Az autó,mely soha nem ért célba

Ferrari 312T2

1:20, Hasegawa
1976 Augusztus 1. Nürburgring. Felhős,esős időjárás.A rajtrács éléről Lauda és Hunt várta a rajtjelet. A rajt után Hunt elhúz Lauda elől,aki a második kört az ötödik helyen kezdi meg, de nem fejezi be. Az egyik kanyarban megcsúszik és visszavágódva a szalagkorlátról,autóját elborítják a lángok. Több mint 50 másodpercig tart, mire Laudát kiszabadítják a lángok közül, aki szerencsésen túléli ezt a poklot.
Lauda súlyos égési sérülése ellenére a Monzai futamon újra rajthoz ált.

Szerettem volna megépíteni azt az autót,amiben Lauda a balesetét elszenvedte, de a monacoi verzió volt meg nekem készletben. Megfelelő mennyiségű dokumentáció beszerzése után világossá vált, hogy a motortér ,a hátsószárny és a cockpit igényel jelentősebb átalakítást.

A motor építésével keztem, ügyelve a gyújtási és a befecskendezési sorrend helyességére. Sajnos mikor minden ráépítésre került,ebből szinte semmi nem látszik. A Hasegawa saját fotómaratását használtam az építés során,ami a nürburgringi verziónál sok,számomra használhatatlan alkatrészt tartalmaz. A hátsó szárny átalakítása rengeteg időt vett el, mivel ott a gyári fotómaratást kellett átalakítani. Több helyen találkoztam illesztési hibákkal. Viszont beszívódás és kilökőtüskenyom alig volt az alkatrészeken.

A festéshez a leírásban szereplő Mrhobby mardel red-jét használtam,ami megdöbbentően színhű festést eredményezett. A matricakészletről ennyi jót sajnos nem tudok elmondani, ugyanis nagyon vastag és nem nagyon takar. Ami bosszantó volt a számomra,az a rengeteg gyárilag krómozott alkatrész, megyekről le kellett maratni a gyári festést.

Alapjában véve egy nagyon szép autót lehet kreálni belőle feljavítás nélkül is, ugyanis a készlet nagyon részletgazdag. Bár a festése nem tartozik az egyszerűbbek közé.
cockpit
cockpit
Az erőmű
Az erőm
CIMG0511
CIMG0511
CIMG0512
CIMG0512
CIMG0513
CIMG0513
CIMG0514
CIMG0514
CIMG0515
CIMG0515
CIMG0518
CIMG0518
2010.04.04.
Mátrai György (Matton), Miskolc
Miskolci Makettezők Baráti Köre
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
emerson
2010.04.20. 08:43:17
Szia!
Nagyon pöpec a járgány.Jól sikerült,szép lett.Egy kis üde folt a tucat autók között.Igy tovább.
üdv:Roland
KossuthLajos
2010.04.25. 21:19:34
Szép volt Mester! Nem véletlen. :)
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció