Airbus A 340-300 Austrian Wiener Philharmoniker

Airbus A340-300

1:144, Revell
A Revell ezt a makettet 2007-ben adta ki, tehát már ez egy új generációs készlet. Finomabban és részletesebben kidolgozott, mint a korábbi Revell-modellek.
Nagyon sok extra nincs a maketten, egyedül annyi, hogy kiengedett(vagy behúzott)futóval építjük. Mondhatnánk, ez is egy "sima" utasszállító, viszont a gép festése teszi egyedivé az amúgy eléggé nagy - Jumbo konkurrens - repülőt.
A doboz tartalma öt fröccskeret, fóliába csomagolva, részletes és egyértelmű leírás, és a hatalmas matricalap. Ebből kétféle - az osztrák és egy svéd SAS - gépet lehet elkészíteni belőle.
Én és "megrendelőm" az előbbi dizájn mellett döntöttünk, ez lényegesen látványosabb.
Az alkatrészek jól kidolgozottak, szinte sorjamentesek, jól illeszkednek, behúzódás csak egy-két helyen fordul elő. A plexi alkatrészek is szép tisztán átlátszódnak. Összeállítás közben sem nagyon találkoztam méretbeli pontatlanságokkal, ezeket is finom csiszolással lehet korrigálni.
A törzs két felére érdemes odafigyelni, ezek kicsit el voltak csavarodva a dobozban, de lehet hogy csak egyedi eset volt nálam. Összeállítása előtt kapott egy réteg fehér festéket, ami a ragasztás után tömítés, csiszolás, és újabb festékréteg fújása követett.
A szárnyak a másik figyelmet kívánó rész, ha lehet nézzünk utána az igazi gép szárnyának! Elvileg adja a két fél az ívet, de mielőtt megköt a ragasztó, rögzítsük úgy a szárnyfeleket, hogy a valós vonalvezetést kapjuk!
Miután a sárkány összeállt, a hajtóműveket ragasztottam fel, majd a pilótaablak is a helyére került.
A gép hasának festését a törzs matricázása utánra hagytam, itt lehet csalni, a fehér alapon jobban észrevehetők a gyűrődések, könnyebb eldolgozni az amúgy nagyon jó minőségű matricákat, és javítani a felmerülő kis hibákat.
Ezek után a szárnyak festése következett, száradás után helyükre kerültek a matricák, és a futómű alkatrészei is. Végül átpolíroztam a törzset.
Összességében a makett kidolgozása és részletessége jó, az ára sem húzós, kis hibákat leszámítva nagyon szép gépet lehet belőle kihozni. Egyedül a matricázás kíván némi gyakorlatot és türelmet, de a végeredmény mindenképp kárpótol.
Airbus doboz
Airbus doboz
Airbus 1
Airbus 1
Airbus 2
Airbus 2
Airbus 3
Airbus 3
Airbus 4
Airbus 4
Airbus 5
Airbus 5
Airbus 6
Airbus 6
Airbus 7
Airbus 7
Airbus 8
Airbus 8
Airbus 9
Airbus 9
2008.06.02.
Utolsó módosítás: 2008.06.04.
Gabcsi, Budapest
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
viper
2010.01.10. 13:44:40
Szia!

Én is nem rég fejeztem be ezt a makettet, a végeredmény tényleg gyönyörű, a legszebb makett lett a gyűjteményemben.
Viszont amit a tieden észrevettem, hogy a hasát nem festetted be világos kékre.
De amúgy profi, grat.

Üdv
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció