Airbus A380 Lufthansa

Airbus A380 Lufthansa

1:144, Revell
Azt hiszem nem kell bemutatnom ezt a repülőt,hiszen mindenki jól ismeri őt, a legnagyobb befogadóképességű utasszállítót mostanság.

A készletet még karácsonyra kaptam ,de csak nyáron fogtam neki az építésének,és mivel még relatíve kezdő vagyok,nem is vártam el sokat magamtól.
Az összerakást az útmutató alapján kezdtem el,és egy darabig nem is volt vele gond.A nagyobb bajok akkor kezdődtek,mikor összeillesztettem a főbb alkatrészeket.Amikor fel akartam ragasztani a futóműakna ajtajait,rájöttem,hogy nyitott pozícióban állnak,és a valóságban ez korántsem így van.Tehát jött a faragás és csiszolás,hogy a megfelelő pozícióban álljon,csak annyi volt a gond,hogy a kerekek már fent voltak, szóval így kénytelen voltam leszedni őket(végül majdnem az egész futót kivettem,így jobban festhető).Mondhatnék még több hibát is,de ez a legszembetűnőbb. Tehát aki próbálja kicsit is valósághűre csinálni,az jobban jár,ha egy építési művelet előtt megnézi az adott részt fotón,mert sajnos a Revell elég sok mindent elhibázott mind a festés és matrica leírásban és magán az összeépítési mutatóban is.
Tudom,hogy az én gépemen is lenne még mit javítani,de sok problémát már festés után fedeztem fel,és nem volt kedvem javítani.Majd a legközelebbinél.
Azért szerintem nem lett rossz a végeredmény.
IMAG0322
IMAG0322
IMAG0325
IMAG0325
IMAG0326
IMAG0326
IMAG0327
IMAG0327
IMAG0328
IMAG0328
IMAG0364
IMAG0364
IMAG0365
IMAG0365
IMAG0366
IMAG0366
IMAG0369
IMAG0369
2013.01.07.
Utolsó módosítás: 2013.01.27.
atala8, Érd
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Toopac
2013.01.11. 12:03:16
Szia,

Szerintem elég szép lett a makett. A legfontosabb, hogy neked tetszen, nem másnak kell megfeleni!
Amúgy az én szerény véleményem, hogy a Revell makettek valami borzalmasak, de lehet csak én vagyok balszerencsés velük! Kövezzen meg bárki ezen kijelentésemért, de sajnos ezt kell, hogy mondjam. Én is nem rég tértem vissza a makettezéshez. Azóta 2 Revell helikoptert építettem egyen pedig jelenleg is dolgozom. Én az életemben ennyit még makettel nem szenvedtem! Nem hazudok de már lassan több mint egy hete csak csiszolok és tömítek, és még így sem lesz szép az eredmény! Sorjatengerek, rossz öntés, páros alkatrészek mértbeli különbségei és stb sbt. Többet Revellt egy darabig biztos nem veszek!
korenpityu
2013.01.12. 12:11:43
Szerintem szép, nekem tetszik.
Én az első festéses verziót építettem meg, nekem sem lett tökéletes, az a rengeteg kerék sehogy sem akar ugyanúgy állni, kb fele hozzáér a polchoz, fele meg kb. magasságokban -nagyon gáz, pedig a futók beragasztásakor igyekeztem minél jobban a párhozamosságra, a vízszintre törekedni. Szekrény tetejére, jó magasra is állítottam ki:)
Sajnos egyet kell értsek az előttem szólóval, a Revell makettjei tényleg nem az igaziak. Magyarországon sajnos csak ezt tudják az emberek megfizetni, jómagam is szökőévben egyszer tudok valami minőségire összeharácsolni pénzt.
Nekem az a problémám az egésszel, hogy Toopac által írt tömít, csiszol, tömít csiszol... miatt egy idő után tele lesz a hócsukám az egésszel -emiatt pihen 3 félkész Revell a polcon:)
Elhanyagolható az árkülönbség, de akkor már Zvezda, bár 747-8/767-300/787-8-on kívül nemnagyon van nagyvasa.
atala8
2013.01.12. 14:36:14
Örülök,hogy tetszik nektek!Sajna nekem is meggyűlt a bajom a futókkal nem egyszer és nem is áll tökéletesen,de hát nem tudok mit tenni már.A másik,hogy nem is igazán az a gond,hogy nem tudják megvenni mert szerintem ez sem olcsó makett,hanem,hogy nem is lehet kapni más gyártótól ezeket a típusokat.Van még a Zvezda és kb. kifújt az itthon boltban kapható utasgépek gyártója mert nem igazán láttam sem Eastern Express sem Minicraft makettet csak neten és azt is külföldi oldalon.
hobbista
2013.01.13. 12:55:59
Sziasztok!
Kezdem unni ezt az örökös Revell-fikázást! Nem rosszabb, mint más vele egykorú makett (főleg az újabbak), más részről sok más cég régebbi makettjeinek újracsomagolásai (így reklamációt az eredeti gyártóhoz), arról nem is beszélve, hogy alapnak nagyon jó (például az én Saab 35 Drakenem), utoljára, de nem utolsósorban talán azért kapható sok belőlük, mert német (és nem pl. tajvani), és talán ezért is aránylag olcsó. És még hozzátenném, nem győzöm elégszer, a makettezéshez TÜRELEM kell!
atala8 szerintem is szép a géped. Nekem egyetlen illúzióromboló dolog van rajta: az ablaküvegek matrica volta. Kis türelemmel el lehet készíteni élethűbbre is. Ez hobbi, nem kell két nap alatt összecsapni.
futár
2013.01.13. 17:06:49
Szia!
Jó lett a gép, de csinálj róla természetes fénynél is fotókat, mert így nem látszanak a statikus kisütők!
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció