/ Fórumok /

Japán teaház

Minden,ami a Felkelő Nap országának hadtörténetével,haditechnikájával és az ezekkel foglalkozó makettekkel kapcsolatos a középkori szamurájoktól a Zero-n keresztül egészen a Hyuga-ig,és azon is túl...
A topikhoz csak bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni. Kérem, jelentkezzen be itt!
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.
1., 2., 3., 4., 5., 6.
momi 516412 2009. január 22. 15:45
Válasz erre
Szia Tankos srác!

Olvassd már egy kicsit lejebb Topy beírását. Nem érted,hogy semmiféle rep.hordozó nem volt Pearlben.Hetekkel korábban elhagyták azt különféle feladatokkal.
Az amerikai haditengerészet admirálisai a csatahajókban látták a lényeget,ahogy 1941.ig mindenki más is. A japánok is mivel a Yamatot és Musahi megépítették,tehát ők is a csatahajókban hittek.
Fikciós könyvek olvasása az nem hadtörténelem lásd "kedvenc írom" valami Rieder rengeteg használhaatlan kiadványa magyarul. Egyszerűen papírpazarlás amit művel.
És ami rengeteg kárt okoz.Na,de ezt hagyjuk,ez nem idevaló-:)

A lokátorok be voltak kapcsolva csak akkor még senki nem tudta,hogy pontosan mit tud egy lokátor. A lokátorosok jelezték a támadó gépeket vagyis jelezték valami sok jön a szigetek felé,de azt hitte a felettes tiszt,hogy a B-17 jönnek meg ami be is volt jelentve a légvédelemnél. A katonaságnál régen nagyon megütötte a bokáját az aki feleslegesen riadóztatott vagy feleslegesen pánikot keltett. Aki pedig feljebbvalójának elenntmondott az csak a filmekben lett hős és győztes, a valóságban sokkal rosszabul járt és lehet a katonai karrierjét tette tönkre örökre. Egyszerűen 70 évvel ezelőtt máshogy működött minden. Máshogy gondolkoztak az emberek is.
Mai fejjel és tudással könnyű a távolból megítélni a különféle döntéseket.
Természetesen vitatkozni kell és kutatni is kell,de komolytalan dolgokat nem kell újra és újra elővenni. Igen is Yamamoto letolt gatyával lepte meg az amikat akik elbizakodotságukban --uu ez nem is jó szó--, inkább felkészületlenségükben alábecsülték a japán császári haditengerészetet.
BANZAAAIII!
Momi

A típusvitához:
Repülőgéphordozó: futóművel fel és leszállni tudó repülőgépek hordozására és üzemeltetésére épített hajó,repülőfedélzettel
repülőgépanyahajó: vizről fel és leszállni tudó repülőgépek szállítására és kiszolgálására épitett hajóegység.
Ég éd föld a különbség közöttük. Sajnos sokan keverik a sok rossz fordítás miatt a lényeget. Lásd fenti soraimat.

Na mára ennyit. Jó makettezést mindenkinek.
Momi

Momi
tankos_srac 516411 2009. január 22. 12:48
Válasz erre
Hali!

Ha jól emlékszem - mert elég rég olvastam a könyvet - az FBI-nak, konkrétan Hoovernek voltak információi, egy horvát származású kémtől, aki értesült arról, hogy egy japán küldöttség nézelődött a tarantoi (ha jól emlékszem) kikötőben egy brit légitámadás után. Csak Hoover gyanús körülmények között elhajtotta a komát a francba, nem vett tudomást róla. A körülmények ott az olasz kikötőben hasonlatosak voltak ahhoz, ami később Pearlben történt. Illetve még egy közkeletű összeesküvési elméletet alátámasztó tény, hogy az amerikai lokátorok véletlenül épp akkor nem voltak bekapcsolva... És ha nem is közvetlenül a támadás előtt, de azért előtte elhagyta a peral-i kikötőt az összes repülőgép hordozó, amik pedig a japánok elsődleges célpontjai voltak.

Üdv:
ts
Muzzy 516410 2009. január 22. 10:46
Válasz erre
Topy!
Gondolod, hogy az akkor már szövettséges szovjetek ilyen irányú infót nem adták át? Hallottam valami Dr. Zorge nevű emberről, aki elégséges infót adott ehhez.
Az meg már ügye "merő" véletlenség, hogy a japán nagykövetet mintegy negyedórával megvárakoztatták, és emiatt van a hadüzenet nélküli támadás, ugyanis a japán tervek szeirnt a támadással egyidőben akarták átadni az ultimátumot. (Valami hasonlót szerettek volna csinálni az olaszok is az I világhábotúban, amikor átáltak.)

Az US készült a japánok elleni háborúra. Egy 38-as hadgyakorlaton (az évjárat nem pontos) szinte a japán támadásssal teljesen megegyező támadást imitáltak, de jellemzően a hadvezetésre, a hadijátékokon ugy állították, be, hogy a támadó repülőgépek jelentős részét lelőtték, illetve elsüllyesztették a támadó anyahajók egy részét. Egyébként meg a támadás előtt 3 órával az első lövést egy amerikai hajó adta le.
Na meg miért voltak olyan nagy építési lázban a szigeteken? Mer tvárták a japán támadást. Miért is voltak összetelepítve a repülőgépek? Mert egy japám szabotázsakciótól tartottak.

Nem olyan egyszerű a képlet, az US 37-tól bojkottálta a japánokat, nem hagytak nekik más választást, gyakorlatilag belekényszerítették a harci cselekményekbe. (Nem véletlen, hogy felmondták a tengerészeti fegyverkorlátozásról szóló Washingtoni Szerződést, mert az csak az arra volt jó, hogy az angol és US uralmat a tengeren fenntartsa.
El tudod képzelni, hogy ilyen szituációban, ha egy US hajó tüzet nyit, és jelenti, hogy ellenséges tengeralatjárót látott és arra tüzelt a kikötő bejáratánál, nem riasztanak senkit? Másik, békeidőben a hajók fedélzetén lévő géppuskák betárazva vannak egy kikötőben?

Csak párhuzamként ott van Coventry példája, megfejtették a németek üzenetét, hogy éjszakai támadást indítanak a BOB idején az angol város ellen, de hogy ne fedjék fel, hogy megfejtették a kódot, gyakorlatilag semmi megelőző intézkedést nem hoztak, hagyták a város jelentős részét elpusztulni.

Muzzy
T.Csaba 516409 2009. január 22. 00:07
Válasz erre
Sorry a beledumáért,de én úgy gondolom,hogy mivel egyikünk sem volt ott,semelyik oldalon,ezért lehet,hogy a Te -egyébként hivatalos,írott,történelmi- verziód is pont annyira kitaláció,mint a másik.Előfordulhat,hogy ez az amerikai ferdítés.Csak néhányan tudták-tudják,hogy mi a valóság,amit persze a világ talán 300 év múlva fog megtudni.
Nem kötekedésként írom.Én is elhiszem a Te verziód.Összeesküvés elméletek pedig mindig vannak,részben hála az amerikai filmeknek. :)
Habár elgondolkodtató,hogy szabotázs veszélyre hivatkozva,miért rendeztették az amerikai repcsiket katonás sorrendbe a pálya két oldalára? :)
Puff!Most én is összeesküszöm. :)))
Topy 516408 2009. január 21. 23:39
Válasz erre
upsz, kétszer lett 4. pont :-)
Topy 516407 2009. január 21. 23:38
Válasz erre
Nos engem érdekel a téma, úgyhogy:
1) ami a flotta repülőgéphordozóit illeti (én már így szoktam meg, úgyhogy maradnék ennél az elnevezésnél) a Csendes Óceánon csak négy volt: Langley, Lexington, Saratoga és Enterprise. A Lex éppen erősítést vitt Midwayre, a Sara éppen szárazdokkba készült San Diegóban a nyugati parton, A Langley Cavite-nél horgonyzott a Fülöp szigeteknél. A legérdekesebb az Enterprise ami a Wake szigtére (és máshova) szállított erősítéseket és éppen visszatérőben volt Pearl-re, a felderítőgépei a támadás alatt érkeztek be.
A Yorktown, a Wasp, a Ranger és a Hornet az Atlanti Óceánon voltak. A York konvoljkísérésből visszatérve Norfolkban volt a Ranger pedig dec. 8-án érkezett Norfolkba Trinidadból. A Wasp az Atlanti Óceánon gyakorlaton volt. Itt a Hornet a legérdekesebb, mivel 1941. október 20-án állt egyátalán szolgálatba, a szűzútja után Norfolki bázissal szintén gyakorlaton volt.
2) Namármost még az érdekelne, hogy melyik titkosszolgálatra is gondolsz akinek KONKRÉT információi voltak a támadásról?
Én csak arról tudok, hogy a Purple megfejtésekből tudtak arról, hogy a japán követség 14 részes dokumentumot kap, amelyekben a nagykövetnek szóló információk voltak az éppen folyó (és megszakítandó) tárgyalásokhoz.
3) A haditengerészeti hírszerzés olvasta a JN-25 kódot és rádió-irányméréssel iletve az adók hívójeleinek figyelésével próbálta meghatározni (illetve folymatosan figyelemel kísérni) a japán hajók helyzetét. A támadó japán flotta rádiósait azonban a kikötőkben hagyták és rádiócsend volt érvényben. A JN-25 megfejtésekből csak annyit tudtak, hogy valami készül, de nem volt elég emberük arra, hogy feldogozzák az információmennyiséget és ezért nem tudtak időben rájönni, hogy mi az. A dolog pikantériája, hogy a Pearl Harbor-i támadás után hónapokkal (!) megfejtették az üzeneteket és abból már nyilvánvalóbb (sic!) lett volna...
4) Mindezidáig nem találkoztam semmilyen adattal, hogy FDR-t informálták volna. Ha jól tudom (talán a Tora, Tora, Tora-ban is elhangzik) az elnököt pont levették arról a listáról akik a Purple megfejtésekről azonnal információkat kaptak. (Viszont igaz, hogy nem volt a listán sem Kimmel sem Short akik ha tudnak a megfejtett üzenetekről talán másképp értelmezik a riadókészültséget is)
4) Merthogy a csendes ócáni flottának éppenhogy riadókészültséget rendeltek el.
5) A japánok nem csak Pearl Harbort támadták meg!
Szóval szerintem bizonyos kijelentések nem állják meg a helyüket és korántsem annyira tiszta a kép...
Üdv ... Topy
Ronin 516406 2009. január 20. 19:28
Válasz erre
Bocs hogy belevau, de az USA titkosszolgálatának tényleg voltak információi egy közelgő támadásról, most hogy ezt nem vették e komolyan, vagy tényleg eltitkolták hogy ürüggyé váljék, talán már sosem tudjuk meg. A másik pedig hogy már előző nap elcsípték a kódolt japán támadási parancsot, és meg is fejtették. Mindenesetre kissé gyanús hogy az akkor üzemelő repülő anyahajók épp szinte az utolsó pillanatban lettek átvezényelve Pearl-ből.
Ezektől a részletektől függetlenül a támadás tényeg Yamamoto zsenialitását tükrözi.
Üdv: Ronin
Topy 516405 2009. január 20. 00:13
Válasz erre
Hallga Te Hayate :-)
Aztat írod itten, hogy "nomeg mint tudjuk a II.világháború során Roosevelt elnök eleve csalinak használta Pearl Harborban tartózkodó kiöregedett hajókat. "
Bocsánat, de érdekelne, hogy ezt milyen forrásokra támaszkodva fogalmaztad meg ígyen?
Kicsit, amikor ilyet hallok, azt hiszem elveszik a japánoktól a dicsőséget, hogy letolt gatyával kapták el az amcsikat. Még akkor is, ha a Pearl Harbour-i brilliánsan tervezett megelőző csapásba szerintem a kivitelezés során nem kevés hiba csúszott és végül nem úgy sikerült megvalósítani, ahogyan azt Yamamoto mester megálmodta...
Üdv ... Topy
Levix 516404 2009. január 18. 23:39
Válasz erre
Levix 516403 2009. január 18. 23:30
Válasz erre
www.eva.hi-ho.ne.jp/hide-i/mw/jp/f15.htm
MAtricáról nem tudok, de a Hasegawa kiadta. Asszem 48-ban is.
Toth_Gabor 516402 2009. január 18. 22:21
Válasz erre
F-15J

felülnézet
F-15J
F-15J 2

Oldalnézet
F-15J 2

Hali!

Házi feladat:
tud valaki matricakészletet ehhez a géphez?
Ha jól látom standard stencilkészlettel a standard festéssel elkészített gépre fújták rá a kamót úgy, hogy kitakarták a szervizfeliratokat.
Gyakorlatilag a századjelzések és az oldalszámok kellenének...
(köszi levix, a skyblue-on találtam.)
Üdv,
T.G.
Macal 516401 2009. január 18. 22:10
Válasz erre
Álomszép japán témás dioráma:)
fichtenfoo.net/gallery/FF-Type74/FichtenFoo_Type74_01

Mellesleg érdemes megnézni a fickó többi művét is, elég nagyokat zúz scifiben :)
levix 516400 2009. január 18. 21:02
Válasz erre
Mekett 516399 2009. január 6. 21:23
Válasz erre
Szép téma! Tudom ajánlani a Top Gun kb 6-8 évvel ezelőtti cikksorozatát. Ott 1-2 oldalon foglalkoztak japán amerika hátországa elleni terveivel, köztük a ballonokkal is.
Sajnos a megjelenés pontos dátumát nem tudom :(
Szamuráj 516398 2009. január 6. 15:48
Válasz erre
bo ar35
bo ar35
bo ar59
bo ar59
bo Fu-Go-bomb-balloon
bo Fu-Go-bomb-...
bo image003
bo image003
bo012
bo012
bo10
bo10
bo13
bo13
bo7
bo7

Sziasztok!
O.o

Hát ilyen fura szerkezetet nem hordott hátán a szél, mint ez itt. Fu Go nevű interkontinentális robbanó ballon. Több ezret reptettek a japánok a második világháború végén az Egyesült Államok irányába, át a Csendes-óceánon, a helyi nyugatról-keletre fújó szél segítségével. Egy esetben megölte az USA nyugati partján táborozó gyerekeket, akik összecivakodtak a fa tetején fennakadt dolgon.
Csajok ragasztották össze papírból a ballonokat, felfújva 10 m átmérőjű volt. Robbanó és gyújt... na lehet megírom. XD
Sz.
Mekett 516397 2009. január 5. 19:03
Válasz erre
Szia Hayate!

Ha jól összeszeded, körüljárod a témát, szívesen látnánk cikk formájában, így többekhez is eljut majd az infó.

Ha segíthetek ezzel kapcsolatban, csak szólj.
Üdv
Mekett
Szamuráj 516396 2009. január 5. 13:05
Válasz erre
Hogy mennyire igaz az állításod az amerikai elnökkel kapcsolatban Pearl Harbour esetében, jó példázza a nyári beszélgetésem egy amerikai párral. A fazon is azt mesélte, Roosevelt tudott mindent és eszük ágában sem volt odapakolni a hordozókat.
Üdv!
Sz.
Hayate 516395 2009. január 5. 12:39
Válasz erre
Szerinted ide írjam le vagy inkább cikk formában legyen elérhető mondhatni "az oldal végezetéig" :D Hát a japánok túl precízek akár csak a németek de minap elgondolkodtam egy cikk olvasása után az USA-val kapcsolatban. Mégpedig arról szólt h az I.világháború során a Lusitania hajó mégis csak szállított fegyvereket, nomeg mint tudjuk a II.világháború során Roosevelt elnök eleve csalinak használta Pearl Harborban tartózkodó kiöregedett hajókat. Tehát az USA mindkét háborúra titkon készült, csak átvert mindenkit a belépéssel. Főleg a saját országának lakosait.
Macal 516394 2009. január 5. 12:34
Válasz erre
Mindent szívesen látunk, biztos tanulunk belőle, és amúgy se árt az információ:) Főleg nem egy ilyen ritkaságszámba menő témában!
Amúgy nemcsak a szovjetunió volt probléma. Jelenleg Japán számára a legnagyobb fenyegetést Észak-Korea jelenti, nemolyanrég (pár éve) még védelmi rakéta rendszert is kiépítettek körbe a japán partokon. A viszony Korea és Japán között nem újkeletű amúgy, amikor nagy béke volt japánban koreába ruccantak ki háborúzgatni:) Vagy éppen kínába...
Kedvenc sztorim az un. Manjuriai incidens, melynek következménye a Japán-kínai háború lett, és a japánok létrehozták a Manshu-ko nak nevezett bábállamot. Az esemény során elméletileg kínai szabotőrök felrobbantottak egy japán vonatot, és erre reagálva, mintegy megtorlásképpen indultak meg a japánok. Később ott buktak le a japánok, hogy annyira precízek voltak: a robbanóanyagokat, amivel a saját vonatjukat felrobbantották, úgy vették fel az ügynökeik, hogy leltárból lehúzták, kiállították a szükséges dokumentumokat, ahogy az ilynekor szokás, és jegyzőkönyv is készült:D:D:D
Hayate 516393 2009. január 5. 12:18
Válasz erre
Valakit érdekel a japán harckocsik számozása azaz írjak róla, vagy inkább ne pazaroljam időt olyannal ami senkinek sem válik hasznára?...
Hayate 516392 2009. január 4. 16:04
Válasz erre
Hát én azért nem tartom véletlennek ezt a modern haderőt. A hidegháború során Szovjetunió, Észak-Korea, Kína közelsége igencsak fegyverkezésre szólított hiába az amerikai haderő. A hidegháború végeztél a Szovjetunió mint probléma megszűnt de helyette Kína emelkedik fel egyre gyorsabb ütemben, és szükség van megfelelő védelmi erőre, ami sztem idővel már nem csak védelmi feladatokat fog ellátni hanem megelőző csapásokat is. :)
Hayate 516391 2009. január 4. 15:04
Válasz erre
A Type 10 egyelőre saját fejlesztés bár mint mindenhol kisebb-nagyobb átvételek vannak más harckocsikból. Mint látható a tornyon döntött torony páncélzat van mint a Leopard 2A5-nél már tapasztalható. Az oldal profil egyezik a Leclerc-ével a moduláris alkotóelemek miatt. A löveg továbbra is a licencben gyártott német Rheinmetal 120mm/L44-se.
Macal 516390 2009. január 4. 14:49
Válasz erre
És az is érdekes, hogy bár a második világháború után olyan elhatározás és szabályok születtek a japánoknál, hogy nem mehet külföldre japán katona (a béke fenntartó a kivétel, az jogilag kiskapu:P), és csak "önvédelmi" haderőt tarthatnak hadrendben, még is eléggé odab@szós seregük van:D A mienkéhez képest übermegabrutál technika és létszámban se kutya...:P
Szamuráj 516389 2009. január 4. 14:27
Válasz erre
Hm, nem rossz, sőt...:)
Ez a type-10 valami mutáció, vagy önálló tervezés? Kis hasonlóságot felfedezni vélek a type-90-essel (amit, ha jól tudok német Leopárd 2-es) :)))
Sz.
Hayate 516388 2009. január 4. 13:41
Válasz erre
Type90
Type90
Type89 IFV
Type89 IFV
Komatsu LAV
Komatsu LAV
Type 10 (kísérleti)
Type 10 (kísérleti...
Type87 AA
Type87 AA
Type75 Howitzer
Type75 Howitzer

üdv!
Egy kis képkollekció a mai modern japán szárazföldi önvédelmi haderő (JGSDF) eszközeiről. :)
Majky 516387 2009. január 3. 09:17
Válasz erre
Szia Otto!
Légyszi keress meg a majky73@freemail.hu-n!
Fontos!
Üdv: Májky
Otto 516386 2009. január 2. 23:12
Válasz erre
A másodikat vettem meg a hét elején 990-ért
Szamuráj 516385 2009. január 2. 21:28
Válasz erre
A felsorolt filmek közül a másodikat és a harmadikat láttam. A harmadik jobban tetszett, különösen a zenéje.
Sz.
salto 516384 2009. január 2. 21:07
Válasz erre
BÚÉK Mindenkinek!

Megvételre keresem a Hasegawa 1/350 Mikasa,illetve a Fujimi 1/700 Yamato (full-hull) maketjét. Mindenféle megoldás érdekel.

Üdv: salto
Hayate 516383 2009. január 2. 21:04
Válasz erre
üdv!
Akkor egy kis film felsorolás melyek japánokról szólnak melyek nekem megtetszettek :) (Elnézést h nem kanji-val írtam őket :P)

Szamurájok és Banditák
Yamato - Öngyilkos küldetés
Levelek Iwo Jimáról
Ronin Gai
Azumi 1-2
Az utolsó kardvágás
Shinobi
Zatoichi
A sógun árnyéka
Szamuráj 516380 2009. január 2. 20:05
Válasz erre
Satyak 516379 2009. január 2. 19:38
Válasz erre
KEGYETLEN. Hiába ez a keleti kultúra :D
Bubu 516378 2009. január 2. 19:31
Válasz erre
Mint nagy Deep Purple rajongó mondhatom ,hallottam már pár feldolgozásban DE EZ FÉLELMETES.
Köszi:Bubu
matador 516377 2009. január 2. 18:28
Válasz erre
Sziasztok!
Köszi, 1/48 a méretarány. A Hien-en már szeptember óta dolgoztam, bár van egy pár dolog amit már másképpe csináltam volna, de azt hiszem azért vállalható. A gép valóban 244 sentaiból való, az is biztos, hogy túlélte a háborút. Van egy kép a Famous Airplanes of the World-ben. Nekem van egy pár pdf-ben, ha van rá igény tudok torrent file-t csinálni hozzá, aztán lehet töltögetni. Nagyon jók a sorozat könyvei, de "sajnos" mind japánul van, és nem mindengyiknek van fent a fordítása a neten. Ezért kénytelen vagyok az egyetlen japánul tudó ismerősömet zaklatni ez ügyben.

a www.j-aircraft.com -t szoktátok olvasgatni? nem semmi, igazi elvetemültek irogatnak arrafelé,érdemes!
Most építek egy Ki-84-t, talán tavasszal készen lesz.

még egy dolog, ha valakit szintén izgat a hien és tervezi megépítését, akkor a Techod matricáit csak ajánlani tudom, fanatasztikusat alkottak a lengyel haverok!

üdv
Balázs
Macal 516376 2009. január 2. 18:19
Válasz erre
No, japános tesók...Ezen befostok:D
www.youtube.com/watch
Szamuráj 516374 2009. január 2. 17:59
Válasz erre
Szia Matador!
Ez a Hien véletlenül nem a Tokió védelmét ellátó 2. chutai 244. sentai-ba tartozott? Nagyon klassz lesz. Látom van Ki-44-es Shoki és Ki-43-as Hayabusa is. :P
Nálam idén elsőként az N1K2 Shiden fog elkészülni. (Hasegawa 1/48)
Üdv: Sz.
Zoltán 516373 2009. január 2. 17:54
Válasz erre
Szia
Gratulálok.Egyik szebb,mint a másik! Méterarány?
Matador 516372 2009. január 2. 17:24
Válasz erre
Kép 034b
Kép 034b
Kép 037b
Kép 037b
Kép 038b
Kép 038b
Kép 043b
Kép 043b
Kép 048b
Kép 048b
Kép 049b
Kép 049b

Sziasztok!
Egy kicsit dicsekszem: nekem volt szerencsém bő egy évvel ezelőtt eljutni Japánba. Fantasztikus, mindenkinek csak ajánlani tudom, bár azt hiszem itt nem kell :) hoztam néhány gépet, a Ki-61 I, most készült el éppen.
üdv
Balázs
tekee 516370 2009. január 2. 12:31
Válasz erre
Sziasztok!
Szerintem is jó ötlet volt a topik indítása, hiányzott egy ilyen!
Nekem az idei első japán projektem egy Ki-44 Shoki lesz. Egy csomó mindent beszereztem hozzá, ami nagyon hiányzik még, az egy Maru Mechanic kiadvány. Akinek esetleg lenne No. 9, 12 vagy 44, sokat segítene. Cserébe hasonlókat tudok ajánlani. A Farposst és a Megamag felejtős, mert egyiken sincs fenn.
pilotka 516369 2009. január 2. 08:17
Válasz erre
BÚÉK Skacok!
Örülök a topiknak, én naon japán fan vagyok 35 éve, de tényleg, fő témám WW2 távol-keleti hadszíntér repülőben. Van mit összeraknom a támában... és anyagom is van rendesen belőle
diorama 516368 2009. január 1. 17:56
Válasz erre
amúgy én eggyetlen dolgot útálok a makettezésben(igaz hogy nincs egy makettom se de átérzem mások érzeseit)ami nem más mint a:KAPARÁS SZIKÉVEL.Még szerencse hogy van olyan szikém. Amúgy törhető pengéjű is jó nem?az őntőkeretből kivágás még elmegy de a kaparás ááá
diorama 516367 2009. január 1. 17:55
Válasz erre
amúgy én eggyetlen dolgot útálok a makettezésben(igaz hogy nincs egy makettom se de átérzem mások érzeseit)ami nem más mint a:KAPARÁS SZIKÉVEL.Még szerencse hogy van olyan szikém. Amúgy törhető pengéjű is jó nem?az őntőkeretből kivágás még elmegy de a kaparás ááá
diorama 516366 2009. január 1. 17:52
Válasz erre
sztvem=szívem
diorama 516365 2009. január 1. 17:51
Válasz erre
Éééén is nagyon örülök hogy megjelent ez a topik én amúgy Animék terén kezdtem el megszeretni Japánt mivel Kína egy nagy dúsgazdag szemétláda -inkább nemírom ki mi- aki... najó inkább haggyuk a szdást szóval tejes sztvem feléből örölök hogy megjelen ez a topik :)
hofi 516364 2008. december 31. 17:58
Válasz erre
Köszi!

Akkor megnézem alaposan.
Szamuráj 516363 2008. december 31. 17:02
Válasz erre
Akemasite omedetó gozaimaszu!
Boldog ÚjÉvet Kívánok!
Sz.
Samee 516362 2008. december 31. 09:29
Válasz erre
Szia.

wp.scn.ru

Itt találtam pl I-16-ost is, de nem néztem végig mindent. :)

Üdv:
Szemi
Szamuráj 516361 2008. december 30. 20:28
Válasz erre
(\__/)
(='.'=)
(")_(")

Oké értem. Eddig csak a Hasegawa 1/48-asát ismertem.
Sz.
hofi 516360 2008. december 30. 20:11
Válasz erre
Sziasztok!

Én alapvetően nem építek mást, mint 1930-45 közötti olasz, szovjet és francia repülőket, de szeretném minél több ország felségjelével elkövetni őket. Szóval, az a kérdésem, hogy tudtok-e olyan francia vagy szovjet gyártmányú repülőről, ami a mandzsúriai vagy a II. világháborúban japán színekben repült? A tesztelt LaGG-3-ast ismerem.
Hickory 516359 2008. december 30. 19:19
Válasz erre
Szamuráj barátom!
Bocsáss meg,hogy így elcsámpáztam kérdésed mellett,de én már csak ilyen buta hobbit vagyok.
Íme a Ki-27:www.rsmodels.cz/

Szikla-főnixes barátaid forgalmazzák;)
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.
1., 2., 3., 4., 5., 6.