Benetton B190

Benetton B190

1:24, Hasegawa No.51550 (1990)
Pintér György - Múzeumi krimik Japánból érkezett hozzám ez a készlet, az egyik legszebb Benetton az összes közül! A dobozfedélről rögtön kitűnik, hogy nem a szokásos "rajzolt" kép, hanem igazi fotó! A High grade type felirat árulkodó, de ez kimerül a "fém" keréktárcsákban és az előre feliratozott gumikban. Külön lapot adnak, hogyan kell összeilleszteni a "fém" darabokat. Az összeállítási rajz a szokásos Hase, érthető, nem okozhat gondot. Bakit nem találtam benne, de majd még kiderül, ha neki kezdek az építésnek. Mivel sokféle színű lesz az autó, kapunk hozzá maszkolót, amihez van leírás is természetesen.

A matricákból megépíthetjük a Monaco nagydíjon, és a Japán nagydíjon első és második helyezést elért B190-est. Három pilóta is elkészíthető: Nannini (Japánig), Moreno és Piquet. Maga az "anyag" szintén a szokásos Hasegawa: kicsit ridegebb, mint a Tamiya, de teljesen jól kezelhető!

Amivel nem tudok kibékülni: a féktárcsák borzalmasan gagyik! De az eddigi F1-es autók után ez már meg se lep. A becsomagolás is a szokásos: minden egy zacsiba beledobálva. Bár itt nincs sok könnyen karcolódó, "üveg"-alkatrész. Egyébként szinte teljes egészében megegyezik a B190B-vel! Akár abból is összehozható ez a készlet. Összeségében nem csak Benetton-fanoknak ajánlom, nagyon szép és színes makett készíthető el belőle.

Az építésről is csinálom majd folyamatosan a fotókat, bár egyhamar nem kezdek bele.

Nekikezdtem, hamarabb, mint gondoltam! Szokásomhoz hívem először a motor és a hátsó futómű összeállításával kezdtem. Problémát csak a fém felnik okoztak, túl vastagok ugyanis a "tengelyek" a közepén, nehéz a tengelycsonkba beledugni (bár legalább nem esik ki könnyen:)) ). Egyébként nagyon szépek, festés után pláne (például szelepsapka). A motoron annyit váloztattam, hogy kifúrtam a szelepfedeleket bekábelezés céljából, minden más gyári rajta (hűtőcsöveket kéne még felszerelni, hmm...)

A másik problémás rész az első szárnyak felső része! Itt ugyanis a B190B készlet alkatrészét találjuk meg, amiből bizony faragni kell kőkeményen, még a rajzon is jelölik nekünk, nehogy úgy hagyjuk.
A hátsó szárny könnyen összeállt, bár iszonyat sorjás! A matricák hiányoznak még róla. A monaco-i nagydíjon induló autó színeit, logo-it kapja majd meg!
Az ülés részén nagy a hiányosság gyárilag, biztiöv még matricában sincs, valahogy igyekszem pótolni... Következik a kasztni alapozás és festés (kézzel természetesen!!!) Képeket töltöm!
doboz
doboz
rajz1
rajz1
rajz2
rajz2
rajz3
rajz3
rajz4
rajz4
DSCF0011
DSCF0011
DSCF0012
DSCF0012
DSCF0013
DSCF0013
DSCF0014
DSCF0014
matrica
matrica
felni+gumi
felni+gumi
kasztni
kasztni
keret1
keret1
keret2
keret2
highupgrade
highupgrade
DSCF0089
DSCF0089
DSCF0106
DSCF0106
DSCF0108
DSCF0108
DSCF0110
DSCF0110
2008.03.03.
Utolsó módosítás: 2008.07.20.
JazzZ, Balassagyarmat
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció