Fiktív nagymacska-Királytigris 1946

Panzerkampfwagen VI Ausf. B

1:35, Dragon
Még májusban,az angol érettségi alatt szereztem be ezt a készletet.Mondhatni,hogy egy régi vágyam volt már,hogy megépítsem.Szerintem a német harcjármű kedvelők körében az egyik legelterjedtebb típus.
Eredetileg egy "rendes",a világháborúban használt harcjármű festését szerettem volna elkészíteni,de egy hirtelen jött ötlet alapján eldöntöttem,hogy egy fiktív,1946-os "mi lett volna,ha" harckocsit építek.

A készletben túl sok hibát nem találtam,csak pár dolgot kellett pótolni és tömíteni.Építés közben semmilyen problémába nem ütköztem,csak a saját ügyetlenségembe:egy-egy rossz mozdulat következtében többször is letört 1-2 lánctagtartó és egyéb rögzítő mütyür.
Az építés során pár helyen tömítenem kellett,például a motortér és a farpáncél találkozásánál.Ugyanitt a hegesztési varratokat is pótolnom kellett.A torony hátsó-alsó részénél,ahol a két fő elem összeilleszkedik,volt egy minimális elcsúszás,de nem jelentett semmi gondot.Viszonylag nagy gondot jelentett,hogy az építés során valahogy sikerült félreragasztanom a láncfeszítő keréknek a tartóját,így az majdnem hozzáért a páncéltesthez-a lánctalp meg oda se fért.Későbbiekben(természetesen a száradás után) nagy nehezen kijavítottam ezt a hibát.
A festést kezdetben nem tudtam,hogy milyenre kéne elkészítenem,a festési utasításban megadott mintákon gondolkoztam,mikor megláttam egy mutatós festést az interneten.Eközben a böngészés közben találtam rá egy,az enyémhez hasonló "felemás" páncélosra.
A festést festékszóró pisztollyal készítettem,Revell festékek felhasználásával.A mintát először óvatosan felrajzoltam grafitceruzával,majd a mintát "kukacosított" ragasztógyurmával kijelöltem maszkolás céljából.A koszolás ugyanezen festékek hígításával történt.
A tornyot próbáltam a német gyári vöröshöz hasonló színkeverékkel lefesteni-szerintem sikerült eltalálni a színt.
A kiegészítő lemezeket AK-interactive rozsdavörös pigmentporral színeztem.

A fiktív kép kialakításához a parancsnoki kupolára egy régebbi Dragon készletből vett infrás éjjellátót,és a hozzá tartozó MG-34-est tettem.A tipikus kései Királytigrisre jellemző vonások elmaradtak,de szerintem ez elnézendő hiba valamilyen szinten,hisz egy fiktív dologról beszélünk.Sajnos nem volt lehetőségem lecserélni a lánctalpat egy késői típusra,de szerintem így is jól néz ki.Egy későbbi ötlet alapján a toronyra és a motortér szellőzőire légvédelmi kiegészítő lemezeket tettem,melyeket egy barátom készített rézből-melyet nagyon köszönök neki!
Érdekes látványt nyújt,de szerintem nem olyan vészes-de ezt mindenki döntse el maga.

A békéscsabai országos versenyen felnőtt kategóriában negyedik helyezést ért el.
Végeredmény
Végeredmény
Végeredmény
Végeredmény
Végeredmény
Végeredmény
Végeredmény
Végeredmény
A lemezek

Kicsit rikító a színe a képeken
A lemezek
Végeredmény
Végeredmény
Végeredmény
Végeredmény
Végeredmény
Végeredmény
Az alap minta
Az alap minta
Festéklepattogások
Festéklepattogások
Festéklepattogások
Festéklepattogások
A torony festés és árnyékolás közben
A torony festés és…
Építés közben
Építés közben
2013.10.18.
rohamkukac
Makettinfo Online Klub
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
bringa
2013.10.19. 19:15:16
Helló!
Ez volt Csabán, nem? Amúgy én vásárhelyi vagyok
rohamkukac
2013.10.19. 19:27:27
Igen,ott volt.
tank
2013.10.20. 14:03:54
Szia!tetszik a festés.Talán a vörös kicsit sötét de lehet a kép miatt.Amit hiányolok,az a panelek bemosása(nagyon híg barnás-fekete löttyel)meg egy kis kosz vagy por a futóműről legalább.Magyarul túl tiszta a gép.De ez még utólag orvosolható!
rohamkukac
2013.10.20. 14:10:11
Üdv!
A futóműről tényleg hiányzik egy jó adag kosz,viszont ezt az átmosást már megcsináltam,élőben jobban látszik.(Igaz,ki lehetne még egészíteni:) )
cilus
2013.10.31. 11:25:21
Szia!
Szerintem is hiányzik egy erőteljesebb bemosás, szépen kiemelné a lemezelosztásokat, de mindenesetre szép makett!
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció