A győztes

Winner figura

1:24, Tamiya, saját
A figura a Tamiya Peugeot 206 WRC Winner verzióból származik és a saját elképzeléseim alapján készítettem el hozzá a dobogó részletét és a hátteret, sztirol lapok segítségével.
A dobogót 10 darabból illesztettem össze pillanatragasztó segítségével, a ragasztási réseket pedig tömítettem és alaposan elcsiszolgattam.
A hátteret alapozás után fehérre festettem, aztán maszkolás következett, végül „ráfényeztem” a fekete kockákat.
Az alapra öntapadós plüsst ragasztottam, ami imitálja az aszfaltot.

A figurával semmi probléma nem volt, köszönhető ez a gyártónak, aki ebben az esetben már (nem úgy, mint az autóban ülő gumihoz hasonló anyagú figurákhoz) műanyagból öntötte le a készletet, így sokkal egyszerűbb és szebb a festés végeredménye.
Az overall is élethűre sikerült, ezért pontosabban láthatók rajta az apróbb részletek (varrások, zsebek, pántok, stb.), valamint a cipő is szebb lett. Ez fontos is, mert amíg az ülő emberkének nagy részét eltakarják az autó belső részei, addig a „győztes” minden részlete látható marad.

A versenyző ruhája hasonlít az eredeti JWRC futamokon induló Ignis-es párosok ruháihoz, igaz, a reklámfeliratokat helyenként módosítottam.
A „győztes szett” apró hibája, hogy nincs benne bukósisak, ezért ennek is van egy kisebb története, hogyan is készítettem el. Kevés gyártó készít ilyet külön kiegészítőként, de legalábbis itthon nehéz hozzájutni, így saját magamnak kellett megoldani a kitalált feladatot.
A bukósisak elkészítése a következő volt: az általunk már megismert Tamiya versenyzők (ilyen található pár WRC-ben) „maradék” sisakos fejeit használtam fel. Először fúró, fűrész és szike segítségével „egyszerűen” eltávolítottam az arcokat, majd simára csiszoltam a vágott felületeket, és végül a két fél darabból összeragasztottam a sisakot. Így a versenyzős készletben található +2 fej sem vész kárba...

Természetesen a Winner-készlet egyik serlegét és pezsgős üvegét is hasznosítottam a kész figurámhoz, aki örömében egyik öklével a levegőbe üt... :o)
SuzukiWinner01
SuzukiWinner01
SuzukiWinner02
SuzukiWinner02
SuzukiWinner03
SuzukiWinner03
SuzukiWinner04
SuzukiWinner04
SuzukiWinner05
SuzukiWinner05
2007.12.09.
Utolsó módosítás: 2008.01.10.
Németh Gábor (NGPETI), Schwadorf
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Mty,Matyi
2008.02.14. 19:30:50
A cikk GOOD, a modell jó, a téma a legjobb!
NGPETI
2008.04.03. 12:22:07
Köszi! :o)
NGPETI
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció