A bosszúálló

Grumman TBF Avenger

1:144, Minicraft No.4414
A története:

A prototípus 1941-ben emelkedett a levegőbe. Első harci bevetése a midwayi csata volt. A Grumman (TBF) és A General Motors (TBM) is gyártotta. Főleg torpedóvetésre használták. Ez volt a legsikeresebb alkalmazási köre. Főleg anyahajóról üzemeltették. Fegyverarzenáljában megtalálhatóak a rakéták, bombák és aknák is. Németországban, mint csatarepülő vett részt. A japán fegyverletétellel még nem ért véget a gép szolgálata, pár évig hadrendben maradt.

A makett:

A doboz egy rendkívül egyszerű készletet rejt, ami nem meglepő, hiszen a fesztáv 11,3cm! 18 sötétkék műanyag és 5 átlátszó alkatrészből építhetjük meg a gépet. Vegyesen találhatunk negatív és pozitív panelvonalakat.A szárny 1 darabból áll (összesen)! Az illeszkedéssel nem lesz különösebb gondunk, de a tömítőt ne tegyük messzire. A matricák egyetlen gépre elegendőek, viszont ezek pontosak, és színhelyesek. Az építési útmutató egyszerű, érthető. Sajnos nem említi a belső színeket (kabin, futóakna, stb.) A festési útmutató részletes kielégítő.
Főleg „próbálkozóknak”, és elvetemült profiknak ajánlom.
chevygavenger1
chevygavenger1
chevygavenger2
chevygavenger2
chevygavenger3
chevygavenger3
chevygavenger4
chevygavenger4
chevygavenger5
chevygavenger5
chevygavenger6
chevygavenger6
chevygavenger7
chevygavenger7
chevygavenger8
chevygavenger8
chevygavenger9
chevygavenger9
2007.12.14.
Utolsó módosítás: 2008.06.13.
Braun Gergely Gábor (ChevyG)
Bajai Makettezők Egyesülete
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Topy
2008.06.08. 17:19:13
Halihó!
Az Avengert a Grumman TBF a General motors TBM jelzéssel gyártotta. Bár torpedóvetőnek készült, elsősorban nem ebben a szerepkörben használták. Ennek elsősorban az Mk.XIII. torpedó hiányosságai voltak az okai, illetve a háború későbbi szakaszában a "megfelelő" célpontok hiánya. Csatarepülőgépnek nem igazán használták, de közvetlen csapat-támogatóként bevetésre került. Németország ellen tudomásom szerint nem vetették be.
Üdv ... Topy
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció