Az elsö gépem

Mikojan-Gurjevics MiG-29 Fulcrum-A

1:72, Italeri
Pintér György - Múzeumi krimik Ennek a makettnek is megvan a saját története. Az egész úgy kezdődött, hogy elvittem az öcsémet a kecskeméti repülősnapra, ami nagyon tetszett neki,és ott vette ezt a gépet. Azt mondta,hogy majd ő összerakja, (pedig soha nem rakott egy makettet sem ), na erre másnap eltörte a kezét.

Igy rám maradt a feladat, hogy megcsináljam neki, én pedig kb 10 éve 12 évesen maketteztam de valami bűnronda, festetlen gépeket csináltam, akkor meg is fogadtam,hogy nem nekem való a mekettezés !
Most pedig ott volt előttem a doboz,és úgy éreztem,hogy megpróbálom,
de mivel életemben még sohasem festettem makettet,így azt sem tudtam ,hogy mi fán terem !!
Mondtam is az öcsémnek,hogy nem tudom lefesteni , de közben egész jól haladt az összerakás, de ő csak erősködött, hogy fessem le, így odajutottam, hogy kész lett a gép,de festés nélkül.
A munkahelyemen eközben volt egy srác,aki nagyon vágta a makettezést, tőle kértem segitséget, hogy mitévö legyek, ő pedig nagyon segítőkész volt és elmagyarázta, hogy mit is kell vennem, és hogy kell csinálnom.
Először a finom grafitceruzával felrajzoltam a foltok határvonalait, na most ahogy a képeken is feltűnik nem lett jó a festés, mert a haverom mondta, hogy válasszak megfelelö ecsetet,ami direkt makett festésre alkalmas. Én pedig,amikor megláttam az árá, nem akartam hinni a szememnek,és gondoltam,jó lesz a makettbolt melletti papír-írószerboltban kapható sörteecset is, hát nem. Meg hát azt is mondta, hogy jól keverjem ki a festéket, na ez se jött össze . Igy ilyen lett a gép,a kifutópályát pedig gipszböl készitettem .
Talán ez a gép juttatott el újra a mekettezés világába,és a további próbálkozások remélhetöleg jobb eredményt fognak hozni !
Várom a véleményeket !!
KÉSZ 1
KÉSZ 1
2
2
foltok fel rajzolva
foltok fel rajzolva
Kész 2
Kész 2
Kész 3
Kész 3
2010.12.31.
_DEL_ddk466, Kecskemét
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Farkas_Máté
2011.01.30. 08:55:31
Ejha! Nekem is ez volt az első amit megkezdtem, és úgy kb. 3-ik 4-ik amit befejeztem! Bár az enyém nem így néz ki, hanem végig sötét metál. Amúgy az ecset nem feltétlenü lkell, hogy spéci legyen, én is olyanokkal dolgozom, ami vagy írószeres( onnan is a 200 ft körüliek), vagy még nagyon régi írószeres( 20-25 éves). Nincs velük gond! Majd belejössz, az enyém is így nézett ki elsőre.
jerry82
2011.01.30. 10:02:13
Hello Kálmán
Első festet makettnek nem olyan rossz ez mások is kezdték . ecsetekről meg annyit hogy azok a direkt makettezéshez készült ecsetek egy része (revell humbrol )rosszabb mint amit az írószerbe lehet venni . írószerbe kapsz sűrű , puha szőrű ecsetet abból egy lapos fogóval egyszerűen csinálhatsz lapos ecsetet a végét szikével kiegyenesíted kezdésnek nagyon megteszi. További jó makettezést
parahybana
2011.01.30. 11:17:39
Szia! Mindenki elkezdi valahol,szerintem jó lett.Nekem is ez volt az első makett amit anno pisztollyal festettem(őrzöm is mint egy aranyrudat).Csatlakozom Mátéhoz,majd belejössz.Nem másoknak kell megfelelni,a lényeg hogy téged boldoggá tegyen amit csinálsz!
Juhasz.Adam
2011.01.30. 20:43:32
Szia
Első próbálkozásra szerintem jól sikerült, csak így tovább!
Valamint, ha jól láttam akkor a légi harc rakétákat is terepmintásra pingáltad, na azok egyszínű fehérek és a fejük fekete. Fehérrel utálok festeni ezért mikor én még gépeket csináltam akkor Light Gull Gray-re festettem, az olyan világos szürke, hogy szinte nekem már piszkos fehérnek hat!
Na de ez szerintem van így!
Sok sokert, és további jó makettezést kívánok katona.
Üdv:Ádám
ecsetes
2011.01.30. 21:16:41
Szia!
Én is ecsettel kezdtem és ez máig így is maradt :)
Revell ecsetkészletet használok, szettben vásárolva elfogadható az ára. Egy pár jó tanács:
- bármilyen ecsettel dolgozol, utána mindig jól mosd ki, így tovább használható
- vannak részek amiket a beépítés előtt könnyebb festeni
- használat előtt jól keverd fel a festéket és hígítsd, így szebb felületet kapsz
- minimum két réteget vigyél fel minden színből

Ha tudok segítek, addig is jó munkát!
Barni83
2011.01.30. 22:46:29
Szia!

Első makettnek nem lett rossz.Az én első makettem (amit le is festettem) egy Academy F-111 Aardwark volt 1:144-es léptékben, ez az enyémhez képest "csúcskategória"!
Ha továbbra is szeretnéd folytatni ezt a hobbit érdemes beszerezni "Az én légierőm"(Fóth Gábor-Tóth Sándor) című kiadványt, nagyon sok hasznos dolog, ötlet van benne az első lépésektől a profi munkákig.Nekem is rengeteget segít!
További jó munkát: Barni
Kferro
2011.02.01. 10:27:02
Első makettnek valóban nem rossz.
Én csak annyit ajánlanék, hogy máskor a részegységeket külön fesd le, tehát ne ragaszd készre a teljes makette rakétákkal, futóművel...stb., hanem ezeket egyenként fesd le és koszold.
hobbista
2011.02.01. 16:42:36
Szia!
Ez a készlet nekem is megvan, és nekem is elég korai összerakás, az első festett gépeim egyike.A zöld szín nálam egy kicsit sötétebb, és közvetlenül a szürke műanyagra van applikálva. Jó kis készlet ez!
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció