Shelob’s Lair – The Lord of the Rings- The Return of the Kings

Shelob’s Lair – The Lord of the Rings- The Return of the Kings

1:32, Games Workshop (2004)
„Időtlen idők óta itt lakott a gonosz, pókforma jószág hasonlatos ahhoz, amely valaha Tündehonban élt, messze nyugaton, amit azóta ellepett a tenger.” – J. R.R. Tolkien – A Két Torony

A Banyapók Cirith Ungol („Pók Hasadék”) barlangjaiban él, Ephel Dúath hegyei közt. Bár nem szolgálja Szauront, a Sötét Úr őrnek használja, illetve vele öleti meg a foglyait és azokat, akik kudarcot vallottak. A Banyapók hatalmas, nagyobb minden ragadózónál. Teste fekete, vékony nyakán hordozott fején sok szem csillog gonoszan. Hatalmas termete ellenére nagyon gyorsan tud mozogni.

A jelenet a könyvben A Két Torony végén, a filmben pedig A Király Visszatér-ben jelenik meg. Aki valamilyen formában látta vagy olvasta az alkotást, ismerheti a történetet. A makettet Strassburgból sikerült beszerezni még 2004-ben. A dobozban megtalálhatjuk Frodó hálóba tekert testét, Samut és a Banyapókot.

Mindegyik figura szépen kidolgozott. A Banyapók lábait csapolással rögzítettem, majd az egészet alapoztam feketével. Ezután a Vallejo szürkéjével kifestettem a karmokat és a szarvakat. A fejrészt vörössel szárazecseteltem.
Samu arcát, kezeit és lábait Dwarf Flesh-el (Frodónál is ugyanez az arcszín), nadrágját Codex Grey-el, köpenyét Dark Angels Green-el, a fém részeket Boltgun Metal-al haját pedig Bestial Brown-al festettem meg. Minkét figura aljáról levágtam az öntőcsonkokat és már mehetett is az alapra.

Az alap egy nem használt képkeret lett. A köveket a partoldalról halásztam össze. A képkeretet felöntöttem gipsszel majd még száradás közben belenyomkodtam a köveket, de így a kövek között egy-két helyen elég nagy lyuk tátongott. Az ilyen részeknél folyattam be még egy kis gipszet, majd az egészet leszórtam homokkal. Ezután került az alapzatra az apróra tört kavics. Miután kész lett az egészet alapoztam többféle szürkével. A figurák felhelyezése után pedig kreáltam a kövek közé egy kis pókhálót sulifix és pillanatragasztó keverékéből.
Banyapók
Banyapók
Banyapók odúja
Banyapók odúja
Samu
Samu
Oldalról
Oldalról
Hátulról
Hátulról
Samu hátulról
Samu hátulról
Banyapók alulról
Banyapók alulról
Doboz
Doboz
2007.12.03.
kocka
Makettinfo Online Klub
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció