Feuerwehr

Mercedes Benz 1625 TLF 24/50

1:24, Revell No.07502
Pintér György - Múzeumi krimik Meglehetősen ritkán találkozok tűzoltóautó makettekkel, ezért az újdonság erejével hatott, amikor egy barátom makettes múltamra való tekintettel előállt, hogy legyek szíves összeépíteni a még a '90-es évek elején vásárolt Mercedes fecsi makettjét. Örömmel vállaltam, mivel ilyet még nem építettem. Ami azért is lehet fura, mivel több, mint 25 éve űzőm ezt a hivatást, ez az ága a makettezésnek eddig eredményesen elkerült. Aztán úgy alakult, hogy időközben készül egy másik járgány is, de az egy fokkal jobb és egy kontinenssel odébb szolgál.

Nem kívánom bő lére ereszteni a beszámolót, ezért csak a lényegre koncentrálnék. Nekem egy kisebb rémálom volt ez a készlet. A Revell 1989-es készletét temérdek sorja, sárgás matricalap ékesíti.

Az építés során szigorúan követtem az összeállítási rajzot. Az alváz kellően sok darabból áll, ebből viszont alig látszik bármi is a befejezést követően. Itt nagyobb problémákkal nem is találkoztam, az igazi szenvedés az a felépítmény és a fülke összeállításánál kezdődött. Számomra nehezen kézreálló volt az egész építése. Az alkatrészeknél alig van olyan illesztés, ahol masszívan össze lehet ragasztani az alkatrészeket.
A szélvédőt sikeresen el is törtem, ezt áttetsző sztirollappal pótoltam, ami ehhez képest elég jól sikerült.
A felépítmény és a málhatér összeállítása sem volt sétagalopp, itt is az említett illesztési pontatlanságok nehezítették a dolgom.

A festést a gyártó által megadott színekkel, illetve azok átváltott megfelelőjével végeztem. Mivel a festék fényes, így matricázás előtt nem találtam szükségesnek lakkozni. Szépen tapadt a felületre, a korához képest. Miután az utolsó felirat is a helyére került, kapott egy nagyon kevés befolyatást itt-ott, és bevetésre készen áll a fecskendő.
MB3
MB3
MB2
MB2
MB4
MB4
MB5
MB5
MB6
MB6
MB7
MB7
MB8
MB8
MB 9
MB 9
2023.04.20.
sajti, Polgárdi
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
pmheros
2023.04.24. 10:04:16
Üdv!

Szép lett! Jól sikerült a pótolt szélvédő is.
Ha minden alkatrészt felhasználtál, akkor a Revell nagyon szűk markú volt a felszereléseket illetően. Szegény autó olyan kongóan üres :(

Üdv.: pmheros
sajti
2023.04.24. 20:59:45
Szia!
Köszönöm!
Igen, elég szellős, ami a felszerelést illeti, de a másik két redőny alatt lehet még cucc, csak azt oda kell képzelni. Amúgy tudomásom szerint ezeket vízszállítónak használják leginkább, ebből adódóan kevesebb a málha mint egy fecskendőn.
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció