C-47 Skytrain

Douglas C-47 Skytrain

1:72, Italeri
Pintér György - Múzeumi krimik Nem emlékszem már rá, hogy hol és miként vettem ezt a makettet, mivel a szállítógépek nem tartoznak a kedvenc makettjeim közé. (Elsősorban talán azért, mert elég nagyok, így a tárolása nehezen megoldható).
Típusismertetőt nem írok, mert aki ezt elolvassa, az valószínűleg ismeri az internetet,és pontosan utána tud olvasni.
Maga a makett hozza az Italeri-színvonalat: Vésett panelvonalak, melyek kicsit mélyebbek, mint az elvárt volna, néhol zsugorodási nyomok, mely valószínűleg a puha műanyag következménye. Összességében egy szép makett, én legalábbis meg voltam vele elégedve.
Az összeállítás során nem is igazán akadt probléma a géppel. A pilótafülét - mint az egész makettet is - a dobozból építettem meg. A szélvédőn keresztül kevés látszik belőle, ezért nem is nagy baj.
Az alkatrészek szépen illeszkednek, ezért tömítésre szinte nem is volt szükség. Ahol mégis, ott kipróbáltam a Gunze Mr. Surfacer nevű anyagát, amellyel teljesen meg voltam elégedve.
A festése is nagyon egyszerű, hiszen nem bonyolult mintázatról van szó. Korábbi gépeimnél viszont kerültem az inváziós csíkokat tartalmazó változatokat, de itt pont a látványosság növelése miatt mégis ezt választottam. Viszonylag sikerült is jól felfesteni ezeket, persze a felületek is viszonylag tagolatlanok voltak. A törzsön lévő csíkok maszkolása nehezebb volt, de ez is elfogadható lett.
Az egyszínű festést próbáltam a panelvonalak átfújásával kicsit megtörni.
A matricák miatt kicsit aggódtam, mert elég nagy felületük van,és az Italeri kicsit rideg matricákat készít, de komoly gondot nem okozott, talán csak a sárga D8-asnál kellett néhol bemetszeni a gyűrődéseket. A törzsön lévő felségjelzés fehérje viszont nem takart eléggé, de amikor ez láthatóvá vált, akkor már túl nagy munka lett volna kijavítani, ezért így hagytam.
A többi géphez viszonyítva nagy mérete miatt elég jól mutat a vitrinben, arról nem is beszélve, hogy klasszikus repülőgépalakja van.

Összességében egy esztétikus darabbal bővült a gyűjteményem.
Felülnézet
Felülnézet
Szemmagasságból a "noseart"-al
Szemmagasságból a…
Alulról
Alulról
2010.11.17.
Utolsó módosítás: 2010.12.01.
jakoa
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
juge75
2010.12.14. 08:24:43
Nagyon szép lett a "Dakota" maketted!
Nagyon nem kellett volna maszkolnod az inváziós csíkokat, mert azokat kézzel, ecsettel festették fel, gyakran meg sem volt ideje száradni.
Gratulálok, további hasonlóan szép munkát a jövőben!
mercure47
2010.12.14. 09:43:44
Gratula nagyon szép,az inváziós csíkokat csinálhatad volana kicsit egyenetlenebere,de szerintem így is nagyon szép
wolf
2010.12.14. 20:34:32
Nagyon szép igényes munka. Nyilván lehetett volna mindenféle koptatást meg koszolást alkalmazni (a panelvonalakat talán tényleg érdemes lett volna áthúzni egy sötétebb színnel) de ez így is egyben van. Jó lett a visszafogott árnyalás. Gratulálok.
tobika
2010.12.14. 20:51:13
Gratulálok!!!!!!!!
Nagyon szép lett a gép.
Csak így tovább.
jakoa
2010.12.15. 09:18:08
Köszönöm az észrevételeket! Éreztem, hogy nem szabad nekem inváziós csíkokat festenem ;-)
szecsigeri
2011.04.10. 21:41:40
Üdv!
Én is építettem egy ilyet csak én "átalakítottam" L4-es jelzésűvé. És tényleg az inváziós csíkokat tényleg kézzel festették. Még egy észrevétel, az Italeri valamit nagyon elnézett, mivel a D8-as nem sárga volt hanem FEHÉR. (kicsit utánnajártam :-) ) De összeségében szép makettet sikerült csinálnod! Csak így tovább!
Üdv! szecsigeri
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció