Építsünk diorámát I.
Pintér György - Múzeumi krimik Ez a könyv nem jöhetett volna létre, ha nincs a Makettinfo. Nem udvariaskodásból kezdem ezzel, hanem mert a könyv kiadásának ötlete az itteni fórumon megjelent képek és hozzászólások alapján fogalmazódott meg bennünk 2007 nyarán. Adóba Laci már régebben is rakott fel fantasztikus képeket, általa csak "próbálkozásnak" nevezett munkáiról és az egyik ilyen poszt után kérdezte valaki, hogy miért nem csinál belőle könyvet? Rögtön többen is válaszoltak, hogy Magyarországon egy ilyen kiadvány eleve halálra van ítélve, a minőségi igény és az elfogadható ár összeegyeztethetetlen.

Mivel a kiadványok készítésében lényegesen nagyobb rutinom van, mint a makettezésben, elkezdtem számolni majd felhívtam Lacit, hogy találkozzunk és beszéljük meg a dolgot. Borzasztóan örültem, hogy nagyon hamar kiderült, a tervezett tartalomban teljesen egyetértünk: olyan könyvet akartunk csinálni, amelynek a segítségével a diorámával még csak most ismerkedők elkerülhetik a fölösleges zsákutcákat, bele mernek vágni egy új kihívásba. Mindezt úgy, hogy nem kell hozzá sokezer forintos spéci felszerelés, aranyárban mért különleges anyagok.

Miket tartok a könyv legfőbb pozitívumainak? Először is a képanyagot. Laci és a fotósunk, Szetlik Péter közel 300 képet készítettek a könyvhöz. Másodszor a szöveget. Bár Laci igazi elsőkötetes szerző, ez a kéziraton a legkevésbé sem érződik, áttekinthető, jól kiegészíti a képeket. Harmadszor pedig az anyagválasztást. A Laci által használt anyagok legtöbbje a háztartásokban ingyen is megtalálható csomagoló- és töltőanyag, ami pedig bolti áru, abból a kilós kiszerelés is kevesebbe kerül, mint a speciális makettező anyagokból 10 dkg.

Van egy olyan gyanúm, hogy a megjelenés után az egyik leggyakoribb kérdés a "miért maradt ki belőle a ..." lesz. Sajnos a realitásoktól nem tudtunk teljesen elszakadni. A minőség és a terjedelem meghatározza az árat, márpedig abban biztosak voltunk, hogy drágábban - függetlenül a tartalomtól - nagyon nehéz lenne itthon az értékesítés. Mivel a minőségből nem akartunk engedni, kénytelenek voltunk a terjedelmet szigorúan betartani. Az eredetileg tervezett 48 oldal így is 64-re nőtt és ezzel valamelyest drágult is a könyv az eredeti elképzelésünkhöz képest. Már dolgozunk a második köteten, amely a természeti környzettel foglalkozik (hó, sár, sivatag, fű, fa, stb.).


A könyv április 18-án, a mosonmagyaróvári kiállításra jelenik meg 2800 Ft-os áron, de addig is előrendelhető a kiadó HarVar-d Studiónál (www.harvar-d.hu/portfolio2.html), illetve a Wargammers-nél (www.wargammers.hu). Könyvesbolti forgalomba nem kerül (a könyvterjesztők 40-50%-os árrését képtelenek lettünk volna kigazdálkodni), viszont a Kék Kobra viszonteladói hálózatán keresztül el tud jutni az ország gyakorlatilag valamennyi makettboltjába, a Wargammers révén pedig a fontosabb kiállításokra. Laci nevében is kérem, hogy akik korábban neki küldtek mailben rendelést, a HarVar-d Studió fenti linkjén újítsák azt meg!

Végezetül még csak annyit, hogy Lacival együtt szeretnénk mindenkinek megköszönni, aki az elmúlt közel két évben szurkolt a könyvért, és segítette a munkánkat!

Szerző: Adóba László
Fotók: Adóba László, Szetlik Péter
Szerkesztés, nyomdai előkészítés: Harsányi László
Szakmai lektor: Szabó Ákos
címlap
címlap
Mintaoldal

A képek és a szöveg aránya nagyjából az egész könyvben hasonló. A kék alnyomatos részek általános vagy a konkrét folyamathoz nem kapcsolódó információk.
Mintaoldal
készül az ablak
készül az ablak
Mi lehet mögötte?
Mi lehet mögötte
Egy cserép, két cserép ...
Egy cserép, két…
... és készülhet a tető.

Sajnos se türelmet, se szabadidőt nem tudunk a könyvhöz mellékelni :-((.
... és készülhet…
2009.03.23.
Utolsó módosítás: 2009.04.06.
halaci
Makettinfo Online Klub
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Elektrolakatos
2009.03.24. 07:45:45
Na végre kezicsókolom!Sok sikert hozzá és várjuk a második részt !
warbirds
2009.03.24. 07:50:19
A képeket elnézve igen nívós munkát adtatok ki a kezetekből, amely nagy hiányt fog pótolni köreinkben. Amikor felvetődött a könyv elkészítésének lehetősége, kicsit féltem, hogy az anyagiak áldozatául esik majd a kezdeményezés. De tisztelettel kell adóznom a munkátok és áldozatkészségetek előtt, amellyel véghez vittétek a tervet. Végre egy magyar nyelvű kiadvány, amely igazán szép és hasznos lesz sokak számára, ehhez kétség sem fér!

Köszönöm és remélem lesz folytatása...:)
Gébics
2009.03.24. 07:51:57
Tiszteletem az Uraknak!

Nagyon örülök a könyvnek, már nagyon vártam! Végre valami olyan dolog itthon, aminek lehet örülni. Hajrá! :)

Gábor
csgeza
2009.03.24. 08:06:36
Végre egy könyv a mi nyelvünkön! Minden elismerésem a szerzőnek és munkatársainak. Szeretnék hozzájutni egy példányhoz. Hogyan lehetséges egyet eljuttatni Marosvásárhelyre, Romániába, árát levélben elküldeném akár előre is, postaköltséggel együtt. Tudna valaki segíteni ebben? Előre is köszönöm.
tiszelettel,
Csernáth Géza (csgeza)
KormosP
2009.03.24. 08:43:57
Gratulálok az ötlethez, én biztos veszek egyet Mosonon! Szerintem egy angol-magyar dupla nyelvű vagy egy sima angol fordítást is tervezzetek be.
CrazyCharlie
2009.03.24. 09:02:21
Szuper kiadványnak ígérkezik, alig várom, hogy kézbe vehessem!!! Minden tiszteletem a szerzőknek, azért meg külön dícséret jár, hogy árérzékenységet tanusítottak. Csak így tovább! A második kötet megjelenése még az idén várható?
vlevi
2009.03.24. 09:12:34
Én nem bírok Móvárig várni, inkább megrendeltem most :)
Macal
2009.03.24. 09:17:33
Nagyon nagy gratuláció a könyvhöz és további sok sikert!
Remélem hamarosan a kezemben tarthatom!
Üdv:
Macal
Lacus78
2009.03.24. 10:05:36
Sziasztok kedves kollégák.
Köszönjük mindenkinek a lelkes érdeklődést. Ami a kiadvány minőségét illeti, szerintem sokan nem is számítanak arra, amit kapni fognak. Színes, kiváló minőségű papír, sok-sok fotó, Halacinak hála nagyon szép és áttekinthető felépítésre gondolok. Ami a tartalmat illeti, arról is ejtenék pár szót az esetleges csalódások elkerülése érdekében: a kiadványban nem szerepel semmi "hagyományos makettező" praktika. Nincs benne szó se járműről, se figuráról (kaptam ilyen kérdést). Nincs benne szó kiegészítők készítéséről (bútorok, csillár, falfestmény stb.) A kiadvány olyan alapokat tartalmaz, amikkel már egy teljesen kezdő makettező is bele tud fogni a munkába. Nagyon sok dolog "hiányzik" a könyvecskéből, amiket képtelenség lett volna ekkora tartalomba besűríteni. Ha ezt megpróbáljuk, akkor a végére egy enciklopédiányi anyag keletkezik, amit képtelenség eladni és elkészíttetni az anyagiak miatt. Milyen hiányra gondolok?? Pl. szerepel a fejezetek között a vakolat elkészítése,kétféle alternatívát felkínálva, de ha megfigyeljük a valóságot, akkor vakolat fajtákból bizony kismillió létezik. Ugyanez vonatkozik a tetőt borító cserepekre is. Számtalan más lehetőség lenne (fa zsindely, szalma, kő pala stb)még, amiről "illett" volna írni, de a tartalmi korlátok miatt nem ment. Mégis, úgy építettük fel a szerkezetet, hogy aki végigrágja magát rajta az elejétől a végéig, az garantáltan meg fog tudni építeni egy házrészletet a hozzá tartozó utcával.
Ami a kiadvány legfőbb értéke: minden a létező legegyszerűbb benne!!!!!Az anyagok, az eszközök, az eljárások!!! Filléres, néhol nevetségesen egyszerű dolgokból készül el egy szakasza a diorámának. Ezt az egyszerűséget remélem mindenki kitudja majd használni.
Kellemes építést kívánok mindenkinek, és őszintén remélem, hogy a nyár végi rendezvényeken már drasztikusan megszaporodnak a városi diorámák!!!!;) :)
borisz
2009.03.24. 12:38:24
Üdv, CSgeza!
Bár nem nincs közöm a kiadvány terjesztéséhez, a postás fizetésről én lebeszéllek, egy banki átutalás követhetőbb. Egy-két nap múlva ott a pénz, neked meg van róla papírod is.
Egyébként, szerintem későbbi versenyeken is meg lehet venni. Mivel Marosvásárhely most külföld, magasabb áron viszik a könyvet.

Lacus!
Névre szóló, aláírt példányt kaphatok, ha nem nagy kérés?
halaci
2009.03.24. 13:36:53
A dioráma topicba már beírtam, de hátha valaki csak ezt olvassa:

Mivel ott leszünk Móváron, semmi akadálya a személyes átvételnek. Módosítottam a megrendelőlapot, most már van rajta egy "személyes átvétel" opció is, de hangsúlyozom, ez csak a kiállításra vonatkozik!

Aki már eddig elküldte a megrendelését, de szeretné ott átvenni, az se aggódjon, a visszaigazolásnál még lesz lehetősége módosítani és jelezni ezt az igényt.
emerson
2009.03.24. 13:46:16
Sziasztok!
Örülök hogy végre megjelent a könyv biztosan megrendelem.Jó lenne az évenként folytatásos megjelenés.Szerintem nem sok 2800ft évente egy könyvért.sok sikert a folytatáshoz.
Üdv:roland
borisz
2009.03.24. 14:00:15
Megrendeltem. Jobban érzem magam:D.
Nowotny
2009.03.24. 18:04:34
Gratulálok nektek a könyvhöz és kívánom hogy sikeres legyen. Nagyon jó kezdeményezés végre Magyar nyelven egy ilyen kiadvány,bár lenne minden kategóriában ilyen szakkönyv! Rendelést elküldtem. :))
Gabi
2009.03.24. 20:19:30
Sziasztok!
Gratulálok hozzá, nagyon örülök, hogy végigvittétek, és megjelnt a könyv. Móváron én is veszek egyet, természetesen a dedikált példányból:D.
Gabi
borisz
2009.03.24. 20:27:31
Erről jut eszembe, régebben volt egy repülős könyv, szintén magyarul.
Átfogó, érthető.
Egyébként a második kötet milyen állapotban van? Ötlet, vagy készül?
Ennek a sikerétől függ, ugye?
toto
2009.03.24. 21:14:11
Sziasztok!
Én is gratulálni szeretnék Nektek a könyv megalkotásához!!Már nagyon vártam!!
Természetesen rendelek belőle és várom a következő számot!!
További jó munkát kívánok!
toto
halaci
2009.03.24. 21:49:15
Borisz:

Először is köszönjük a rendelést! A második kötet egyelőre csak tartalmilag van meg, a Laci éppen csak befejezte ennek a képeit és még szeretné a kiállításra a diorámát is elkészíteni (nem értem, mire ez a nagy igyekezet :-))) ). A megjelentetése valóban főleg ennek a sikerétől függ, értelem szerűen, ha már az első köteten is bukunk, akkor nem szeretnénk duplázni. Eddig a reményeink még élnek, de mint minden megjelenésnél igazából az első hónapban dől el a dolog.
basio
2009.03.25. 13:39:34
Sziasztok!
Először is gratulálok a könyvhöz.Én is megrendeltem, és nagyon
várom már, hogy a kezemben tarthassam.Várjuk a folytatást!
Wakama
2009.03.25. 14:22:14
Sziasztok!
Gratulálok a könyvhöz, és remélem, lesz folytatás. Természetesen megrendeltem. Átutalást választottam, de még nem kaptam visszaigazolást, gondolom a számlaszám abban lesz.
Lacus78
2009.03.25. 15:22:13
Sziasztok.
Minden kedves megrendelőtől kis türelmet kérünk, a a feldolgozás folyamatban van, csak szegény Halaci állandóan küzd egy viszatérő rémálommal, egy tankönyvvel:) :) :) Ahogy tudja, csinálja a visszaigazolásokat.
Szép napot.
halaci
2009.03.25. 15:50:22
A megrendelésekre előre láthatólag csak a hét végén fogok tudni válaszolni, mert szerencsére elég sok jött, nekem viszont - eléggé sajnálatos módon - néha pénzt is kell valamivel keresnem :-((. Csak azoknak jeleztem eddig vissza, akiknél láttam, hogy valamelyik adat hiányzik. Wakama, a tiéd is megjött, küldjük majd a mailt.
Don
2009.03.25. 15:58:32
Hali!

Néztem már az armorama-n is meg itt is a könyvet nagyszerűnek néz ki pár odlal alapján! Gyorsan klikkeltem is egy netes rendelést! :)
Akkor várok türelmesen a visszaigazoló levélre. :)

Sok sikert különben a kezdeményezésetekhez és a bátorságotokhoz, hogy belevágtatok!

Don
toto
2009.03.25. 16:56:36
Szia Lacus!
Megrendeltem a könyvet! Annyit kérdeznék még a Tőled, hogy a jászberényi makettkiállításra ellátogattok-e valamelyik nap, mert akkor levinném a könyvet dedikáltatni::))

Köszönettel
Tomi
Lacus78
2009.03.25. 19:00:22
Toto.
Hát mivel Mok tagok vagyunk mi, ezért illeni ellátogatni:) :) Ha nem jön semmi közbe, akkor megyünk mi is.
M.Viktor96
2009.03.25. 19:23:21
Nagyon szép és érdekes így a képekből nézve!
Én is nagyon várom a következő részt mivel nem régen kezdtem és 12 vagyok! De ezt nem azért mondom. Nekem nagyon tetszett és meg is fogom venni és amit abból készítetek azt biztos hogy be fogom rakni ide! További sok sikert a könyvhöz!:)
Spity
2009.03.25. 19:52:52
Szerintem nagyon barátságos az ár! Örülök hogy sikerült ilyen könyvet készítenetek.Csak így tovább.
Pistii
2009.03.26. 17:17:13
GRATULÁLOK!!!! Alig várom,hogy a kezemben tatsam :D
halaci
2009.03.26. 18:39:48
Szia grifx,

igen, ha nálunk előrendeled és banki átutalással fizetsz, akkor mi álljuk a postaköltséget. Ha dedikálást is szeretnél, akkor majd az előrendelést megerősítő mailbe írd bele, hogy kinek szóljon a dedikáció.
Pistii
2009.03.26. 19:16:13
Lenne egy kérdésem!
Előrendelem a könyvet akkor egyből külditek vagy majd aprilis 18-a után külditek??
Na ezt jól leírtam :D
Előre is kösz!!
halaci
2009.03.26. 20:11:21
Pistii,

küldenénk egyből, de sajnos még előbb még meg kell járja a nyomdát :-)) Ahogy már korábban is írtam, a könyv éppen csak Óvár előtt lesz kész, hivatalos megjelenési időpont április 18. A postázásokat is csak ez után tudjuk kezdeni, akkor viszont azonnal.
Batur
2009.03.26. 21:31:20
Amint lesz rá pénzem,be is szerzek egyet.Az előoldalért(leomlott vakolat) külön köszönet,három éjszakán át törtem a fejem,hogy hogyan csináljam,de nem tudtam rájönni.Ezer köszönet.

Batur
Bubu
2009.03.26. 21:42:49
Én sem bíztam a véletlenre és előrendeltem,egyébként hány részt terveztek kiadni?Hajrá!Hajrá!

Bubu
halaci
2009.03.26. 22:47:15
Bubu,

Lacusban még két részre való elszántság biztosan dolgozik, egy kötetben - ahogy már írtam feljebb - a hegy-völgy, fű-fa, stb. természetes dolgok lennének, a harmadik pedig az ínyencségek, bútorok, lámpák, cégérek, az a sok apróság, ami igazán élővé tud tenni egy diorámát. Ha most ez a könyv kellő érdeklődésre talál, akkor nagyjából jövő ilyenkorra jelenhet meg a következő kötet. Szeretnénk persze mi is mondjuk a karácsonyfa alá prezentálni, de sajnos időnként mindkettőnknek pénzt is kell keresnünk :-((.
Pistii
2009.03.28. 20:39:43
Halaci!!
Lenne egy olyan problémám, hogy nem tudom ,hogy kaptam e már visszaigazoló e-mailt-a könyv rendelése után.
Attólfélek, hogy kitöröltem véletlen ÉN HÜLYE F....sz
Ha lehetséges lenne nem tudnál utánna nézni??
Bocs a Zajgatásért!!
Csath István néven rendeltem!!
halaci
2009.03.29. 11:01:03
Minden kedves könyv-megrendelőnknek!

Ma délelőtt minden eddigi megrendelőnek e-mailben visszaigazoltuk a megrendelést, sokan már vissza is jeleztek, nagyon köszönöm! Ha valaki rendelt, de nem kapott visszaigazolást, kérem, hogy a diorama(kukac)harvar-d.hu mailen jelezze.

Egy már biztosan van, Marosi Tamás Komáromból, az email címet visszadobja a rendszer, kérlek jelentkezz!

Mindenkinek még egyszer köszönjük!
halaci
2009.03.29. 22:45:12
grifx

a harvar-d.hu-n rendelted meg? Mikor? Megnéztem a diorámás fórumon a mailcímedet és nem találom a beérkezett rendelések között.
halaci
2009.03.30. 10:40:29
Szia grifx,

mail ment.

Szeretnék kérni mindenkit, hogy ha a hétvégén nem kapott visszaigazolást a megrendeléséről, akkor jelezze a diorama@harvar-d.hu mailen, mert ebben az esetben valamilyen számomra eddig ismeretlen ok miatt nem kaptuk meg a rendelést!
M.Viktor96
2009.03.30. 19:08:28
Halaci!
Lenne egy problémám!
Az van hogy most nézegettem a hozzászólásokat és észrevettem hogy dedikálják is de már azóta elküldtem a visszaigazoló mailt!
Nem lehetne valahogy utórendelni hogy dedikálva kérem?
Előre is köszönettel:Molnár Viktor
halaci
2009.03.30. 19:44:39
Viktor,

kérlek, küldj egy mailt az előző hozzászólásomban lévő címre és megbeszéljük!
halaci
2009.03.30. 20:13:24
Még egy kérés:

Mivel ez se nem fórum, se nem chatszoba, kérek mindenkit, hogy amennyiben már feladott vagy jövendő megrendelésével kapcsolatban van bármilyen kérése, kérdése, a diorama(kukac)harvar-d.hu mailre írjon. Különösen, akkor kérem ezt, ha nem kapott visszajelzést a megrendelésére. Úgy néz ki, hogy a 27-én és talán a 28-án leadott megrendelések valamiért nem jöttek át a szerveren, még nyomozom az okát, hogy miért nem. A leveleimet sokkal gyakrabban nézem, mint az oldalt, sokszor szinte azonnal tudok válaszolni és ígérem, mindenkinek válaszolok.
KossuthLajos
2009.03.31. 11:55:07
Tiszteletem az uraknak!
Cikkhez ennyi hozzászólást én még nem láttam. Ebből is látszik, hogy nem volt hiába való a munkátok. Gratulálok hozzá. És az a szép az egészben, hogy nem azzal a céllal dolgoztatok a könyvön ennyit, hogy meggazdagodjatok belőle (ebből nem is tudnátok), hanem, hogy közkincsé tegyétek tudásotokat. Maximális tisztelet érte.
Kossuth Lajos
Lacus78
2009.03.31. 12:37:27
Nagyon szépen köszönjük Kossuth Lajos, és őszintén reméljük, hogy a kedves olvasók azt kapják, amire számítanak:)
Üdv: Lacus78
halaci
2009.04.04. 17:08:19
Újra kérek mindenkit, hogy amennyiben már feladott vagy jövendő megrendelésével kapcsolatban van bármilyen kérése, kérdése, a diorama(kukac)harvar-d.hu vagy az l.harsanyi(kukac)interware.hu mailre írjon. KÜLÖNÖSEN KÉREM EZT, HA NEM KAPOTT VISSZAIGAZOLÁST A MEGRENDELÉSÉRE! Úgy néz ki, hogy a 27-én és talán a 28-án leadott megrendelések valamiért nem jöttek át a szerveren, még nyomozom az okát, hogy miért nem. A leveleimet sokkal gyakrabban nézem, mint az oldalt, sokszor szinte azonnal tudok válaszolni és ígérem, mindenkinek válaszolok!

Molnár Viktort külön is kérném, hogy keressen meg mailben, mert az ő megrendelésével gond van!
Thor
2009.04.04. 20:30:07
Sziasztok!

Hol lehet hozzájutni ehhez a könyvhöz?
halaci
2009.04.04. 23:09:10
Thor:

www.harvar-d.hu/portfolio2.html
Lacus78
2009.04.20. 14:05:02
Szia Grifx.

Jól láttam a hozzászólásod??? Ott voltál a versenyen?? Egyetlen egy kérdés csupán: miért nem vetted át a könyvet személyesen?? De most komolyan....nem fér bele a fejembe, miért jó az, hogy most x összegért postázzuk, Te vársz rá x napot, esetleg megsérül, esetleg lenyúlják stb. stb.??????????????????????????????????????????????????????
Amúgy ma postázza Halaci....
dcsabesz
2009.04.20. 20:35:27
Hali!

Megvettem ma a könyvet. Nagyon hasznos és nívós kiadvány. Köszönöm a szerzők munkáját és várom a folytatást.
Lacus78
2009.04.21. 09:05:16
Szia Dcsabesz és mindenki más.

Köszönjük szépen mindenkinek a vásárlást. Őszintén reméljük, hogy mindenki azt találja a kiadványban, amit várt! Ha bárkinek kérdése van, azt a könyvben található e-mail címen jelezze, vagy az adatlapomon lévő telefonszámon bátran hívhat. Ha a kiadvánnyal (nyomdai munkálatok, tördelés stb.) van kérdés, azt pedig Halacinak szegezzétek.
És végül egy kérésem volna: ha megkezdtétek az esetleges építéseket, kérek mindenkit, akár a dioráma topicba, akár privátban, küldjön, tegyen fel képeket, mert nekem az lesz az igazi sikerélmény, ha mások munkájában viszontlátom az írásaimat, a módszereimet......
Szép napot mindenkinek!
Gerik
2009.04.21. 18:12:06
Megvettem ma a könyvet és várom a következö kiadványt.
Igényes munka és egyszerü követhetöség.
soca
2009.04.22. 08:00:41
Hali Lacus,én mindenképpen megprobálok gyurmázni eggyet:)))két hét mulva egy hét szabin vagyok ugyhogy egész biztos viszontlátod itt még a modszereidet.Köszönöm a dedikálást és mégegyszer gratula!A készitsünk Diorámát topicban van egy kérdésem csak nem akarom ismételni magam,ugyhogy nézz át ha ráérsz!
Lacus78
2009.04.22. 08:19:05
Szia Soca.
Nos, nem úgy muzsikáltunk, ahogy szerettünk volna, és ahogy hallottuk, más sem.(válság??) Nagy a valószínűsége, hogy lesz folytatás, de hát ember tervez,......
Várom a munkákat;)
Tass-Lee
2009.04.22. 10:42:44
Bakker! Tudom mit felejtettem el móváron. Könyvet venni... :D Na most bepótolom!
vlevi
2009.04.23. 16:38:02
Meghozta nekem is a postás a könyvet, ezúton is köszönöm!
Egyúttal én is bízom az utolsó oldalban : "Foly. köv."
SHBalage
2009.04.23. 18:54:51
Hozzám is megérkezett. Piszkosul tetszik, remélem lesz folytatás!
M.Viktor96
2009.04.24. 19:37:30
Nagyon szép munka!
Én is megkaptam a könyvet és csak jót tudok mondani róla!
Elnézést a keveredésért, én voltam az bűnös mert nem írtam hogy mi hárman egy "banda" vagyunk:)!
Mégegyszer nagyon köszönöm és további sok sikert!
Üdvözlettel:Molnár Viktor
zsozs
2009.05.04. 09:40:10
Sziasztok!
Köszönöm megkaptam a könyvet, ki is olvastam. A terjedelmen kívül csak jókat tudok írni róla ;), ha nem fogy úgy ahogy szeretnétek akkor felvásárolom az összeset, de folytatásnak muszáj lennie. :)
Köszi, további sok sikert.
Zsozs
halaci
2009.05.04. 10:23:54
zsozs

vigyázz az ilyen felelőtlen ígéretekkel, mert szavadon fogunk! :-))
Boeing
2009.07.29. 12:55:53
Szia!

Mikor fog megjelenni a 2. kötet?
Lacus78
2009.07.30. 08:38:29
Szia Boeing.
Tervezett időpont jövő Mosonmagyaróvár. Jelenleg állnak a munkák mert rengeteg más dolog is van, de a télen meghajtom......
Üdv.
Boeing
2009.07.30. 11:24:45
Rendben, köszönöm.
Egyébként visszaküldtem a megrendelési értesítőt ahogy kérve volt a levélben és át is utaltam a pénzt. Rendben van minden?
halaci
2009.07.30. 12:10:25
Igen, köszi a megerősítés megérkezett, a pénzt majd csak holnap fogom látni, de már beborítékoltam a könyvet :).
Lacus78
2009.10.16. 18:58:33
Sziasztok makettezők. Sok olyan levelet kapok a könyvvel kapcsolatban, amiben a lakkokkal kapcsolatban kérdeznek a kedves olvasók. A kérdések a márkára és a beszerzésre utalnak. Ezért most ide leírom: nincs konkrét márka, amilyet épp lehet kapni, olyat vegyünk. Azt szoktam tanácsolni, hogy olyan boltban vásároljunk, ami kicsi, így az eladó(k) esetleg közvetlenebbek, segítőkészebbek, és engednek egy próbafújást a magunkkal vitt hungarocelldarabkára. Így tudjuk, hogy a lakk marja-e vagy sem az anyagot......

Ami szintén fontos, de sajnos későn jöttünk rá, (ezért nem került bele a kiadványba)az az, hogy bizonyos hígítókkal kiváltható a lakk a maratott kövezés elkészítésénél. Ilyen pl. a LAKKBENZIN hígító! Ez agresszívabb, mint a lakk, viszont jóval költséghatékonyabb!
Végül szeretném ismét megköszönni azoknak, akik küldtek fotókat a könyv alapján készülő munkájukról.
Mindenkinek jó makettezést ebben a zord, randa időben...
Rommel93
2009.12.29. 12:54:24
Nagyon jóó ez a könyv, meg is rendeltem.
ATTIS
2010.01.08. 08:29:34
Én a lakbenzint használtam fogpiszkálóval vittem fel így minimális mennyiséggel lehet dolgozni.
rob
2010.01.10. 22:31:42
Sziasztok!

Köszönet és gratuláció a szerzöknek!!! Nagyon sok hasznos és fontos információ van benne! A szép, beszédes fotókkal illusztrált leírások nagyszerüek! Nagyon várom a következö köteteket! Még egyszer köszönöm a szerzöknek (illetve munkatársaknak) és külön dicséret Lacinak a szép munkákért!!!

Üdv: Robi
waffenelit
2016.10.17. 09:27:22
Sziasztok valakinek van elfekvőben otthon ebbol a konyvbol , megvenném tole ha nem a csillagokat kéri érte ! kérem emailt kuldjon és megbeszéljuk!
cyberkiller.scheiring@gmail.com
üdv Scheiring Máté
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció