A Szövetség felbomlik - A Gyűrűk Ura - A Gyűrű Szövetsége

A Szövetség felbomlik - A Gyűrűk Ura - A Gyűrű Szövetsége

28 mm, Games Workshop (2002)
A történet azután játszódik, miután a csapat a tündék erdejébe, Lothlórienbe siet, ahol Galadriel úrnő és férje, Celeborn nyújt nekik szállást. Pihenés után úgy döntenek, hogy az Anduin folyón folytatják útjukat, Parth Galen felé. Indulásuk előtt Galadriel egy értékes ajándékot nyújt át Frodónak, Celeborn pedig figyelmezteti Aragornt, hogy Szamurán orkjai a nyomukban vannak. Parth Galennél kikötve, Boromir megpróbálja elvenni a Gyűrűt Frodótól, a hobbitnak azonban, ujjára húzva azt, sikerül elmenekülnie előle. Mivel úgy érzi, a Gyűrű kísértése túl erősen hathat a Szövetség tagjaira, Frodó úgy dönt, otthagyja őket és egyedül folytatja útját Mordor felé. Ezalatt a többieket orkok támadják meg. A csata végén az orkok parancsnoka, Lurtz halálos sebeket ejt Boromiron, akinek így nem sikerül megakadályoznia, hogy Szarumán szolgái magukkal vigyék Trufát és Pippint. Aragorn, Legolas és Gimli elhatározza, hogy követik az orkokat és kiszabadítják a két hobbitot. Samu csatlakozik Frodóhoz, és együtt indulnak Mordor felé.

A diorámán azt a jelentet rögzítettem, mikor Lurtz halálos sebeket ejt Boromiron, akinek így nem sikerül megakadályoznia, hogy az Uruk-ok magukkal vigyék Trufát és Pippint.
A figurák 3 dobozból vannak válogatva (Ambush At Amon Hen, Ruins Of Middle Earth - Terrain Pack, Mordor Orcs).
A halott orkok saját készítésűek.

Az alap egy képkeret, ezt öntöttem fel gipszel, és száradás közben nyomkodtam bele a figurákat, a romokat, a műfüvet, az ecsetszőröket, a fákat. A fa bonsai fa kiszárítva. Az alapot száradás után alapoztam és sötétíttem.

A figurák mind hasonlóan technikával lettek festve. Először alapoztam őket, majd a fejek és a kezek következtek, amiket finoman átmostam, ezután jöttek a ruhák, páncélok kifestése.

A szobor Citadell sötétszürkével lett alapozva,amire egy világosabb réteget kentem,amit egy kis ronggyal áttörölgettem, így a kiálló részeken megmaradt a kopottas hatás.
A kisebb romdarabokat a Terrain Pack-ból vágdostam össze.
Boromir halála
Boromir halála
A szövetség felbomlik
A szövetség…
A szövetség felbomlik
A szövetség…
A szövetség felbomlik (1)
A szövetség…
A szobor előlről...
A szobor előlről…
... és hátulról
... és hátulról
Trufa
Trufa
Pippin és Trufa elhurcolása
Pippin és Trufa…
A szövetség felbomlik
A szövetség…
Uruk-hai
Uruk-hai
Trufa
Trufa
Uruk-ok
Uruk-ok
halott orkok
halott orkok
Boromir halála
Boromir halála
2008.06.01.
Utolsó módosítás: 2008.06.11.
kocka
Makettinfo Online Klub
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció