ulicska Gábor
Molnár Mihály (MoMiI)
Lendl Laci
Vigh István
Tábor Áron
Kamovos 720547 2024. február 13. 08:55
Válasz erre
Sziasztok barátaim, makettező társak.

Rendkívül jó ötletnek tartom ezt a kezdeményezést!
Mindenképpen követendő példának is tartom!
Megbeszélem én is a baráti körünkben ezt a dolgot és lehet mi is rendezünk Székesfehérváron ilyent, vagy hasonlót!
Persze csak ha nincs ellene kifogásotok!

Ne feledjétek, hogy nekünk most hétvégén lesz a baráti kör találkozónk, Mi is viszünk eladni kívánt maketteket ahol szívesen látunk titeket is és mindenkit akit érdekel egy baráti légkörű makettezös találkozó.
2023.02.17-18 Székesfehérvár, Mátyás Király körút 1. Szent Gellért Hotel.

Üdv: Kamovos
rod666 720351 2024. február 9. 15:12
Válasz erre
EZ egy mennyire jó ötlet! Remélem, sikeres lesz, sok sikert hozzá!
G-cart 720323 2024. február 8. 20:31
Válasz erre
1st_WP_Market-2
1st_WP_Market-2

1. WP Makettbörze

Miről is szólna ez a dolog?

Nemrégiben jött az ötlet, hogy igény esetén szervezhetnénk kimondottan egy börzés találkozót. Nem versenyt, nem kiállítást, CSAK börzét. Tapasztaltuk, hogy a versenyeinkre a jól ismert hivatalos kereskedőkön kívül évről-évre egyre több magánszemély jelentkezik, akik az otthon tárolt, felhalmozott és valószínűleg már érdektelenné vált makettező holmikat szeretnék pénzzé tenni, vagy elcserélni. Ahogy a tavalyi makett verseny után egy nagyon kedves vendégünk, bizonyos D. J. kinyilatkoztatta: a börze a Wolfpackon még börze jelleget mutatott.
Egy gyors Facebookos közvélemény kutatás azt mutatta, hogy igenis lenne igény egy ilyen jellegű önálló rendezvényre.

Igen, persze ott van a számtalan on-line vásárlási lehetőség, de tudjuk nagyon jól, hogy a magyar vásárló nem csak a szemével, hanem a kezével is néz. Ráadásul sokan vannak mind az eladói, mind a vásárlói oldalról, akik nem feltétlenül bíznak meg – főleg egy esetleges kellemetlen tapasztalat következtében - az internetes adás-vételben.

A pozitív visszajelzések alapján villámgyorsan megszületett a döntés, és a klubunknak otthont adó Apáczai Művelődési Központ is rendkívül pozitívan állt az elképzelésünkhöz. Olyan időpontot kerestünk, amely egyrészt nem ütközik más rendezvénnyel, másrészt makettező oldalról viszonylag üresjárat van itt a nyugati végeken.

Így lett az időpont 2024. március 9-e, szombat. Az intézmény ekkor délelőtt a rendelkezésünkre tud bocsátani egy nagyobb termet, ahol meg tudjuk valósítani az 1. WP Makettbörzét. Nem véletlenül számoztuk be. Ha a gyakorlati tapasztalatok kedvezőek lesznek, biztosan meghirdetjük későbbiekben is.

Figyelembe véve a rendelkezésre álló helyszín alapterületét, előzetes kalkulációink szerint 20 fő börzésnek tudunk INGYENESEN hozzávetőlegesen 1-1 négyzetméternyi helyet biztosítani. (Persze lehet az asztalok alá is pakolni.)
A részvételt elárusítói oldalról ezért feltétlenül előzetes regisztrációhoz kell kötnünk, hiszen senkinek nem lenne jó, ha túlságosan nagy zsúfoltság alakulna ki.
Jelentkezni a wolfpack.zeg@gmail.com címen lehet „Börze” tárgyú levélben. Kérjük írd meg azt is, hogy milyen jellegű cuccokat szeretnél hozni és nagyságrendileg hány darabot.

Jelentkezési és részvételi feltételek, szabályok:

- Most tényleg a börze jellegen lesz a hangsúly, ezért kérjük, hogy a hivatalos kereskedelmi tevékenységet végző vállalkozások ne jelentkezzenek! Őket nagy szeretettel várjuk majd a Wolfpack 2024 makettversenyen.
- Hozzájárulsz ahhoz, hogy a nevedet feltüntessük a rendezvénnyel kapcsolatos előzetes tájékoztatóinkban. A szervezők vállalják, hogy az elérhetőségedet mások számára kizárólag előzetes hozzájárulásod után adják meg.
- Árusítani lehet maketteket, makettezéshez kapcsolódó kiegészítőket, szerszámokat, anyagokat, szakirodalmat. Beleférnek még a vasút- és autómodellek is.
- A szervezők térítés mentesen biztosítják az árusok számára a helyet, asztalt, székeket.
- Az elárusító helyek kijelölésének jogát a szervezők fenntartják.
- A börzén árult makettek, kiegészítők származásáért, jogtisztaságáért a szervezők semminemű felelősséget nem vállalnak. A Wolfpack Makett Klub továbbra sem támogatja a jogosulatlan másolatok árusítását!
- A szervezők nem vállalnak felelősséget a börzén esetlegesen eltűnt tárgyakért, értékekért.
- Mindennemű lőfegyvert, szúró-, vágó-, robbanó eszközt, testi épséget veszélyeztető eszközt a börzére bevinni és árusítani tilos.
- Az árusok az árusító hely elfoglalásával a fentieket elfogadják és vállalják azok betartását.

Szeretettel várjuk tehát a börzéseket, érdeklődőket 2024. március 9-én, szombaton, 9:00-tól 12:00-ig.
Helyszín:
Apáczai Művelődési Központ (emeleti klubhelyiség)
8900 Zalaegerszeg, Apáczai tér 5. (Bejárat az Építők útja felől)
G-cart 719161 2024. január 21. 22:09
Válasz erre
WP2024-FB-HEAD
WP2024-FB-HEAD

Sziasztok!

Döntés született a Wolfpack 2024-es verseny időpontjáról és és a kiemelt kategóriáról.

Szeretettel várunk mindenkit 2024. szeptember 14-én Zalaegerszegen.

Kiemelt kategória idén (visszatérve a hagyományos rendre) a Focke-Wulf Flugzeugbau AG. repülő eszközei lesznek. Tehát nem csak a legismertebb Fw 190, hanem a teljes terméklista ide tartozik.
A Four Stars Miniatures már jelezte a részvételi szándékát a börzén.

További információk, újratervezett kategória lista hamarosan!
G-cart 714110 2023. október 3. 20:02
Válasz erre
Köszönjük az összeállítást! Feltételezem nem probléma, ha megosztjuk a közösségi felületeinken is.
G'
cenci 714054 2023. október 2. 19:27
Válasz erre
G-cart 713978 2023. október 1. 15:33
Válasz erre
www.youtube.com/watch
Elkészült a figurás és sci-fi epizód is.
G-cart 713874 2023. szeptember 28. 09:50
Válasz erre
Sziasztok!
Videós összefoglalók a versenyről.
youtu.be/SMCKO0e6HRg youtu.be/6ICzBayVYkI
Cs.Béla 713647 2023. szeptember 22. 09:47
Válasz erre
Gratulálok, és köszönet a szervezőknek, remek hétvége volt :)
G-cart 713638 2023. szeptember 21. 21:55
Válasz erre
A Wolfpack 2023 értékelése

Kedves Makettező Barátaink!
Következzen a szokásos rendezvény értékelő, miként is alakult az idei versenyünk.
Rendszeres látogatóink emlékezhetnek a tavalyi szituációra, ami arról szólt, hogy mikor is kezdődik el a helyszín, azaz az Apáczai Művelődési Központ tornatermének felújítása. A rendezvényünk előtt, vagy az után? Utána kezdődött. Persze rögtön adódott a következő kérdés, hogy mikor fog befejeződni! Nem árulok zsákbamacskát, befejeződtek a munkák. A versenyünk ugye szeptember 16-ára volt meghirdetve, a felújított tornaterem átadása az ilyenkor szokásos körítéssel pedig szeptember 13-án történt meg.

Persze korábban azért már kaptunk információt arról, hogy tervezhetünk a tornateremmel, szóval kiadta ... "Természetesen" azért ennyire nem volt egyszerű a dolog. Az őszi városi rendezvények feltorlódtak és erre a hétvégére több esemény is összejött a művelődési központban. A makett versennyel egyidejűleg az udvaron a "Kertvárosi Vígasságok", míg a régi helyszínünkön, az aulában pedig kisállat kiállítás zajlott. Minden tiszteletem az intézmény karbantartó csapatáé, akik igazán kitettek magukért, hogy minden a helyére kerüljön a szombati napra.

Ez a forgatag a látogatóknak roppant előnyös volt, viszont a börzéseink be és kipakolását alaposan megnehezítette. Főleg délután, amikor a hatalmas udvari forgalom miatt nem is jöhettek be közvetlenül az épület elé. Bízunk benne, hogy ez a kellemetlenség hamar elfelejtődik és nem ez jut eszükbe először a Wolfpack 2023-ról.

Na, de térjünk rá végre a verseny közvetlen dolgaira! Ahogy az mindenhol előfordul, az előnevezettek közül nem mindenki ér oda a rendezvényre, ez nálunk is így volt. Összesen 132 makettezőt regisztráltunk, de közülük 8-an végül nem érkeztek meg, ez nem is rossz arány. Tehát volt 124 versenyzőnk. A maketteknél is hasonlóan alakultak az arányok, Az utolsó, már a helyszínen nevezett makett a 397-es sorszámot kapta, viszont ennél kevesebb, 370 versenymunka került az asztalokra. A bemutatott makettek tényleges száma egészen biztosan 400 felett alakult, hiszen az előbbi számban nincsenek benne például a Wolfpack tagok kiállított munkái, és a mosonmagyaróváriak klub asztalára kihelyezett miniatűrök sem. Hazai versenyzők szinte az egész ország területéről érkeztek. A külföldi előnevezések közt először horvát, aztán szlovák versenyző bukkant fel, majd egyszer csak azt láttuk: Tallin, Estonia. És meg is érkezett a versenyző! Aztán az utolsó helyszíni nevezőről még kiderült, hogy ő meg Szerbiából érkezett, így 5 ország makettezői vettek részt a versenyünkön. (Bár lehet hogy 6, mert egy magyar nevet viselő makettező Oberwart-ot, azaz Felsőőrt írta be a lakcím rovatba.)

Előzetesen összesen 32 kategóriát hirdettünk meg, végül 30 kategóriát díjaztunk. Összevonásra kerültek az F01-es és F02-as, azaz az 1/72-es propelleres és sugárhajtású repülők, illetve a helikopter kategóriát töröltük. A repülőkkel kapcsolatos összevonás meglepőnek tűnhet, de természetesen van rá magyarázat. Idén először mester kategóriákat is kiírtunk a repülősöknek és a harcjárműveseknek és úgy tűnik, hogy a szabályzatunk értelmében a repülős makettezők közel nagyon sokaknak a Mester kategóriában kellett indulni. Újdonság volt az is, hogy a repülős mester kategóriában nem szemrevételezéses, hanem pontozásos módszerrel történt a minősítés.

Magyarázkodásnak tűnhet, amikor azt állítjuk, hogy egy makett versenyt nem feltétlenül a benevezett makettek száma minőst, hanem a benevezett munkák minősége. Úgy gondoljuk, hogy a 2023-as versenyünk ebben a tekintetben mindenképpen újabb előre lépés volt. Ehhez persze az kellett, hogy Ti, Makettezők megtiszteljetek bennünket a bizalmatokkal. Ügy gondoltátok, hogy érdemes akár az ország túlsó végéből eljönni a Farkasok (és hamarosan a Hiúzok) földjére.

Azt kell hogy mondjam, tőlünk szokatlan módon most nem történt jelentősebb baki az eredményhirdetéssel kapcsolatban. Időre sikerült befejezni az oklevelek nyomtatását. Csak két kisebb hibát, elírást kellett orvosolnunk, illetve még az okozott kisebb fennakadást, hogy a harcjárművesek egyik kategóriájának az oklevelei egy kicsit hátrébb kerültek az eredménylistában szereplő sorrendhez képest. De ez a probléma is megoldott magát.
A rendelkezésünkre álló hangszóró viszont sajnos elég gyengén "muzsikált", pedig maximumra volt állítva a hangerő, de azt már napközben is jelezték többen, hogy bizony csak a közelben volt hallható szpíker.
Végezetül tehát hatalmas köszönet a látogatóinknak. Akár versenyzőként, akár börzésként, vagy akár csak érdeklődőként jöttetek, mindenképpen részetek volt a rendezvény sikerében. Köszönjük a Bogáncs Állatmenhely számára elhozott adományaitokat.
Köszönjük a börzések látogatását és támogatását is. Rendezvényünkön 19 helyszínen volt lehetőség makettek, kiegészítők, szakirodalom, szerszámok, meg még sok-sok minden beszerzésére.

Szeretném megköszönni támogatóink felajánlásait, hiszen nélkülük természetesen nem valósulhatott volna meg a verseny. Nagyra értékeljük a helyszínt és a bázisunkat biztosító Apáczai Művelődési Központ vezetőjének, munkatársainak bizalmát és az előkészületek során nyújtott segítségét.
A klubtársak munkája pedig ugyanilyen fontos volt, azért is nagy-nagy KÖSZÖNET!

Szekér Géza
G-cart 713470 2023. szeptember 17. 17:13
Válasz erre
users.atw.hu/wolfpack/documents2023/Results_WP2023.pdf
Sziasztok!
Letölthető a WP2023 eredménylistája.
G-cart 713303 2023. szeptember 12. 22:08
Válasz erre
Sziasztok!

Pár nap múlva Wolfpack 2023!
(szeptember 16.szombat)

Jelen sorok írásának pillanatában az előnevezés állása: 78 makettező - 249 munkája.
Magyarország szinte minden vármegyéjéből érkeztek nevezések, külföldről pedig horvát barátaink küldtek már be jelentkezéseket. Nem kis meglepetésünkre van egy nevezőnk Észtországból is!

Itt az idő, hogy belehúzzatok és küldjétek tovább az előnevezéseket! Ne feledjétek, mind a szervezők, mind a versenyzők sok időt, energiát takaríthatnak meg az előnevezésekkel és nem mellékes az sem, hogy így nem kell sorba állni és idegeskedni a verseny napján!

A helyszínre érkezve először pakold ki a makettjeidet a kategória jelölésnek megfelelő helyekre és csak azt követően - makettek nélkül menj a nevezőpulthoz. Így sokkal nagyobb biztonságban lesznek a makettjeid.

Kéjük, hogy amennyiben egy-egy kategóriában több munkával is indulsz, a zsűri munkájának megkönnyítése érdekében rendezzed csoportba a makettjeidet.

A WOLFPACK 2023 tervezett menetrendje:
08:30 - 11:45 Előnevezések átvétele, helyszíni nevezés
11:30 - 12:15 Zsűri eligazítása
12:15 - 14:15 Zsűrizés
16:00 - 16:25 Makettek visszaadása
16:30 - 17:30 Eredményhirdetés
17:30 - Rendezvénybontás

Tehát a fontosabb időpontok:
A helyszíni nevezés 11:45-ig lehetséges, de ettől függetlenül most is az előnevezésre buzdítunk.
A makettek visszaadása az eredményhirdetést megelőzően, 16 órától lesz. A díjátadó 16:30-kor kezdődik.

Börzéseink:

-Dreamkit (Csitei Béla)
-Enczi János
-Tapolcai Makett Klub
-Four Stars Miniatures
-Farkas 3D Studió
-Tóth Dani
-Big Bear Miniatures/Zone Miniatures
-Makettshop (Kocsis Sanyi)
-Molnár Mihály "MoMi"
-Eses Sándor "Planes"
-Vincze Ferenc
-Lendl László
-Imre Péter (Sandstone)
-Fodróczi-Tóth GMK.
-Kovács Karcsi
-Szalkai György
-Papp Attila (Red Fox)

Egyéb látnivalók, programok:
- Látványmakettezés, figura festés bemutató
- 3D nyomtató és szkenner bemutató
- Kutyasimogató (Bogáncs állatmenhely)
- RC tankbemutató
- Repülős festmény kiállítás és vásár

Makettversenyükkel egyidejűleg a művelődési központ udvarán más események is lesznek:
"Kertvárosi vigasságok" számtalan érdekes és látványos programmal, egészen biztosan nem fogtok unatkozni.

FARKASOK A KUTYÁKÉRT!
Idén is úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a jótékonysági akciónkat. Azt kérjük a látogatóktól, versenyzőktől, hogy akinek lehetősége van, hozzon a versenyre egy kis (vagy nagy) adag kutya kaját. Az összegyűjtött élelmet a Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület számára adjuk át. Bízunk benne, hogy akciónkkal sikerül minél több támogatást begyűjteni.

Parkolással kapcsolatos információk: Az intézmény környezetében a nyilvános parkolók használata INGYENES! A művelődési központ területére behajtani és ott parkolni TILOS! Ez alól kivételt képeznek a börzések, akik részére a behejtás kizárólag a ki-, illetve az elpakolás idejére ideiglenesen engedélyezett. A pakolási műveleteket követően az ő járműveiknek is el kell hagyniuk a területet.

Figyelem: A művelődési központ területén a dohányzás tilos! Kérjük, hogy csak a kerítésen kívül hódoljatok ennek a szenvedélynek és persze a tisztaságra is fordítsatok figyelmet. (Magyarul: senki ne szórja a csikket a földre, fűre)

Bízunk benne, hogy minden látogatónk szép emlékekkel fog majd távozni!
Mindenkinek jó utat, szeretettel várunk Titeket!

Wolfpack Makett Klub nevében: Szekér Géza
Cs.Béla 713281 2023. szeptember 12. 15:37
Válasz erre
Kedves Makettezőtársak!
Tájékoztatlak Benneteket, hogy a dreamkit.hu/ webáruház részt vesz a rendezvényen. 2023.09.15 (péntek) 16 óráig lehet leadni előrendeléseket a versenyen történő személyes átvételre. Így postaköltség nélkül juthattok hozzá a kiválasztott termékekhez. A versenyre kiegészítőket, szakirodalmat és egyes festékeket nem viszünk, ezekből csak az előrendeléseket szállítjuk le!
Üdvözlettel
Csitei Béla
Kamovos 712773 2023. augusztus 30. 15:28
Válasz erre
Kedves Barátaim!

Most nézem a verseny naptárt és nem találom a rendezvényt!
Szerintem van még idő betenni!
Elég sokan nézegetik az oldalt és ha már van használjuk ki a lehetőséget!
Már a jövő éviekből is található fent program.

Üdv: kamovos

makettezes.hu/versenynaptar/
G-cart 712738 2023. augusztus 29. 20:08
Válasz erre
Rambo-WP2023
Rambo-WP2023

Fontos változás történt az előzetesen meghirdetett "játékszabályokban". Talán nem baj!
G-cart 712676 2023. augusztus 28. 18:38
Válasz erre
kertvig23_pl_2180_95696_n
kertvig23_pl_2180_95...

Kedves, Aranyos Barátaink, Makettezők!
A csillagok együtt állása következtében makett versenyünkkel egyidejűleg az Apáczai Művelődési Központban megrendezésre kerül a XV. Kertvárosi Vigasságok elnevezésű program is. Mindegyikünk jól ismeri azt az érzést, amikor ötödször is végig nézted már a maketteket és a börzések kínálatát és már "csak" az eredményhirdetésre vársz.
Nos, most ilyen nem lesz! Az udvaron számtalan érdekesség várja a látogatókat, lehetőség lesz megtekinteni, részt venni különböző programokon. Szóval egészen biztosan nem fognak unatkozni a látogatók. Akik pedig igazán kitartóak, este megtekinthetik Nagy Feró és a Beatrice koncertjét is.
Figyelem: a kültéri rendezvények szélsőséges időjárási viszonyok esetén elmaradnak, de ez természetesen nem befolyásolja a Wolfpack makett versenyt. Az ilyen esetben is megrendezésre kerül a tornateremben!
www.kereszturyvmk.hu/amk/programok/xv-kertvarosi-vigassagok
G-cart 712535 2023. augusztus 26. 14:59
Válasz erre
G-cart 712358 2023. augusztus 19. 16:05
Válasz erre
Sziasztok!
Egy "külsős" támogatónk (Go For It Painting) készített egy új beharangozó videót a rendezvényünkhöz:
youtu.be/sM8DxLrsZxM Nézzétek meg bátran :-)
Ne feledkezzetek meg az előnevezésről sem, hiszen hamarosan itt a dátum!
docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScsOsZ4P_vrREKvOB3kAHWBs1sF4ZQsOz7405s-Vgmz9_uEsg/viewform

Várunk minden érdeklődőt, versenyzőt!
Üdv: G'
G-cart 711700 2023. július 30. 22:02
Válasz erre
WP2023_plakát_A2_verX5_HD
WP2023_plaká...
IMG_20230722_144224
IMG_20230722_144224

Kedves Barátaink!
Lassan (és elkerülhetetlenül) közeledik a Wolfpack 2023 makettverseny. Néhány információt szeretnénk megosztani a készülődésről.
Időpont: 2023. szeptember 16. szombat
Helyszín: Zalaegerszeg, Apáczai tér 5.

Elindult az előnevezés, amelynek keretében folytatjuk az előző években meghírdetett nyereményjátékot. A Red Fox Studio támogatásának köszönhetően minden 10. nagyobb (1:48 és fölötti) méretarányú repülő vagy helikopter makett nevezője automatikusan kap egy 3D-s műszerfal kiegészítőt. (A diorámák, vignetták is bele számítanak)
Az előnevezés - nem győzzük hangsúlyozni - jelentősen leegyszerűsíti mind a versenyzők, mind a szervezők dolgát, nem utolsó sorban pedig költséghatékony is.
Eddig az alábbi börzések jelentkezéseit tudtuk berögzíteni (a visszajelzések sorrendjében):
Tapolcai Makett Klub
DreamKit.hu (Csitei Béla)
Kárpátmodel (Enczi János)
Lendl László (3D nyomtatás)
Molnár Mihály - Momi
Benyes Gábor - Kicsi
Four Stars Miniatures (Kampits Balázs)
Big Bear Minatures / Zone Miniatures
Vincze Ferenc (repülős festmények, nyomatok)
Farkas 3D Studió

Családdal érkezők figyelmébe szeretnénk ajánlani a mesés zöld környezetben, madárcsicsergéssel és friss levegővel, több mint 3 hektárnyi területen rendelkező Alsóerdei Sport- és Élményparkot!
asep.hu/
Kövessétek figyelemmel web oldalunkat, vagy FB oldalunkat, ahol az aktualtások folyamatosan megjelennek:
wolfpack.atw.hu/
www.facebook.com/WolfpackMakettKlub/

Jó készülődést mindenkinek, várunk Titeket!
G-cart 708631 2023. április 30. 14:06
Válasz erre
Spitfire-Vadász_720p_Makettinfo
Spitfire-Vadá...

Kedves Makettező és/vagy Modellező Barátaink!

Most, hogy egy kicsit kipihente mindenki az idei nagyszerű Mosonshow-t, a Wolfpack 2023 friss híreivel jelentkezünk.

Véglegessé vált a kategória lista, amelyben kisebb-nagyobb változtatások történtek a tavalyi, illetve az előzetesen tervezettekhez képest. Főbb változások:
Ahogy korábban már jeleztük, a harcjármű dioráma kategóriát méretarány szerint ketté osztottuk, a hajó kategóriákat viszont összevontuk.
Létrehoztunk egy Mester repülő és egy Mester harcjármű kategóriát. A kategória bontásokkal kapcsolatos javaslatok alapvetően "alulról jövő kezdeményezésként" tőletek, versenyzőktől érkeztek. Elfogadtuk azt az érvet, hogy egyes kategóriák szétválasztásával a fekete öves makettezők mellett így nagyobb eséllyel vehetnek részt versenyünkön a hobby makettezők. (Ez pedig jótékony hatást gyakorolhat a nevezési kedvre.)
Nevezés előtt kérjük, hogy feltétlenül olvassad el web oldalunkon a megújult Szabályzatot!
wolfpack.atw.hu Lássuk tehát a kategória listát:
Gyerek (0-12 éves korig)
G01 Összevont
Junior (13-18 éves korig)
J01 Repülő/Helikopter
J02 Egyéb
Felnőtt (19 évestől)
F01 Repülőgép 1/72 -1/100 - propeller
F02 Repülőgép 1/72 -1/100 - jet
F03 Repülőgép 1/48 és nagyobb összevont - propeller
F04 Repülőgép 1/48 és nagyobb összevont - jet
F05 Helikopter 1/24 - 1/100
F06 Repülőgép - Helikopter 1/144 és kisebb
F07 Repülő Dioráma / Vignetta
F08 Harcjármű 1/72 és kisebb lánctalpas/fél-lánctalpas
F09 Harcjármű 1/72 és kisebb gumikerekes
F10 Harcjármű 1/48 - 1/35 és nagyobb - lánctalpas/fél-lánctalpas
F11 Harcjármű 1/48 - 1/35 és nagyobb gumikerekes
F12 Dioráma / Vignetta- Harcjármű 1/72 és kisebb
F13 Dioráma / Vignetta- Harcjármű 1/48 - 1/35 és nagyobb
F14 Utcai autó
F15 Verseny autó
F16 Motorkerékpár (utcai és verseny)
F17 Közúti haszonjármű (Tgk/Pótkocsi/Busz)
F18 Ipari/Mezőgazdasági/Egyéb járművek
F19 Hajó/tengeralattjáró
F20 Figura - Történelmi
F21 Bust - Történelmi
F22 Sci-Fi/Fantasy figurák
F23 Sci-Fi/Fantasy járművek, építmények
F24 Dioráma / Vignetta- Egyéb
Mester kategóriák
M01 Repülő - Minden kivitel és méretarány
M02 Harcjármű - Minden kivitel és méretarány
Korcsoporttól független kategóriák
X01 Papír makett + Minden más
X02 Ecsettel festett - Repülő
X03 Ecsettel festett - Egyéb
K Csak kiállított makett
Különleges témák
SP1 Supermarine Spitfire
SP2 Made in Japan - Military
SP3 Made in Japan - Civil

Végül egy kevésbé népszerű változást is ismertetünk. Úgy döntöttünk, hogy a felnőtt versenyzőknél bevezetünk egy tényleg csak jelképes mértékű nevezési díjat, amelyet az intézményi költségek kompenzálására szánunk. (világítás, takarítás, stb.) Előnevezés 500,- Ft/nevező, helyszíni nevezés 1.000,-Fft/nevező.
Éééééésss (dobpergés) tulajdonképpen már elérhető az előnevezés!
(docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScsOsZ4P_vrREKvOB3kAHWBs1sF4ZQsOz7405s-Vgmz9_uEsg/viewform)
És míg el nem felejtjük, várjuk a börzések jelentkezéseit is.
G-cart 700547 2022. szeptember 20. 20:22
Válasz erre
Results_WP2022-1
Results_WP2022-1
Results_WP2022-2
Results_WP2022-2
Results_WP2022-3
Results_WP2022-3
Results_WP2022-4
Results_WP2022-4
Results_WP2022-5
Results_WP2022-5
Results_WP2022-6
Results_WP2022-6

Sziasztok! A WP2022 eredménylistája.
Köszönet minden nevezőnek, látogatónak, börzésnek, támogatóinknak és persze a helyi csapatnak is.
G'
Mekett 700449 2022. szeptember 17. 21:41
Válasz erre
Magó Károly előadása
Magó Károly előad...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...
Wolfpack Makettkiállítás 2022
Wolfpack Makettkiá...

Néhány kép a rendezvényről.
Köszönöm a szervezőknek a munkájukat!
G-cart 700418 2022. szeptember 16. 20:33
Válasz erre
Sziasztok!
Megvan már a 400. előnevezés is. Holnap még biztosan lesznek helyszíni nevezések, így lesz bőven látnivaló. Gyertek, nézelődjetek, ismerkedjetek, vásárolgassatok!
Mindenki Egerszegre!
G-cart 700343 2022. szeptember 15. 08:41
Válasz erre
Pár nap múlva Wolfpack 2022!
Jelen sorok írásának pillanatában az előnevezés állása: 97 makettező - 341 munka.
Itt az idő, hogy belehúzzatok és küldjétek tovább az előnevezéseket! Ne feledjétek, mind a szervezők, mind a versenyzők sok időt, energiát takaríthatnak meg az előnevezésekkel. Nem mellékes az sem, hogy így nem kell sorba állni és idegeskedni a verseny napján!
A helyszínre érkezve először pakold ki a makettjeidet a kategória jelölésnek megfelelő helyekre és csak azt követően - makettek nélkül menj a nevezőpulthoz. Így sokkal nagyobb biztonságban lesznek a makettjeid.
Kérjük, hogy amennyiben egy-egy kategóriában több munkával is indulsz, a zsűri munkájának segítése érdekében rendezzed csoportba a makettjeidet.
A helyszíni nevezés 3/4 12-ig lehetséges, de ettől függetlenül most is az előnevezésre buzdítunk.
A makettek visszaadása az eredményhirdetést megelőzően, 16 órától lesz. A díjátadó 16:30-kor kezdődik.
Pár érdekesség az eddigi előnevezések alapján:
Legnépszerűbb kategória: F10 - 1/48 és nagyobb lánctalpasok (42 nevezés)
Legnépszerűbb méretarány: 1/72 (106 makett)
Legnépszerűbb gyártó: Revell (44 makett)
Börzéseink:
-Dreamkit (Csitei Béla)
-Benyes Gábor
-Enczi János
-Black Army Modells
-Tapolcai Makett Klub
-Four Stars Miniatures
-Tóth Dani
-Big Bear Miniatures
-Makettshop
-Molnár Mihály "MoMi"
-Eses Sándor "Planes"
-Uly
-Csordásné Bianka
-Kovács Karcsi
-Lendl László
Egyéb látnivalók, programok:
- Veterán járművek, köztük egy meglepetés gépkocsi.
- Látványmakettezés, figura festés bemutató
- 3D nyomtató bemutató
- Makettkuckó (gyerek foglalkoztató)
- VI. WP Speed Painting verseny
- Magó Karcsi előadása 11 órától
- Kutyasimogató
Figyelem, a VI. WP Speed Painting versenyre előzetesen jelentkezni kell. 5 fő alatt a program elmarad. Jelentkezz még ma a wolfpack.zeg@gmail.com címen!
FARKASOK A KUTYÁKÉRT!
Idén is úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a jótékonysági akciónkat. Azt kérjük a látogatóktól, versenyzőktől, hogy akinek lehetősége van, hozzon a versenyre egy kis (vagy nagy) adag kutya kaját. Az összegyűjtött élelmet a Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület számára adjuk át. Bízunk benne, hogy akciónkkal sikerül minél több támogatást begyűjteni.
Parkolással kapcsolatos információt nem rég osztottunk meg.
Bízunk benne, hogy minden látogatónk szép emlékekkel fog majd távozni, addig is vigyázzatok magatokra és jó utat!
G'
alexkidd 700147 2022. szeptember 9. 08:08
Válasz erre
Sziasztok!

Webáruházunkban már bejelölhető a személyes átvétel lehetősége a Wolfpack 2022-n. Érdemes kihasználni ezt a lehetőséget, mert technikai okok miatt a termékeinknek csak nagyon csekély részét tudjuk vinni a börzére.

Elérhetőségünk: www.makettshop.hu

Találkozzunk szeptember 17-én újra Zalaegerszegen!

üdv,
Kocsis Sanyi,
Makettshop
G-cart 700070 2022. szeptember 5. 21:41
Válasz erre
Sziasztok!
A WOLFPACK 2022 tervezett menetrendje:
08:30 - 11:45 Nevezés
11:00 - 11:45 Magó Karcsi előadása
12:15 - 14:15 Zsűrizés
13:45 - 15:45 VI. Wolfpack Speed Painting Verseny
16:00 - 16:25 Makettek visszaadása
16:30 - 17:30 Eredményhirdetés
17:30 - Rendezvénybontás
G-cart 699723 2022. augusztus 28. 23:16
Válasz erre
magokarcsi
magokarcsi

Vendégünk lesz a magyarországi roncskutatás ikonikus alakja:
Magó Karcsi!
Egyrészt a közeljövőben megjelenő könyvével kapcsolatos információkat oszt meg, ez előadása pedig az 1920-1945 közötti időszak repülőgép festékeiről és festéseiről szól. Bemutatásra kerülnek az eredeti dokumentumok, festési sémák. Betekintést nyerhetnek az érdeklődők abba, hogyan lehet azonosítani a fekete-fehér fotók alapján az álcázó színeket. A tudományos kutatás megkerülhetetlen velejárója a források és a korábban megjelent publikációk kritikája, melyek a makettezőnek segítenek az ellentétes eredmények megítélésében. Az előadás keretében eredeti színkártyákat és roncsdarabokat is megnézhetnek a látogatók.
Az előadás után kötetlen beszélgetésre is lehetőség nyílik!
G-cart 699024 2022. augusztus 8. 18:09
Válasz erre
IMG_20220808_122638
IMG_20220808_122638
IMG_20220808_122535
IMG_20220808_122535
IMG_20220808_122508
IMG_20220808_122508

Kedves, Aranyos, Drága (nem kívánt rész törlendő) Makettező Barátaink!
Megérkeztek az idei verseny díjai, ezekből lehet gazdagítani a gyűjteményt.
Az előnevezésekkel pedig csipkedjétek magatokat, ellenkező esetben megfontolunk valamilyen büntetést a helyszíni nevezőknek Pl. egy kör békaügetésben a művelődési ház körül. :-)
docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcruvs-zbGGvlKADirJcXVgYbSpkmj0ISj7FHI2io8Da1u0g/viewform
Cs.Béla 698921 2022. augusztus 4. 09:49
Válasz erre
Köszönjük a tájékoztatást, mi ott leszünk :)
dreamkit.hu/
G-cart 698767 2022. július 28. 21:05
Válasz erre
WP2022_poster_HD
WP2022_poster_HD

Az Apáczai Művelődési Központ 18. makett versenye
A Wolfpack Makett Klub idén tölti be a második X-et. A 2002-ben alakult közösség idén már a 18. makett versenyét fogja megrendezni, amely 2022. szeptember 17-én lesz.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt zalegerszegi Wolfpack 2022 makettversenyre.
A korábbi évekhez hasonlóan rendezvényünk idén is 1 napos lesz, tehát csak a szombati napon látogatható. Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a makettek nevezése 11:45-ig tart, a visszaadásuk pedig délután 4-kor megkezdődik. Tehát ha minden kiállított alkotást meg szeretnél tekinteni, célszerű a fentiekre figyelemmel lenni!
Idei kiemelt témáink:

- 80 éve állt szolgálatba a P-51-es, közismert nevén a Mustang.
- Nagyobb földrajzi területet veszünk célba a második témánkkal, ez pedig Latin-Amerika. Mexikótól egészen a Tűzföldig számos állam található, amelyek haditechnikája Európában kevésbé ismert. Persze jellemzően ott is a leggyakoribb repülőgép típusok vannak használatban, de egy-egy egzotikus festésre, felségjelzésre biztosan mindenki fel fog figyelni.
- Végül, de ahogy mondani szokták, nem utolsó sorban: Légvédelem. Ez a témánk is meglehetősen nagy területet ölel fel, hiszen a radaroktól kezdve a légvédelmi rakétákig bezárólag igencsak változatos eszközöket lehet bemutatni.

A rendezvény önálló honlapján minden fontos információ elérhető, így a folyamatosan bővülő börzések felsorolása, a programok tervezett menetrendje, valamint a korábbi rendezvények fotó archívuma is.
Elérhetősége: wolfpack.atw.hu E-mail: wolfpack.zeg@gmail.com

Lájkold a klub Facebook oldalát és a versenyen kívül rengeted érdekes információhoz juthatsz erről az érdekes és tartalmas hobbiról. www.facebook.com/Wolfpack-Makett-Klub-Zalaegerszeg-409394232490457
A belépés és a makett versenyen való részvétel, ahogy már megszokhatták kedves vendégeink, továbbra is INGYENES!

A helyszín tehát:
Apáczai Csere János Művelődési Központ
8900 Zalaegerszeg
Apáczai tér 5.

A rendezvény 2022. szeptember 17-én délelőtt 9-től délután 4-ig várja a látogatókat.
A programváltozás, vagy a rendezvény törlésének jogát az intézmény és a szervezők fenntartják!
Találkozzunk, várunk!

Az előnevezés már él, ne feledjétek, hogy ezzel mindenki nyer.
Üdv: G'
G-cart 692141 2022. január 18. 23:05
Válasz erre
Hát ez nem lett túl nagy, de a web oldalunkon jól olvasható.
wolfpack.atw.hu

A kiemelt kategóriákat egyfajta „Best of” kiválasztásként kezeljük. Nem kell tehát mérlegelnie a versenyzőnek, hogy be merje-e nevezni a munkáját a kiemeltbe, vagy csak a normál kategóriában induljon. Láttuk más, a mienkéhez képest sokkal nagyobb volumenű versenyen is, hogy szinte üres volt egy-egy kiemelt kategória. A nálunk pár éve bevezetett rendszer lényege az, hogy a makettet a méretarányának, jellegének megfelelő kategóriában kell benevezni és külön jelezni kell, hogy a munka indul a kiemelt témában is. Az eltérő megnevezéssel is törekedtünk a különbség kihangsúlyozására. A kiemelt témában is indulók közül a klub tagjai egy nyertest választanak ki. Bevallottan horvát makettező barátainktól lestük el ezt a szisztémát.
G'
G-cart 692140 2022. január 18. 22:58
Válasz erre
Category-Kategorije2022
Category-...

A lista:
G-cart 692139 2022. január 18. 22:57
Válasz erre
Tisztelt Hölgyek és Urak!
A kiemelt témák után máris itt van a WP2022 kategória listája. Mi változott az előző évekhez képest?
Az autós vonalat bolondítottuk meg. Külön-külön kategóriát kaptak az utcai autók, a verseny autók, a motorkerékpárok, a közúti haszonjárművek (TGK/PÓTK/BUSZ) és az ipari/mezőgazdasági/egyéb járművek. A tavalyi verseny egyik legnépesebb mezőnyét az autósoknak köszönhetjük, így bízunk abban, hogy ez a bontás tovább növeli a nevezési kedvet és a benevezett makettek mennyiségét. Zalaegerszeg a ZalaZone-on keresztül helyet követelt magának nem csak Magyarország, hanem a világ autós térképén is. Nem maradhatunk le autó makettes területen sem!
Tibcsi 692110 2022. január 17. 20:38
Válasz erre
Részlet a szabályzatból:

A kiemelt témába szánt maketteket először a jellegnek és méretaránynak megfelelő normál kategóriába kell benevezni, és külön kell jelölni, hogy a versenyző indítja azt a kiemelt témák valamelyikében is. Ezek a makettek tehát kétszer lesznek minősítve. Egyszer a normál kategóriában a jellegnek és méretaránynak megfelelő hasonló makettek közt, míg másodszor a kiemelt témában. Így ugyanazon makett két díjat is kaphat. A kiemelt témák esetében a klub tagjai választanak ki 1-1 győztes makettet.
dioevil 692107 2022. január 17. 20:17
Válasz erre
Üdv.
A kiemelt téma (légvédelmi eszközök) úgy értendő, hogy lesz belőle külön kategória?
Köszönöm.
Cs.Béla 691945 2022. január 11. 11:13
Válasz erre
Köszönjük a tájékoztatást, ha megrendezésre kerül, mi ott leszünk :)
dreamkit.hu/
G-cart 691933 2022. január 10. 19:24
Válasz erre
WP2022-MOK
WP2022-MOK

Sziasztok!
Lehet készülődni, találkozzunk 2022. szeptember 17-én Zalaegerszegen!
Kiemelt témáink:
- P-51 Mustang
- Közép- és Dél-Amerika ( beleértve a Karib-tenger térségét is )
- Légvédelmi eszközök (Rakéták, lövegek, gépágyúk, radarok, stb)
Kamovos 688878 2021. szeptember 25. 17:22
Válasz erre
Szia G-cart!

Köszi a figyelmeztetést! :)
Nem figyeltem eléggé. :(

Üdv: kamovos
G-cart 688841 2021. szeptember 24. 19:41
Válasz erre
Szia! Nem azt írta, hogy november végén lesz a verseny, hanem azt, hogy november végén dől el, hogy mikor lesz.
Kamovos 688825 2021. szeptember 24. 12:26
Válasz erre
Szia G-cart!

Köszi a választ!

November 26-27 az utolsó hétvége.
Előtte hétvége 19-20-án Pelikán kupa!

Üdv: kamovos
G-cart 688806 2021. szeptember 23. 21:22
Válasz erre
Szia!
Valószínűleg november végén lesz meghatározva a dátum, az intézmény 2022-es program tervének összeállításakor. Könnyen lehet, hogy marad ez a szeptember közepi időpont.
Kamovos 688703 2021. szeptember 20. 13:00
Válasz erre
Sziasztok!

Kérdésem a következő lenne hozzátok!

Lesz e nálatok 2022.09.17.-én makett kiállítás verseny?
Vagy bármely más időpontban?

Üdv: Kamovos
G-cart 688668 2021. szeptember 19. 16:54
Válasz erre
Mi köszönjük, hogy eljöttél és hogy nagyon sokan eljöttetek.
Eredménylista itt:
users.atw.hu/wolfpack/documents2021/Results_WP2021.pdf

Üdv: Sz.Géza
Kamovos 688660 2021. szeptember 19. 09:12
Válasz erre
Sziasztok!

Kedves Barátaim!

Gratulálok a jól sikerült versenyetekhez.

Nekem tetszett!

Jó volt veletek ismét találkozni.
Remélem jövőre is lesz versenyetek.

Üdv. Kamovos
G-cart 688544 2021. szeptember 14. 20:38
Válasz erre
nevezes
nevezes
Parking
Parking

Sziasztok!
Jó tempóban érkeznek az előnevezések. Az autó makettek az élre törtek, helikopterből viszont eddig egy darab sem lett nevezve.
No de sebaj! Még bőven van idő.
A verseny tervezett menetrendje:
8:30 - 12:00 Nevezés
11:00-11:20 Kositzky Attila Tábornok Úr előadása
12:15 - 14:15 Zsűrizés
14:00 – 16:00 V. Speed Painting verseny
16:30 – 18:00 Eredményhirdetés
18:00 - Rendezvénybontás, Zárás

Folyamatos programok:
HUMMER katonai terepjáró
Veterán járművek
Autómodellek
Hobbykuckó-Gyerek makettezés
3D nyomtató bemutató
Repülős festmények kiállítása
Wargamer bemutató
Látványmakettezés
Figura festési bemutató profiktól
MiG-21-es repülő alkatrészek kiállítása
BÖRZE
Parkolási információk:
A legfontosabb: az intézmény a Kertvárosban található, a város szélén. A parkolás ingyenes!
A mellékelt térképen kékkel jelöltük a parkolásra alkalmas szakaszokat. Aki GPS alapján érkezik, az Apáczai tér 5 célállomás az épület keleti oldalához viszi az autóst. Ott is lesz egy parkoló, a képen "P" vel jelölve.
Az épület előtti részeket az Építők útját megcélozva érhetitek el.
Az intézmény udvarában a parkolás a szervezőknek engedélyezett. A képen "Behajtani tilos" táblával jelölt részre a börzések és a kiállítók a pakolás idejére bemehetnek, de kérjük, hogy azt követően hagyják el a területet. Köszönjük.
  Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13.
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13.