Hot Wheels Layin' Lowrider Custom

Layin' Lowrider

1:64, Hot Wheels
Pintér György - Múzeumi krimik Ilyen típus úgy tűnik nem létezett, de kiváló alap egy hetvenes évekbeli nagy amerikai batárhoz, a Chrysler Newport mintájára készítettem el az elejét és hátulját.

Általában már az feldob egy Hot Wheels/Matchbox kocsit, ha lecseréljük a gagyi kerekeket, de itt szinte mindent lecseréltem saját gyártmányra és újra is festettem.

A felnik alumíniumcsövekből vannak (kibelezett kondenzátor), a gumik filctoll szárából. Lámpatestek készültek színes sztirolból és alu gyűrűkből. A hűtőrács házi fotómaratás.
A belteret is elkészítettem, mert az érdemben nem volt neki. Némi sztirolvázra milliput epoxigyurmából formáztam az üléseket. Ha már nyitott a motorház, kapott is egy V8-as blokkot kompresszorral. A kerekek egy összekötő rudazattal kormányozhatóak.

A festéshez a fém karosszériára tekintettel Tamiya Metal Primerrel alapoztam, erre jött a Valleyo Model Air metal sárgaréz és vas keveréke.
A legjobb vízbázisú fényes lakk jelenlegi ismereteim szerint az AK A Stand Aqua Gloss (ex Alclad), semmi problémám nem volt vele.
A Valleyo fényes lakkot nem ajánlom senkinek, soha nem szárad meg rendesen, hónapok után is meglátszik rajta az ujjlenyomat. Valósággal sokkolt egy korábbi kocsinál, ahogy a maszkoláshoz használt folpack mintázata megmaradt, alig sikerült felpolírozni.

Végül a krómdíszek alufóliából készültek, Pentart füstfólia ragasztóval helyre ragasztva és brutál éles szikével körbevágva.
gép
gép
ilyen volt
ilyen volt
felnik
felnik
beltér
beltér
motor
motor
gép
gép
lámpák
lámpák
hűtő
hűt
festés
festés
keretek
keretek
gép
gép
gpé
gp
gép
gép
gép
gép
gép
gép
gép
gép
gép
gép
2023.11.08.
Fonák Tamás, Gyula
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
atika
2023.11.10. 08:50:20
Lélegzetelállítóan szép!
Kibic
2023.11.10. 11:50:02
Gyönyörű lett, gratulálok!
Johnie
2023.11.10. 12:33:31
Szóhoz sem jutok! Ez igen!
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció