Alien: Narcissus

Wayland

1:144, Halcyon
Pintér György - Múzeumi krimik Az Alien-film emlékezetes mentőjárműve a Narcissus. Nem sok cég próbálkozott azzal, hogy kiadják ezt a szépvonalú, kecses űrhajót. A Halcyon cég volt az egyik, akiknek a terméke (kevés példányban) el is jutott az országunkba. Sajnos idővel már eltűnt a boltok polcairól,és az interneten is csak elvétve bukkan elő pár példány. Most, hogy a mozikban vetíteni fogják az Alien előzményfilmjét, gondoltam leporolom és közkincsé teszem a dobozbontást.

Maga a makett nem mai öntvény, a \\\'90-es évek szinvonalát tükrözi, azonban szép kidolgozású. Talán a kis példányszámank is köszönheti, hogy sorja vagy öntési hiba nem található rajta. A panelek vékonyak és negatívak. Az átlátszó alkatrészeket \\\"sötétítve\\\" kapjuk. Elegáns megoldása a fülke elrejtésének. Ezt érzem a makett egyetlen gyenge pontjának. A belsőtér kidolgozásának hiányát házituninggal lehetne feljavítani, azonban az APC-hez képest itt nem segítettek nekünk azzal, hogy meghagyják a helyet az átépítésnek.
A pilótafülkét beleöntötték és minimalista elven berendezték, a sötét fülketető ápol és eltakar felkiáltással. Ha ettől eltekintünk és a külső alakját, kidolgozását nézzük, akkor már viszont csak dícsérni tudom. A formáját és alakját sikerült eltalálni. A hajtóművek is szépre sikerültek,és beindítják az ember fantáziáját egy kis extra tuningra... Összeségében csodálatos makettet kapunk, amit egy szép festéssel a polcunk igazi gyöngyszemévé tehetünk!
n1_doboz

Doboz
n1_doboz
n2
n2
n3
n3
n4
n4
n5
n5
n6
n6
n7
n7
n8
n8
n9
n9
2012.06.03.
Bishop
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Ceró
2012.06.05. 12:28:30
Szia!
Jó neked,hogy megvan. Én évek óta vadászok rá...Nagyon tuti!
T.: Ceró
Luthor
2012.06.05. 12:48:02
Nekem is van 1 festett, összerakott darabom, ha valakit érdekel, alkudhat rá. Én nem túl valószínű, hogy időt tudok szakítani a lemosásra, szétszedésre és kezdeni elölről.
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció