Fokker E.III dobozbontás

Fokker E.III

1:72, Revell No.04188 (1981)
Pintér György - Múzeumi krimik Dobozbontáskor eléggé lehangolódtam, a kit meglehetősen kevés, 26 darab alkatrészből állt. A dobozban lévő alkatrészek minősége is elég rossz.

A pilóta kidolgozottsága pocsék, ráadásul öntéshibás, úgy néz ki, mint akit hasba lőttek , a motor kidolgozottsága is kívánnivalókat hagy maga után, sebaj egy kis rézdróttal feljavítható. Műszerfal nincs, ezt saját magunknak kell elkészíteni. Ha már itt tartunk, ajánlom mindenkinek, hogy a propellert is készítsék el fából. A szárnyak alján kilökőtüskék nyomai látszanak (4 darab), ezeket el kell tüntetni. A törzs eléggé elfogadható.
A futómű alkatrészei nagyon sorjázottak.

A matricák szépek, de matricázás előtt érdemes fényes lakkal lelakkozni a felületet.
A zsinórozáshoz a doboz nem tartalmaz egyetlen alkatrészt sem, ezt magatoknak kell előteremteni (bőrvarró cérna, vékony rézdrót).

Első ránézésre megrémültem, de később rájöttem, hogy a dobozból sok munkával, rengeteg feljavítással szép makett építhető. Kezdőknek nem ajánlom.

Első lépésként összepróbáltam a szárnyat és a törzset.Mivel tökéletesen illeszkedett összeragasztottam , a Testors 1781-es alumíniumával lefújtam a gép első részét majd beépítettem a motort.Beépítés után rézdrótból elkészítettem a szelepszárakat és festés után beépítettem. Műanyag lapból kivágtam egy 7.5x4.3 mm nagyságú téglalapot,vékony alumínium lapból( pl.sörös doboz)pedig elkészítettem a műszereket.Következett a gép alja és az ülés beépítése,ez nem okozhat gondot jól illeszkednek az alkatrészek.A festést nem a Revell útmutatása szerint készítettem.A testors 1728-as és a revell 6-os színeiből kevertem ki a gép alapszínét,fehér festékkel felfújtam a felségjelek és a gép hátsó felén lévő minta alapját, majd feketével a felségjeleket és a mintát.Vigyázat,ha valaki ugyanígy akarná lefesteni a gépet lajstromszáma nem 105/15 hanem 226/13. Kihúztam a merevítő és vezérlő zsinórokat a szárnyra hatalmas lett a változás. A hátsó felségjel és minta már harmadjára fogott ki rajtam de nem adom fel.
Fokker EIII bontás
Fokker EIII bontás
Fokker EIII bontás-ahasonlőtt figura
Fokker EIII bontás-ahasonlőtt figura
Fokker EIII bontás-matrica
Fokker EIII bontás-matrica
fokker EIII építés001
fokker EIII építés001
Fokker EIII építés002
Fokker EIII építés002
Fokker EIII építés003
Fokker EIII építés003
Fokker EIII műszerfal
Fokker EIII műszerfal
festés
festés
2009.09.04.
Utolsó módosítás: 2010.01.11.
bobek, Törökszentmiklós
Turul Makett Klub Martfű
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Rommel93
2012.11.02. 09:03:27
A revell 1:72-es I.világháborús gépeivel a Fokker Dr.I kivételével nem érdemes foglalkozni, öreg készletek kevés részlettel. Neked viszont sok sikert kívánok ehhez, szépen haladsz.
bobek
2012.11.02. 16:49:04
ezt a cikket már több mint egy éve írtam és elkészült a gép most egy eduárd kittet építek part maratással remélem sokkal jobb lessz
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció