A rája visszatérése

Arado Ar (E) 555

1:72, Revell No.04367 (2012)
Magáról a gépről nem sokat tudok: csak tervrajz formájában látott napvilágot még a 2. világháború idején és interkontinentális bombázóként akarták bevetni. Engem a gép formája az, ami megfogott. Szerintem a legszebb "csupaszárnyú" repülő, ami valaha megépült volna.

Németországban, egy játékbolt polcán találtam rá erre a makettre. A készletről nem sokat tudok, csak annyit hogy ez egy régebbi Revell gyártmány újra kiadva. A fotókon is jól látszik sorja van rendesen: jutott még belőle a géppuskákra, kabinbelsőre, hajtóműgondolákra, futószárra és a z áttetsző alkatrészekre is. A koros makett elég részletes, bár egy "what if" gépről lévén szó, nem is tudom hogy lehet-e ilyet mondani. Van teljes értékű belső fegyvertér, domború műszerfal, negatív panelvonalak, szegecselés, bombatér és futóműakna ajtó kívül-belül kidolgozva, leszállólámpák, mozgatható géppuskatornyok. A kabinüveg szokásosan vastag és torzít ami miatt nem látszódik a szépen kidolgozott kabinbelső. A matricákon elcsúszás van ami a kisebb szimbólumoknál vehető észre jobban de szerintem használható a stencil.

Mindent összevetve jó készletnek látszik, nekem kellően részletes, kevés feljavítást igényel. Mutatós darabja lesz a majdani "Mi lett volna ha..." gyűjteményemnek.
doboz
doboz
matrica
matrica
öntőkeret1
öntőkeret1
öntőkeret2
öntőkeret2
öntőkeret3
öntőkeret3
öntőkeret5
öntőkeret5
öntőkeret6
öntőkeret6
öntőkeret4
öntőkeret4
öntőkeret7
öntőkeret7
útmutató1
útmutató1
útmutató2
útmutató2
útmutató3
útmutató3
útmutató4
útmutató4
útmutató5
útmutató5
2012.08.20.
Utolsó módosítás: 2012.10.07.
Precursor
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Floramilla
2012.10.27. 11:37:55
Sok lehetôség van benne! Egyébként nem olyan nagyon koros makett, de olyan népszerû, hogy most adták ki újra!
Nem "what if" kategória (számomra az a modellezôk által kreált alkotmányok elnevezése), ez inkább a Luftwaffe 1946. Ez valóban tervezett gép, ráadásul az E.555-nek 10-nél több különféle változata került ki a rajzasztalról.
Más kérdés, hogy semmi nem készült el belôle.
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció