RZ-1 A-wing interceptor. "Ünnep után."
1:48
Mikor elhatároztam, hogy újra nekiállok makettezni, túl sok pénz nem állt rendelkezésemre...
Kutattam, kerestem és az ágyneműtartóban találtam rá erre a rég letűnt korokat idéző, ám szívet melengető járműre.Mikor először összeraktam,kb egy ezüst festékem volt, a többi részt alkoholos filccel "festettem" le. Ez már több, mint 10 éve volt.Méltánytalannak éreztem, mivel magát a filmet is nagyon szeretem,úgy döntöttem rekonstruálom a kicsikét.

Szétszedés után eltávolítottam a még rajtahagyott sorjákat és keretmaradványokat. Ezután lemostam az alkatrészeket, majd ismét összeállítottam a nem túl sok darabból álló AMT makettet.A pilóta katasztrofálisan nézett ki, csak úgy, mint a belső tér, így a kabintető kapott egy fényes fekete réteget.Tömíteni lehetett volna, de nem vagyok mestere, így hagytam (sajnos az oldalán látszik is). Úgy gondoltam, hogy nem a szabvány piros-szürke festést csinálom meg, ezért utánanéztem és találtam egy zöldes-kékes-szürkés egységet is. Ez nagyon megtetszett, így neki is álltam.
Rengeteget maszkoltam, néztem, mértem, de még így is sikerült elnéznem az egész gépen futó fehér csíkot...Hibájából tanul az ember.A hajó egy részén az "eredeti" ezüst színt rajtahagytam, mondván lefedi a szürke alap. Ez meg is történt, de a maszk leszedése után a pilótafülke előtti részen lekívánkozott a festék, de az alatta lévő ezüstrétegnek hála úgy fest, mintha egy hydrokulcsot ejtettek volna rá.
A lázadók felségjelzését sablonnal fújtam, sajnos nem lett a legszebb, de legalább ott van.Festést követően szárazecseteléssel, porkrétával koszoltam, egy-két lövésnyomot is próbáltam a függőleges vezérsíkokra pöccinteni.

Miután elkészültem a makettel, gondoltam csinálhatnék belőle diorámát is.Kedvenceim az erdőben játszódó jelenetek, így elhatároztam, hogy az Endor Kóborholdon tesz majd szolgálatot a gép.
A dioráma alapja egy vékony pozdorjalap, ennek a szélére keretként ragasztottam éllécet,ami körülbelül 200ft-os összeg volt a 2,5 méter.A megszáradt keretbe modellgipszet öntöttem, majd beleállítottam a metszésből maradt fenyőágakat (melyek alja ugyanúgy kiszélesedik, mint a nagy fáknak) illetve egy kis szőlőtőke-maradványt.Megkötés után lefestettem az egészet barna alapozófestékkel, erre szórtam a különböző műfüvek, talajok keverékét. A fákat műmohával díszítettem. Végül megszórtam az egészet hegyezőből származó apró ceruzaforgáccsal. Egész csinos lett a terep.
A háttér egy kinyomtatott kép, eredetileg azt is keretbe akartam foglalni, de a dió alapját így is vagy 4szer szedtem szét, ezért ahhoz már nem volt kedvem.

Így készült el első diorámám, bár megkaptam, hogy film szerint ez a gép az Endoron nem járt.Javítanék ezen, mivel a befejező részben, az ünnepség keretén belül a tűzijátékot A-wingekkel szórják a Hold egére, és ugyebár ezek a pilóták sem vetik meg a jó sört, így leszálltak ünnepelni.
RZ-1 A-wing interceptor
RZ-1 A-wing…
A réges-régi állapot, avagy ahogy ráleltem.
A réges-régi á…
Újra hadban
Újra hadban
Endor
Endor
A helyszín
A helyszín
2011.03.05.
amenbass, Budapest
A köszönet itt is jár Tóth Lászlónak, hogy ismét használhattam a kompresszort!
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Cosworth1981
2011.03.27. 14:09:37
Nagyon zsííír! Szépen "restauráltad" a gépet és helyszín sem utolsó... Tetszik.:)
qiez
2011.03.27. 15:14:32
Gratulálok!
petervarga
2011.03.27. 17:58:13
Gratulálok, nagyon szép lett!
Az Endort egy az egybe visszaadja.

Üdv:Peti
amenbass
2011.03.27. 20:13:05
Köszönöm szépen mindenkinek az elismerő szavakat, öröm hallani, h másnak is tettszik a munkám:)
Jó alkotást!:)

Üdvözlet
Luthor
2011.03.29. 07:35:52
Jó látni végre egy nekem való makettet itt a címlapon. Jó ötlet, ügyes kivitelezés, gratulálok!
túrósbatyu
2011.03.29. 10:24:32
Szia, nagyon hangulatos a háttér és az alapzat, gratulálok. Korábban is mondtam a kollégáknak, hogy nagyon feldobja, hangulatosabbá teszi a végeredményt a háttér.Íme egy újabb szép példa!
Ceró
2011.04.20. 11:33:23
Szia!
Nagyon ötletes az Endor-i háttér...tetszik!
A-Wing "Green" Fighter!
Ceró
amenbass
2011.04.29. 22:55:40
Mindenkinek nagyon köszönöm az elismerő szavakat:)
Felbuzdulva én is megtekintettem a végső ünnepélyt, igaz csak youtube-on, kis ablakban és őszintén szólva nem láttam mást fénycsóvákon kívül:D
Ha mégsem azok szórták, akkor eltévedt A-wing-et sikerült száműznöm az Endorra:)
Mégegyszer köszönöm mindenkinek!
Üdvözlet!

Dávid
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció