Digit Flanker Agressor

McDonnell Douglas F-15C Eagle

1:48, Tamiya
Pintér György - Múzeumi krimik Az amerikai légierő kiképző egységei mindig érdekes festésekkel büszkélkedtek, legyen szó a haditengerészet TOP GUN iskolájáról, vagy épp az agresszorokról, akik a szovjet pilóták harcmodorával hasítják az eget a kiképzések és gyakorlatok alkalmával.
Az agresszor századok ezért is szinte minden alkalommal az orosz Mig és Sukhoj gépek aktuális festéseit másolták le, a saját típus gépein. Ez alól a jelenlegi festés sem kivétel.
A korábbi SU-27 (Blue és Desert Flanker-ek) mellé a SU-30 és SU-35 típusokon látható splinter kamós un. Digit Flanker is sorra került. Ezek közül elsőként a 9-es sorszámot viselő gép kapta meg ezt a festést, és egy ideig úgy nézett ki, másik gépeket nem is festenek át erre a mintára. De azóta szerencsére már több gépről is készültek és terjednek a neten ilyen fotók.
A kiszemelt makett erre a feladatra végül a régi Tamiya F-15C készlete lett. A doboz felbontása után azonnal szembeötlött pár olyan részlet, ami nem a "C" verzióra, hanem a korábbi "A" verzióra utalt. Ezért utánanéztem az ekkor kiadott Tmaiya készleteknek, és megállapítottam, hogy az "A" a "C" és a "J" verziók csak matricában térnek el egymástól.
De ennek ellenére nem adtam fel a dolgot. A készletet több ponton átalakítottam, és feljavítottam. Elsőként a kabint teljesen átformáltam. A kabinhoz tartozó részeket szétvágtam, és kicseréltem több ponton is az elemeket az Academy F-15 C készletére. Azon felül ami hiányzott, saját magam elkészítettem sztirol lapokból, és húzott szálakból, vagy épp drótból.
A fegyverek egy részét szintén Academy készletből emeletem át, illetve a gyakorló adatközlő konténert a Hasegawa fegyverkészletéből vettem ki. A pulykatoll nélküli kiömlők is Academy félék lettek.
Maga az építés viszonylag könnyű, a gyári alkatrészek szépen illeszkedtek egymáshoz, tömíteni leginkább az átalakítással érintett területen volt szükség.
Festéshez Gunze akrilokat használtam. A színek közül a fehér és szürke színekhez gyári festéket használtam, a kéket sajnos keverni kellett többszöri próbálkozással. Lakkozáshoz Gunze lakkokat, és Sofix padlóápolót hívtam segítségül. A panelvonalakhoz pedig a Florymodel sötétszürke koszoló folyadékát használtam fel.
Matricázáshoz a TwoBobs matricaívét vásároltam meg, amely érdekes módon csak ezt az egy gépet tartalmazza, de azt 72, 48 és 32-es méretarányban.
001
001
002
002
hátul
hátul
kabin közeli 1
kabin közeli 1
kabin közeli 2
kabin közeli 2
Nellis sasok
Nellis sasok
2015.05.14.
Arlath_Zsolt, Dabas
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
p-51
2015.07.09. 11:07:25
Szia!
Gyönyörű!
De ami a legfontosabb: Megvenném az 1/72-es matricát, mert itt állok a festés végén matrica nélkül!
Ha írnál az ügyben, nagyon örülnék, de kereslek telefonon is.
Üdv és gratulálok!
p-51
vettorio78@gmail.com
Levix
2015.10.17. 15:32:11
Profi munka! Gratulálok!
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció