Cal Look VW 1966

Volkswagen Beetle 1966

1:24, Tamiya
Ezt a kitet tavaly vettem Mosonmagyaróváron, szeptemberben kezdtem neki, és kb. egy hete lettem kész vele.
Amúgy főleg Bogarakat építek különböző stílusban (Rat Rod, Hippy Car, Custom T1 pritsche, stb.), és most a Californiai stílus tetszett meg.

Ismertetőjegye a Cal Look-nak a sok krómozás, elöl ültetve keskeny tengelytávval, valamilyen szép felni (Empi, Brm, Cragar SS, stb.), kagyló ülés (Porsche, vagy Mustang), sportkormány, fordszámmérő óra. Fényezés általában a gyári szokott lenni, vagy valamilyen feltűnő metál szín. A motor meg egy kicsit felpöckölve 1800-2400 ccm közé.

A makett amúgy nagyon szép, alig van sorja, szépen illeszkedik (Tamiya). :)

Az építést először az ültetéssel és a futómű átalakításával kezdtem, az első futóművet szétszabdaltam, levágtam a lengőkarokat, és úgy lett leültetve (kb. 1 centit), aztán fél centivel keskenyebbre szabtam a szélességét oldalanként. Aztán rögzítettem a felniket a futóművön, amik Cragar SS felnik, nagyon jól passzolnak a Bogi alá. (Köszi a felniket K. Robi.) Hátul ugyancsak egy kis ültetés történt.

Utána jött az alváz (matt fekete), és futómű festése (metál szürke). Aztán jött a motor. A Tamiya nagyon szépen kidolgozta, csak az elektromos vezetékek, gyertyakábelek, és benzincső hiányzott. A gyertyakábelek 0,4-es vezetékekből készültek, a benzincső 0,3-as, és az elektromos vezeték, illetve lámpavezetékek 0,2-es drótból. Színre fújtam a turbinaházat is, meg a motorteret, mert jobb az összhang.
A kipufogócső pedig rozsdamentes acél cső.

A csomagtér is színre lett fújva, és itt is megcsináltam az elektromos vezetékezést, illetve a pótkerékből ment egy cső az ablakmosó folyadék tartályába a kerék mögé.

Jött a beltér. Itt is mindent lefújtam metállilára aztán szépen megfestettem a gombokat. Kapott egy Ferrari kilóméterórát, illetve egy Mustang fordszámmérő órát is. Az üléseket lecseréltem Mustang kagylóülésekre, és egy Ferrari sportkormányt is kapott. A belső kárpit barna művészolajjal lett megfestve (Köszi Kicsi Attis), így teljesen bőr hatású lett, kicsit árnyékolva.

Aztán jött a kasztni fényezése. Először szépen meg lett csiszolva minden, utána Gunze alapozóval fújtam meg a kasztnit, a motorháztetőt meg a csomagtartótetőt. Két nap száradás után minden le lett fújva a Tamiya metállilájával, három rétegben, naponta egy réteg permetezve. És minden lakkozva egy réteggel a Gunze fényes lakkjával.

Miután ezzel is megvoltam, kezdtem a krómdíszcsík festésével az ablakkereten, meg a kasztni oldalán (Model master krómezüst). Utána csak az ablak beragasztása volt hátra, meg a külső kiegészítők (visszapillantótükör, löklap, lámpák, kilincsek, stb.) ragasztása.

Végül összeragasztottam a kasztnit meg az alvázat és kész is lett.

Várom a véleményeket, remélem tetszeni fog nektek.
Cal Look VW 1
Cal Look VW 1
Cal Look VW 2
Cal Look VW 2
Cal Look VW 3
Cal Look VW 3
Cal Look VW 4
Cal Look VW 4
Cal Look VW 5
Cal Look VW 5
Cal Look VW 6
Cal Look VW 6
Cal Look VW 7
Cal Look VW 7
Cal Look VW 8
Cal Look VW 8
Cal Look VW 9
Cal Look VW 9
Cal Look VW 10
Cal Look VW 10
Cal Look VW 11
Cal Look VW 11
Cal Look VW 12
Cal Look VW 12
Cal Look VW 13
Cal Look VW 13
2009.04.15.
Utolsó módosítás: 2009.04.16.
bogarbalu67, Békéscsaba
Békéscsabai Makettezők Baráti Köre
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
spike428
2009.04.20. 08:49:16
Hali Balu!
Gratula az Óvár 3. helyért, nagyon jól sikerült a Bogár. Ja, és szívesen a felniket! :)
Mpower
2009.04.20. 21:22:11
Tetszik. Miazhogy! A szín is nagyon el van találva, egy pici ültetés hátra még elfért volna, de ez inkább az én elmebajom.
kryss
2009.04.20. 21:36:40
Korábban én is megépítette ezt a készletet; jó kis kit. Nem lett csúnya, de szerintem kicsit vastagok lettek a gyújtáskábelek.
kisfutam
2009.04.21. 14:11:10
Szevasz Balu!

Nagyon kemény a kit mint már korábban is mondtam.Kemény az ültetés is. egybe van a kis bogár. GRATULA
Lac_us
2009.05.04. 11:45:27
Szép.

(kicsit homályosak a képek)
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció