Egy fa élete
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ez a sport egy egyszerű egyetemistának (kevés zsebpénzzel) elég drága. Épp ezért megpróbálom a legtöbb dolgot saját magam csinálni a "legolcsóbb" dolgokból. Igazság szerint még soha nem csináltam ilyesmit, ez az első saját fám, de remélem azért sikerül, ha nem akkor még megcsinálom a cikket, hátha valaki majd az én hibáimat kijavítja és csinál valami jobbat.

Az 1/35-ös fa készítése

Első lépésként el kell készítenünk a fa vázát drótból, ehhez szükségünk van legalább 8 db kb. 1 méter hosszú drótszálra, ez lehet vékonyabb és vastagabb attól függ, milyen vastag törzset szeretnénk a fának. Ezután félbe kell hajtani a drótokat, úgy hogy a végén keletkezzen egy akkora hurok amibe 3-4 ujjunk is belefér.

Ha ez megvan akkor el lehet kezdeni a min. 16 szál drótot összesodorni. Ilyenkor lehet kialakítani a fa első ágát tetszőleges magasságban. Ehhez le kell választanunk a fő kötegről három szálat, majd azokat is összesodorni. Szintén a fantáziánkra bízzuk az ág hosszát. Majd a többit is összesodorhatjuk tetszés szerint kialakítva egy egyedi formát a fánknak.
Ha megvan a fa váza, el lehet kezdeni vékony drótokból csinálgatni a vékonyabb ágakat, majd ezeket pillanatragasztóval, gyantapisztollyal esetleg forrasztással rögzíteni az eredeti ágakra. Tudom alumíniumot nem lehet forrasztani, de én mégis "forrasztom, mert eddig ez vált be a leginkább abból a szempontból, hogy gyorsan megszilárdul és erősen tartja a drót ágakat.

Én ezek után Gazdaságos tejföl állagú glettbe merítettem a fát, majd hagytam kicsit megszáradni. Ezek után lehet belekarcolni a kéreg mintázatát.

A kisebb ágak

Na ez a rész a legunalmasabb az egészben, ugyanis fel kell ragasztgatni a kertben szedett növények gyökereit az ágakra tetszőleges sűrűségben :D
Erről a részről tettem fel képeket, de a következő fánál teszek fel képet az egész folyamatról.

Ezek után a fát lefújom barnára, majd olajfestékkel befolyatom és szárazecsetelem, és utána meglátjuk, hogy milyen lesz.
A kéreg mintázata
A kéreg mintázata
Az ágak
Az ágak
A gyökér kezdete
A gyökér kezdete
A törzs és az ágak készen
A törzs és az á…
Készen van a gyökér is és már áll a lábán :D
Készen van a gyök…
2009.03.04.
maczlauer
Makettinfo Online Klub
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
ChevyG
2008.01.03. 23:23:38
Szia Kr
istóf! Nagyon ötletes! Grat! 100%!
maczlauer
2008.01.10. 19:37:39
Szia!
Köszi! Próbálkozok, próbálkozok!
leveliroka
2008.01.19. 22:07:36
Király fa! Én is hasonlóakkal próbálkozom, pl. sörösdobozból tankot készítettem..cudar ez a pénzetelenség néha:)
wmormo
2008.02.11. 15:44:23
Szia!
Jó lesz a fa, én is hasonló dolgon kísérletezem, szinte teljesen azonos technikával de én a vastagabb ágakat papírszatyor (gyárilag meg)tekert füléből csináltam. Kísérleteztem vastagabb fonal+tapétaragsztó ágakkal is. A levélzet még odébb van...
pénz nélkül is lehet szép dolgokat művelni és sokszor ugyanolyan szintű eredmény jün létre. Viszont nagyobb élvezet a hosszabb ideig tartó szöszmötölés. Szeruntem...
üdv. P.
Von Sponeck
2008.07.29. 16:43:34
Szia. Én rendes faágakat használok{száraz}. Sövényböl,bokorbol miegymás. Kiválasztom a törzsnekvalót az alját egyenesen levágom és egy lapra alulról csavarral rögzitem, oda ahova ágakat gondolok furatokat készitek 3-4-5mm.Az ágnak valót kicsit megfaragom és faragasztóval beragasztom ha megszáradtt csipőfogóval megmetszem. Játék közben könnyen törik egy 4-éves fiúkezétől,de javitható.
gabor16
2010.11.07. 18:59:16
ötletes ezt biztos meg fogom csinálni :P nagyon király
mit jelent az hogy olajfestékkel befolyatom???
már régóta makettezem de festegetni nem igen szoktam a remekműveimet úgyhogy festés téren kezdőm vagyok:(
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció