Az első Kalózom

Chance-Vought F4U-5 Corsair

1:72, Revell
Pintér György - Múzeumi krimik A nevem Paszterkó Rudolf, Szabadkán(Szerbia) születtem és élek jelenleg is, a szakmám lakatos.
Gyerekoromban készitettem néhány makettet, valószinüleg nagy hatása volt rám a Top Gun c. film, majd mostanáig semmi. Tulajdonképpen ez az első makettem amit festőpisztolyal fújtam.
Szabadka nagyon rosszul van ellátva makettekkel és festékekkel, de sikerült megvennem a Corsairt.
Már az elején elhatároztam hogy semmi tuning, dobozból épitek ki kell járni a tanuló éveket.
A Revell makettje szerintem elég jó, illeszkedési hiba talán csak a szárnytőnél volt, de tömitőpasztával megoldottam. Összeállitás után a papirforma szerint festettem, kivéve a kerék gondolákat és a géppuskákat. Fényes lakkréteg majd a matricázás jött, amitől egy kicsit tartottam, de könnyen ment ez is.
Egy kevés kopást vittem fel a makettre próbaképpen (tanulni kell ezt is), a kipufogó és a géppuska kormozását pasztel kréta porral végeztem el. Gondoltam ezután jön a végső lakkréteg, ami selyem fényű volt(1.kép). Ez piszokul nem tetszett, mivel fényesebb lett mint az első lakkréteg, ezért lefújtam Revell matt lakkal. A végső összeállitás után(kabintető,kerekek,póttartály) nekem egy nagyon tetszetős makettet kaptam, ami párosult az élvezetes munkával.
Tudom, hogy rengeteg hiba van rajta, de a következő makettemnél már jobban oda figyelek. A következő amit már elkezdtem az Italeri
AH-64 Apache Longbow. Sajnos ez már nem lessz olyan sima menet, mivel eléggé sorjás és tömiteni kell rendesen.
Várom a pozitív és negatív kritikákat az első művemről!
Üdv.P.R.
2.lakkréteg
2.lakkréteg
2.
2.
3.
3.
4.
4.
5.
5.
6.
6.
7.
7.
2011.03.09.
Utolsó módosítás: 2011.06.28.
őrmester, Szabadka
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Balintka
2011.07.09. 06:55:59
Nekem tetszik, grat, szép munka.
Farkas_Máté
2011.07.09. 09:19:36
Tényleg szép lett, én is hamarosan kapok kompresszort, szóval magamtól is hasonlót fogok elvárni. A Corsair amúgy is nagy kerdvencem, szóval ma is belépek a böngészőbe, és eyg gyönyörű szép F4U val találom szemben maga, szóval ez a reggel is jól indult :)
gabrielguess
2011.07.09. 13:42:55
Szia! Szerintem nagyon jól sikerült első makettnek, később jöhetnek az 1/48-asok...azok sokkal részletesebbek és látványosabbak...és nyugodtan maradhatsz a revell-monogram vonalon vagy a tamiyánál:) üdv
őrmester
2011.07.09. 16:19:35
Köszi mindenkinek.
Máté-Én a kompresszort magam készitettem el,hűtőgép kompiból és autóbusz 2O literes levegőtartály kombinációjával, plussz a biztonsági felszerelések.
Gabrielguess-Sajnos Szabadka nagyon rosszul van ellátva-kizárólag csak Revell termékek vannak.DE elkészült az útlevelem úgy hogy el fogok látogatni Szegedre.Üdv:)
Luthor
2011.07.11. 07:32:58
Tetszik az az állítható állvány...
őrmester
2011.07.23. 08:14:24
Bocsi a kései válaszért,sürgős dolgom akadt Görögországban nyaralás ügyében.Az állvány saját készitésű de nem én találtam ki.Valamilyen makettező oldalon láttam és az alapján készitettem el.Tényleg óriási segitség mert épités során tökéletesen be lehet állitani minden szükséges magasságra igy helyettesit egy kezet.Üdv:)
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció