Ina the Macon Belle
1:72
Pintér György - Múzeumi krimik A következő diorámám témájául az amerikai légierő méltán híres és számomra egyik legszimpatikusabb alakulatának gépét választottam. Az 'Ina the Macon Belle'-t a 302-esektől,a Vörös Farkú Ördögöktől. Szerintem nem kell őket bemutatnom senkinek sem, annyit mégis hogy ők voltak az első színes bőrű pilóták. Mint pl. az 'Ina the Macon Belle' ásza Lt. Lee 'Buddy 'Archer (1919-2010) aki világháborús pályafutása alatt összeakaszthatta a bajszát a mi hős Pumáinkkal is Csepel vagy pl. a Balaton fölött. Előbbi felett viszont nem az itt bemutatott P-51c Mustangot lovagolta, hanem az átmenetileg az egység rendelkezésére bocsátott P-47 Thunderboltot repülte. (tervbe van véve ennek a gépnek a megépítése is, már legalább 1,5 éve, ekkoriban épült a Mustang) Tehát ilyen értelemben hazai vonatkozása is van.
Ami a makettet illeti az átlagosnak mondható Academy minőség, meg voltam vele elégedve, de itt-ott persze szükség volt tömítésre, csiszolásra. A dobozban még volt egy Willys is. A szándékot értékeltem de igazából érdemben nem tudtam vele mit kezdeni. A gépre visszatérve, megfigyelhető rajta egypár házi feljavítás, átalakítás, de nem vittem túlzásba, csak amennyi kell.
Remélem tetszik nektek is,Gersekaráton a zsűrit meggyőzte :)
'Ina the Macon Belle…
'Ina the Macon Belle…
'Ina the Macon Belle…
'Ina the Macon Belle…
'Ina the Macon Belle…
'Ina the Macon Belle…
'Ina the Macon Belle…
'Ina the Macon Belle…
'Ina the Macon Belle…
'Ina the Macon Belle…
'Ina the Macon Belle…
'Ina the Macon Belle…
alap,gipszkarton
alap,gipszkarton
alap,gipszkarton
alap,gipszkarton
'Ina the Macon Belle…
'Ina the Macon Belle…
Lee
Lee 'Buddy' Archer
302d Fighter Squadron

Ezt a motívumot még szeretném megjeleníteni az alap egyik sarkában,eddig nem volt rá alkalmam.
302d Fighter…
2012.01.07.
Utolsó módosítás: 2012.01.08.
Kővári Dániel (DDani), Budapest
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
lucky
2012.01.11. 09:00:43
Szia!
Az antenna nem a kabin mögötti rúd végétől indul? Az az antenna árboc.
Amúgy tetszik.
szecsigeri
2012.01.11. 13:39:34
Szia!
Nekem elnyerte a tetszésemet! lucky kolléga leírta mi a hiba! Az alap különönsen tetszik, nagyon jól megcsináltad! Üdv és további jó makettezést!
Kroenen
2012.01.11. 17:16:35
Hali!
Nekem tettszik, az alap az meg főleg :D Amúgy én úgy tudtam ( lehet rossz az értesülésem) hogy volt még egy afro amerikai század! sajnos a pontos egységre nem emlékszem csak arra hogy kék orrú Mustangjaik voltak!
DDani
2012.01.11. 20:09:28
Sziasztok!
Örülök hogy tetszik nektek.Ami az antennát illeti,hát én is sokat dilemmáztam hogy is legyen hisz a képek se döntötték el egyértelműen ezt,ebben az esetben.Volt így is meg úgy is,végül a dobozgrafikára hagyatkoztam,azon így van.
Kroenen,igen én is hallottam róluk,de úgy tudom ők csak később alakultak,hisz a Tuskegee Airmen volt az első ilyen csoportosulás(az alakulat számát most megnem mondom de talán a 100.sguadron.Ha valaki tudja lenne kedves?!) :)
ecsetes
2012.01.11. 21:05:01
Szia!
Picit mintha balra dőlne a gép.... A festéskor vagy nem volt elég híg a festék, vagy száradás közben szállt rá a por, de érdesnek tűnik a felszín. Az antennát már említették, de sajna a rúd is ferde. Próbálj ki valamilyen matricalágyító folyadékot, látom a szárnyon megszakadt a felségjelzés. Ezeket csak azért írtam, hogy a következő gép még jobban sikerüljön! Ez is jó lett, csak picit kell majd jobban odafigyelni, gratulálok és jó munkát!
Luthor
2012.01.12. 09:01:41
Nemsokára a mozikban George Lucas filmje az egyik ilyen repülőszázadról. A címe Red Tails, előzetes megtekintése erősen ajánlott.
DDani
2012.01.13. 19:22:56
Szevasztok.Ecsetes!A festéssel kapcsolatos észrevételedet nem tartom teljesen jogosnak...se a valóságban,sem pedig az itteni képek többszöri átnézése után sem találtam,egyáltalán szóra érdemes,égbekiáltó hibát.A felségjel egy egyszerű kopás akart lenni,nem a véletlen műve.A többi mostanra már jogos,hisz ezek nem az építés közbeni hanyagság eredményei,vagy az oda nem figyelésé.Nem tartom a gépet búra alatt,pedig talán kéne... azért köszönöm.:)
Kedves Luthor:Tudok róla,de ha erősen ajánlott...hát akkor nincs mit tenni.Azért meglehetne említeni még a kevésbé sikerhajhász,1995-ös Tuskegee Airmen című filmet,főszerepben:Laurence Fishburne.Nem mellesleg már ebben is benne volt Cuba Gooding. Jr.
ecsetes
2012.01.13. 19:29:32
Szia! Én a légcsavar tollakra gondoltam a festés említésekor. A szemből készült képen...
maffiás
2012.01.14. 09:21:08
Szia!Nekem tetszik hogy nem steril a makett! A gép is tetszetős,és a történet is,ami köré épül. Nem kell takargatni,porolgatni. Ilyenek a gépek,ha használják őket!
DDani
2012.01.15. 18:03:34
Ecsetes!Igen,így már értem és elfogadom,hisz képen ez látszik,viszont az apróbb szemcsék már csak a fotózás során jöttek ki,a makró átka...:),igyekszem majd jobb képet csinálni ebből a perspektívából is.
Maffiás,nagyon szépen köszönöm,örülök hogy neked is tetszik.:)
hobbista
2012.01.16. 10:37:28
maffiás!
Igen, ilyenek a gépek, ha évekig egy helyben állnak, és nem használják őket!
DDani!
Szép a makett és jó a történet, de ecsetes is rátapintott a lényegre. Szerintem a makett megérdemli, hogy "búra" alá vagy vitrinbe rakd.
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció