Boeing 787-8 Dreamliner

Boeing 787-8 Dreamliner

1:144, Revell
Üdv mindenkinek!

A megépített gépeim közül most következzen a Dreamliner.

Párom már régóta mondogatta, hogy szeretné ha építenék egy 787-est. Egy pesti utam alkalmával a vecsési Müllerben megláttam a Revell 787-es szettjét. Felhívtam a páromat majd azt kérdezte, hogy "Boeing festés?" mondom "igen", "akkor vedd meg". Mikor hazaértem elszomorodott, mivel neki a régi gyári festés tetszik, ez pedig az új. Sebaj, megépítjük.

A csomagolást kibontva szép, tiszta öntőkeret tárult elém. Egy deka sorját nem találtam az alkatrészeken.

Az első dolog ami szembetűnt, az a rendhagyó hajtómű. A Revell gyönyörűen kidolgozott hajtóművel lepi meg vásárlóit. (Két lapátsoros, forgó hajtómű)

A második amin meglepődtem, az a hosszú matricacsík. Már jó előre vakaróztam, hogyan is fogom szépen, szimmetrikusan felhelyezni a géptörzsre.

Nos az építésről nem sokat írnék, igazából a szokásos, ragasztás, tömítés, csiszolás.

A festést egy kicsit benéztem, mivel a Bricostore-ban a "kedves" árufeltöltő a fényes fehér festék helyére matt fehér festéket töltött ki. Én persze ezt nem vettem észre... csak száradás után... Sebaj, a második réteg már fényes fehér festék lett. Majd jött a matricázás.

Nem hiába féltem a hosszú csíktól. 3 részre vágva, próbáltam igényesen matricázni, de a két oldal nem sikerült szimmetrikusra. Ez a farokrész találkozásánál derült ki, mikor már a csík 80%-a a helyén volt. Úgy döntöttem visszavágom szimmetrikusra. Elég szembetűnő, bár még mindig szebb, mintha a csíkok nem pontosan találkoznának.

Időközben a párom kívánságára rendeltem a Zvezda-tól egy régi festésű 787-est, ami még összerakásra vár. Még nem alakult ki bennem a festési koncepció... :)Ha elkészül, felrakom!
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
2012.01.31.
Atakacs, Budapest
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Bálint89
2012.02.06. 00:14:08
Szia Ákos!
Újra egy szép munka Tőled! :-) Irigyellek megmondom őszintén, hogy ilyen párod van, aki támogat a makettezésben. A tiéd ismeri a gépek típusait, kíííívánságai vannak :D ... Ellenben az enyémnek semmi fogalma sincs róla, hiába zengek ódákat erről-arról amit majd összefogok rakni... Mintha csak a magam szórakoztatására beszélnék róla. Na de hát mindegy, mindenki más :-) Várom a következő munkád, üdv: Bálint
szapi
2012.02.06. 20:23:28
Ákos!
Szépek a gépeid, bár engem a polgári gépek csak akkor mozgatnak meg ha utazom velük.
Gratula!

Bálint89!
Egyszer próbálj meg egy összerakott, lefestett, kész makettet mutatni a párodnak.
A dobozban lévők az enyémet sem hatják meg, amikor már készen akkor már tetszik Neki.

Üdv!
Szapi
Bálint89
2012.02.06. 21:08:45
szapi! Látta a készeket is! Szép-szép, azt ennyi a véleménye, meg hogy ő nem ért hozzá... :)
Atakacs
2012.02.06. 21:11:41
Köszönöm a dícsérő szavakat! Bálint89: Az én párom repülő szeretete onnan ered, hogy 6 évet húzott le Ferihegyen a Malév GH-nál. A makettek őt sem indítják nagyon be, inkább csak maguk a repülők.

szapi: Nekem csak polgári repülők vannak a polcon. Bár most készül egy C-160-as 1:72-ben, mérgelődök is, nem sikerült túl jól a kamuflázs...a Humbrol spray meg hamar kifogy... majd egy cikkben bemutatom ha kész lesz!
dudola124
2012.02.08. 12:27:25
Nagyon szép,így tovább
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció