1971 Plymouth Duster

MOPAR Muscle Car

1:25, AMT - ERTL
Pintér György - Múzeumi krimik Sziasztok!

Egy cserebere kapcsán került hozzám az AMT '71-es Plymouth Duster-e, amit már régóta szerettem volna megépíteni. Mindig is tetszettek az A-body MOPAR-ok.
Itt is mint ahogy minden AMT,Revell makettnél a motortérrel kezdtem az építést. Két lehetőséget is felajánl a makett,az egyik a sima 340 Four Barrel egy karbis soft engine a másik pedig a Six Pack ami 3db 2torkú karbival ellátott változat. Természetesen ezt választottam.
Az építéssel gyorsan haladtam. Pótoltam a gyújtás kábeleket és raktam be biztonsági övet is a "cockpitba".
Egyedüli hibaként talán a két oldalsó ablak beragasztásával szenvedtem meg ugyanis amikor a kaszniba beleragasztod és próbálod a beltérrel összeilleszteni sehogy sem akar a helyére passzolni...így azokat kivettem és egy kis átszabással utólag ragaszottam a helyére őket.
Az első kerék tartó "csonkok" alapból túl magasan voltak, így direkt fordítva raktam be őket ezáltal úgymond leültettem az elejét, így sokkal sportosabb lett. A hátsó spoilert direkt nem ragasztottam fel, és annak a helyét eltömítettem, de nem vártam vele eleget, mert miután megkapta a színt úgy döntött, hogy beszívódik...
A kasznit különben Tamiya spray-el fújtam le, először Silver leaf-el aztán Candy Lime Green-nel végül kapott egy Pearl Clear lakkot. Sajnos az oldalán futó matrica csík a lakk után itt-ott felhólyagosodott.
Egyetlen egy dolog hiányzik a makettről az pedig az akkumlátor..vagy én kevertem el valahová vagy hiányosan kaptam meg, de mindenképpen szeretném pótolni, szóval ha valakinek van elfekvőben 1 aksija és esetleg 2db jó minőségű karburátora (a következő projekthez) az kérem írjon!
Duster
Duster
Duster 1
Duster 1
Duster 2
Duster 2
Duster 3
Duster 3
Duster 4
Duster 4
Duster 5
Duster 5
Duster 6
Duster 6
Duster 7
Duster 7
Duster 8
Duster 8
2016.05.13.
Utolsó módosítás: 2016.05.15.
Charger
Pelikán Makett Klub
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
rod666
2016.06.02. 10:55:37
Amit említettél az első felfüggesztés kapcsán, az a 71-es Chargernél is fennáll, fordítva jelölték az összeállításiban :)
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció