EC-145 - majdnem igazi festéssel

Eurocopter EC-145 "Securité Civile"

1:72, Heller No.80375
Az első "nyilvános" építésem olvashatjátok, lesz még jobb is. :)
A makettet egy kirándulás alkalmával vásároltam az egri Tesco-ban, ahol a leértékelt, sérült dobozos termékek között találtam. Mennyiért? 200,- Ft-ért. Igen, 200,- Ft. Azt hittem,rosszul látom, beraktam a kosárba és szaladtam ki az áruházból, nehogy meggondolják magukat.
Ami hibája: sérült volt a csomagolás és a bal első ajtónál volt egy kis törés az A oszlopnál.
Az építésről: tudományosan keresgéltem képeket, egész jól dokumentált a gép, persze egyik sem repül azokkal a függesztményekkel, amiket én szerettem volna felrakni, ezért ekkor vesztettem el a valóságábrázolási szándékomat és átcsaptam örömmakettezésbe. A Heller ezt többé kevésbé támogatja, bár néha az örömöt a káromkodás és a csiszolás helyettesítette. Szerintem szép a szegecselés, annyira sok sorja nincs az alkatrészeken, a dobozban pedig jó sok extra alkatrész van, sok egyéb kiegészítőt is rá lehet rakni. A csúszótalp is 3 különböző verzióban építhető, érdemes utánanézni,ha valós gépet csináltok.
A műszerfalat matricával adja, szerintem a célnak megfelel, amúgy az oldalsó üvegek annyit torzítanak és nagyítanak, hogy gyakorlatilag semmi nem látszik a belsejéből. A hátsó ablakokkal sajna baleset történt, túl sokáig hagytam rajta a maszkolófolyadékot, ráfestettem és egyszerűen nem tudtam leszedni,így muszáj volt lefesteni az egészet. Kár érte,mert elég sokat rontott az összképen.
Ez az első gépem, amit már csak pisztollyal festettem, fogjuk fel gyakorló gépnek, itt gyakoroltam a maszkolás+festést is, ezen van még mit javítani.
Miután szépen lefújtam az egészet sárgára, a fekete ablakkeretek maszkolva, ráment a lakk, elkezdtem jobban nézegetni, hogy a felső részt nem adja egészben vörös matricával, hanem csak a gépen látható csíkokkal, felette nekem kellene fújni (Ugye így jár, aki rögtön nekiesik,és nem nézi meg rendesen,mi van a dobozban.). Na,ekkor már elfogyott a lendületem, úgyhogy úgy döntöttem, hogy elég lesz így is a matricázás, szóval itt már tényleg semmi köze nincs a valósághoz. De ettől függetlenül legalább nem csúnya.
Gondolkodtam a rotor feljavításon, de ráhagytam.Egy kis drót lehet, dobott volna rajta,meg persze a rotorlapátok hajlítása, mert így nem valami valóságos.
Na mindegy, elkészült, gyakorlásnak jó volt, a 200,- Ft-ot megérte, most már csak egy Ec-135 kell mellé magyar festéssel.Ja, és nekem tetszik! :)
DSC_0148
DSC_0148
DSC_0149
DSC_0149
DSC_0152
DSC_0152
DSC_0153
DSC_0153
2014.02.02.
Pólya Tamás (ptamas), Kistelek
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
pigasos78
2014.02.02. 21:07:43
Szia!
Örülök a cikknek, ugyanis pont most készülök összerakni egy ilyet. A 145-ös jó és szép! Volt szerencsém kint ilyet repülni.
Tényleg kár a hátsó ablakokért! És hiányérzet is van a felső piros hiánya miatt. Az antennák is túl vastagok ehhez a méretarányhoz képest. Lehetett volna ezek helyett húzott szálat raknod. De őszinte leszek, nekem így is tetszik!
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció