Balaton Modell MiG-23UB átalakító készlet

Mikojan-Gurjevics MiG-23UB

1:72, Balaton Modell
Pintér György - Múzeumi krimik Sokáig az Academy készlete volt az egyetlen komolyan vehető MiG-23-as makett. Aztán a Heller, később több ex-szovjet cég is próbálkozott vele. Egyik sem volt tökéletes, és mind az egyszemélyes, harci változatot tartalmazta.

Voltak bátor próbálkozók, akik saját erőből nekifogtak a kétüléses, UB változatnak. A siker lehetősége megvolt. Ezek után lépett a színre a Balaton Modell. Az Academy makett átalakításához kínált alkatrészeket, szám szerint 12-őt. Egy húzott kabintetőt, ez felejtős, jobb más módon kialakítani. Ezen kívül azonban szép, használható műgyanta darabok sorakoznak. Négy komolyabb darab, a két hosszított orr-rész, a gerinc átalakítója és a két ülést befogadó kabin mellett kapunk két egészen szép katapultülést, két botkormányt, persze két műszerfalat, no, meg az orrfutót befogadó akna felső borítását. Mindezt a megszokott, golyóálló papírdobozban lehetett megkapni. A kis, zárható zacsi mellet pedig egy A/4-es lapon olvasható a munka menete.

Bár a leírás külön felhívja a figyelmet, hogy ezek az alkatrészek csak az Aca makettjével kompatibilisek, persze kipróbáltam egy mit sem sejtő Heller kiten is. Nagyobb macera, de oda is beépíthető! Persze itt is az általános érvényű alapszabály: ha valamit elég ideig macerálsz, az előbb-utóbb az általad kigondolt helyére kerül. A Helleren a ráöntött gépágyú-gondolát is ketté kell fűrészelni, így ott több a rombolás, mint az Aca makettnél, ahol illesztéshez rögzül az új alkatrész. Nem kis munkával elkészíthető a kétüléses.

A rossz hír, hogy a Balaton Modell beszüntette rendszeres működését.
alkatrészek
alkatrészek
botkormányok
botkormányok
a kabinbelső és környéke
a kabinbelső és környéke
a készlet a Heller maketten
a készlet a Heller maketten
kabin
kabin
ez a sajáterős UB
ez a sajáterős UB
2008.03.06.
Miggyuri
Makettinfo Online Klub
Minimánia Makettépítő Kör
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció