Jégvirágos hajnalon
1:35
Amikor ezt a makettet megláttam az egyik bolt netboltjában, azonnal beleszerettem és éreztem, hogy ő is hasonlóképpen érez irántam ezért, kiváltottam őt a rabszolgaságból. Bár első találkozásunk nem volt a lehető legjobb, mert hiányzott két öntőkeret, de a bolt azonnal küldött új öntőkereteket, amik a postánál eltüntek, de újból küldött a bolt és végül ezek megérkeztek.

A makett a Dragon 6183 M4A3E8 készlete, amely kidolozása nagyon szép, javitani valóm nem nagyon volt, azok is csak saját hibából adódtak. Sajnos a motordeklin található kapaszkodókat nem adták maratásból, az rá van öntve, és még csak át sincs törve, de eltávolítása és új készítése nem okozhat problémát!(én ezt nem cseréltem le, mondván a sok hó alatt ugy sem fog látszódni). A periszkópokat, a lámpákat, és a parancsnoki kupola prizmáit is átlátszó alkatrészként kapjuk. A HVSS futómű gyönyörű, a mozgathatóvá épithetőséghez kapunk hozzá rézhengereket és rugókat, mely a későbbi pozícionálást is lehetővé teszik. A futógörgők gumifelületeit külön kis gyűrűként kapjuk! A maratott lapon rajta vannak az elsősárvédők, és a futólemez darabjai is. Bár én még a lámpavédő vasakat is maratásból adnám, nálam ezek alapból eltörve érkeztek meg. A T66-os szemenkénti lánctalp gyönyörű, de a belsőfelén nem ússzuk meg a kilökőtüskéket.
A készletről röviden ennyit.

Sajnos a tank történetéről nem tudok szinte semmit sem, egy honlapot találtam ami foglalkozott vele, de sajnos eltünt és azóta nem találok róla semmit. A gyártó szerint a tank már volt Bastognenál, és végig harcolta a háborút, sőt még Koreában is megfordult, de ehhez a készlethez csak a II.vh-s matricákat adja.
Az építést a toronnyal kezdtem, minden problémamentesen illeszkedett, majd a futóművel folytattam. Amikor ezekkel elkészültem, félretettem őket pihenni, és a testtel kezdtem el foglalkozni. Miután felragasztottam mindent a helyére, tettem még rá plusz málhát. A tankot lezárva készitettem el. A festést a Revell 66osával végeztem, úgy, hogy ahol hó lesz a tankon ott egyenletesre festettem a felületet, ami kilátszik (pl. a tank oldala), ott ugy festettem, hogy szálkás legyen a felület, ezzel próbáltam a festékek elrétegződését mintázni, ahogyan a fagyás-olvadás hatására felrepednek. Már a koszolás után tettem rá néhány lövedéknyomokat is, bár ezek nem igazán láttszódnak, de én azért tudom, hogy ott vannak :) A futólemezeket kicsit megtépáztam, igyekeztem nem túlzásba vinni. Mivel a célom az volt, hogy egy olyan Shermant építsek, ami valahogyan(ekkor még nem tudtam hogyan) megsérült és ezáltal elhagyatottá vált, jó rozsdásra készitem és koszosra. A futóműveket lefestettem és felhelyeztem a tankra.
Úgy voltam vele, hogy nem megszokott maketthez, nem megszokott összerakás dukál, a sorrendnek így kellett volna történnie, de ht ezt keverjétek ahogy tudjátok, mindenféle logikát nélkülözve!
Elkezdtem pastellkrétaporok különböző keverékéből készitett rozsdával rongálni a szépségem, amikor eljutottam oda, hogy el kellene dönteni, hogy mi lesz az a sérülés, amiért elhagyták a tankot. Kimaradt néhány hét, hónap, amikor jaffa adta meg az ötletet (amit ezúton is köszönök neki), hogy végülis az elszakadt lánctalp lesz a meoldás nyitja. Egyelőre itt tartok, később jön a folytatás.
még a hó és a koszolás előtt

a képet a telefonommal készitettem, így életlen, ezért elnézésetek kérem!
még a hó és a…
első rozsdafoltjaim

sajnos nem éppen a legjobb rozsdafolt, de ez az elsőm, azóta már kicsit megcsiszoltam, és sokkal szebben mutat
első rozsdafoltjaim
további kezdeti rozsdázás I
további kezdeti…
kezdeti rozsdázás II
kezdeti rozsdázás…
futólemez rozsda és gyürődés
futólemez rozsda é…
már az első adag hóval, némi kopással a testen
már az első adag h…
szemből
szemből
baloldal
baloldal
torony rozsdázata
torony rozsdázata
kicsit távolabbról a torony baloldala
kicsit távolabbról…
a test baloldala az újonnan kapot rozsdával
a test baloldala az…
2007.12.11.
Bándi Szabolcs (Smoke), Baja
Bajai Makettezők Egyesülete
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Mty,Matyi
2008.02.18. 21:24:55
Nekem tetszik.
Márky
2008.08.12. 15:21:47
Türelmetlenül várom a folytatást! A rozsdát a páncéltesten és a tornyon hogy csináltad?
Smoke
2008.09.01. 09:00:24
átecseteltem az egész felületet rozsdával, majd nagyon enyhén nedves ujjbeggyel lehuztam a felületről a felesleges rozsdát. igy csak az maadt rajta ami a mélyedésekben van. Fontos, hogy csak annyira legyen nedves az ujjad, vagy bármi amivel csinálod, hogy rátapadjon a rozsda, különben ugye elfolyik az egész és nyucsa lesz :)
Rommel93
2009.03.31. 19:29:29
naon széép!!! így tovább!!!
halaci
2009.03.31. 23:24:09
Szigorúan csak a koncepcióhoz: ha ez II.vh-s E8, akkor havas állapotban egyáltalán nem lehet rozsdás. Ezek a tankok jellemzően november-december táján jutottak még csak el a csapatokhoz (a HVSS futóművet csak márciusban engedélyezték és augusztusban kezdték gyártani), vagyis ez egy frissen elhagyott darab kell, hogy legyen, akkor pedig ez a rozsda nagyon sok. Ilyen, teljes felületen átrozsdásodott járművet legfeljebb hosszas roncstelepi vagy lőtéri tartózkodás indokol. Bocsánat, ha ezzel lelombozlak, de az eredeti, ép festésű hitelesebb volt.
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció