Német géppuskás

Német géppuskás

1:16, Tamiya No.36306
Ez egy régi készlet, de megérdemli, hogy szót ejtsünk róla. Valamikor 2005 körül jutottam hozzá. 45 darab alkatrészből áll, ebből csak az MG 42-es 9 alkatrész. Az MG-n kívűl kap még kulacsot, gázálarctokot, rohamkést, ásót, pisztolytáská, valamint a készlet tartalmaz egy kézigránátot és egy MP-40-est is a hozzávaló tártáskákkal.

A figura két félből áll, ehhez jönnek a kabát alsó szárnyai és a gallér. A fejet sál óvja a hidegtől, a kezét pedíg kesztyű.

Elsőként a test és a kabát elemeit ragasztottam össze. Nem volt vele semmi gondom, csupán az illesztéseket kellett elcsiszolni. A kabát sötét zöld színt kapott, a sál homokszínű lett. Míg a festék száradt összeügyeskedtem a géppuskát. A csövet felfúrtam és készítettem egy hordszíjat. A fegyvert matt feketével alapoztam, majd ezüsttel és erősen felhígitott pirossal szárazecseteltem, illetve átmostam.

A jobb kéz hüvelykujja külön alkatrész, így könnyebb a pozicionálása, a kesztyű a sállal megegyező színt kapott. Kifestettem az arcot és a szemeket. Másokkal ellentétben én az arcot és a szemeket mindig utoljára hagyom. A sisakot zöldre festettem, száradás után durván lemázoltam matt fehérrel, majd visszakapargattam és karcoltam.

Külön festettem ki a felszerelési tárgyakat (a gránátot és a géppisztolyt természetesen nem aggattam hősömre). Miután minden festés megszáradt, felszereltem Hansot.
A figura alá egy MiniArt alap került,amire szódabikarbónából tettem havat.

Azt nem tudom,hogy lehet-e még kapni ezt a figurát, de ha valaki látja, csapjon le rá, mert megéri az árát.
DSCI0102
DSCI0102
DSCI0103
DSCI0103
DSCI0106
DSCI0106
DSCI0107
DSCI0107
2009.09.04.
Kuczik Ferenc (Guliver), Budapest
Makettinfo Online Klub
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Rocker
2009.11.06. 10:22:11
Nagyon jo lett! Tok jo hogy ott virit az MG de az àllvàny miért van nyitva szàllitàs kozben? Lehet hogy hulye kérdés de laikus vagyok.
Guliver
2009.11.06. 18:08:14
Szaasz!
Tamiyáék kétféle álványt adtak az MG-hez, és egyszerűen ez tetszett jobban. Amúgy fogalmam sincs,hogy cipelték-e így, valószínűleg azért előfordult.
X INKVIZÍTOR X
2010.09.16. 11:42:31
a kabát eredetiben nem sötétzöld színű, hanem szürke posztó, leginkább a Humrol 111-nek megfelelő szín.
eléggé fényesnek tűnik a képeken, lehet csak a fénykép ilyen, de ha tényleg fényes, le kell kezelni mattlakkal, ugyanis mint említettem, posztó az nyaga, és az matt színű.

az MG 42 villaállványának mindkét lábán van egy-egy kampó, ami rögzíti a két talpszárat összecsukva, a perforált csőköpeny alsó nyílásainak egyikébe : rugó van a két talpszár közt, így ha összecsukva a szárakat a perforációhoz hajtják, a rugó szétnyomja őket, és a két kampó kétoldalt beakadva rögzíti ezeket.
ha kiemelik ebből a nyílásból a talpszárakat, azok automatikusan kinyílnak ugyanez rugó miatt, ami telepítési helyzetbe - fordított V alak, ahogy a képen is látszik - löki a villaállványt.
így hordva kényelmesebb, mert ha a katona le akarja venni a válláról a talpszárak nem akadnak bele pölö a váll-lapba a zubbonyon illetve a kabáton.
Guliver
2010.09.16. 19:04:59
Szia Inkvizitor!
Valóban fényes egy kissé, amit nem értek, mert jól felkevert és kellően (?) higitott matt festékkel mázoltam.
Jó tudni,amit az állványról írtál,erről pl fogalmam sem volt, ezen a téren nem vagyok igazán tájékozott,mert főleg repcsiket építek, a pár figurám csak kirándulás.
Köszönöm, hogy megtiszteltél!
Guliver
X INKVIZÍTOR X
2010.09.17. 17:40:47
üdv !!!

örülök, ha segíthettem, még volna pár észrevételem, ha nem veszed zokon.
fegyverszín : azt írtad " A fegyvert matt feketével alapoztam, majd ezüsttel és erősen felhígitott pirossal szárazecseteltem, illetve átmostam " --- a német fegyverek színe félfényes fekete, kékes árnyalattal, tehát a pirosat hanyagolhatod, inkább polírozható acéllal szárazecsetelj, átmosni szerintem nem kell, a félfényes fekete szín, ha kiemeled az éleket acélszínnel, épp elég mélységet ad.
És koszold a figurákat :):) géppuskást építettél = az MG 42 tűzgyorsasága akkora hogy csak fekvő helyzetben, vagy nehézállványra szerelve lehet stabilan tartani, tehát a használójának bizony a földre kell feküdni = a kabátja is koszos lesz, könyöknél-térdnél minimum !!!
azonkívül a csizma is sáros lesz, valamint a kabát szárnyainak alja, elöl-hátul, ugyanis a csizma menet közben felveri a sarat, nadrágra és a kabát aljára egyaránt.
az ásó és a bajonett tokja szintén fényes fekete a gyalogságnál - a fotódon pirosnak látszik, lehet az exponálás miatt - de ha vörösesbarnát akartál,az a Luftwaffe gyalogságának a színe bőr felszerélési tárgyakon / derékszíj, y szj, tártáskák /, ráadásul a géppuskások nem hordtak bajonettet...minek, a géppuskára úgysem lehet felrögzíteni, másrészt az egyéni védőfegyverük a pisztoly, továbbá a melléjük beosztott lőszert biztosító lövész ( gránátos ) védi a géppuskást.
a kesztyűk színe, akárcsak a kabáté, szürke, vagy zöldesszürke, a gázálarc tartóhengere pedig fémes sötétzöld / leginkább humbrol 91 /, ezt onnét tudom biztosra hogy nekem van egy eredeti darab :)

de amúgy ígéretes kezdet, további jó munkát !!!

inkvizitor
Guliver
2010.09.18. 10:46:46
Szia!
Meglehetősen ritkán figurázok,inkább a repülőgép az én asztalom,de megjegyzem a tanácsaid!
Köszönöm.
Feri
Guliver
2010.09.18. 10:48:30
Hm. Most látom, hogy ismétlem önmagam....
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció