Crusader Mark.III

Crusader Mk.III

1:35, Revell
Pintér György - Múzeumi krimik Még 12 éves koromban karácsonyra kaptam ezt a makettet.Akkoriban kezdem ismerkedni a Call of Duty játékokkal,és a CoD 2 nagyon megfogott,kedvenceim voltak a sivatagi tankos pályák,ahol Crusaderekkel kellett menni,így elhatároztam,hogy megépítek egy ilyet.

A kit elég jó minőségű,nem találtam rajta túl sok sorját,az alkatrészek jól illeszkedtek,a szegecselés is nagyon szép rajta,a Revell egy igen jóminőségű makettje ez,a gumi lánctalp is meglepően szép.A kit mellé kapunk még 3 figurát is,akik a tank mellett pihennek (na,ezek sajnos már nincsenek meg,így a képeken nem tudom megmutatni).A figurák szépen ki vannak dolgozva,bár itt-ott lehetnének részletesebbek is,és helyenként sorjásak.

A festés egyszínű okkersárga,Revell 88,lánctalpat nem festettem,a gyári fekete szín megfelelő volt neki.Koszolást nem kapott,mert akkoriban,mikor ezt építettem,a koszolás számomra még ismeretlen volt,bár a sivatagi tankok amúgy se koszosak,maximum porosak,hisz a homok úgy hat,mint a csiszolópapír.

Összességében a Revellnek egy elég jó kitje ez,bár nem a legolcsóbb,amikor vettem körübelül 4 éve,akkor volt 6000 Ft,de ettől függetlenül szép harckocsit lehet a készletből építeni,nekem ez volt a első olyan alkotásom,amit merek makettnek hívni,ezért is raktam fel ide,12 éves fejemmel büszke voltam rá és (ellentétben a többi 12-13 év korombeli alkotásommal) nem került a polc hátuljára.
Crusader Mk.III
Crusader Mk.III
Crusader Mk.III (1)
Crusader Mk.III (1
Crusader Mk.III (2)
Crusader Mk.III (2
Crusader Mk.III (3)
Crusader Mk.III (3
2010.11.14.
Utolsó módosítás: 2010.11.21.
Szabó Kristóf (Gruandag), Budapest
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Balintka
2010.12.07. 07:04:47
Nekem nagyon tetszik grat, kár, h már nem kapható, mert én is megvenném.
Luthor
2010.12.07. 09:57:52
Szép építés ... kicsit olyan, mintha le se lenne festve. És ez akár dícséret is lehet. Érdemes lenne talán egy kis visszafogott bemosást, visszatörlést alkalmazni, hogy némi érnyékot (ha koszolódást nem is) imitálj a felületeken.
wolf
2010.12.07. 13:42:07
Ideológiát mindenhez és mindennek az ellenkezőjéhez is lehet gyártani. Így van ez a koszolással. Ettől függetlenül egyetértek azzal, hogy a homogén felületet a főbb panelvonalak sötétebb árnyalattal kiemelése szerencsésen töri meg akár egy újként ábrázolt eszköz esetében is (sok harcjármű pusztán néhány napot élt meg a fronton).
Juhasz.Adam
2010.12.07. 17:07:36
Szép makett lett ez is kristóf, de igen én is ezt mondom: egy kis kosz semminek sem árt!
De szép így az egész ahogy van, jó kis makett ez.
Gruandag
2010.12.07. 17:31:28
Köszönöm a tanácsokat,Ádám a sivatagban túl sok kosz nincsen...a bemosás nem lenne hülyeség,de az az igazság hogy még most se nem tudom,hogy hogy kell azt jól elkészíteni. Gondolom 12éves fejjel senki se nagyon értett az ilyen dolgokhoz mint koszolás,bemosás,felújítani pedig nem akarom,ezt a makettot nosztalgiának szánom,mint a legelső tűrhető makettemet.
cooper
2010.12.08. 08:11:43
no azért csinnyán azzal a higiénikus (nincs kosz) sivataggal kijelentéssel,nem szeretném taglalni mi is van ott szerintem azzal mindenki tisztában van
Luthor
2010.12.08. 08:25:56
Mivel ránézésre szép selyemfényű a felületed, a bemosással nagy gondod nem lehet. Válassz ki egy kisebb, jól körülhatárolt területet, mondjuk a torony mögötti szépen panelezett részt, vagy valamelyik görgőt. Készíts egy híg keveréket 1-1 csepp alapszín és barna (sárga alapszínt barnával érdemes sötétíteni) valamint 8-10 csepp (saját gyártmányú) higitóval. Jól keverd el és egy nem látszó felületen (pl. a hasán) húzz 1 vékony vonalat egy 0-ás v 00-ás ecsettel. Ha túl határozott vonalat húz, higítsd még cseppenként, ha szétterül és száradás után enyhén sötétebb árnyalatú foltot hagy, akkor jó. Ezzel a híg keverékkel folyasd be a panelek találkozásánál és a kiemelkedő részletek tövénél a makettet. Vékony ecset, belemártod, óvatosan egy sarokhoz érinted és csodálattal látod, ahogy a híg anyag végigszalad a panelvonalak mentén. Fontos, hogy a kezelt felület lehetőleg legyen mindig vízszintesen amíg meg nem szárad a festék. Száradás után eldöntöd, hogy kell-e még egy menet v elég egy. Ha valahova túl sok megy, vagy olyan helyre is felmászik, ahova nem kéne, az alapszínnel (pl. szárazecseteléssel) tudod javítani.
Ha van olyan maketted, amin gyakorolhatod a technikát, az előny.
Sok sikert.
hobbista
2010.12.15. 17:25:34
Oké, nosztalgiamakett, meg nem akarod felújítani, de egy antenna mégiscsak dobna rajta valamit. Amúgy nagyon szép a tank!
Gruandag
2010.12.15. 19:13:28
hobbista!
Köszönöm az elismerést,antenna is volt,csak műanyagból gyárilag,aztán az az első porolás folyamán letört...
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció