A Witcher

White Wolf

1:32 (54 mm), Andrea Miniatures No.WS-21
Egy kamaraerdei jó barátom révén ismertem meg a Witcher világát (PC játék által). Nem kellett sok idő hozzá, hogy magával ragadjon a cselekmény, és elkezdjek rajongani a történetért (történetekért). Így hát kutakodni kezdtem mindenhol, ahol csak tudtam a témában... A játék amúgy Andrzej Sapkowski lengyel író alkotásai alapján készült, így beszereztem a már angolra fordított kapható két kötetet a "The Last Wish" és a "Blood Of Elves" (Sajnos angolul ez a két kötet jelent meg ezidáig, magyarul meg még egy sem...) A könyvek elolvasása után rajongásom a téma iránt még tovább mélyült. Közben volt szerencsém megtekinteni a "Wiedzim" (Witcher) című 13 részes lengyel nyelvű film "sorozatot", amelynek néhány része a könyvek kapcsán ismerős volt. (angol felirattal) Itt megjegyezném, hogy a film hangulata ami fantasztikus (szerintem), nem pedig az effektek illetve a minőség... (Bár lehet, hogy csak túl elfogult vagyok)

A főhősről

A Witcher főhősét többféleképpen hívják:
- Ríviai Geralt-nak (Geralt of Rivia)
- Fehér Farkasnak (White Wolf) vagy "driád" nyelven "Gwim bleid"

Bár Geralt igazi neve sohasem derül ki...
Foglalkozása: Ki hinné? Witcher... Amolyan pénzért ölök szörnyeket munka. Viszont ahhoz, hogy ezt teljesíthessék, a witchereket kiskorukban mutációnak vetik alá, amitől erősebbek, gyorsabbak stb. lesznek. A hátulütője a dolognak, hogy nem tudnak gyereket nemzeni... Tehát a witcherek szörnyeket ölnek. Ehhez kétféle kardot használnak: acélt az emberek ellen, és ezüstöt szörnyek ellen. Bár Geralt mondása szerint, az olvasottak alapján: "-Mindkettő szörnyek ellen van."
Na azért ne gondoljunk "szőke herceg fehér lovon" szindrómára... A történeteket olvasva, filmet nézve, és játszva egyvalami mindig jelen van. Mégpedig a nők, és a pia.

A makett

Ez idáig fogalmam sem volt, hogy az Andrea Miniatures kiadott egy figurát a témával kapcsolatban. A készletre csak véletlenül bukkantam rá, és annyira meglepődtem, hogy hirtelen velem jött haza... :) (Az ára ellenére is, pedig mit ne mondjak, elég borsos.)

A figura öt darabból áll, és fémből készült (gondolom ónból vagy valami hasonló dologból), plusz egy "figura festési útmutató/tanácsadó noteszt" tartalmaz a doboz. A készlet továbbá minimálisan és csak néhány helyen, de sorjás... Ezen kívül száraz próbák alkalmával fény derült arra is, hogy bizony kelleni fog a jó öreg putty. (A makettezők jó barátja.)

Máskülönben szerintem nagyon szépen kidolgozott figuráról van szó. Egyetlen dolog tetszik kevésbé, a kard mérete (szerintem nagyobb is lehetne).

Bővebben majd építés és festés közben tudok nyilatkozni a készletről.

Ui.: Ez az első fémből készült makettem, illetve az első figura is. (II. világháborús katonákat leszámítva). Emiatt biztos lesznek majd nehézségeim, de néha nem árt egy kis kihívás, úgy gondolom.

Frissítés: 2010.09.28

Bejelenthetem, hogy végre készen van a cikk főszereplője.

Összerakás:
Figyelem! PILLANATRAGASZTÓ SZÜKSÉGES!
Nagy gond nem volt vele, csupán a kardot fogó kesztyűs kéz nem akart jól passzolni->ezt szinte lehetetlen volt tömíteni, de azért tömítettem. (a képen tűnt csak fel, hogy ezzel még foglalkozhattam volna egy kicsit-a valóságban csak akkor feltűnő, ha az ember tudja, hogy ott van :) )


Festés:
Legelőször is fém figura lévén fehér alapozó spray-vel lefújtam, hogy a festés zökkenőmentes legyen a későbbiekben. Utána kezdtem neki a festésnek, amit főleg víz bázisú festékekkel vittem véghez és ez tartott idáig (pár hónapos megszakításokkal)
Mivel főleg kikevert színekkel dolgoztam, egy-egy hiba nagyon lelassított, és kedvszegő volt. (Sokat pihent Geralt félkészen a polcomon) Ezenfelül nagyon híg mosásokat készítettem ugyancsak vízbázisú festékekből. A sok késedelem egyéb oka az volt, hogy bár lefestettem a figurát, és nem is nézett ki rosszul, de nem passzolt az általam képzelt karakterhez. pl.: A fej festése (azt hiszem, hogy négyszer festettem újra csak a fejet) mindig túl hogy is mondjam "élettel teli"-re sikerült. Képeket nézegetve én inkább már-már "zombie"-sabb színt képzeltem neki. A szemei sem akartak összejönni-először "hüllő" szerű látó szervekben gondolkoztam, de mivel ezek sehogy sem akartak jól sikerülni ezért úgy döntöttem, hogy a witcherem erősen be van piálva (Már nem alkohol tartalmú italokkal, hanem saját készítésű "mutagén" hatású főzetekkel).
Ide még megemlíthetném a kék inget, ami eredetileg narancssárga volt, (ne kérdezzétek, hogy miért!-magam sem tudom) majd piros lett->de ekkor elgondolkodtam, hogy egy witcher végül is vadállatokkal/szörnyekkel "hadakozik", így nem éppen előnyös egy ilyen élénk figyelem felkeltő szín viselése.


Összegzés:
Szerintem ez egy nagyon jó kis figura, bár már örülök, hogy befejeztem.

Úgy gondolom, hogy a továbbiakban beszéljenek a képek!

Kommenteket, meglátásokat, építő jellegű kritikát, (legyen az pozitív, vagy negatív a művemre nézve) illetve jó tanácsokat szívesen fogadok! Mivel nem vagyok profi, így biztos, hogy a művem sem makulátlan. Mindenesetre megpróbáltam kihozni magamból a maximumot.


Remélem tetszik!


Köszönettel:
Hrothgar
Witcher fej

Készen Fej
Witcher fej
Witcher 

kép (Minden bizonnyal a PC játék alapján készült)
Witcher
A könyvek

Könyvek
A könyvek
A Játék

PC Játék
A Játék
Még "normális" Geralt

Film (Kicsit rossz minőségű)
Még "normális"…
Az "átalakulás" után

Film (Kissé rossz minőségű)
Az "átalakulás" ut…
A fiatal Witcher

Film (Kissé rossz minőségű)
A fiatal Witcher
Geralt (idősebb) "pár másodperc múlva"

Film (Kissé rossz minőségű)
Geralt (idősebb) "p…
Figura

Doboz
Figura
Kardok

Doboztartalom
Kardok
Alap

Doboztartalom
Alap
Figura

Doboztartalom
Figura
Figura "lentebb"

Doboztartalom
Figura "lentebb
"Épkézláb" :)

Doboztartalom
"Épkézláb
Doboztartalom

Doboztartalom
Doboztartalom
Figura háttal

Doboztartalom
Figura háttal
Witcher

Készen
Witcher
Witcher 1

Készen
Witcher 1
Witcher 2

Készen (sötét háttér)
Witcher 2
Witcher 3

Készen
Witcher 3
Witcher 4

Készen oldalt
Witcher 4
Witcher 5

Készen (fejre fókuszálva)
Witcher 5
Witcher hátul

Készen (háttal)
Witcher hátul
Witcher üvegcsék

Készen (főzetek)
Witcher üvegcsék
2009.10.27.
Utolsó módosítás: 2010.10.09.
Hrothgar, Budaörs
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
tspawn
2009.11.05. 09:34:09
A regénykre énis kíváncsi lennék, de az írót azóta nem bírom, amióta az egyik interjúban nagyon lenézően beszélt arról hogy pc-s játékot csinálnak a figurájából.
gyurmakoma
2009.11.05. 12:49:20
Várom a festését.
Nálam is be van gyűjtve pár warlord saga figura.
Jó választás ez is
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció