A mérges gomba

Gombus Dühöngicus

1:?, Sajátépítés
Szerettem volna valami vicces és jópofa dolgot készíteni a Feleségemnek a negyedik házassági évfordulónk alkalmából,akkor jutott eszembe az a gombafigura, amit egyszer már régen elkészítettem egy barátomnak.
A gondolatot tett követte, beszereztem a szükséges hozzávalókat és nekifogtam.
A testet és a kalapot egyszerű modellgipszből gyúrtam.
A száradás után a kalapot átcsiszoltam,de a testet érdesen hagytam.A testre felrajzoltam a szemek,szemöldökök,száj és orr vonalait.A száj helyét először kivéstem, de aztán rájöttem,hogy jobban el tudom készíteni a fogakat, ha karcolom, úgyhogy pasztával visszatöltöttem.
A szemöldök, a szemek és az ajkak “kerete” forrasztóónból készült,maga a szem és a szemöldök pedig Revell tömitőpasztából és ugyanebből az anyagból formáztam az orrot is. A pupilla piros gyöngy,ami a Feleségem hobbikészletéből származik, a helyét befúrtam és pillanatragasztóval rögzítettem.
A testet szürkével nagyon vékonyan áthúztam, hagyva, hogy a gipsz fehér színe átüssön és színes ceruzával átsatíroztam.A kalapot kívül pirosra, belül barnára festettem, ehhez temperát használtam, a pöttyök pedig szintén Plasto-ból vannak.Megcsapolva összeragasztottam a két elemet és tulajdonképpen készen is voltam.


Tudom, hogy vannak hibái a gombának,de nem egy tökéletesen élethű Galócát akartam csinálni, hanem inkább egy karikatúrafélét, talán sikerült.

A képek minősége sajnos nem a legjobb, telefonnal készültek,mert a fényképezőgépem “elhunyt”,és egyelőre még szegény vagyok egy új vásárlásához, de azért remélem látni,amit mutatnék.
Mérges Gomba
Mérges Gomba
A vázlat
A vázlat
Ez lesz a kalapja
Ez lesz a kalapja
A test
A test
A kalap a foltokkal
A kalap a foltokkal
Közeli
Közeli
Mérges Gomba
Mérges Gomba
Gombus Dühöngicus
Gombus Dühöngicus
2011.01.20.
Kuczik Ferenc (Guliver), Budapest
Makettinfo Online Klub
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Rommel93
2011.02.08. 10:16:21
Szeva Guliver!
Igazán ötletes, sikerült reggel mosolyt csalni az arcomra :):)
Guliver
2011.02.09. 13:57:40
Szia Rommel!
Örülök,hogy Neked is tetszett, a Feleségem egészen odavolt. Valahogy jobb' szereti a házikészítésü ajándékokat,mint bármi értékes holmit(szerencsére!). Az első Valentin-napunkon egy szív formát öntöttem Neki gipszből,amire egy macit rajzoltam,ahogy egy szív alaku párnát ölel. Festettem,lakkoztam...Na azokat az örömkönnyeket láttad volna...
punyam97
2011.02.09. 17:36:53
üdv guliver!
sztem naon vicces és jól sikerült!
csak gratulálni tuk
üdvözlettel punyam97
Guliver
2011.02.09. 18:54:26
Szia Punyam97!
Köszönöm!
Guliver
rohamkukac
2011.02.09. 19:22:18
Üdv!
Hehe,igazán ötletes kis mű!Nagyon szép lett!
Igazán jó ajándék(pláne hogy házi)!
Gratulálok!:)
(És még sok házassági évfordulót;)
Csongor
2011.02.09. 22:40:52
Nagyon király!!!!!!!!
Elnar
2011.02.10. 16:36:04
Jajjj... Most jövök a Közlekedésiből. Ez élőben még jobban fáj.
Farkas_Máté
2011.02.11. 17:22:26
klasz kis ajándék, de nem gondolod, hogy a vázlaton a szemöldök kicsit olyan mint, mint tudod, egy olyan, izéé, SEGG?!
Guliver
2011.02.11. 18:00:35
Rohamkukac és Csongor!
Nektek köszönöm!
Elnar!
Miért fáj? Megharapott? :-))))
Máté!
Szeliden fogalmaztál,a kollégám szerint olyan,mint egy here!De ki mondta,hogy tudok rajzolni? :-)
PETI
2011.02.11. 20:07:41
Hát ez gyönyörű lett! Azért figyelembe vehetnéd, hogy ez egy makettező oldal... Ez már nevetséges, de az is, aki ezt ide felengedte. Üdv
Guliver
2011.02.12. 17:13:06
Nézd Peti, a makettezés egy alkotó hobbi.Ebbe belefér a dobozból való építés, a feljavított építés,dioráma,átépítés és egyéni őrületek,meg a többi...
Ha egyes kollégák készíthetnek karikatúrát Bruce Willisről (itt most Sikora Miki remek munkájára célzok),akkor szerintem ez is belefér.
Rommel93
2011.02.14. 13:12:28
Szervusztok!
Nem szeretnék a vitába belefolyni (mégis összejön...), de szeretnék elmesélni valamit:
Napi szendszerességgel látogatom az oldalt. Mindíg megnézem, mit is osztottak meg velünk a kollégák. Általában négy féle cselekvést szoktak a munkák előlem kiváltani:
Ha a mű tetszik, ezt megírom a szerzőnek, és gratulálok neki.
Ha az alkotással valami történelmi/fizikai gikszer van, azt udvariasan szóvá teszem, és lehetőség szerint segítem a másikat.
Ha nagyobb probléma van, akkor legjobb tudásom szerint igyekszem a tapasztalataimat a másik rendelkezésére bocsátani.
Ha pedig nem tetszik a dolog, egyszerűen nem véleményezem.

A karikatúramakettezés épp olyan ága a fajtánk hobbijának, mint a járművek, illetve (anatómiailag arányos) figurák készítése. Számtalan gyártó foglalkozik (pl. Ohne MAX) ismert autók, ismert személyek karikatúrájának gyártásával, amik nagyon jópofák.
Ajánlom figyelmetekbe Thomas Hoffmann munkáját:

http://www.modellversium.de/galerie/6-militaer-ww2/2212-us-army-ford-cp-max.html

"Regényemet" azzal zátom, hogy mindenki mással foglalkozik: Valaki figurákat épít, valaki harckocsikat, "Valaki" a szovjetek gigantikus interkontinentális bombázóit építi meg, és még sorolhatnánk!
Üdv nektek!
Guliver
2011.02.14. 13:20:04
Szia Ricsi!
Te most kiálltál értem!!!!!!! Köszönöm!
Semmi bajom azzal,ha valakinek nem tetszik a művem,csak a sértegetést nem értem. Nevetséges? De hiszen pont annak szántam!
Üdv:Feri
PETI
2011.03.03. 18:51:34
Sziasztok!
A makettezés nem "kézműves foglalkozás" szerintem, és mint makettező oldalt, gondoltam bátorkodom leminősíteni sértegető szavaimmal. Tulajdonképpen nem is Guliver gombájával van itt a baj, hanem azzal, hogy itt megjelenik. Én is elnézem mások jobb-rosszabb munkáit, kellő humorral állok hozzá, ha mondjuk valaki első makettjét megvillantja a címlapon és fel sem merül benne, hogy inkább az "Első makettem" topikba tolja fel...
Csak tudjátok, azt nem szeretem már ezen az oldalon, hogy mindenki dicsérgeti bulvár stílusban a másik egyébként gagyi munkáját, viszont az érdemi hozzászólások nem nagyon találnak már be a beszélgetésekbe... (Csak nem azért, mert elpártoltak innen a makettezők??)
Ti tudjátok, én csak azt akartam kifejezni, hogy ha erre van szükségem, keresek karikatúrákat magamnak máshol, de itt alapvetően maketteket szeretnék nézegetni. :)
Csá
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció