/ Fórumok / Versenyek, rendezvények /

Mosonmagyaróvári makettkiállítás

fényképek óvárról
A topikhoz csak bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni. Kérem, jelentkezzen be itt!
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13.,14.,15.,16.,17.,18.,19.,20.,
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20.,
21., 22., 23., 24., 25., 26., 27., 28., 29., 30., 31., 32., 33., 34., 35., 36., 37., 38., 39., 40.
dani416 670089 2020. március 11. 15:40
Válasz erre
Megnézzük az erotikus oldalakt is, de este azért mégiscsak összebújunk az asszonnyal. :-D
Más egy képet megnézni, szép, szép a kép, túlságosan is előhoz apróbb hibákat, de a negyvenedig makettről készített tizedik kép után úgy csuknám be az oldat, igaz csak ideiglenesen, mint a pinty. Ráadásul börze se jó onlány, mert nem lehet megnézni, kibontani, vagyis tapperolni a portékát. Múzeumba is elmegyek, pedig a guglin is megnézhetném a képeket vagy bármi egyéb kiállítást.
De le fog csengeni ez a hisztéria is szépen lassan, és akkor annyi kiállítást szervezhetnek, hogy legyen idő elmenni rájuk. :-)
Bobafett 670083 2020. március 11. 11:13
Válasz erre
Igen, tegnap még este sem volt frissítve. Tegnap délutáni osztrák kormányhatározat, hogy áprilisig minden külső helyszinen 500 fő feletti rendezvényt, illetve zárt helyszínen 100 fő feletti rendezvényt el kell halasztani, vagy törölni. Emiatt törölték sajnos a kiállítást az utosó pillanatban. Kár érte én is mentem volna.
lafaty 670082 2020. március 11. 11:07
Válasz erre
Köszi az infot, Bár nagyon rossz hír.
Tegnap délelőtt még nem volt fent.
cenci 670081 2020. március 11. 11:07
Válasz erre
Szerintem nem esne vissza a látogatottsága az élő versenyeknek mert ez az oldal csak ahhoz adna lehetőséget ahol nem lehet valamilyen okból megrendezni egy versenyt akkor se legyenek csalódottak a makettezők és a rendezők sem akik kimondottan ezekre az eseményekre készülnek .Legyen egy kész felület amin megrendezhető egy alkalmi verseny . Persze fel kellene mérni hogy egyáltalán ilyen felületre van e igény mert ha nincs akkor nem érdemes erőlködni vele.
Bobafett 670079 2020. március 11. 10:50
Válasz erre
Nem lesz megtartva a bécsi kiállítás. Fent van a honlapjukon, hogy törölték.
lafaty 670077 2020. március 11. 10:03
Válasz erre
Ha lenne ilyen felület valószínű hogy visszaesne az élőben megrendezett versenyek látogatottsága, nem válna javára az adott városnak..stb.(ahogy az internetes vásárlás miatt a makettboltok látogatottsága..)
Érdekességképpen: A hétvégi Bécsi kiállítás meg lesz rendezve.
cenci 670076 2020. március 11. 08:55
Válasz erre
Egy ilyen felületre az összes Magyarországon eddig szervezett makettverseny felkerülhetne . Támogatást szerintem ugyanúgy adnának a helyi képviseletek , turisztikai, vendéglátói szervek akiknek lenne minden makett rendezvény oldalán egy füle amin a helyi szálláshelyekről , látnivalókról lenne egy kisebb fizetős felülete ezzel is támogatva a weboldalt. A versenyben résztvevők csak minőségi fotókkal megfelelő fotós háttérrel és beállítással nevezhetnének amihez kérhetnének segítséget a makett egyesületektől szerintem mindegyik rendelkezik egy profi, ügyes fotós ismeretséggel .A díjak meg lehetnek makett vásárlási utalványok bel- és külföldi makettboltok felajánlásával is . Ne haragudjatok hogy belemegyek én is ebbe a témába ,de a közeljövőbe igen csak fel kell készülnünk egy ilyen helyzetre és még jól is kijöhetne pár makett egyesület mert, ha rendeződik a vírus helyzet talán a kisebb rendezvények is nagyobb látogatottságot kapnának és nem utolsósorban azok a makettesek akik esetleg mozgáskorlátozottságuk miatt eddig nem tudnak egy ilyen rendezvényre nevezni itt ezen a felületen megtalálnák a helyüket ők is.
Batka 670075 2020. március 11. 08:49
Válasz erre
Sziasztok!

Azért egy ilyen oldal létrehozás nem kicsi informatikai feladat. Mind munka részben, mind anyagi részben jelentős befektetés. Alsó hangom, domain név+tárhely ami kötelező. Utána az oldal fejlesztése nem egy embert kívánó feladat. A zsűrizés megint rengeteg munkát kíván.

Így is volt már próbálkozás egy egységes versenyrendszer informatikai hátterének megvalósítására, de a feljesztő klub kívételével senki sem használja, pedig mindent megkönnyebítene.

Üdv,
Batka
cenci 670073 2020. március 11. 07:13
Válasz erre
Nem lenne hülyeség egy ilyen virtuális felület létrehozása. Kellene egy általános angol magyar nyelvű oldal amiben minden olyan felület meglenne ami egy ilyen rendezvényhez kellene még a bőrze rész is felkerülhetne netes vásárlásokkal. Szerintem mind a makettezők részéről mind a bőrzések részéről is támogatva lenne anyagilag is egy ilyem felület létrehozása főleg úgy hogy ezen a felületen akár több olyan verseny is megrendezhető ami akár mostani helyzet miatt, akár későbbi okból (lásd tavalyi Bólyai rendezvény) elmarad.
Érdemes lenne elgondolkodni ezen.
Vadász 670072 2020. március 11. 04:34
Válasz erre
Részemről azért nem, mert iszonyatos energia befektetés lenne.
Jelenleg nem áll rendelkezésre a megfelelő elektronikus háttér, ezt most kellene kialakítani. Esetleg egy olyan oldalról tudok, ahol ezt meg lehetne oldani. De, ez a "rendezvény" teljes munkaidős elfoglaltságot igényelne néhány embertől, ami most nem lehetséges.

És pont a lényeget nem pótolná, a hangulatot.
milesChristi 670071 2020. március 10. 23:26
Válasz erre
Napok óta látom a portálokon, hogyan törlik a makettversenyeket. Kezdődött Shizuokával, de leálltak a csehek, lengyelek, olaszok... most törölték a szerbiai Újvidéken rendezendőt is... Kisebb-nagyobb helyi és nemzetközi kiállításokat halasztanak, vagy törölnek. Az optimisták az egy-két hónap múlva esedékesekben még reménykednek...

Viszont Moson a legnagyobb, ami esett.

Az jutott eszembe, nem lehetne-e kiírni egy virtuális Mosonshow-t? Persze, nem lenne olyan komoly, mint az igazi, de a sok karanténtól szenvedőnek mégiscsak lenne valami. (Úgyis ráérnek netezni :) )

Meg lehetne alkotni a szabályokat, kategóriákat.. Ki lehetne dolgozni egy egyszerűbb szabályrendszert, hány fotó, milyen szögből, milyen távolságról (tól-ig cm-ben/méretarány/kategória)

Nem lenne ezzel feltalálva az a bizonyos spanyolviasz, pl. a csehek a modelforumon minden szilveszterkor rendeznek hasonlót, de ilyen nemzetközi volumenű még talán nem volt.

Nem kéne még díjat sem osztani, bár virtuálisan az is megoldható. Lehetne akár közönségszavazás, akár "kinevezett" versenybírók "home office" elbírálása, amit lehetne összegezni... Hisz nem percek lennének egy-egy fotósorozat elbírálására. Vagy akár vegyes.

A fotózásos workshopnak most újra lenne értelme, sőt, most lenne igazán! Fel lehetne tölteni "tutorialt" a netre, jutób, mittudomén.

(lenne látogatottság, pörögne a számláló, cukkerberg sírna a boldogságtól :) )

Ami a lényeg, nem kellene olyan véresen komolyra venni, mint egy valódi nagy versenyt. (lehetne mondjuk Moson-Corona Show? :))) ) De mégis lenne valami a makettező társadalomnak. A 21. században élümk(jó, akkor a XXI.-ben), ma már sok minden lehetséges. Fogadni merek, például, hogy az Eduard ugyanúgy megtartja majd a maga internetes akcióját, mintha lett volna verseny. Akkor meg? Miért ne?
Lehet ötletelni!

(Lehet, valaki valahol így is megcsinálja, mert ami nekem eszembe jut, eszébe jut másnak is. De még mindig lehetünk mi az elsők. :) )
cenci 670015 2020. március 9. 19:20
Válasz erre
Hú,hát szomorú vagyok ,de megértem a döntést. Esetleg Nemzetköziről nem lehetne megyei vagy talán országos kisebb rendezvényként megtartani? Talán kisebb lenne a kockázat .
TAMÁS78 670012 2020. március 9. 18:44
Válasz erre
Vadász 670011 2020. március 9. 18:39
Válasz erre
Egresi András kérésére felteszem:

Kedves Makettező barátaink - Tisztelt Látogatók !

Az elmúlt hetekben a Koronavírus globális szétterjedése miatt számos országban kialakult megbetegedések; a fertőzésveszély súlyosbodása miatt a helyi - állami egészségügyi szervektől kapott tájékoztatás alapján az elkövetkező hónapokban nem javasolják a nagyobb, - főképp nemzetközi - rendezvények lebonyolítását.

A MosonShow szervezői a polgármesteri hivatallal való egyeztetés után és velük teljes egyetértésben

a XXIV. Mosonshow (2020 ápr 25-26) elmaradása mellett döntött.

A XXIV Mosonshow 2021 április 24-25 én kerül megrendezésre.

Döntésünket az alábbi kockázati tényezők figyelembevételével hoztuk meg.

-a rendezvény nemzetközi jellege ( idén 41 országból jelezték részvételüket)
-a rendezvényen résztvevők létszáma
-a rendezvény zárttéri jellege
-a rendezvény szociális helyiségeinek terhelése
-a börze és a verseny helyszínének zsúfoltsága miatt elkerülhetetlen testi kontaktus
-a vírus hordozására és továbbadására alkalmas papír alapú tárgyak és eszközök, amelyeket sokan fognak meg puszta kézzel. (papírpénz, könyv, makettes doboz).
- verseny lebonyolításában résztvevő önkéntesek magas száma (kb 150 fő, zsűri, adminisztráció, előadók),
-a rendezvény lebonyolítását számos diák segíti az ő biztonságuk kiemelten fontos
-a börze a gimnázium épületében kerül lebonyolításra, amelyet fertőtlenítés nélkül nem adhatunk vissza 5-600 diák részére
- esetleges probléma esetén a város egészségügyi kapacitása nem elégséges ekkora vendégsereg ellátására

A racionális érvek mellett az érzelmi részét is figyelembevettük.
A mosonmagyaróvári találkozók hangulatát a felhőtlen öröm, a régen látott barátokkal való találkozás jellemezte. Ezt a hangulatot idén nem látjuk biztosítottnak, hiszen régi jó barátok, régi résztvevők idén pont a vírus okozta egészségügyi zárlatok miatt nem tudnának részt venni a rendezvényen.

Természetesen felmerült egy későbbi időpontra való halasztás, de a többi rendezvény zavartalansága miatt elvetettük ezt a megoldást.

Döntésünket nem halaszthattuk tovább, mivel nem szeretnénk felesleges kiadásokkal (repülőjegy, szállás) terhelni a résztvevőket.

Bízunk benne, hogy a kialakult - számos országot érintő - fertőzéses betegség miatti kényszerű lépésünket megértik;

Jövőre várunk benneteket

Köszönettel,

2020 .március 9.

A MosonShow szervezősége
sanyi 670008 2020. március 9. 17:52
Válasz erre
Pfff... Nem mentem volna, de tudom, hogy ez sokaknak nagy érvágás. Nekem is, mert cimbi "utasítva" lett volna bevásárlásra.
Már csak abban bízzunk, hogy a szolnoki nem lesz törölve!
pecso 670007 2020. március 9. 17:15
Válasz erre
cenci 669946 2020. március 8. 10:15
Válasz erre
Köszönjük a választ.
Forester 669942 2020. március 8. 07:28
Válasz erre
Sziasztok!
A facebookon hivatalosan is megjelentettük:
Dear Modelers, Visitors and Friends!

Organizers of the Mosonshow are constantly monitoring the domestic and international news about coronavirus.
The event is under organization as usual and we will keep you updated on all important information.
Sincerely,
The MMS Team

Kedves Makettezők, Látogatók, Barátaink!

A Mosonshow rendezői folyamatosan figyelik a koronavírussal kapcsolatos belföldi és nemzetközi híreket. A rendezvény szervezése a szokásos módon zajlik, minden fontos tudnivalóról tájékoztatunk benneteket.
Üdvözlettel az MMS csapata
B.Gábor 669935 2020. március 7. 19:52
Válasz erre
Sziasztok, én is örülnék a pozitív válasznak, mert nekem az év rossz híre lenne, ha a verseny elmaradna.
cenci 669933 2020. március 7. 19:43
Válasz erre
Sziasztok ! A szervezők felé intézném kérdésemet, hogy az idei kiállítás és verseny meglesz e tartva? Azért is kérdezem mert olyan rémhírek láttak napvilágot, hogy a terjedő vírus mizéria miatt elmaradna a nemzetközi verseny. Ha mégis így lenne megértem az aggodalmat mert fő az elővigyázatosság, de nagyon sajnálnám. Ha tudjátok a végleges álláspontot kérlek idejébe jelezzétek. Köszönöm !
cenci 659505 2019. május 17. 10:57
Válasz erre
Sziasztok !
Elkészült kiállításról a videóm ami sajnos egyéb más munkám miatt csak most lett kész . Megpróbáltam mindenkinek a munkáját rögzíteni ,de ettől függetlenül biztosan lesz olyan akinek nem sikerült felvennem a makettjét .Rengeteg kiállító volt így maga a videó időtartama is nagy lett ( 3óra30perc ). A felvétel FullHD-ban készült ,de lehet hogy amíg a youtube nem dolgozza fel teljesen az anyagot addig csak 360p-be látható . Jó szórakozást hozzá !
www.youtube.com/watch
vlevi 659063 2019. május 6. 22:56
Válasz erre
Voltak sokan, akik szintén a YT-on vitték a kiállítás hírét.

youtu.be/XRI0Pp1AmZw vagy
www.youtube.com/watch
Kferro 659023 2019. május 6. 09:26
Válasz erre
Szuper képek!

Ezekhez volt berendezve a repcsis diók melletti átjáróban a bevilágított fotóbox?
Varjúbácsi 659019 2019. május 6. 07:40
Válasz erre
Hírünk a világban:
imodeler.com/tag/moson-model-show/
Vadász 658890 2019. május 3. 16:52
Válasz erre
Vadász 658790 2019. május 1. 12:38
Válasz erre
maci 77 658783 2019. május 1. 11:42
Válasz erre
Sziasztok!

Tud esetleg valaki,az 1:35-ös,Object 706-ról,több képet felrakni?
Lehet tudni,a készítőjét?

Üdv: Attila
Kormos Péter 658743 2019. április 30. 10:24
Válasz erre
Sziasztok!

Gratulálok a szervezőknek, makettezőknek, látogatóknak, akik ott voltak a hétvégén.

Szombaton a börzén valaki ottfelejtett egy Rescue models-es szatyrot feljavító készlettel. Aki rá ismer, magánban vegye fel velem a kapcsolatot.

Üdv:
Peti
TAMÁS78 658734 2019. április 29. 17:20
Válasz erre
Köszi mindenkinek a képeket!
badboy 658697 2019. április 28. 11:40
Válasz erre
P1093231
P1093231
P1103498
P1103498
P1093245
P1093245
P1093335
P1093335
P1093333
P1093333
P1093349
P1093349
P1093390
P1093390
P1093323
P1093323
P1093382
P1093382
P1093450
P1093450
P1093458
P1093458
P1093462
P1093462
P1093432
P1093432
P1093255
P1093255
P1093337
P1093337

Sziasztok!

Néhány fénykép tegnapról. Idén ismét nagyon színvonalasra sikerült a rendezvény. Köszönet mindenkinek aki tett érte!
pince honvéd 658693 2019. április 28. 10:57
Válasz erre
ptamas 658684 2019. április 28. 08:02
Válasz erre
atika 658682 2019. április 28. 02:31
Válasz erre
G-cart 658679 2019. április 27. 22:47
Válasz erre
cenci 658643 2019. április 27. 04:34
Válasz erre
Nagyon szépen köszönöm! :-)
Varjúbácsi 658638 2019. április 26. 22:55
Válasz erre
cenci 658634 2019. április 26. 20:16
Válasz erre
Sziasztok! Egy börze térképet az árusokról esetleg feltudtok tenni, sajnos nem találtam sehol infót róla.
Köszi! :-)
Cs.Béla 658537 2019. április 24. 13:32
Válasz erre
Sziasztok!
Értesítenélek Benneteket, hogy a www.dreamkit.hu -n a Mosonshow-ra az előrendelések leadási határideje április 25. (csütörtök) 18 óra.
Üdv.Csitei Béla
Varjúbácsi 658524 2019. április 24. 08:12
Válasz erre
Előnevezés
Előnevezés

Éjfélkor lezárt az internetes előnevezés. Valószínűleg csúcsdöntés lesz az idén is, mert CSAK előnevezésben 2074 makettet regisztráltak. Itt a lista:
Kferro 658504 2019. április 23. 20:27
Válasz erre
Szuper!
Vadász 658502 2019. április 23. 20:01
Válasz erre
idáig 2000 makettet neveztek!
Gorbils 658486 2019. április 23. 08:54
Válasz erre
Sziasztok
Olyan embert keresek aki hétvégén Mosonmagyaróváról szombaton jön Kecskemét felé és eltudna hozni?

Üdv Gorbils

tel.: +36 30 23 88 993
Varjúbácsi 658462 2019. április 22. 11:31
Válasz erre
Floramilla 658447 2019. április 22. 07:56
Válasz erre
Üdv!
El tud hozni nekem valaki Óvárról egy Brengun makettet budapestre?
Köszönöm!
Regal 658432 2019. április 21. 21:24
Válasz erre
Szia Medor!

Írtam neked, el tudom hozni.
Üdv,
Regal
fulgyu 658428 2019. április 21. 20:55
Válasz erre
27-én szombaton Kaposvárt érintve van-e egy hely valakinél? Vagy, ha 3-4 fő összejönne a környékről, a költséget szétdobva a fuvart bevállalnám.
medor 658394 2019. április 20. 23:52
Válasz erre
Sziasztok!
Nyíregyházáról megy valamelyikőtök a versenyre?
Egy 1:144-es kis makettet kellene elhozni nekem az egyik makettezőtársunktól.
Előre is köszi a segítséget.

gmlacko@freemail.hu
Giruna 658352 2019. április 19. 22:58
Válasz erre
Sziasztok!

Útitársakat keresünk móvárra!
Alapvetően Budapest-Diósd-Móvár vonalon fogunk haladni

Elérhetőségem:
giruna2008@gmail.com
vagy lásd az adatlapomon!
Varjúbácsi 658343 2019. április 19. 20:30
Válasz erre
Előnevezés szombat
Előnevezés szombat

A ma esti állás:
Vadász 658271 2019. április 17. 18:37
Válasz erre
Lassan a véghajrába érkezik a móvári előnevezés. Csipkedjétek magatokat, mert vendégek leszünk a saját rendezvényünkön.
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13.,14.,15.,16.,17.,18.,19.,20.,
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20.,
21., 22., 23., 24., 25., 26., 27., 28., 29., 30., 31., 32., 33., 34., 35., 36., 37., 38., 39., 40.