AT-ST Walker - Star Wars Episode VI. Return of the Jedi

AT-ST Walker - Star Wars Episode VI. Return of the Jedi

1:54, Amt/Ertl No.38302 (2005)
A Jedi Visszatérben az Endor Hold smaragdzöld erdeinek mélyén dúló csata egyik főszereplői voltak az AT-ST-ék. Mindig is imádtam ezeket a könnyen mozgó gyilkológépeket, ezért is örültem mikor a kezembe került az Amt által 2005-ben újra kiadott lépegető.

Az AT-ST más néven Felderítő Terepjáró Szállítójármű vagy csak simán Felderítő Lépegető még a legnehezebb talajviszonyok között is végrehajtja küldetését. Fegyverzete és képességei alkalmassá teszik a felderítésre, a harcvonal támogatására és az ellenséges erők levadászására. Gyorsabb, mint a birodalmi lépegető és könnyebben mozog az egyenetlen talajon, képes átjutni az olyan kis szakadékokon vagy erdőkön, amelyek egy AT-AT- t már megállítanának. Egy tapasztalt pilótával és egy másodpilótával a fejrészben az AT-ST figyelemreméltóan közlekedik a legkülönbözőbb talajokon. Egy hatékony giroszkópos stabilizátor csatlakozik a komplex helyváltoztató rendszerhez mely lehetővé, teszi, hogy a lépegető úgy mozogjon akár egy élőlény. Míg az AT-AT-k feladata a Lázadók fő védekező állásainak a megsemmisítése, addig az AT-ST-k inkább kisebb ellenálló csoportok és ellenséges búvóhelyek felkutatására specializálódtak. Mozgékonyságának és gyorsaságának köszönhetően a felderítő lépegető elöl szinte lehetetlen gyalogosan elmenekülni, ugyanis a megfigyelőernyők és hologram kivetítők segítségével a személyzet egyszerre lát előre és hátra is. Az AT-ST hatótávolsága korlátozott, mivel kis mérete következtében képtelen nagyobb generátort és üzemanyagtartályt hordozni. Ezért cserélhető nagy intenzitású energiatelepeket használ energiaigényes rendszerei ellátásra.

A makettet két öntőkeretre helyezték, a doboz szép, az érdekesség pedig az, hogy az újra kiadott makettek mellé kapunk egy-egy mini posztert, amely az eredeti filmplakátok másolata.
A tetőn a bejárati nyílást el lehet készíteni kinyitható állapotban. A makett talán egyedüli hibája, hogy az elülső érzékelő mellett a két parancsnoki ablak egybe van öntve a fejrésszel. Mivel nem tetszett csukott állapotban, ezért szikével kivágtam őket a helyéről, majd visszacsiszoltam és nyitott állapotban rögzítettem őket. A fejrész nem pontosan illeszkedik ezért tömíteni, kell.
Az AT-ST-t Citadel Codex Grey-el alapoztam, majd egy sötétebb árnyalatú szürkével átmentem egyes részein. Ezután az egészet feketével átmostam. A pilótafülke hűtőrendszerét matt feketével festettem be. Az elülső páncélzatra pedig lövésnyomot kreáltam.

Az alap egy 10x15 képkeret, amit gipszel öntöttem fel. Száradása közben helyeztem bele az AT-ST mellett található egynyári hamistuját, amelyet a kertből szedtem, majd kiszárítottam. Ezután kikevertem a számomra ideális földszínt és lealapoztam a gipszet. Száradása után tapétaragasztóval vontam be a felület nagy részét, amire műfüvet szórtam. A makett köré kiszárított fatörzs és ág darabok, valamint izlandi moszat került.
Elkészítse, nem igényel hónapokat és egy kis átalakítással csodákat tehetünk.


Az AT-ST-hez felhasznált szakirodalom:
- Davis West Reynolds: Star Wars Incredible Cross-Sections
- Davis West Reynolds: Star Wars Classics The Visual Dictionary
- George Lucas: Star Wars Episode VI. Return of the Jedi
AT-ST
AT-ST
AT-ST
AT-ST
AT-ST
AT-ST
Fejrész a szemnyílásokkal
Fejrész a szemnyíl…
Hátulról
Hátulról
AT-ST oldalról
AT-ST oldalról
2007.11.30.
kocka
Makettinfo Online Klub
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
gary78
2009.01.07. 21:35:45
Szia! Kocka!
Azt szeretném kérdezni, hogy tudtad kivágni a parancsnoki ablakot??
A legelső makettem at-st és rászolgált a felújításra (még ecsettel festett stb.)
Az dioráma is új lesz remélhetőleg.
(a pajzsgenerátor bejárata)
Üdv.: Gary
kocka
2009.01.08. 17:47:22
Helló!
Egyszerűen és nagyszerűen. Ha végig olvasod a cikket bele is írtam, hogy szikével kivágtam őket, majd visszacsiszoltam stb...
gary78
2009.01.08. 21:30:33
Köszi.
kocka
2009.01.09. 20:02:07
Nagyon szívesen.
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció