Az Orosz meló
1:43
Pintér György - Múzeumi krimik Múltkor a kis F Astrámat mutattam be, most egy Volga a soros. Igaz,ez sem makett, csak egy kis modellautó, de átalakult,és ennek is története van. A Retroautók első száma egy 1500-as Lada volt. Megvettem, nagyon tetszett, azóta is nagy becsben van tartva.
Már-már el is feledkeztem a Retroautókról,mikor egy barátomtól születésnapomra megkaptam a fehér Volgát. Sokáig csak a Lada mellett hánykolódott a szovjet csatahajó. Nem igazán tudtam mit kezdeni vele, mellesleg tetszett. Eltelt pár év. 2013 karácsonya előtt párommal jártuk a boltokat, ajándékok után kutatva. Az egyik üzletben volt egy nagyon ötletes fali kulcsakasztó. Egy motor volt a közepén és egy enyhe fészerhatás volt érezhető az egészen. Eldöntöttem, hogy nekem is kell egy ilyen. Hazaérvén már jöttek is az ötletek. A Volga lesz a projekt alapja, de mit,hogyan… Aztán egy kézműves kreatív boltban vettem egy akasztó alapot és díszítőpapírt a háttérnek. Párom készítette az alapot, szalvétatechnikával ragasztott,festett, mire elkészült minden. Én a Volgát vettem kezelésbe. Szétszedtem darabjaira, majd felniválasztás kezdődött. Volt egy Bburago Chargerem,ami alatt DUB stílusú nagy króm felnik voltak. Ezeket szántam az orosz alá. Át kellett alakítani az alvázat, hogy elférjen minden. A tengelyekből kivágtam, fúrtam, faragtam, illesztettem,mire megtalálták a helyüket azok a nagy kerekek. A karosszériát becsiszoltam,majd alapoztam. A színek autószínek. BMW pezsgő és barnametál, magasfényű autólakkal lakkozva. Összerakás után én voltam a legjobban meglepődve azon, hogy milyen jól is néz ki ez a nagy hajó! Sokáig nézegetve nem egy orosz vas, hanem egy tengerentúli cirkáló jut az ember eszébe, amit egy híres autóépítő műhely vett kezelésbe. Szinte elgondolkoztam azon, hogy kéne egy igazi is, ami természetesen ugyanígy nézne ki. Az alapra derékszögben egy rétegelt lemezt ragasztottam, amit előtte szürkére festettem és fehér csíkokkal láttam el, utat imitálva. Összepróbáltam az egészet,de olyan üresnek tűnt. A háttérre felcsavaroztam egy 1200-as karikalámpás Ladát. Sajnos nagyon sok alkatrésze hiányzik,így egy kicsit koszoltam és elnyerte végső helyét. Az Astrámhoz felhasználtam pár kereket. A donorautóval nem tudtam,mit kezdjek (ez egy Camaro). Végül azt is felcsavaroztam a Lada mellé. Kicsit roncstelep, kicsit Cadillac Ranch hatása van, de nekem így tetszik. Az egészre készítettem egy kis plexi fedőt is, majd felkerült a falra az elkészült kulcsakasztó.
Azóta is mosolygok minden nap, hiszen ilyen nincs senki másnak,csak nekem.
volga poszter
volga poszter
faragás
faragás
már ültetve
már ültetve
fényezve
fényezve
Az orosz amerikai
Az orosz amerikai
Volga DUB
Volga DUB
Kulcsakasztó
Kulcsakaszt
Kulcsakasztó2
Kulcsakasztó2
Ladával közeli
Ladával közeli
mind3an
mind3an
2014.06.26.
Malicsek András (Chargerman), Salzburg, Staßwalchen
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Kumancs
2014.06.29. 10:21:08
Nagyon jó kis kulcsartót csináltóá Az orosz vas tényleg elég ameriás lett. Grat!
Mad_Nick
2014.06.29. 20:16:48
Tetszik! Nagyon jó!
EdE the Brain
2014.07.04. 15:55:46
Szia,

Az érdekelne hogyan ültetsz egy ilyen kocsit.Mert írtad hogy ültetted is a verdát.Az érdekelne hogy ott mit vágtál\hajlítottál hogy lejjebb kerüljön minden.Ha lenne erről képed annak örülnék a legjobban!
Másik dolog ami érdekelne hogyan szedted le az alvázról a kasznit.Ha jól tudom ezek alul nem csavarosak hanem szegecselve vannak.Ja igen és hogyan szedted ki a műanyag ablakokat festéskor vagy esetleg maszkoltad?
Előre is kösz.
Chargerman
2014.07.06. 12:33:49
Szia "EdE the Brain"!
Megpróbálok képekkel is válaszolni. Ennek a Volgának az alváza elég érdekes. A belső dobok elég nagyok, így a gyári furatok felett új furatokat készítettem, így magasabbra került a tengely. (így alacsonyabbra az autó) Az alváz csavaros megoldású, elöl és hátul is egy egy csillagcsavar fogja össze az alvázat a kasztnival, így könnyü dolgom volt. A műanyag ablakok miatt beáztattam a kasztnit meleg vízbe. Jó sokat fürdött nem figyeltem az órát. Aztán egyszer elővettem és szinte kipattant a helyéről. A fényezés után Revell ragasztóval helyeztem őket vissza. Az a fajta ragasztó amelyik pont az ilyen makett üvegekhez készült. Remélem segítettem valamennyit.
http://www.kepfeltoltes.hu/140706/IMG_6223_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/140706/IMG_6224_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
EdE the Brain
2014.07.07. 13:07:08
Köszi igen sokat segítettek a képek.Az ötlet meg nagyon állat így lopom :)!
EdE the Brain
2014.07.07. 13:08:07
Ja igen a még annyi hogy a plexi borítást honnan szerezted?
Chargerman
2014.07.09. 06:11:39
:) A plexi boritást én készítettem, olyan méretben amilyet az alap igényelt. Feldaraboltam, majd Revell clear makett-üvegragasztó.
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció