A Kölyökpárduc

VK1602 Leopard

1:35, Hobby Boss No.82460 (2010)
Pintér György - Múzeumi krimik Már lassacskán 1 év eltelt azóta,mióta megvettem a HobbyBoss VK1602 Leopárdját.Ez idő alatt a kicsike folyamatosan készülgetett,ez elmúlt évben nem volt sok időm építkezni,az érettségi miatt. Most tanulás közben,pihenő gyanánt írom meg a cikket is.
Magáról a készletről most nem írok,erről a makettról egy külön dobozbontást írtam,a kísérleti páncélosok megszállottainak kedvéért (mint én),mivel a makettek ezen ágát kevés ember építi,és így a készletek se túl ismertek.

Az összeépítés jól ment a makettnél,nem ütköztem nehézségekbe. Korábbi cikkemben kirészleteztem a szemenkénti lánctalp előnyeit-hátrányait-szépségeit. Én három öntőkeretnyi lánctalpat raktam össze,majd inkább úgy döntöttem,ilyen szintű pepecselés még nem nekem való,így keresek más megoldást.A polcomon állt egy régebbi Dragon Panther,végül annak a lánctalpát használtam fel a maketthoz,mivel az egész futómű (kerekek,lánc,felföggesztés) megegyezik a Párducéval,ez egy jó pont a HobbyBossnak,hogy figyeltek erre,ráadásul a donor nem is a saját márkájuk volt.Az összeállítás után állt egy pár hónapot,majd nekiláttam a festésnek.

Ahogy tőlem megszokható,most is ecsettel festek,a festékszóróra váltáshoz,úgy érzem,még nem gyűjtöttem elég tapasztalatot. A festés most különböző fázisokban folyt,a futóművet,a lánctalpat külön fázisokban festettem meg.
Elég vitatott téma,hogy a német páncélosok színeiben melyik márka a legjobb.Rengeteg festéket kipróbáltam,a legszebbek a Gunze és a ModellMaster színei voltak,szerintem.A kerekeket Gunze festékkel festettem,majd rá kellet jönnöm,ez nem ecsethez való festék,így a testnél és a toronynál áttértem a ModellMaster színeihez.A sárga Luftwaffe Gelb fehérrel és kevés mustársárgával fakítva,a zöld Medium Green a barna pedig keverék Military Brown-bó és Gunze Wood Brown-ból kevés vörössel színezve. A láncot Gunze Steel színnel alapoztam,majd alaposan felhígított Revell 99-essel kopásokat csináltam rajta.
A festés végén szárazecseteltem,hogy elérjem a poros hatást.

Ez az első makett,melyet megpróbáltam koszolni,barátom szóhasználatával élve,ez az első dzsuvamakettem.
Különféle színekkel,fémmel,szürkével,barnával,törtfehérrel értem el a kívánt hatást,helyenként megpróbáltam rozsdafolyást is készíteni,végül egy 4B-s ceruzával fémes kopásokat húztam rajta.
Az elején lehet,hogy eltúloztam,ami szerintem jól sikerült,az a tornya,annak is a jobb oldala (szemből nézve).
A maketthez beszereztem egy pár Tristar márkájú figurát is,mivel a makettet diorámára fogom elhelyezni.Ami biztos: figurát még nem tudok festeni.

Nos,összességében meg vagyok elégedve a végeredménnyel,a dio pedig majd az érettségi után jön.
Remélem elnyeri a Ti tetszéseteket is,de szívesen fogadok minden építő jellegű kritikát is,nem vagyok sértődős.Ha pedig itt tartasz,köszönöm,hogy elolvastad cikkemet!
VK1602 Leopard (1)
VK1602 Leopard (1
VK1602 Leopard (2)
VK1602 Leopard (2
VK1602 Leopard (3)
VK1602 Leopard (3
VK1602 Leopard (4)
VK1602 Leopard (4
VK1602 Leopard (5)
VK1602 Leopard (5
VK1602 Leopard (6)
VK1602 Leopard (6
VK1602 Leopard (7)
VK1602 Leopard (7
VK1602_Dio (1)

A dioráma kb. így fog festeni,amit még nem tudok,hogy a Pak38 ottlegyen-e vagy helyét egy bokor vegye át.
VK1602_Dio (1
VK1602_Dio (2)

Az alapszituáció úgy néz ki,hogy a Laó jön vissza a bevetésről és a legénység leáll váltani egy pár szót a PzTurm parancsnokával,akit perpill nem találok...
VK1602_Dio (2
VK1602_Dio (3)

Másik lehetőség,hogy a Pak38 üresen áll ott,leponyvázva,személyzet nélkül.
VK1602_Dio (3
PzTurm Reloaded

A pzturm testét újra elkészítettem,ezúttal egy roncs párduc testének a maradékát felhasználva.
PzTurm Reloaded
2012.06.12.
Utolsó módosítás: 2012.07.15.
Szabó Kristóf (Gruandag), Budapest
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
atu71
2012.07.15. 11:24:54
Hali!
Alapnak nem is rossz,viszont at kellene mosni kulombozo sotet szintonusokkal,mert nagyon egyhangu es monoton a koszolas osszkepe.A lanctalpat festeni kell ugyanis nem ilyen a szine,es keves sarat lehetne tenni a kerekere es a teknore,
Varom a folyt.
Bulba
2012.07.17. 14:15:50
A festésen van még mit javítani. Nagyon vastagon húzod fel a színeket, higítsd egy kicsit. Jól látható (főleg a zöldön), hogy próbáltad egy réteggel megoldani a festését (átüt alóla az alapszín, ahol meg nem, ott vastag a festék). A koszolás akkor jó, ha a lánctalp és a futógörgőktóől kezded. Ott kell hangsúlyosabbá tenni, onnan jön a kosz. Figyeld meg a valóságban az autókat, az jó alap lesz.
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció