F4U-4B Kapitány a Repcsikből (Skipper of Planes)

Chance-Vought F4U-4B Corsair

1:72, Italeri No.062
Pintér György - Múzeumi krimik Engedjétek meg, hogy egy nem éppen szokványos építést mutassak be .

Kisfiam hogyan-hogynem, de rápattant a Disney-Pixar által készített Repcsik c. mesére. Már kívülről tudjuk a szövegkönyvet és a bakikat is. Nagy kedvenc a Kapitány nevű veterán repcsi, aki megtanítja Rozsdást, a főhőst okosan és jól repülni, hogy jól szerepelhessen a versenyen. (Legyen elég ennyi, nem akarom a teljes történetet elmesélni)

Feleségemnek támadt az ötlete, hogy tudok-e építeni egy Kapitányt. Hát véletlenül volt itthon egy F4U készlet, amihez eddig ötletre vártam, hogy ne a szokványos repcsit építsem meg belőle. Hát ez lett az ötlet.

A készleten kell némi átalakítást eszközölni. Pláne, hogy Kapitány nem az F4U4, hanem az F4U1 repülőgéptípus alapján készült.
Az építés viszonylag gyorsan haladt, a doboz tartalmának felhasználásával, tuning nélkül. A kabint kapásból kihagytam, mivel ott a repcsi szeme van. A szélvédő üveget ívesre kellett átalakítani, amit tömítőpaszta többszöri felvitelével oldottam meg. Kapitány nem visel fegyvereket, mivel veterán, íyg azok nem kerültek a gépre. A belépőélbe viszont a meglévő 2pár mellé még egy pár géppuskanyílást kellett készíteni. Változott még a motorburkolat gyűrűje, mert azon nincs plusz nyílás, mint ahogy a készlet adja. Ezen túl csak a száj elkészítése volt vissza. Egyszerűen lombfűrésszel befűrészeltem, majd hevített késsel alakítottam ki a megfelelő formát. Igazából a mesében Kapitány háromágú légcsavart hord, én maradtam a készlet négyágú változatánál.
Az elemek amúgy elég jól illeszkednek, tömíteni csak minimálisat kellett.
A festés a klasszik II.világháborús, háromszínű.a készletből csak a felségjeleket vettem át, illetve azok piros sávjait fehérrel lefestettem (a készlet koreai háborús matricákat ad amúgy). A többi felirat, illetve az oldalkormány sakktábla mintája egyedileg, maszkolással készült.
Minimális koptatást kapott a gép és egy kis kormot a kipufogók mögé. Kb úgy, ahogy a mesében szerepel.

A makett a kisfiam szobájának mennyezetét díszíti, az ottani repülőgyűjtemény része.

Remélem, adtam ötletet annak, akinek van Repcsi-fan kisfia!!

Ui.: Azt már csak később tudtam meg, hogy a Zvezda elkészítette a Planes sok szereplőjét, makettként. Mert ugye a mesében kicsit tömzsibbek a szereplők, mint az igazi gép megfelelőjük...
Azok nem tudom, hogy milyen minőségű készletek.
DSCF5408
DSCF5408
DSCF5404
DSCF5404
DSCF5411
DSCF5411
DSCF5413
DSCF5413
DSCF5414
DSCF5414
DSCF5409
DSCF5409
01
01
02
02
2014.10.31.
Utolsó módosítás: 2014.11.20.
cserbal, Budapest
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció