AH-64D Longbow Apache

Boeing AH-64D Longbow Apache

1:48, Italeri
Szeretném bemutatni ennek a monstrumnak a készítését. A történetét nem írom le,mivel aki egy kicsit is jártas a helikopterek terén, az ismeri a típust, meg már leírták sokan,és nem untatnám vele a kedves olvasót.

A makett:
Az olaszok szerintem nagyot alkottak ezzel a makettel. Igaz,hogy pozitív szegecsek tömkelege lepi el a gépet, de a valóságban is, mint tudjuk, kiállnak a szegecs fejei. Nem a legmodernebb Apacsot készítették, mivel a készlet se mai. Ez leginkább a pilótafülkében jelentkezik, mivel nem a legkorszerűbb műszereket kapjuk. Ezt egy jól sikerült festéssel élethűvé varázsolhatjuk. (Remélem nekem sikerült ezt a hatást elérni...) A pilótafülke még hiányos pár darab kapaszkodótól, de ezt könnyen orvosolhatjuk rézdróttal. A törzsfelek jól illeszkednek, én nem mindenhol mertem csiszolni a pozitív szegecsek miatt. Összeállítottam a motorburkolatot és a szárnyakat, majd felhelyeztem a gépre. Ezután következett a festés.

A festés:
A festést Revell 49-es Nato-olív színnel végeztem, két rétegben fújva. Sajnos a kabin üvegét nem sikerült jól maszkolni, amit eléggé sajnálok.

Befejezés:
Összeállítottam a fegyvereket és felraktam a szárnypilonokra. A gépfegyvert összeállítottam, de sajnos a gázvisszavezető csövet nem jól sikerült felrakni, mivel az útmutatón nem egyértelműen van feltüntetve, hogyan is kéne felrakni. Hiába nézegettem képeket a valódi gépágyúról, nem sikerült eltalálni a pozícióját. Ezután felkerültek az infracsapdavetők és a kisebb kapaszkodók (ezt sajna a festés előtt kellett volna elvégezni). Összeállítottam a rotort ,illetve rajta a radart. Felkerültek a kinyitott kabinajtók és rájuk a kilincsek. Elkészült a makett,de mégis olyan snassz volt ott egyedül a polcon, ezért készítettem hozzá egy alapot.

A „dioráma”:
Egy rétegeltlemezre készítettem az alapot. A betont vízfestékből festettem, amire kétfunkciós pisztollyal dilatációs vonalakat festettem. (igazából karcolni kellett volna…). Mellé homokot szórtam, arra pedig műfüvet szórtam foltokban. Ezzel elkészült a művem.

Remélem tetszik,és várom a kritikákat!
AH-64D
AH-64D
AH-64D
AH-64D
A Cockpit
A Cockpit
Hátulról
Hátulról
AH-64D
AH-64D
A rotor
A rotor
Felülről
Felülről
2011.07.30.
Utolsó módosítás: 2011.07.31.
szecsigeri, Mikepércs
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Mpower
2011.08.09. 19:17:02
Nekem összességében nagyon tetszik, bár tényleg lehetett volna itt-ott tömíteni, legalább egy kis híg pasztát befolyatni. De ettől még nagyon tetszik. Üdv a szomszéd faluból!
szecsigeri
2011.08.09. 21:36:08
Üdv!
Örülök, hogy tetszik! :) Hát igen a tömítés... ma már nagyon sok mindent másképp csinálnék! Sárándi vagy? Innen, mikepércsről is üdv és további jó makettezést! :)
szecsigeri
2011.08.09. 21:37:19
Még annyit, hogy láttam a kocsiaid és nagyon tetszenek! :) Üdv!
Mpower
2011.08.09. 21:47:25
Örülök neki, h tetszenek. Bár van még mit fejlődnöm. Ja, igen sárándi vagyok.
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció