Trade Federation Droid Fighters - Star Wars, Episode 1, The Phantom Menace

Trade Federation Droid Fighters - Star Wars, Episode 1, The Phantom Menace

1:48, Amt/Ertl (1999)
A droid csillagvadászokat a központi droidvezérlő űrhajó számítógépe folyamatosan modulált jelekkel irányítja, amely egyszerre képes valamennyi vadászgép minden egyes mozdulatát ellenőrizni. A vadászgép „fejrészébe” építették a jelfogó egységet és a fedélzeti számítógépet, amelyek a szem formájára emlékeztető dupla érzékelőüreg alatt kaptak helyet. Ezek a csillagvadászok a valaha épített legfejlettebb, automatizált fegyverek, amelyeken négy lézerágyú és két energiatorpedó kapott helyet. Így a vadászgép tűzereje messze felülmúlja méretosztályát. A gépek hosszúsága 3.5 méter, a repülési idejük pedig 35 perc.
Amikor a droid csillagvadászok leszállnak az ellenséges terülteken, új alakzatot öltenek és átváltanak lépegető üzemmódra. Így a gépek képesek védeni és őrizni azt a területet, ahol bevetették őket.
A droid csillagvadászok hatalmas tolóerejét a szokatlan megoldásnak számító szilárd hajtóanyag-keverék biztosítja. A kormányzás úgy történik, hogy a hajtóművek energianyalábjait elektromágneses úton a megfelelő irányba térítik el. Bár a szilárd hajtóanyagrendszer korlátozza a droidok repülési idejét, de a nagy számban bevetett droid csillagvadászokat pillanatok alatt vissza lehet hívni a teherhajó gyomrába, ahol újratöltik őket.
A lézerágyúk védelme és álcázás céljából repülés közben a droid csillagvadász behajtja a szárnyait. A gép gyártása speciális eljárást követel, amilyet a hagyományos Xi Char katedrális gyáraiban alkalmaznak. Ezekben a gyárakban ugyanis az elképesztő precizitás a vallás része. Mivel a droid gyártói nem igazán törődnek azzal, hogy az általuk létrehozott termékeket halálos fegyverként fogják használni, a Xi Char hívők ideális eszköznek bizonyulnak a Kereskedelmi Szövetség kezében.

A dobozban egy alapzat és 3 kis droid csillagvadász foglal helyet. A gépek összeépítése nem igényel sok munkát, mivel mindegyik 4 darabból áll. Sehol sem kellett tömíteni és mindegyik rész pontosan illeszkedik.
Az alapszínt a Humbroll Matt 26-os színe adta. Száradása után az alapszínhez kevertem 2 féle barnát és egy kis világoszöld festéket. A lézerágyúkat a Revell 91-es ezüst színével festettem, majd szárazecseteltem egy kicsit.
A törzsnél egy-két helyen viaszpattintottam a festéket, hogy az alapszín látszódjon, majd az összegyűjtött képek alapján kisebb nagyobb kopásnyomokat kreáltam. Legvégül behúzkodtam a panelvonalakat és megfestettem a droid szemét. Ezután helyeztem fel őket a dobozban található alapzatra.
Ezt a makettet is ajánlom mindenkinek, mert szépen vannak kidolgozva és jól is illeszkednek az alkatrészek. A kezdők számára pedig jó gyakorló alap.

Trade Federation Droid Fighters-hez felhasznált szakirodalom:

- George Lucas: Star Wars Episode I. The Phantom Menace
- Davis West Reynolds: Star Wars Episode I. The Visual Dictionary
- Davis West Reynolds: Star Wars Episode I. Incredible Cross-Sections
- Star Wars Episode I. Sticker Collection
Droid csillagvadász
Droid csillagvadász
Szárnyak
Szárnyak
Droid (2)
Droid (2
Droid (3)
Droid (3
Alulról
Alulról
Droid (7)
Droid (7
Droid (8)
Droid (8
Droid (9)
Droid (9
Droid (10)
Droid (10
Droid (11)
Droid (11
Droid (12)
Droid (12
Droid
Droid
Trade Federation Droid Fighters doboz
Trade Federation…
2007.12.01.
kocka
Makettinfo Online Klub
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció