A klub története  


A klub ötlete 2005 októberében vetődött fel, majd a gondolatot hamarosan tett követte, október 23-án létrejött a klub topicja a fórumon, majd rá egy hét múlva, 2005. október 29-én a Bolyai makettversennyel egyidőben, Budapesten megalakult a Makettinfo Online Klub.

Miért online? Kérdezhetik jogosan az ide látogatók.
Elsősorban azért, mert az oldal az ország minden tájáról összefogja a makettezőket, a fórum és cset segítségével pedig minden tag elérheti egymást anélkül hogy telefont kéne használnia, vagy utazgatnia kéne.
Éppen ezért a klubgyűlések csak "virtuálisan" zajlanak a Chat szoba segítségével, személyesen a makettversenyeken és a klub programjain találkozhatnak a tagok.
A programok általában összejövetelek, és kirándulások formájában nyilvánul meg, melyek száma a jövőben várhatóan nőni fog.

A klub célja elsősorban a magyar makettezői közösség erősítése, a fiatalok bevonása ebbe a kreatív kézügyességet igénylő hobbiba, valamint a kikapcsolódás.

A klub létrehozott egy különdíjat, melyet minden magyar makettversenyen kioszt a tagok által legügyesebbnek tartott ifjú makettkészítőnek.

A klub logóját

Szabó Ákos készítette.

Klubgyűlések  


A gyűléseket minden hét vasárnapján, 19-21 óráig tartjuk a Makettinfo Chat szobájában.

A chatszobát a Fórumon keresztül lehet elérni. A Nick nevet és a nevet kötelező megadni! A már regisztrált csetelőknek a jelszavukat is meg kell adniuk.

A csevegő szoba elérhető még IRC kliensel is (pl mIRC).
Kliens használata esetén az alábbi adatokat kell megadni: server: irc.makettinfo.hu , port: 6667

A csevegőben mindenkitől elvárjuk a netikettnek megfelelő viselkedést, amennyiben ezt nem sikerül betartani, úgy az illető moderálva lesz.

Amire büszkék vagyunk  


A klub a 2006-os Szolnoki Makettversenyen elnyerte a Szolnoki Makettezők Baráti Körének vándordíját.

Klubtársunk Kiss Gábor 3-ik helyezést ért el a Belgiumban található Jabekke-i On The Road makettversenyen, 2006 márciusában.
Klubtársunk Borka György megszerezte a mesterlevelet Harley Davidson makettjével, melyre 91.37%-ot kapott a Szolnoki Makettversenyen 2006 márciusában.

Vissza a Klub kezdőoldalára