Dryad

Dryad

1:48, Games Workshop
Sci-fi/fantázia makettezéssel foglalkozok néhány éve, kedvenc témám a Warhammer 40000, de más asztali társasjátékok készletei is érdekelnek. Sajátépítésű maketteket is kreálok maradék alkatrészekből.

A figura egy erdei nimfa volt eredetileg, de én inkább egy démoni teremtményt akartam készíteni. A készletből rengeteg variáció építhető, hála a sokféle alkatrésznek és a pontos illesztéseknek. Az összeállítás így nem okozott gondot.
A festés egy picit döcögősen ment, mert nem tudtam eldönteni a mintázatot, és hogy milyen színeket használjak. Először világoszöldre festettem, mert valami undorító, rothadt lényt akartam készíteni, de ez nem sikerült,ezért kékre színeztem, hogy valami "vízelemental”-t hozzak össze belőle. Mivel ezzel se voltam elégedett már csak kísérletezés kedvéért festettem le narancssárgára, és amikor megszáradt,enyhén hígítós ecsettel elkezdtem a színeket egymásról ledörgölni. Végül csak sikerült valami nekem tetszőt összehozni.
A szemek azért lettek kékek, hogy kicsit ellensúlyozzam a meleg színeket. A csontvázat fehérrel lekentem,majd citromsárgával enyhén szárazecseteltem, végül híg, fekete festékkel lemostam. Az ujjak, karmok, haj és minden hegyes nyúlvány végét ezüstszínnel szárazecseteltem. Az alapra egy, a készletből származó, vésettel díszített követ tettem. A mintáját próbáltam úgy festeni mintha izzana. A szürke alapszínt feketével szárazecseteltem, a körülötte lévő nyúlványokat ugyanúgy festettem, mint a figurán. Az egész alapot lekentem vékonyan folyékony faragasztóval, aztán narancssárga és sötétvörös pigmentpor keveréket szórtam rá. A le nem ragadt pigmentet egyszerűen leráztam róla. Az alap azért kapta ezt a színt, mert végül ezt a figurát valami lángoló démonnak szántam,és szerintem ez passzol hozzá a leginkább.

Az építésről és a festésről sajnos nincsenek képeim, csak a kész makettről, mert akkor még nem gondoltam, hogy cikket írok róla. Néhány melléfogás után véletlenül sikerült egy épkézláb figurát összehozni. Remélem, tetszik nektek is! Minden véleményt, észrevételt örömmel fogadok.
Dryad1
Dryad1
Dryad2
Dryad2
Dryad3
Dryad3
Dryad4
Dryad4
Dryad5
Dryad5
Dryad6
Dryad6
Dryad7
Dryad7
Dryad8
Dryad8
Image1
Image1
Image2
Image2
Image3
Image3
Image4
Image4
Image5
Image5
Image6
Image6
Image7
Image7
Image8
Image8
Image9
Image9
2012.04.08.
Utolsó módosítás: 2012.04.11.
Lénárd
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Luthor
2012.04.11. 15:41:07
Szia! Készíthetnél pár képet jobb megvilágítással, vagy vakuzva, mert így sajna nem sok látszik a kicsikéből. Várom az update-t.
Lénárd
2012.04.11. 17:53:32
Hello! Jobb megvilágításom sajnos nincs, vakuval készítettem az új képeket. Azért nem használtam vakut mert szerintem úgy nem adja vissza a színeket. Természetes fénynél néz ki szerintem jól, csak amellett nem tudok jó képet csinálni. A részletek mondjuk így tényleg jobban látszanak. Kösz a tippet.
Luthor
2012.04.11. 20:01:00
Köszi. Meggugliztam ezt a számomra ismeretlen fajt és hát zömmel fa-szerű tündeizék jöttek ki. Egyedi színek, nem vitás, én jobban szeretem a hagyományosat. Kicsit nézz szét te is a neten, biztos találsz neked tetsző mintát. Csak azért javaslom, mert a cikk alapján az jött le, hogy te magad se tudtad igazán eldönteni, hogy milyen is legyen.
További jó festegetést.
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció