A Revell EC-135 a dobozból

Eurocopter EC-135

1:72, Revell No.04457 (2002)
Rövid ismertető az útmutatóról

Az EC-135 egyike a legújabb helikoptereknek. Egyszerre 7 utast, vagy egy teljesen felszerelt mentőegységet szállíthat. A hangerőt és a balesetveszélyt a besüllyesztett hátsórotor (Fenestron) csökkenti. A mentőszolgálat eredményességét nagyban növeli, ha fedélzeten orvos is tartózkodik. Az EC-135-öst gyakran használja az ADAC(Német autóklub), és az ÖAMTC(Osztrák autóklub).

A makett

Mióta egy éve láttam már a dobozt, eldöntöttem, hogy mindenképp megszerzem eme apró gyöngyszemet, melyet az Eurocopter cég fejlesztett ki nem is oly rég. Ez a pillanat a múlt héten jött el :). A doboz egy 2001-es gyártású makettet rejt, mely a Revell új kitjeihez hasonlóan gyönyörű felületű. A műanyagalkatrészek színe sárga, vastagsága ideálisnak mondható. Az alkatrészek 6 sárga , és egy átlátszó kereten, 60 / 5 arányban található. A valós alkatrészszám nagyobb (60>), mivel valószínűnek tartom, hogy hamarosan kijön a katonai, illetve a rendőrségi kiadás, melyhez fel kell majd használni a maradék darabokat is. Az építést pillanatnyilag nem kezdtem el, így az illeszkedésről sajnos még nem tudok beszámolni, de valószínű, hogy a szélvédővel lesz némi probléma. Az üvegfelületekre egyébként jellemző, hogy kicsit vastagok. Az apró mérethez képest bőségesen be van rendezve a belső tér, még hordágyat is kapunk helikopterünk mellé. A műszerfalat matricán kapjuk. A matricalap a megszokott Revell minőség, melyet az olasz nyomtatás garantál. A lap méretei meglepően nagyok, a makett apró méreteihez képest, főleg, hogy csak két változatot építhetünk meg, a német vagy az osztrák autóklub helikoptere közül választva. Rengeteg apró stencil vár, hogy a már kész makettre kerülhessen, bár én az ablakok köré kerülő fekete keretet inkább festeni fogom majd.
Ízelítőül néhány képet mellékeltem.
Az EC-135 doboza
Az EC-135 doboza
Alkatrészek
Alkatrészek
Alkatrészek kiterítve
Alkatrészek kiterí…
Matrica
Matrica
Útmutató 1. oldal
Útmutató 1. oldal
Útmutató 2. oldal
Útmutató 2. oldal
Útmutató 3. oldal
Útmutató 3. oldal
Útmutató 4. oldal
Útmutató 4. oldal
Útmutató 5. oldal
Útmutató 5. oldal
Útmutató 6. oldal
Útmutató 6. oldal
Útmutató 7. oldal
Útmutató 7. oldal
Útmutató 8. oldal
Útmutató 8. oldal
Útmutató 9. oldal
Útmutató 9. oldal
Útmutató 10. oldal
Útmutató 10. oldal
Útmutató 11. oldal
Útmutató 11. oldal
Útmutató 12. oldal
Útmutató 12. oldal
2003.07.06.
Utolsó módosítás: 2007.12.03.
RaPe
Makettinfo Online Klub
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Emil
2008.12.12. 19:56:24
Heló!
Énis beszereztem ezt a makettet és az illeszkedésekről annyit hogy olyan közepes Revell minőségű.Én a hátsó ajtókat nyitottra építem és kivágtam.Majd ha elkezded építeni megosztanád hogy miket cserélsz le "házi készítésűre" meg hasonlók?Előre is köszi.Sok sikert hozzá:)
RaPe
2008.12.28. 14:52:06
Hali!

Később kiadtak egy polgári változatot is 1/72ben. Azt végülis nem javítottam fel, csak dobozos lett, de az készen van ha úgy nézem. A súlypontra nagyon kell figyelni, mert eléggé farnehéz. Az igazán nagy kihívás pedig a kabintető szintbe csiszolása. De némi türelemmel mwgoldható az is.
Ricsi56
2020.11.16. 11:52:24
Szia pigasos78 tudsz nekem segiteni festesben ecsettel festek de csikos es nem szep
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció