Slave-1 - Star Wars Episode V. The Empire Strikes Back

Slave-1 - Star Wars Episode V. The Empire Strikes Back

1:85, Amt/Ertl No.8768 (1995)
Az elején szögezzük le, nem vagyok egy nagy profi, de mivel ebben a témában csak nagyon kevesen írnak cikket, úgy gondoltam aktivizálom magam egy kicsit.
Kiskorom óta a Star Wars világának foglya vagyok. 7 éves lehettem, mikor először láttam a trilógiát, és egyből beleszerettem. A makettet 2 éve vettem a Millennium Falcon kapitányától Solotól, akit ti a Makettinfon is ismerhettek. Sokáig nézegettem, mire neki álltam, ugyanis nem éreztem magam készen, hogy elkészítsem a Galaxis legsikeresebb és legjobb fejvadászának űrhajóját, egészen mostanáig

A Slave 1 Boba Fett jellegzetes űrhajója a Kuat Systems Engineering Firespray osztályú fegyveres járőrhajójaként kezdte a pályafutását. Az öregedő rendőrjárművet tulajdonosa a híres fejvadász azóta többször is átalakította, hogy a Slave 1 megfeleljen szakmája speciális kihívásainak. A hajót zsúfolásig teletömte különféle érzékelő berendezésekkel, nagy teljesítményű pajzsgenerátorokkal és számos más kiegészítő fegyverzettel. A katonai érzékelők zavarására szolgáló különleges berendezés sem éppen hétköznapi. A remek hajó nem kis szerepet játszik abban, hogy Boba Fett olyan sikeresen cserkészi be a Galaxisban bujkáló célpontjait.

A makettet az Amt adta ki, kis méretarányához képest, pontosnak mondható. A dobozgrafika nem a legszebb de nekem tetszik és nagyjából használható is. Magáról az űrhajóról rengeteg képet gyűjtöttem, mert sok helyen eltérő színt találtam, majd ezek összegyúrásával megalkottam a saját ízlésemnek megfelelőt. Az alkatrészek levágása után nem kellett sokat sorjázni, de annál többet kellett tömíteni.

A pilótafülke szépen ki van alakítva, a rakodó teret matt feketével festettem meg, majd többféle ezüsttel szárazecseteltem. A makettet a dobozban található állványra helyeztem el ezért a pilótafülkét függőleges irányba, helyeztem be, mivel menetközben ilyen állapotban látható. Boba Fett nem annyira tetszett, ezért egy másik készletből (Jabba The Hutt Throne Room) konvertáltam a figurát és a interneten talált fotók alapján kifestettem. A dobozban megtalálható Han Solo karbonittömben lévő teste. Ezt be lehet építeni és látható is, ha az elülső borítást levesszük.

A hátsó részt és a tányérantennát a Citadell Codex Grey szürkéjével festettem meg, matt feketével és ezüsttel szárazecseteltem ezt is. A hajtóműveknél pedig az aranyat, réz és fekete keverékével festettem és ezeket visszamostam, hogy „használt” látszatot keltsen.

Az elülső részt tömíteni kell főként középtájt. Ezután ugyancsak a Citadell Codex Grey szürkéjének és Skull White fehérjének keverékével alapoztam le, majd száradás után sötétítetem rajt. A zöld részeket Humbrol 155-el alapoztam a kopásokat, pedig a filmfotók alapján készítettem el. A vörös részeket ugyancsak annyi különbséggel, hogy egy-két helyen a képeknek megfelelően higított feketével átkentem.
A szárnyat és a repulziós emelőket az alapozás után arany és réz keverékével szárazecseteltem. Miután már kész volt a Slave 1, ahol még jónak láttam, kicsit visszamostam és mattítottam.

Az elkészült makett már építés közben is nagyon mutatós volt és szerintem összeépítve is jól sikerült.

A Slave 1történetéhez felhasznált szakirodalom:
- Davis West Reynolds: Star Wars Classics The Visual Dictionary
- David West Reynolds: STAR WARS Incredible Cross-Sections
Slave-1
Slave-1
Szárny+repulziós emelők
Szárny+repulziós…
A Slave-1 jobb oldala
A Slave-1 jobb…
A Slave-1 bal oldala
A Slave-1 bal oldala
Slave-1 hátulról
Slave-1 hátulról
Doboz
Doboz
2007.11.29.
Utolsó módosítás: 2007.11.30.
kocka
Makettinfo Online Klub
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Joe
2009.02.14. 19:45:08
Csillagos ötös :)
Szerintem nagyon jó lett, mindent kihoztál ebböl az Amt makettből :)
Nagyon tetszik a festés, a Citadell Codex Grey nagyon jó szín, nagyon illik ide.
kocka
2009.02.18. 01:02:17
Szia!
Kösszi Joe, bár ha tehetném ma már egy árnyalattal világosabbra festeném a géptörzset:)
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció